Προς το περιεχόμενο

Intel Xeon X3440...

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η καλύτερες σιλικόνες σαφώς και ισχύουν -αν και δεν αφορούν την μεγάλη πλειονότητα των χρηστών- αλλά απέναντι στα 920 D0 πρέπει να τα καταφέρει και σε ψηλά ρολόγια για να διεκδικήσει το o/c street respect. Βλέπουμε...

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλά 40 ευρώ διαφορά και 130W TDP για 200-300 mhz παραπάνω, ας κρατήσει το "street respect" ο 920 από τους ανίκανους, overclockers υπαλλήλους των μαγαζιών πληροφορικής και εμείς τον Xeon.

Δημοσ.

...εγώ προσωπικά θα κρατήσω τον Q μου - δεν τα έχω βρει ακόμα σκούρα και Mου αρέσει η μυρωδιά των καμένων watts το πρωί... :lol:

Δημοσ.

εγω παντος λεω να τον τσιμπησω :P Βεβαια αυτο που με προβληματιζει ( οπως ειπα και πιο πανω ) ειναι οτι δεν υπαρχει σε πολλα μαγαζια,μονο σε αυτο που αναφερθηκε.Ειμαι λιγο δυστακτικος να τον αγορασω απο εκει,αφου ποτε δεν εχω αγορασει ποτε ξανα κατι απο αυτο το μαγαζι και δε γνωριζω την αξιοπιστια του...:rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.
...εγώ προσωπικά θα κρατήσω τον Q μου - δεν τα έχω βρει ακόμα σκούρα και Mου αρέσει η μυρωδιά των καμένων watts το πρωί... :lol:

σιγά ρε Kilgore!

Δημοσ.

για να μην χαλάσω το θέμα βάζω ένα spoilerάκι:-)

προφανώς δεν είναι αρνητικά τα στοιχεία, θετικά στοιχεία είναι απλά δεν είναι επιπλέον κίνητρο για το μέσο χρήστη πιστεύω πέραν επιδόσεων / κόστους

ένα data center πρέπει να έχει ρύθμιση θερμοκρασίας, ρύθμιση υγρασίας, οι servers έχουν συνήθως 2 socket, ανεμιστηράκια που δουλεύουν στις 10 με 14 χιλιάδες στροφές και κάνουν σαν boing, hot swap psu, hot swap ανεμιστηράκια, raid, hot swap δίσκους, άλλο λειτουργικό, πολύ πιο αξιόπιστες μνήμες, ακριβές μητρικές τα πάντα είναι πολλαπλά έτσι ώστε να μην σταματήσουν να δουλεύουν οι server, παλιότερα μάλιστα υπολόγιζαν μέχρι και τον προσανατολισμό των κουτιών έτσι ώστε να υπάρχει ελάχιστη μακροχρόνια επίδραση από φυσικά αίτια (κάποιο πεδίο ακτινοβολίας) στις μνήμες ώστε να πάρουν αποτελέσματα για το αν πράγματι είναι πιο αξιόπιστη η πλατφόρμα της intel και φυσικά έχουν μόνιμα system monitoring

ένας από τους λόγους για το dual socket στους server δεν ήταν οι επιδόσεις αλλά ο κίνδυνος fail του s0 cpu και μάλιστα υπάρχει hot swap και για επεξεργαστές ώστε να μπορεί να αλλαχθεί κατά τη διάρκεια λειτουργίας ακόμη και επεξεργαστής σε συγκεκριμένα συστήματα

το να πει κανείς ότι αν ένα desktop σύστημα με τις παραπάνω λοιπές προδιαγραφές δώσει fail θα είναι λόγω χαμηλότερης ποιότητας επεξεργαστή δεν νομίζω πως είναι ρεαλιστικό και αυτό είναι που ενδιαφέρει το χρήστη

αν του πάρεις τα μάτια του xeon ίδια συμπεριφορά με τον desktop επεξεργαστή θα δείξει μιας και το θέμα είναι η αξιοπιστία μπορείτε να ρωτήσετε σε forum που ασχολούνται με το πείραγμα των xeon

μου θυμίζει τη σύγκριση αξιοπιστίας desktop και w/s καρτών γραφικών όπου οι πρώτες χαλάνε γιατί οι gamer είναι οι πιο απαιτητικοί χρήστες και τους παίρνουν τα μάτια ενώ οι δεύτερες συνήθως κάθονται και μετά όλοι γράφουν ότι οι w/s είναι πιο αξιόπιστες γιατί πέρασαν x χρόνια και δουλεύουν ρολόι

αναφορικα γράφω την άποψή μου σε αυτό, πέραν αυτού όπως έγραψα το κριτήριο είναι επιδόσεις / κόστος και αν όπως λέτε είναι καλύτερα αξίζει ως αγορά για αυτό, δεν έχω καμία διαφωνία

Δημοσ.

Βρε μην συγκρινετε cpu με το compare του plaisiou... Πχ μπορει να βλεπεις ιδια cache, αλλά αλλη του i5 και αλλη του xeon (πιο γρηγορη). Υπαρχουν και ενα σωρο αλλες διαφορες.

Δεν ειναι τυχαιο που επαιρναν τους opteron για καλο oc. Τους το επετρεπε το socket και λογω καλυτερου πυριτιου ανεβαινε πιο ψηλα. Το καλυτερο πυριτιο (μεση) το παιρνει ο στρατος, το μεσαιο τα extreme κομματια και και οι xeon και το αλλο τα υπολοιπα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...