Προς το περιεχόμενο

1ΤΒ σκληρός, Seagate Barracuda ή Western Digital Caviar Green;

x_revenge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω διαβάσει οτι οι σκληροί δίσκοι της Seagate δεν είναι καλής ποιότητας και χαλάνε, ξέρετε αν ισχύει αυτο;

Απο την άλλη οι σκληροί της Western Digital έχουν ενα σύστημα που πάνε απο 5400 σε 7200 RPM (Ιntellipower) και αυτο τα κάνει πιο αργά απο τα Seagate.

Όποιος ξέρει τίποτα περισσότερο ή έχει καμια προσωπική εμπειρία με κανέναν σκληρό ή έχει να προτίνει κατι ας το πει γιατι κανένας δε θέλει να του χαλάσει ο σκληρός, ειδικά αν είναι 1ΤΒ...

Δημοσ.

οποια μα ΟΠΟΙΑ μαρκα και να παρεις δισκο ποτε δεν ξερεις ποτε θα χαλασει.εγω εχω 4 seagate και μεχρι τωρα (δοξα το θεο) δεν εχω κανενα προβλημα.αλλοι εχουν ασχημη εμπειρια . αν θες τη γνωμη μου μην παρεις εξωτερικο δισκο αλλα εσωτερικο.το κουτι σου αν δεν εχει ανεμιστηρα που να φυσαει τους δισκους τοτε να βαλεις ενα.και οσο αφορα μαρκα αυτες οι 2 που αναφερεις θεωρουνται οι καλυτερες. ;)

Δημοσ.
οι σκληροί της Western Digital έχουν ενα σύστημα που πάνε απο 5400 σε 7200 RPM (Ιntellipower) και αυτο τα κάνει πιο αργά απο τα Seagate.

Αυτο το συστημα ισχυει για οσους WD ειναι στην σειρά "Green".

παρόμοια σειρά εχει και η Seagate, αλλα τους εβαλε ταμπελάκι "5900 rpm"

πχ Sea 1.5 Tb @5900, και Sea 1.5 Tb @7200

Aν θες το δισκο για το λειτουργικό, πάρε minimum 7200 στροφών.

(ή ταχύτερο αν εχεις $$$ πχ. 10.000 στροφές ή ssd).

αν το θες για αποθήκη, να κρατας οτι σαβουρα κατεβάζεις, παρε "πράσινο". λιγοτερες στροφές = λιγοτερη κατανάλωση, χαμηλοτερη θερμοκρασία. (in theory).

*** και Προσοχή: οταν σου αρέσει ενας δισκος, και ετοιμάζεσαι για αγορά, οπωσδήποτε τον βρίσκεις στη σελίδα του κατασκευαστή για να σιγουρευτείς για τα χαρακτηριστικά του ( στροφές, platters, κλπ ).

Οι σελίδες των καταστημάτων συχνά έχουν λάθη.

Τους πράσινους WD αλλος τους αναφερει με τη μέγιστη 7200, άλλος με 5400-7200, αλλος ως 5400. Και όλοι αναφέρονται στα ίδια ακριβώς μοντέλα.

κανένας δε θέλει να του χαλάσει ο σκληρός, ειδικά αν είναι 1ΤΒ...

ολοι οι δισκοι χαλάνε. πολλες φορές ειναι ελατωμματικό το συγκεκριμένο κομμάτι που σου έτυχε,

αλλες φορές φταίνε οι μεταφορείς/πωλητές που "καλομεταχειρίζονται" τις κούτες στις αποθήκες,

και αλλες φορές φταίνε αλλα (τροφοδοτικό, μητρική, ΔΕΗ γενικώς, ενέργειες χρήστη, κλπ) και την πληρώνουν οι δίσκοι, ανεξαρτήτως μάρκας .

Αν πέσεις σε ελλατωματικο κομμάτι, κατα 99% θα χαλάσει εντός εγγύησης.

οπότε, το θεμα δεν ειναι οτι χαλάει ο δίσκος,

αλλα οτι χάνεις τα αρχεία σου.

Η λυση δεν ειναι η εξονυχιστική μελέτη των χαρακτηριστικών των δισκων μεχρι να βρεις τον τέλειο, αλλα το backup.

Αν χάσω 1 Tb με ταινίες που κατεβαζα επι 1 χρόνο απο τορρεντς, απλά θα πώ "shit happens". Το 1/3 αυτών, τις ξαναβρίσκω όποτε θέλω, τις υπόλοιπες κακώς τις κράταγα, δεν θα τις ξαναέβλεπά ποτέ σε επανάληψη :-)

Αν ειμουν συλλέκτης (τρομάρα μου), θα ειχα και 2ο ίδιο δισκο 1 Tb.

...αλλα αν χάσω μόνο 5 Mb εργασίες ή οικογενειακές φωτογραφίες, θα τα πάρω άσχημα. Aυτα έπρεπε να τα έχω σε τουλάχιστον 3 αντιγραφα ,εντός και εκτός σπιτιού (σκληρούς, εξωτ.σκληρους, φλασάκια, λαπτοπ, dvd, και online storage).

