mandragorin Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μένω σ ένα ρετιρέ του οποίου η ταράτσα ήταν χωρίς καλη μόνωση με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο ταβάνι φουσκωμένες λωρίδες σοβά που προφανώς είναι εκτοπισμενος απο τις μπετόβεργες. Το φαινόμενο είναι εντονο στο σαλονι 40τμ και τώρα ψαχνομαι να βρω λύση. η ταράτσα μονωθηκε εκ νέου και τωρα σκεφτομαι γυψοσανίδα για να μην γεμίσω σκόνη η ξηλωμα σοβά. Ριξτε καμια ιδέα. Επιπλέον στην κουζίνα εχουν φυγει πολλα πλακάκια απο τα περιμετρικα (πιανουν ολους τους τοιχους) και λέω να τα ξηλώσω ολα και να το βαψω αφηνοντας μόνο αυτα στο νεροχύτη. Ξέρετε κανενα τρόπο να βγάλω την κόλλα και να λειανω τους τοιχους για να τους βαψω? (λεω να το κανω μονος μου αυτο) Ευχαριστω εκ των προτέρων
kfyros Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Αυτό με τα σίδερα είναι τρομακτικό!!!! Σημαίνει ότι έχουν σκουριάσει τα σίδερα της πλάκας και έχουν πετάξει το σοβά. Απαιτείται χοντρή δουλειά γιατί θα σου έρθει ο σοβάς στο κεφάλι όλος μαζί ή σε μεγάλα κομάτια κάποια ανύποπτη στιγμή. Πρέπει να αφαιρεθεί όλος ο σοβάς και να ξυστεί το μπετό εκεί που φαίνονται τα σίδερα, να τριφτούν και να καθαριστούν τα σίδερα πολύ καλά, να περαστούν τα σίδερα με ειδικά αντιδιαβρωτικά στα οποία μπορεί μετά να κολλήσει ο σοβάς , και να σοβαντιστεί ξανά ο τοίχος - το ταβάνι . Πριν το σοβά πρέπει να περαστεί προεργασία προστασίας του οπλισμού (είναι κάποιο άλλο υλικό νομίζω) και να στεγνώσει πριν σοβαντιστεί. Απαιτείται μελέτη από μηχανικό για τέτοια δουλειά.
Tablet Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Αν το νοικιάζεις το σπίτι γιατί δε λες στο man να του το φτιάξεις και να τα βρείτε στα ενοίκια ή να στο κάνει αυτός.Απο την άλλη αν είναι δικό σου.... Καλή δουλειά... Υ.Γ Είσαι πολυ επικίνδυνα εκει μέσα παντως.
smilefreeware Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Για το σοβά πάρε μια σκούπα και με το κοντάρι κτύπα το ταβάνι να καταλάβεις που και ποσα είναι τα κενά. Μπορεί να σου έρθει στο κεφάλι. Η υγρασία μπορεί να είναι και από μέσα. Πχ. αλουμίνια κλειστά και διαφορές θερμοκρασίας δημιουργούν υγρασία μέσα έως και σταγόνες.(Την έχω πάθει έτσι, μου ήρθαν σταγόνες στη μούρη την ώρα που κοιμόμουν) Αν βάλεις γυψοσανίδες στο ταβάνι βάλε μαζί και πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα , δεν θυμάμαι ακριβώς (πολύ μικρό κόστος). Οι γυψαδόροι ξέρουν, το έχω κάνει και είδα μεγάλη βελτίωση στη μόνωση. Γλυτώνεις από το να σπάσεις σοβάδες ξανασοβάντισμα κλπ. Φασαρία ειδικά σε γεμάτο δωμάτιο. Αυτό έκανα και εγώ , είχα το ίδιο πρόβλημα.
gtroza Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 ο kfyros στα είπε σωστά φώναξε ένα μηχανικό έμπειρο .
peravrexei Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Η κόλα των πλακακιών θα βγει ή με σφυροκάλεμο ή με τροχό (ηλεκτρικό) αλλά είναι δύσκολη δουλειά για να την κάνεις μόνος πάρε καλύτερα έναν μάστορα.
manos360 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Πρόσεξε πρώτα τον οπλισμό και ναι μετά η ψευδοροφή με γυψοσανίδα και θερμομόνωση με πολυστερίνη (όχι πετροβάμβακα γιατί ρουφάει σαν σφουγγάρι) είναι η καλύτερή λύση. Τα σποτάκια οικονομίας μην ξεχάσεις!
