Προς το περιεχόμενο

RΑΜοαπορία

stefkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατηρω οτι υπαρχουν μητρικες με 2 μόνο θεσεις για ram που λενε οτι μπορουν να δεχτουν ως 8GB... πως γινεται αυτο? υπαρχουν dimmακια των 4GB?

Δημοσ.

Δεν με λενε Θωμα:-(

Ρωτησα να μαθω αν υπαρχουν, γιατι στο e-shop και στο Πλαισιο δεν υπαρχει 4αρα.

Αυτη η Kingston που μου εδειξες απ οτι βλεπω ειναι πολυ φτηνη, αλλα χωρις ψυκτρα και στα 400MHz (νομιζα οτι οι DDR2 ειναι απο 667ΜΗz και πανω).

Δηλαδη απ οτι καταλαβα υπαρχουν μεν 4αρες αλλα σε περιορισμενη ποικιλια? :-)

• Moderators
Δημοσ.
Δεν με λενε Θωμα:-(

Ρωτησα να μαθω αν υπαρχουν, γιατι στο e-shop και στο Πλαισιο δεν υπαρχει 4αρα.

Αυτη η Kingston που μου εδειξες απ οτι βλεπω ειναι πολυ φτηνη, αλλα χωρις ψυκτρα και στα 400MHz (νομιζα οτι οι DDR2 ειναι απο 800ΜΗz και πανω).

Δηλαδη απ οτι καταλαβα υπαρχουν μεν 4αρες αλλα σε περιορισμενη ποικιλια? :-)

Σε λενε, απιστο Θωμα :P

Σιγουρα δεν εχει το e-shop?

Κοιταξες και στο Πλαισιο, ε?

οι DDR2 απο 400 μεχρι 1300Mhz ειναι.

Και γενικα η ποικιλια των DDR2 ειναι μειωμενη γιατι πλεον τα βασικα συστηματα των AMD και Intel εχουν περασει σε DDR3.

PS: Τι να τη κανεις τη ψυκτρα? Εδω ζοριζονται οι μητρικες αν πας να υπερχρονισεις με στικ των 2GB, με τα 4ρια θα πας να υπερχρονισεις?

Δημοσ.
Σε λενε, απιστο Θωμα :P

Mα τι εκανα και με βαφτισες "απιστο Θωμα"? Ειπες κατι και το αμφισβητησα?

Φιλε μου, αυτο στο e-shop δεν ειναι 4αρα αλλα 8αρα(και με φιλικη τιμη 400€, οσο ενας 160ρης ssd).

Στο Πλαισιο δεν ειχα βρει, ειναι και λιγο περιεργο το συστημα της Αναζητησης του.

Συμφερει καποιος να πουλησει τις 2Χ2GB 800ρες μνημες του(εχουν ακριβυνει κιολας, οποτε θα παρει περισσοτερα απ οσα εδωσε) και να τις αντικαταστησει με τις 2Χ4GB 400ρες Kingston του αλλου σου λινκ(65€x2)?

Υπαρχει σαφης διαφορα επιδοσεων, ή τριχες? :-)

οι DDR2 απο 400 μεχρι 1300Mhz ειναι.

A μαλιστα... εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι 667, 800, 1600.

400 ομως ειναι και οι DDR ε?

Σε αυτο το λινκ γιατι αναφερει DDR2 1600?

Τι να τη κανεις τη ψυκτρα? Εδω ζοριζονται οι μητρικες αν πας να υπερχρονισεις με στικ των 2GB, με τα 4ρια θα πας να υπερχρονισεις?

Α, οι ψυκτρες ειναι μόνο για τον υπερχρονισμο? περιεργο ακουγεται, το 90% των ddr2 εχει ψυκτρες, ενω μόνο το 10% των χρηστων υπερχρονιζει!

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε μου, αυτο στο e-shop δεν ειναι 4αρα αλλα 8αρα(και με φιλικη τιμη 400€, οσο ενας 160ρης ssd).

Α, για ξαναδες λιγο την αρχικη ερωτηση...

Το Kit του e-shop ειναι 2x4GB και 1) αποδεικνυει οτι υπαρχουν 4GB μνημες στο e-shop (εστω και υπο τη μορφη kit με 2 τετοιες μεσα), 2) απανταει στην ερωτηση που εκανες στο πρωτο ποστ και δεν ειναι αλλη απο τη πρωτη του κατωθι ποστ:

Παρατηρω οτι υπαρχουν μητρικες με 2 μόνο θεσεις για ram που λενε οτι μπορουν να δεχτουν ως 8GB... πως γινεται αυτο? υπαρχουν dimmακια των 4GB?

Στο Πλαισιο δεν ειχα βρει, ειναι και λιγο περιεργο το συστημα της Αναζητησης του.

Και στο πλαισιο Kit με 2x4GB ειναι.

Συμφερει καποιος να πουλησει τις 2Χ2GB 800ρες μνημες του(εχουν ακριβυνει κιολας, οποτε θα παρει περισσοτερα απ οσα εδωσε) και να τις αντικαταστησει με τις 2Χ4GB 400ρες Kingston του αλλου σου λινκ(65€x2)?