Δημοσ.

οσα μου ειπατε τα ειχα δει και το ηξερα για τα "πρασινα" και μαλλον θα πάρω το seagate, παντως ο σκληρος αυτος που εχω σ'αυτον τον Η/Υ ειναι σκυλι, τον εχω 5 χρονια και εχει περασει απο διακοπες ρευματος και κυριολεκτικα χιλιαδες ωρες απο torrents και δε μου εχει δημιουργισει προβλημα ποτε οποτε ελπιζω να μην εχω προβλημα με το καινουριο...αλλα θα περιμενω λιγο για απαντησεις πριν κανω κατι, γιατι εψαχνα να δω τι λενε αλλοι στο διαδυκτιο για τα πραγματα που θα παρω με τον καινουριο Η/Υ που φτιαχνω και επεσα πανω σε αυτο το θεμα...

Δημοσ.

Έναν 80άρη σε φορητό και τον 1000άρη εξωτερικό που έχω τους έκλαψα μέσα στην εβδομάδα που πέρασε. Έχω ακόμη δύο εσωτερικούς που δε δείξανε τίποτα μέχρι τώρα. WD μέχρι τώρα δεν έκλαψα ποτέ και τους δουλεύω αρκετά. Ο καθένα από τις εμπειρίες του κρίνει.

Δημοσ.

μακρυα απο seagate!

για λειτουργικο αυτος, ο ταχυτερος 7200

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Samsung-Sata-Ii-1-Tb-32Mb-7200-HD103UJ.htm

εγω εχω σε green το λειτουργικο. αθορυβοτατοι, δροσεροτατοι (στην πραξη)

ταχυτερος green αυτος (με τα 64mb cache)

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD10EARS-1TB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3Gb-s.htm

Δημοσ.

σκεφτομαι να παρω ενα 640GB western digital caviar black για να βαλω τα σημαντικα πραγματα και ολα τα προγραμματα και οταν μου γεμισει θα παρω καμια 1ΤΒ για να βαλω και οτι αλλα θελω

Δημοσ.

εγώ πάντως έχω κλάψει και western και seagate και maxtor και πιο παλιά ibm...από την άλλη έχω

λειτουργικούς, και ένα seagate 10gb 10ετιας και western 6ετίας...οπότε εξαρτάται τι θα σου κάτσει...

δεν υπάρχει κατεστημένο σε τίποτα πλέον, αυτά είναι παλιές νοοτροπίες...

τώρα έχω για αποθήκευση ένα terra western green , αλλά το δεύτερο terra που θα πάρω θα είναι

ο seagate lp στις 5900 :-) έτσι να συνεχίζει η ποικιλία!!!

Η εγγύηση είναι και στους 2 3ετία και οι seagate ακόμα και στις 5900 κοντράρουν και τους black της wd στα transfer rate...

επίσης στο λάπτοπ που ο western παρέδωσε και μου έβαλαν seagate, παρόλο που τρέχουν 5400 ο seagate ειναι σαφώς ταχύτερος...

πάντως για αποθήκευση δεν έχει νόημα να πάρεις 7200rpm...καλύτερα λιγότερες στροφές...

Δημοσ.

Κι εγώ αυτό πιστεύω όταν μιλάμε για αποθήκευση όσο λιγότερες στροφές τόσο καλύτερα.

Προσωπικά στον δίσκο που θέλω για να αποθηκεύω δεν με απασχολεί καθόλου το access time και λίγο το transfer rate. Καλύτερα να στροφάρει λιγότερο και να είναι πιο κρύος πράγμα που σημαίνει λιγότερη καταπόνηση στην θεωρία τουλάχιστον. Άρα η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι το πιο σπουδαίο εκεί, για να κάνουμε και οικονομία στα χαρτομάντιλα στο μέλλον. :P

Δημοσ.

κι εγώ αυτό σκέφτομαι...σαν τα αυτοκίνητα ένα πράμα όσο λιγότερες στροφές τόσο μεγαλύτερη ζωή...(για αποθήκευση)...και από την άλλη βέβαια είναι και το οικονικό στη μέση...66€ ο seagate...

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι νομιζετε οτι απο 7200 στροφες σε 5900 θα δειτε καμια διαφορα in real life (και οχι σε benches)?

Εγω που εχω 4 WD 640GB AAKS το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δε μπορω να τους ξεχωρισω :P Μεχρι και τα firmware τα ιδια ειναι :P

Και οταν περασα λειτουργικο σε εναν νεο Seagate 750GB 5900rpm δεν παρατηρησα καμια αξιοσημειωτη διαφορα στη καθημερινη μου συμβιωση με δαυτον... Ουτε στο boot ουτε στην αποκρισιμοτητα ουτε πουθενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...