De@th L0rd Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Εγώ μένω σε σπίτι από τσιμεντοσανίδα (ελενίτ) με σκελετό ξύλου. Η μόνωση πρέπει να είναι από τον κίτρινο υαλοβάμβακα που κυκλοφορούσε τότε. Είναι κίτρινη κ δεν καίγεται. Έχω αρκετη υγρασία. Μια βαφή με νανοτεχνολογία (μουφολογία την λέω αλλά τέσπα) που βρήκα στο πράκτικερ σε συσκευασία σκόνης την οποία την ρίχνεις στο κουτί με το χρώμα που βάφης θα κάνει καμια δουλειά για μόνωση από υγρασία-θερμοκρασία;
kfyros Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Εγώ μένω σε σπίτι από τσιμεντοσανίδα (ελενίτ) με σκελετό ξύλου. Η μόνωση πρέπει να είναι από τον κίτρινο υαλοβάμβακα που κυκλοφορούσε τότε. Είναι κίτρινη κ δεν καίγεται. Έχω αρκετη υγρασία. Μια βαφή με νανοτεχνολογία (μουφολογία την λέω αλλά τέσπα) που βρήκα στο πράκτικερ σε συσκευασία σκόνης την οποία την ρίχνεις στο κουτί με το χρώμα που βάφης θα κάνει καμια δουλειά για μόνωση από υγρασία-θερμοκρασία; Να αλλάξεις σπίτι άμεσα !!! Το ελλενίτ έχει καταργηθεί εδώ και 15 χρόνια γιατί περιέχει καρκινογόνο αμίαντο, και το ίδιο και ο υαλοβάμβακας.. Ούτε σε σταύλους πλέον αυτά τα υλικά.
thes1os Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 ρε σύ! Τι ελενιτ!!!! Άλλαξέ το τώρα (π.χ.) Τώρα αν το ελενιτ είναι χωμένο μέσα στον τοίχο και δεν έρχεσαι σε επαφή κλπ κλπ και εσύ νιώθεις σίγουρος είναι άλλη υπόθεση. Το πρόβλημα δημιουργείται απο την εισπνοή των μικρο-ινιδίων του ελενίτ που λόγω του καρκινογόνου αμίαντου είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο του πνεύμονα και άλλες παθήσεις των πνευμόνων.... Άντε, μια κουβέντα είπες να πείς και σου γκρεμίσαμε το σπίτι... αλλά τουλάχιστον, ρώτα - ψαξτο...
kage Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 @μανος360 πετυχα διαφημιση http://www.psem.gr/index.php?pN=homepagenews&txtWebPageID=271 που δεινουν 10 χρονια εγγυηση ή εφ ορου ζωης πως το πετυχαινουν αυτο?
