mirmigki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, έχω την εξής απορία. Υπάρχει σύνδεση πανεπιστημίου τη οποία πάιρνουμε με rj45 από τον τοίχο απευθείας. Φαίνεται να είναι και με DHCP γιατί έχουμε ενναλαγές στην ip που παίρνει το pc. χχχ.χχχ.χχχ.12 και χχχ.χχχ.χχχ.38 με restart του pc. έχουμε και ένα router (κλασικό ADSL modem router). Υπάρχει δυνατότητα να συνδεθεί το router απευθείας στον τοίχο σε μια από τις 4 ethernet και να μοιράσει το intenret από τις υπόλοιπες 3 και το wireless; Δοκιμάσαμε να απενεργοποιήσουμε το DHCP του router, έγινε η σύνδεση του router στο δίκτυο της εστίας, και ένα laptop έπαιξε με wireless μέσω του router, αλλά κανένα άλλο. Το laptop, από ipconfig πήρε ip, subnet mask και gateway της "μορφής" του πανεπιστημίου. Οι υπόλοιποι έπαιρναν "άσχετες" ip με αποτέλεσμα να μην έχουν internet. Σε προσπάθεια στα υπόλοιπα pc να δώσουμε καρφοτές ip, subnet mask και gateway της "μορφής" που πήρε το 1ο laptop αλλά εννοείται με διαφορετική τυχαία ip σε κάθε pc, δεν έχαμε κάποιο αποτέλεσμα. Συνέχισαν να μην έχουν internet και το 1ο laptop συνέχισε να παίζει κανονικά. Τι ακριβώς ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στο lan του router για να δουλέψει κάτι τέτοιο; ευχαριστώ, Γιώργος
isay Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Αυτό που έχετε είναι adsl modem router και δεν κάνει για τη δουλειά που θέλετε. Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα modem-switch
random Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Αν ο ρουτερ της σχολής, έχει κάποιο τρόπο, να "αποδίδει" σε αυτή την rj45 του τοίχου, 1 και μόνο ip (οταν συνδεθει εκει pc), δεν ξερω τι θα κάνει το switch. Αν αποσυνδέσεις το 1ο λαπτοπ που πηρε την ip, το 2ο θα πάρει ip? ------------------------------------------------------------------------------- Αν σας δινουν μονο 1 ip, νομιζω οτι πρεπει να την παρει ο ρουτερ σας, και με εκεινον ως gateway να φτιαξετε το δικό σας ιδιωτικό lan, όχι με ip της μορφης που εχει το uni. αν αυτο δεν γίνεται, μια πιο απλη λυση, το 1 pc, που πηρε την ip, να του εγκαταστησεται proxy software, και να δινει internet στους άλλους. αλλα με proxy, μαλλον θα έχετε μονο σερφαρισμα (οχι p2p, mail client, κ.ά)
mirmigki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Ναι μάλλον το switch του πανεπιστημίου πρέπει να είναι ρυθμισμένο να δίνει μόνο μια ip σε κάθε πόρτα του. Οπότε χρειάζομαι κάποιο router με wan ή internet είσοδο, και να μοιράζει το Internet μέσω του δικού του dhcp; Κατάλαβα καλά; Ένα τυχαίο παράδειγμα ένα router με lan ip 192.168.1.1 όπου τα pc θα παίρνουν ip της μορφής 192.168.1.xx 255.255.255.0 192.168.1.1 ; Ουσιαστικά το switch της σχολής πάλι θα δώσει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ip την οποία θα έχει το router μου; Κάτι τέτοιο για παράδειγμα μου κάνει; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.615023 Ευχαριστώ
JimGer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Οποιοδηποτε ρουτερ σου κανει.Ισως και το ρούτερ που εχεις να κάνει αν το ψάξεις καλύτερα....Το ρούτερ παίρνει ip πραγματική μόνο από την wan θύρα του και δίνει ip εσωτερικού δικτύου στους εκάστοτε clients wired and wireless που συνδέονται.¨Ολοι στο εξωτερικό δίκτυο θα έχουν την ίδια ip της μορφής του παενπιστημίου εωώ στο δίκτυο του ρούτερ θα έχουν διαφορετικές πχ 192.168.1.2,192.168.1.3 κλπ κλπ
mirmigki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Το συγκεκριμένο router δεν έχει wan θύρα. Έχει μόνο rj11 για τηλεφωνική γραμμή για να συκώνει ppp πρωτόκολο. Άρα δεν μου κάνει μάλλον έτσι;
isay Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Το συγκεκριμένο router δεν έχει wan θύρα. Έχει μόνο rj11 για τηλεφωνική γραμμή για να συκώνει ppp πρωτόκολο. Άρα δεν μου κάνει μάλλον έτσι; Σου έχω ήδη γράψει ότι χρειάζεσαι modem-switch, δηλαδή ένα μηχανάκι που να έχει είσοδο ethernet(wan) και εξόδους ethernet (ή wireless). Ναι σου κάνει το LINKSYS WRT54GC ώστε να έχεις και wireless (laptops, iphone, κλπ)
mirmigki Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Σου έχω ήδη γράψει ότι... ναι sorry ρωτούσα-απαντούσα στο comment του JimGer για το ότι το router που είδη έχω δεν είναι συμβατό με τίποτα. Το Linksys για τυχαίο παράδειγμα το έδωσα για να δω αν έχω καταλάβει σωστά τι χρειάζεται να αγοράσω. Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες σας! Πραγματικά με βοηθήσατε πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.