Cloud_7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα μια βοήθεια για τη σωστή σύνδεση των ηχείων που πήρα πρόσφατα γιατί προφανώς κάτι κάνω λάθος και δε μπορώ να λειτουργήσω το subwoofer. Η κάρτα ήχου μου είναι η Asus D1 Xonar και τα ηχεία τα Philips SPA7650 Εδώ είναι το πίσω μέρος του subwoofer : κι εδώ της κάρτας ήχου : Συνέδεσα τα ηχειάκια στο subwoofer κοιτώντας απλώς το χρώμα της υποδοχής στο πίσω μέρος κι απ' ότι είδα λειτουργούν όλα, μετά όμως έπρεπε να συνδέσω 3 καλώδια (πράσινο, κίτρινο, μαύρο) απ' το woofer στην κάρτα ήχου, η οποία με μπερδεύει καθότι δεν έχει χρωματιστές υποδοχές. Κοιτώντας μια άλλη xonar που είχε χρωματικά βύσματα είδα ότι το πρότελευταίο είναι το πράσινο και το μεσαίο το μαύρο, έμενε όμως το κίτρινο το οποίο δεν ήξερα που να το βάλω, καθώς αυτά που απομένουν είναι χρώματος ροζ, κόκκινο και γκρι. Σε όποιο κι αν δοκίμασα να βάλω το κίτρινο, το subwoofer δε λειτούργησε. Οποιαδήποτε βοήθεια θα την εκτιμούσα. ---------- Προσθήκη στις 19:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:00 ---------- Μόλις έκανα έναν έλεγχο από το πρόγραμμα της xonar στην καρτέλα main : Σε κάθε ένα ηχείο που περνάει ακούγεται μια φωνή προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο ήχος ακούγεται normal. Μόλις φτάνει στο subwoofer ακούγεται ένας ελάχιστος και ισχνός ψίθυρος, οπότε δεν είναι τελικά ότι δε μπορεί να ακουστεί και δεν έχει συνδεθεί σωστά, αλλά ότι δε μπορεί να ακουστεί σωστά. Άνοιξα αρχεία ήχου και μουσικής και βάζοντας το αυτί μου κολλητά στο woofer μετά βίας μπορούσα να ακούσω κάτι. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι των ηχείων ή της κάρτας ήχου γιατί πρώτη φορά συνδέω 5.1
sozz Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 δεν ξερω αμα ειναι σωστο αυτο που θα πω αλλα το woofer δεν βγαζει ηχο μονο τα μπασα κανει...
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 ναι αυτο π λες sozz ισχυει και απο τον ελεγχο που κανει ειναι λογικο να ακουγεται ενας ψιθυρος το θεμα ειναι φιλε μου μπασο εχεις στον ηχο σου; την συνδεση στο sub σωστη την βλεπω μακαρι να εβλεπα και τι ακριβως γραφουν οι υποδοχες στην καρτα ηχου
Cloud_7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 μακαρι να εβλεπα και τι ακριβως γραφουν οι υποδοχες στην καρτα ηχου Μακάρι κι εγώ να το έβλεπα αλλά δυστυχώς είναι αδύνατο, είτε το κοιτάζω από πίσω, είτε βγάζω foto... Η μόνη λύση είναι να βγάλω τελείως την κάρτα και να την κοιτάξω στο φως, αλλά δεν έχω το κουράγιο (ψιλοελλατωμική pci, αναγκάστηκα να την πιέσω με όλη μου τη δύναμη για να μπει.) Όσο για τα μπάσα δεν είμαι ακριβώς σίγουρος, σαφώς ακούγονται πιο πλούσια σε σχέση με πριν, αλλά ίσως όχι τόσο καλά όσο θα' πρεπε (αυτό το σύστημα φημίζεται και για τα μπάσα του) Είτε γυρνάω τον διακόπτη ελέγχου των μπάσων τέρμα δεξιά κατά την αναπαραγωγή, είτε το γυρίζω τελείως αριστερά, σα να μου φαίνεται το ένα και το αυτό...
tarantules Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Απότι βλέπω εδώ εκεί που λέει : Front συνδέεις τα 2 μπροστινά (2η είσοδος από δεξιά προς αριστερά με βάση τη φωτό σου) Ctr/Sbw συνδέεις το κεντρικό με το subwoofer (4η είσοδος από δεξιά προς αριστερά με βάση τη φωτό σου) Back συνδέεις τα 2 πίσω (5η είσοδος από δεξιά προς αριστερά με βάση τη φωτό σου)
Cloud_7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Τα back (αυτά με το μαύρο καλώδιο είναι φαντάζομαι), τα έχω συνδέσει στο κέντρο, ένα βύσμα μετά το πράσινο front, στην τελευταία είσοδο δε λειτουργούν. Τα υπόλοιπα είναι συνδεδεμένα έτσι ακριβώς.
tarantules Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Όχι...Το back βγάλτο από την κεντρική υποδοχή και βάλτο στην 5η είσοδο όπως σου είπα παραπάνω.Κάτι λάθος ρύθμιση έχεις κάνει στο menu.Μπες και ψάξτο.Εκτός και εαν έκαψες κανένα ηχείο.....Το απεύχομαι
Cloud_7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Όχι...Το back βγάλτο από την κεντρική υποδοχή και βάλτο στην 5η είσοδο όπως σου είπα παραπάνω.Κάτι λάθος ρύθμιση έχεις κάνει στο menu.Μπες και ψάξτο.Εκτός και εαν έκαψες κανένα ηχείο.....Το απεύχομαι Το έβαλα στη 5η είσοδο και το ξανατσέκαρα. Μόλις το βάζω στη 5η κανένα απ' τα 2 back δε λειτουργεί, είναι νεκρά. Μόλις είναι στο κέντρο λειτουργούν και τα 2 μια χαρά. Σίγουρα είναι έτσι; Κι απ' τη στιγμή που δουλεύουν, που είναι το πρόβλημα;
tarantules Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Κι απ' τη στιγμή που δουλεύουν, που είναι το πρόβλημα; Εγώ κατάλαβα οτι έχεις πρόβλημα με το sub.Εαν σου παίζουν τα ηχεία μια χαρά άστα όπως είναι
Cloud_7 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά να ρωτήσω, αυτού του είδους τα ηχεία που έχουν 2 ημικύκλια πάνω-κάτω σε σχήμα ελατηρίου προς τα μέσα, έχουν κάποια συγκεκριμένη ονομασία σε σχέση με τα μονά? Τέλος πάντων, για όσους γνωρίζουν γι' αυτά, είναι φυσιολογικό ο ήχος να ακούγεται μόνο από τον κάτω κύκλο? Στη πάνω περιοχή δε παράγεται ήχος εκτός από το κεντρικό (αυτό που είναι πάνω στην οθόνη) από το οποίο ακούγεται και στα 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.