De@th L0rd Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Να αλλάξεις σπίτι άμεσα !!! Το ελλενίτ έχει καταργηθεί εδώ και 15 χρόνια γιατί περιέχει καρκινογόνο αμίαντο, και το ίδιο και ο υαλοβάμβακας.. Ούτε σε σταύλους πλέον αυτά τα υλικά. Λοιπόν για να μη λέμε ότι θέλουμε. Ο αμίαντος είναι καρκινογόνος μόνο όταν εισπνέεται και όταν καταπίνεται. Τίποτα από τα δύο δε γίνεται όταν είναι σοβατισμένος και βαμένος και από τη μέσα μεριά γυψοσανίδα. Πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιήσεις δράπανο κτλ.Ο αμίαντος είναι καρκινογόνος όχι ραδιενεργός. Ξέρω τι μου γίνεται αλλιώς δε θα έμενα εκεί. Και η εμποτισμένη ξυλία που χρησιμοποιεί το ΙΚΕΑ έχει αρσενικό και φορμαλδεϋδη αλλά οι περισσότεροι έχουν γεμίσει τα σπίτια τους με δαύτα. Ξαναλέω το ΕΛΕΝΙΤ είναι επικίνδυνο όταν κάνεις εργασίες δόμησης.Πάμε ον τοπικ πάλι. Οι υστερίες δε βοηθούν πουθενά. http://en.wikipedia.org/wiki/Eternit http://en.wikipedia.org/wiki/Asbestos However, asbestos fibres are inevitably released during machining operations of the objects made of fibre-cement and by long-term erosion of the materials exposed to atmospheric weathering and wind when cement degrades. Occupational health concerns and the protection of workers in the fibre-cement factories have finally lead to the progressive elimination of asbestos from these products.[1]
De@th L0rd Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Να αλλάξεις σπίτι άμεσα !!! Το ελλενίτ έχει καταργηθεί εδώ και 15 χρόνια γιατί περιέχει καρκινογόνο αμίαντο, και το ίδιο και ο υαλοβάμβακας.. Ούτε σε σταύλους πλέον αυτά τα υλικά. Λοιπόν για να μη λέμε ότι θέλουμε. Ο αμίαντος είναι καρκινογόνος μόνο όταν εισπνέεται και όταν καταπίνεται. Τίποτα από τα δύο δε γίνεται όταν είναι σοβατισμένος και βαμένος και από τη μέσα μεριά γυψοσανίδα. Πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιήσεις δράπανο κτλ.Ο αμίαντος είναι καρκινογόνος όχι ραδιενεργός. Ξέρω τι μου γίνεται αλλιώς δε θα έμενα εκεί. Και η εμποτισμένη ξυλία που χρησιμοποιεί το ΙΚΕΑ έχει αρσενικό και φορμαλδεϋδη αλλά οι περισσότεροι έχουν γεμίσει τα σπίτια τους με δαύτα. Ξαναλέω το ΕΛΕΝΙΤ είναι επικίνδυνο όταν κάνεις εργασίες δόμησης.Πάμε ον τοπικ πάλι. Οι υστερίες δε βοηθούν πουθενά. http://en.wikipedia.org/wiki/Eternit http://en.wikipedia.org/wiki/Asbestos However, asbestos fibres are inevitably released during machining operations of the objects made of fibre-cement and by long-term erosion of the materials exposed to atmospheric weathering and wind when cement degrades. Occupational health concerns and the protection of workers in the fibre-cement factories have finally lead to the progressive elimination of asbestos from these products.[1]
kfyros Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 όταν ο άλλος βάζει εμποτισμένη ξυλία ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ χώρου μέσα στο σπίτι , τα θέλει και τα παθαίνει , δεν του φταίει το ΙΚΕΑ ή το κάθε επιπλάδικο. Επίσης τα mdf-novopan κλπ. έπιπλα πρέπει να πετιούνται όταν υπάρχει φθορά στον καπλαμά - φιλμ , γιατί οι κόλλες που έχουν και τα διάφορα άλλα χημικά δεν είναι για να έρχονται σε επαφή με παιδιά ή με τύπους που βάζουν τα χέρια στο στόμα συνέχεια ή τρώνε νύχια κλπ. Όσο για τον αμίαντο, αυτός εκλείεται στο περιβάλλον και με τις συστολές διαστολές του υλικού και εισπνέεται (ειδικά σε κλειστούς χώρους), και όχι μόνο με χτύπημα - τρύπημα κλπ. Φυσικά σε μικρότερες ποσότητες από το να τον μαδήσεις με εργαλείο ή με το χέρι. Δεν λέει κανείς ότι θα πεθάνει κάποιος από το ελενίτ, αλλά όλα αυτά λειτουργούν σωρευτικά (χρώματα με μόλυβδο, τοξικές ουσίες σε έπιπλα, καρκινογόνα υλικά ). Θεωρητικά και με τη γυψοσανίδα και το σοβάντισμα μειώνονται πολύ οι ρύποι. ---------- Προσθήκη στις 14:07 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:04 ---------- όσο για την υγρασία, αν η περιοχή που μένεις έχει πολλή υγρασία δεν κάνεις τίποτα με μπογιές. Στεγανοποίηση - μόνωση απέξω και καλός αερισμός μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.
manos360 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 οι εγγυήσεις ανεβαίνουν μαζί με τα όρια συνταξιοδότησης ... !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.