Προς το περιεχόμενο

video editing με windows ή MacOs?

logo15

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

καταρχην sorry αν εχω ποσταρει το θεμα σε λαθος ενοτιτα αλλα δεν ηξερα που.

Οσον αφορα το ερωτιμα μου τι πιστευετε? καλητερα να παρω ενα macbook pro η ενα laptop? To mac ειναι ακρυβο αλλα απο οτι εχω καταλαβει κραταει σε σχεση με τα windows systems που θελουν αλλαγη συχνα και εχουν προβληματα. also the mac ειναι πιο καλο για μονταζ, η ετσι μου εχουν πει...

Τι να κανω? Εχω πσιλοπελαγωσει και δεν ξερω αν η σκεψη μου να γινω mac user ειναι σωστη.

Thanks

Sorry for the spelling, δεν προλαβενο να τα διορθοσω! :fear::fear::fear:

Δημοσ.

Για τα λεφτα που θα δωσεις , ενα pc laptop θα ειναι αρκετα πιο γρηγορο και θα εχει μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο..

Χωρια οτι θα εχεις και μεγαλυτερη εγγυηση ωστε να μην σε απασχολουν τα hardware προβληματα.

Απο την αλλη, τι ειδους video editing θελεις να κανεις? Ξερεις να χειριζεσαι καποιο συγκεκριμενο προγραμμα, εχεις αγορασμενο καποιο?

Δημοσ.

χειριζωμε εξισου καλα final cut pro (mac) και Avid(mac+Pc) Το θεμα ειναι οτι απο οτι εχω καταλαβει το μακ δεν θα χριαζετε αναβαθμιση για προγραματα οποσ photoshop μιας και οι απετισεις τους δεν ανεβενουν τοσο γρηγορα οπος στα pc που με ενα update μπορει να σου ζητισει +1gb ram.

Εκει κυριος κολαω. Γιατι ξερω οτι τα μακ δεν κανουν τετοια....

Δημοσ.

Δεν ειναι ετσι...

Το photoshop σε windows σε ενα pc μηχανημα 3 ετων τρεχει το ιδιο (ή οριακα πιο γρηγορα) απο οτι σε ενα μηχανημα με mac os x.

Eιδικα στην τωρινη εκδοση που ειναι 64bit μονο σε windows:

http://arstechnica.com/apple/news/2008/10/adobe-cs4-review.ars/5

cs4-6.png

Και αυτα χωρις να συοπολογιζουμε τον παραγοντα κοστος..

Αν βαλουμε μεσα τον παραγοντα κοστος, τοτε για τα ιδια χρηματα , παιρνεις πολυ πιο γρηγορο pc μηχανημα και με μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Για αυτο αρκετοι γραφιστες(που παραδοσιακα ειχαν mac κατα κυριο λογο) κλπ το γυριζουν πια απο mac σε pc.

Δημοσ.

οκ, οποτε απο αποψη pc τι να κιταω? Βασικα επειδη ειμαι φοιτιτηε και δεν εχω και το τρομερω budget (μαχ 800) τι υπαρχει σε αυτη την κατιγορια?

Δημοσ.

Για χρήστη που δεν ξέρει πολλά και δε θέλει να ασχολείται με τα μικροπροβλήματα που βγάζουν συνεχώς τα windows, προτείνω σφόδρα mac. Όμως με τα λεφτά που έχεις δεν πας σε αξιοπρεπές mac, οπότε αναγκαστικά θα πάρεις ένα win laptop.

ΥΓ: Σε τρία μηνύματα δεν είχες χρόνο να κάνεις spelling ούτε σε ένα;

Δημοσ.

Οποτε σε αυτην την κατηγορια ετσι κι αλλιως δεν αξιζε να πας σε mac, μιας και θα επαιρνες το φθηνο macbook που δεν φημιζεται για την ταχυτητα του , ουτε για την ποιοτητα του..

Επισης εχει μικρη 13.3" οθονη, οποτε δεν ηταν και οτι καλυτερο για τις δουλεις που το ηθελες..

Σε αυτα τα χρηματα(+κατι ακομα), θα επαιρνα αυτο:

http://www.skroutz.gr/s/253285/Sony-Vaio-VGN-FW518F-H.html

Αρκετα ποιοτικο, 2 χρονια εγγυηση, μεγαλη και καλη οθονη 16.4", με αναλυση 1920x1080 ωστε να χωραει αρκετα πραγματα για να εισαι ανετος σε image/video editing(παλεττες στο photoshop κλπ), καλη σχετικα καρτα γραφικων, 4gb ram κλπ.

Δημοσ.

ok! οποτε αν βρω με επεξεργαστη i5-520M 2,4ghz, boost 2,93ghz και ολα τα αλλα ιδια πιστευω πεταω ετσι? αυτο το συστημα, ποσο το κοβεις να αντεξει αξιοπρεπως χωρις να σερνετε?