Οχι.

Υπαρχει σαφης διαφορα επιδοσεων, ή τριχες? :-)

Απο 800 σε 1066 ας πουμε δεν υπαρχει, αλλα απο 800 σε 400 (και μαλιστα serverομνήμες [με ECC], νομιζω οτι θα υπαρχει προς το χειροτερο.

Αυτο που ισως αξιζε ηταν ενα σετάκι 2x4Gb στα 667 ή 800Mhz αν εχεις πολλες απαιτησεις ογκου μνημης αλλα οχι ταχυτητας. Αλλα μολις ανακαλυψες γιατι κανεις δεν εχει 2x4GB kit DDR2 στο PC του με τετοιες τιμες... :lol:

Πολυ φθηνοτερα θα σου ρθει αν αλλαξεις μητρικη και παρεις καποια με 4 σλοτ μνημης και παρεις επιπλεον άλλα 2x2GB αν θες 8GB sony και καλα.

A μαλιστα... εγω ειχα την εντυπωση οτι ειναι 667, 800, 1600.

400 ομως ειναι και οι DDR ε?

Δεν εχει σημασια οτι υπαρχουν και DDR στα 400Mhz.

Και 1066 υπαρχουν DDR2 και DDR3, μονο που οι DDR3 στα 1066 εχουν Cas LATENCY 7 ή 9 ενω οι DDR2 5 ή 6 (αρα οι DDR2 στα ιδια Mhz ειναι πιο γρηγορες).

Πρακτικα σε ο,τι Μηz θελει τις βγαζει ο καθε κατασκευαστης, αρκει να αντεχουν τα chipάκια. Οι standard ταχυτητες ομως για τις DDR2 ηταν οι 533/667/800, οτιδηποτε παραπανω θεωρειται "Overclock".

Σε αυτο το λινκ γιατι αναφερει DDR2 1600?

Αυτο ηταν εντελως ακυρο. :lol: FRONT SIDE BUS αναφερει στα 1600Mhz, οχι τιποτε για μνημες...

Α, οι ψυκτρες ειναι μόνο για τον υπερχρονισμο? περιεργο ακουγεται, το 90% των ddr2 εχει ψυκτρες, ενω μόνο το 10% των χρηστων υπερχρονιζει!

Εχεις δικιο, ενα μεγαλο μερος των μνημων DDR2 που εχουν ξεμεινει, εχει ψυκτρακι.

Πλεον δεν βγαινουν καινουριες DDR2 με καλα chipάκια (περαν απειροελαχιστον εξαιρεσεων), οποτε κι αυτες που φορανε ψυκτράκια και παλι δεν κανουν για Overclock.

Επισης, δες ποσο εχει ενα ψυκτρακι: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805736

Λες να ειναι πολυ μεγαλο εξοδο να βαζουν κι απο 1 ή 2 ψυκτρακια...? Ή κοστιζει το καθε ψυκτρακι 4 ευρω στον καθε κατασκευαστη νομιζεις?

Οσο για το "απιστε Θωμα", ζητω συγγνωμη. Απλα το ειπα γιατι 2 ατομα σου δειξαμε λινκ και μετα μας ειπες για DDR2... και τωρα που ειπα για DDR2 μου εβγαλες το λινκ του e-shop λαθος. Ενω δεν ειναι καθολου. Μηπως λοιπον να διευκρινιζες λιγο καλυτερα σε τι αναφερεσαι και να κοιτας λιγο καλυτερα τα λινκς που δινονται?

Δημοσ.
Α, για ξαναδες λιγο την αρχικη ερωτηση...

Το Kit του e-shop ειναι 2x4GB και 1) αποδεικνυει οτι υπαρχουν 4GB μνημες στο e-shop (εστω και υπο τη μορφη kit με 2 τετοιες μεσα), 2) απανταει στην ερωτηση που εκανες στο πρωτο ποστ και δεν ειναι αλλη απο τη πρωτη του κατωθι ποστ:....

Tην αρχικη ερωτηση τη ξερω πολυ καλα διοτι εγω την εκανα.

Το κιτ του e-shop ειναι ή φαινεται να ειναι ενα τεμαχιο των 8GB.

Δεν αναφερει πουθενα για 2Χ4GB.

Και στο πλαισιο Kit με 2x4GB ειναι.

Mα δεν ειπα οτι δεν ειναι. Ειπα οτι εγω δεν το εβρισκα(παραδεχτηκα δηλαδη το λαθος μου).

Οχι....

Απο 800 σε 1066 ας πουμε δεν υπαρχει, αλλα απο 800 σε 400 (και μαλιστα serverομνήμες [με ECC], νομιζω οτι θα υπαρχει προς το χειροτερο.

