Phokemon Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Καλημέρα σε όλους, Λοιπόν προσφατα αγόρασα αυτόν εδώ τον δίσκο (OCZ Apex 120GB) http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-120Gb-Sata-Ii-Apex-Series-ssd2-1Apx120G-SSD2-1APX120G.htm Έχω τα εξής συστήματα, Α. q8400, 8gb ddr2 (800mhz) - overclocked στα 2.9. To σύστημα αυτό το χρησιμοποιώ ολοκληρωτικά για μουσική παραγωγή, και δεν έχει "αγγίξει πότε το internet". Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του, αν και πλέον σε όλα τα βαριά projects της δουλείας μου το σμπρώχνω σε 70-90% load και στην ίδια κατάσταση και την μνήμη ram ( η οποία πλεόν σχεδόν πάντα εξαντλείται). B. Phenom 955, 4gb ddr3 (1300mhz) - Αυτό το χρησιμοποιώ για internet, word και λοιπές εφαρμογές (παιχνίδια δεν παίζω). Σε ότι κάνω είμαι υπερκαλλημένος.. επίσης μέσω lan συνεργάζεται με το πρώτο ωστε να τρέχει κάποια digital audio effects! Έτσι δεν αντιμετωπίζω το παραμικρό πρόβλημα πόρων! Ο SSD είναι στο δέυτερο σύστημα, και ενώ υπάρχει εμφανής βελτιωμένη απόδοση, δεν μπορώ να πω πως καταλαβαίνω τα ουρλιαχτά χαράς της πλειοψήφίας των τεχνολογικών sites επι του θέμματος των SSD.. Oπότε σκέφτομαι να κάνω το εξής: Να πουλήσω τον SSD, και πακέτο - motherboard, cooler, cpu, ram - του Α συστήματος (q8400) και με τα χρήμματα και μια extra επένδυση να αναβαθμίσω σε i7 920, με 12gb ddr3 (1600mhz) και μιας που έχω υδρόψυξη στη διάθεση μου να τον πιέσω στο overclocking, και να γίνει αυτό το main music rig μου. Θα άξιζε κάτι τέτοιο? Θα έχω αρκετά βελτιωμένη απόδοση ωστε να ξεφύγω από τα (σπάνια) system hangs και spikes που αντιμετωπίζω με το music rig? Ή να κρατήσω αυτά που έχω μέχρι να μην με καλύπτουν καθόλου και τότε να μετεπηδήσω και εγώ στο i7 bandwagon ή σε ότι ναυαρχίδα στις cpu υπάρχει τότε ? Ax αυτή η αέναη προσπάθεια για future proof.. ps1. Ah, πως καταλήξαμε έτσι.. Παλιά με έναν Pentium 1.4ghz γράφαμε ρεαλιστικές συμφωνίες και τώρα θέλουμε διπύρηνο για να ανοίξουμε το word... : ( ps2. Παλιά επίσης οι συντάξεις ήταν μεγαλύτερες και τα λουλούδια μύριζαν πιο όμορφα. ps3. Όποιος μου πει να πάρω mac, είναι φανμπόης και υπηρεττεί τους ιλουμινάτι, εκτός εάν μπορεί να μου δώσει έναν καλό και τεκμηριωμένο λόγο απόδοσης-τιμής! Thaaanks
disqualified Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 μια λυση ειναι να χρησιμοποιησεις τις ιδιες εκδοσεις προγραμματων που χρησιμοποιουσες και τοτε. Επισης παλια δεν ειχες ανοιχτα ταυτοχρονα τοσα προγραμματα μαζι. Ουτε καν τον browser σου δεν ειχες ανοιχτο τοτε! Αυτη ειναι η απαντηση στην κυρια απορια σου. Νομιζω πως για την ωρα δεν χρειαζεσαι νεο επεξεργαστη, αρκεσου σε πιο πολυ μνημη στο δευτερο και χρησιμοποιησε το και αυτο για μουσικη παραγωγη, ή ο,τι αλλο ειναι πιο απαιτητικο. Σε καμια περιπτωση δεν θεωρειται επενδυση να αγοραζεις ο,τι καινουριο κυκλοφορει στα ηλεκτρονικα, οπως το να αναβαθμισεις σε i7 εχοντας αυτο το υλικο στα χερια σου
nikos21aek Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Όχι.Να βάλεις τον ssd στο πρώτο σύστημα για να αποφύγεις τα system hangs.Μετά ίσως και να καταλάβεις τα ουρλιαχτά χαράς. Οι ssd είναι για δουλειά.Για οτιδήποτε άλλο είναι πολυτέλεια.Δεν χάλασε και ο κόσμος αν ανοίγει o mozilla 10 δευτερόλεπτα πιο αργά ή το pc 2 λεπτά αργότερα στο pc που έχεις για να χαζεύεις στο ίντερνετ. Επίσης θα μπορούσες να κάνεις και ολοκληρωτική τράμπα στα pc.Να χρησιμοποιείς δηλαδή το δεύτερο για τη δουλειά σου και το πρώτο για όλα τα άλλα.Είναι αρκετά δυνατότερο.Ρίχτο και ένα oc στα 3,8 και είσαι άρχοντας.Ούτε φορμάτ δεν θα χρειαστεί να κάνεις.Το μόνο που θα κάνεις είναι να πουλήσεις τα 4gb ddr2 του πρώτου και να αγοράσεις 4gb για το δεύτερο.Οι τιμές ούτως ή άλλως περίπου ίδιες είναι άρα δεν θα χάσεις πολλά λεφτά.Μπορείς και να μην πουλήσεις τίποτα απλά να αγοράσεις 4gb ddr3 ούτως ή άλλως τα κάνουν caching τα 7άρια.Άχρηστα τελείως δεν θα σου είναι τα 8 στο pc για το ίντερνετ.
Phokemon Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό... Επίσης θα μπορούσες να κάνεις και ολοκληρωτική τράμπα στα pc.Να χρησιμοποιείς δηλαδή το δεύτερο για τη δουλειά σου και το πρώτο για όλα τα άλλα.Είναι αρκετά δυνατότερο.Ρίχτο και ένα oc στα 3,8 και είσαι άρχοντας.Ούτε φορμάτ δεν θα χρειαστεί να κάνεις.Το μόνο που θα κάνεις είναι να πουλήσεις τα 4gb ddr2 του πρώτου και να αγοράσεις 4gb για το δεύτερο.Οι τιμές ούτως ή άλλως περίπου ίδιες είναι άρα δεν θα χάσεις πολλά λεφτά.Μπορείς και να μην πουλήσεις τίποτα απλά να αγοράσεις 4gb ddr3 ούτως ή άλλως τα κάνουν caching τα 7άρια.Άχρηστα τελείως δεν θα σου είναι τα 8 στο pc για το ίντερνετ. Έχεις απόλυτο δίκιο! Απορώ πως δεν το σκέφτηκα ποιο νωρίς... Αυτό ακριβώς θα κάνω! Γιατί στην ουσία το πιο ισχυρό σύστημα χαραμίζεται σε μικρές εφαρμογές ενώ το αδύναμο παλέυει με τα resource hogs.
pcos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 αλλιώς πουλάς το πρώτο σύστημα και παίρνεις έναν i5 (oc 3.2) με 16GB ram (όπως κατάλαβα χρειάζεσαι πολύ μνήμη) αλλα μάλλον καλύτερο είναι αυτό που λέει ο Νίκος
johnykim Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 +1 στην πρόταση του nikos21aek. Επίσης αν κάνεις τελικά την τράμπα, πες μας πως θα πηγαίνει ο SSD με τις εφαρμογές της δουλείας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.