Δημοσ.
ok! οποτε αν βρω με επεξεργαστη i5-520M 2,4ghz, boost 2,93ghz και ολα τα αλλα ιδια πιστευω πεταω ετσι? αυτο το συστημα, ποσο το κοβεις να αντεξει αξιοπρεπως χωρις να σερνετε?

Σε αυτα τα χρηματα θα δυσκολευτεις να βρεις τετοιο μηχανημα..

Ασχετα τωρα απο τον επεξεργαστη, θα σου προτεινα να δωσεις βαρος στην οθον και κυριως στην αναλυση της:

να ειναι μεγαλη ωστε να μπορεις να δουλευεις ανετα.

Οσο για την αντοχη στο χρονο σε σχεση με τις επιδοσεις:

ενα μηχανημα με τετοιον επεξεργαστη θα αντεξει σιγουρα 1+ χρονο παραπανω(και θα τρεχει πιο γρηγορα το Photoshop/video editing) απο ενα αντιστοιχων χρηματων apple .

Μετα τα 3 χρονια θα αρχισεις να σκεφτεσαι την αναβαθμιση.

Δημοσ.
Σε αυτα τα χρηματα θα δυσκολευτεις να βρεις τετοιο μηχανημα..

Ασχετα τωρα απο τον επεξεργαστη, θα σου προτεινα να δωσεις βαρος στην οθον και κυριως στην αναλυση της:

να ειναι μεγαλη ωστε να μπορεις να δουλευεις ανετα.

Οσο για την αντοχη στο χρονο σε σχεση με τις επιδοσεις:

ενα μηχανημα με τετοιον επεξεργαστη θα αντεξει σιγουρα 1+ χρονο παραπανω(και θα τρεχει πιο γρηγορα το Photoshop/video editing) απο ενα αντιστοιχων χρηματων apple .

Μετα τα 3 χρονια θα αρχισεις να σκεφτεσαι την αναβαθμιση.

Βρηκα!

αν η αναλυση ειναι ας πουμε 1366χ768 θεωρειτε μικρη?

---------- Προσθήκη στις 18:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:13 ----------

Μια χαρα βρισκει σε αυτα τα λεφτα μηχανημα

Ριξε μια ματια σε αυτο φιλε μου

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0444945&catid=010200

η 4330 λεει τιποτα? εγω βρηκα το στουντιο στα ιδια λεφτα με την 4570...

Δημοσ.

Ε ακομα καλυτερα λοιπον! η αναλυση οντως ειναι καπως μικρη για video editing αλλα αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με κατι τετοιο θα παρεις και μια εξωτερικη οθονη.

Αληθεια γιατι λαπτοπ ? Σε desktop δε σκεφτεσαι να πας ?

Δημοσ.
Βρηκα!

αν η αναλυση ειναι ας πουμε 1366χ768 θεωρειτε μικρη?

Για video/image editing ειναι μικρη...

Για αυτες τις δουλειες, η αναλυση της οθονης ειναι πιο σημαντικη απο εναν 10-20% ταχυτερο επεξεργαστη..

Δημοσ.
Ε ακομα καλυτερα λοιπον! η αναλυση οντως ειναι καπως μικρη για video editing αλλα αν θες να ασχοληθεις σοβαρα με κατι τετοιο θα παρεις και μια εξωτερικη οθονη.

Αληθεια γιατι λαπτοπ ? Σε desktop δε σκεφτεσαι να πας ?

Desktop δυσκολα για τα επομενα 2 χρονια... Ειμαι μεταξι Αγγλιας και Ελλαδας και ενα τετοιο πραγμα δεν μεταφερετε ευκολα...

Η καρτα γραφικων παιζει μεγαλη σημασια για editing?

---------- Προσθήκη στις 18:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:32 ----------

να προσθεσω οτι αυτη την στιγμη εχω οθονη αναλυσης 1280χ768 οποτε δεν νομιζω να με πιραξει η μικρη αναλυση... ετσι?

Δημοσ.

να προσθεσω οτι αυτη την στιγμη εχω οθονη αναλυσης 1280χ768 οποτε δεν νομιζω να με πιραξει η μικρη αναλυση... ετσι?

Δεν εχει να λεει κατι αυτο..

Με το που θα πας σε μεγαλυτερη αναλυση, θα δεις αμεσα ποσο πιο παραγωγικος και πιο ανετος μπορει να εισαι στην οδυλεια σου..

Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι οι γραφιστες εχουν μεγαλες οθονες με μεγαλη αναλυση..

Ενας 10-20% πιο γρηγορος επεξεργαστης δεν προκειται να σε κανει πιο παραγωγικο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...