Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει περίπτωση να παίξει αυτό το PC HD 1080;

dimitris212

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Το agp 4x δεν έχει σχέση. Ο,τι παίζει σε 8χ παίζει και σε 4χ. Αυτός ο επεξεργαστής, και γενικότερα οτιδήποτε p4 κάτω απο 3,2ghz, για πλάκα δεν παίζει 1080p. 720p ναι, 1080p όχι!

Tώρα για γύρω στα 35-40ευρώ μπορείς να πάρεις μια 3450 (γενικότερα οποιαδήποτε ati/amd πάνω απο 2χχ0 series [αν και θα σε συμβούλευα απο 3χχ0 και πάνω (λόγω καλύτερων drivers και καινούρια έκδοση uvd] και απο nvidia απο 8χχ0 series και πάνω). Με την κάρτα όσες ταινίες υποστηρίζουν dxva (πλέον πάνω απο 90%) θα μπορείς να τις βλέπεις (κατεβάζοντας ταυτόχρονα και την τελευταία έκδοση του k-lite codec pack). Τις υπολοιπες 1080p , όχι. Yπαρχουν αρκετά προβλήματα drivers με τις συγκεκριμένες κάρτες (agp) αλλά απο τη στιγμή που δεν θα τις χρησιμοποιησεις για παιχνίδια (έτσι και αλλιώς δεν προορίζονται για αυτά) λογικά είσαι οκ (μπορείς να αφήσεις και αυτούς που έχει μέσα το cd). Αν θες να περάσεις καινούριους είναι μια ψιλοδιαδικασία (πήγαινε στο forum της ati να δεις). Eχε υπόψην σου ότι αν θες να το συνδέσεις μέσω hdmi, (ακόμα και αν έχει τέτοια έξοδο η κάρτα), ήχος δεν περναει (κάποιο θέμα με το agp), ή τουλάχιστον έτσι ήταν πριν 1-2 χρόνια που το χα ψάξει.

ok αφου το λες εσυ τι να πω, εγω σε media player classic p4 2.8 και την καρτα που ειπα παιζει.μαλλον χανει frames αλλα με γελουν τα ματια μου και δεν το παρατηρω ο ταλαιπωρος.κριμα και νομιζα οτι επαιζε.λες να μην τα παιζει και να νομιζω οτι τα παιζει? ειμαι μενταλιστ, το βρηκα!!

Δημοσ.
ok αφου το λες εσυ τι να πω, εγω σε media player classic p4 2.8 και την καρτα που ειπα παιζει.μαλλον χανει frames αλλα με γελουν τα ματια μου και δεν το παρατηρω ο ταλαιπωρος.κριμα και νομιζα οτι επαιζε.λες να μην τα παιζει και να νομιζω οτι τα παιζει? ειμαι μενταλιστ, το βρηκα!!

Και η 1950 υποστηρίζει επιτάχυνση (κάποιων τουλάχιστον) HD υλικού.

Δε νομίζω ο EddieObscurant να διαφώνησε σ αυτό.

Δημοσ.

Δε νομίζω ο EddieObscurant να διαφώνησε σ αυτό.

ναι και το κολλημα του με τον επεξεργαστη ποιο ειναι??ακομα και ο αθλιος atom Ν270 με μια καρτα nvidia ion παιζει ακριβως οπως το ειπα για πλακα τα 1080p.

Δημοσ.

Εννοούσε πως επεξεργαστής P4 <3.2GHz χωρίς τη βοήθεια κάρτας γραφικών που επιταχύνει HD, δεν παίζει 1080p, κάτι που είναι αλήθεια.

Δημοσ.
Εννοούσε πως επεξεργαστής P4 <3.2GHz χωρίς τη βοήθεια κάρτας γραφικών που επιταχύνει HD, δεν παίζει 1080p, κάτι που είναι αλήθεια.

αυτο εννοειται δε διαφωνω, η καρτα παιζει ρολο.απλα αναφερθηκε αποκλειστικα στον επεξεργαστη

Το agp 4x δεν έχει σχέση. Ο,τι παίζει σε 8χ παίζει και σε 4χ. Αυτός ο επεξεργαστής, και γενικότερα οτιδήποτε p4 κάτω απο 3,2ghz, για πλάκα δεν παίζει 1080p. 720p ναι, 1080p όχι!

....

;)

• Moderators
Δημοσ.

Τι εκανε λεει? :shock:

Επισης, παιζει ο P4 3,2 HD?

Ειχαν εναν 3,0 με HT και ουτε κατα διανοια δεν επαιζε...

Ειχα εναν Pentium D 3,0Ghz και αυτος μεχρι 720p επαιζε.

• Moderators
Δημοσ.

Υποστηριζαν h264/VC-1 decoding οι σειρες πριν την HD2xxx? (Για τις οποιες εχει σταματησει επισημα η υποστηριξη).

Γιατι μια Χ1800ΧΤ που ειχα θα ορκιζομουν οτι δεεε...

Δημοσ.

Με μια 1900xtx θυμάμαι πως το cpu usage σε 1080p ήταν ιδιαίτερα χαμηλό.

edit:

# Accelerated MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV9, VC-1, and H.264 decoding and transcoding

# DXVA support

source

Τα ίδια και για την 1950pro.

Δημοσ.

Δεν υποστήριζαν αυτές οι σειρές καρτών bitstream decoding, η επιτάχυνση που αναφέρεται στα δελτία τύπου και τα specs είναι μερική, σε επικουρικά στάδια της όλης διαδικασίας του decoding και σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με το φόρτο που αναλαμβάνει ο κεντρικός επεξεργαστής.

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θα ήθελα την γνώμη σας, τι προτείνετε?

1) Αγοράζω καινούριο υπολογιστή μόνο μονάδα (διαθέτω μέχρι 900-1.000 ευρω)

2) Αναβαθμίζω το παλιό? (διαθέτω μέχρι 350 ευρώ) (μητρική, επεξεργαστη κτλ)

3) Χρησιμοποιώ ένα Laptop που έχω και ψιλοκάθεται σαν μονάδα (http://ts.fujitsu.com/Resources/130/1935789446.pdf)

Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, το χρησιμοποιώ για Design και επεξεργασία εικόνας όχι μεγάλων διαστάσεων.

• Moderators
Δημοσ.

Σε καλυπτει το Laptop ή το PC?

Αν ναι, κρατα τα.

Αν οχι, με 900-1000 ευρω φτιαχνεις πολυ δυνατο συστημα ή αρκετα δυνατο + οθονη.

Δημοσ.

Αν έπαιρνα καινούριο θα έπαιρνα μόνο την μονάδα τα υπόλοιπα τα έχω.

Το Laptop με καλύπτει, (εδώ μέχρι τώρα χρησιμοποιώ το P4 2,4) βεβαια θα συνδεθει στην οθόνη με ασυρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, τα οποία τα έχω.

Αν αναθμιστεί το PC θα φτάσει στο επίπεδο του Laptop (δεν θέλω να δώσω πολλά για αναβάθμιση).

Οπότε?

• Moderators
Δημοσ.

Οποτε τι?

Δε θα προτεινα να αναβαθμισεις ενα τετοιο συστημα, γιατι ο,τι δεν αναβαθμιστει θα σε τραβαει πισω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...