Αυτο που ισως αξιζε ηταν ενα σετάκι 2x4Gb στα 667 ή 800Mhz αν εχεις πολλες απαιτησεις ογκου μνημης αλλα οχι ταχυτητας. Αλλα μολις ανακαλυψες γιατι κανεις δεν εχει 2x4GB kit DDR2 στο PC του με τετοιες τιμες...Πολυ φθηνοτερα θα σου ρθει αν αλλαξεις μητρικη και παρεις καποια με 4 σλοτ μνημης και παρεις επιπλεον άλλα 2x2GB αν θες 8GB sony και καλα.

Και αυτες οι ddr2 400ρες τοτε για ποιους πωλουνται? για τα κοροιδα?

Σωνει και καλα δεν θελω τιποτα, ρωταω μονο για να μαθαινω. Αν παω σε νεα μητρικη και προσθετη μνημη 2Χ2GB θα στοιχισει περ.100+100=200€.

Δεν εχει σημασια οτι υπαρχουν και DDR στα 400Mhz.

Και 1066 υπαρχουν DDR2 και DDR3, μονο που οι DDR3 στα 1066 εχουν Cas LATENCY 7 ή 9 ενω οι DDR2 5 ή 6 (αρα οι DDR2 στα ιδια Mhz ειναι πιο γρηγορες).

Δηλαδη μια DDR400 που συνηθως εχει cas 2.5-3.5 σημαινει οτι ειναι γρηγοροτερη απο μια DDR2400 που εχει cas απο 4 και πανω?

Λες να ειναι πολυ μεγαλο εξοδο να βαζουν κι απο 1 ή 2 ψυκτρακια...? Ή κοστιζει το καθε ψυκτρακι 4 ευρω στον καθε κατασκευαστη νομιζεις?

Eγω δε νομιζω τιποτα φιλε μου, εγω απλα ρωταω, σου υπενθυμιζω:-)

Οπως ειπα, δεν γνωριζα οτι τα ψυκτρακια ειναι μόνο για o/c, νομιζα οτι ειναι απαραιτητα γιατι εβλεπα οτι σχεδον ολες οι ddr2 που πωλουνταν ειχαν τετοια, και φυσικα δεν θα επαιναν στη διαδικαια να σκεφτω οτι αν φτηνα τοτε να τα παρω και να τα βαλω μονος μου.

...2 ατομα σου δειξαμε λινκ και μετα μας ειπες για DDR2... και τωρα που ειπα για DDR2 μου εβγαλες το λινκ του e-shop λαθος. Ενω δεν ειναι καθολου. Μηπως λοιπον να διευκρινιζες λιγο καλυτερα σε τι αναφερεσαι και να κοιτας λιγο καλυτερα τα λινκς που δινονται?

Σας ειπα για DDR2 διοτι απλουστατα σε DDR2 αναφερομουν. Γιατι αυτο με κανει "Θωμα"? Για το link του e-shop τα ειπαμε. Να διευκρινησω σε τι αναφερομαι βεβαιως, εξυπακουεται. Τα links τα κοιταω πολυ προσεκτικα, κοιταξα αρκετη ωρα το link του e-shop πρωτου σου πω οτι ειναι 8αρα, για να ειμαι απολυτα σιγουρος!

• Moderators
Δημοσ.

1) Ας κανω και λιγο mspaint στο λινκ του e-shop μπας και το δεις, γιατι αλλιως δεεεν... (που να τα κοιταζες και απροσεκτα τα links δηλαδη...)

damn2x4.jpg

Επισης, αν ειχες μπει στον "κοπο" να χτυπησεις τον κωδικο που δινει το e-shop στις μνημες αυτες στο google, θα εβλεπες οτι προκειται για 2 μνημες των 4GB και μαλιστα με ψυκτρακια.

Ειναι ή δεν ειναι λοιπον 2x4GB? Ε Θωμα? (Τωρα νομιζω μπορω να σε πω χωρις συγγνωμες).

2) Οι DDR2 400 πωλουνται για (ψιλοπαλιους) servers που εχουν αναγκη απο Registered και ECC error checking ram, και δεν χρειαζονται ταχυτητα.

3) Ναι μια DDR2 στα ιδια Mhz με μια DDR1 και με υψηλοτερα latencies θα ειναι πιο αργη (αλλα παραλληλα πιο οικονομικη σε καταναλωση).

Καμια αλλη απορια?

Δημοσ.

Ειπαμε μεγαλε μου, εφοσον δεν αναφερει πουθενα 2Χ4GB κι εφοσον στην εικονα σου δειχνει μονο ενα τεμαχιο, ειναι φυσικο καποιος αμυητος να την περασει για 1Χ8GB. Τι τα θες τα υπολοιπα?....:mad: ουτε και η λεξη "κιτ" μου λεει κατι, δεν αναφερεται στο λεξικο μου.

Εξακολουθεις να με αποκαλεις "Απιστο Θωμα" αν και σου εξηγησα πολλες φορες οτι δεν υπαρχει τετοιο θεμα διοτι εγω ΔΕΝ σε αμφισβητω. Απ τη στιγμη που δεν γνωριζω κατι, πως θα σε αμφισβητησω κιολας?:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...