Προς το περιεχόμενο

Απαράδεκτη Forthnet για Θέμα Πληρωμών

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Μου ήρθε σ'ημερα ένα χαρτί ληξιπρόσθεσμου λογαριασμού από ένα δικηγορικό γραφείο για οφειλή από Forthnet από το 2006 για λογαριασμό τον οποίο φυσικά είχα πληρώσει.

(έχω κρατήσει εξάλλου και την απόδειξη τράπεζας και αντίγραφο απόδειξης που μου έστειλαν)

Του πήρα τηλέφωνο και του έστειλα mail την απόδειξη και σαν να μην τρέχει τπτ μου είπαν ότι μέσα σε 10 μέρες θα το κοιτάξουν....

Από εκεί και πέρα τι να κάνω να το κυνηγήσω το θέμα ή να τους αφήσω να περάσει το 10ήμερο.

Δλδ αν δεν είχα την απόδειξη τι θα γινόταν. Μάλιστα τη ρώτησα αν υπάρχει κάπιος υπεύθυνος πληρωμών και μου είπε όχι..

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Απο τι στιγμη που το ειχες πληρωσει στο παρελθον.Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το εχουνε αυτοι στα Log τους.Απλα εγινε καποιο λαθος προφανως.Και χωρις την αποδειξη παλι δεν μπορουσαν να σε κανουνε να πληρωσεις απο τι στιγμη που ειναι ειδη πληρωμενο.

Δημοσ.

Θα καλέσεις στο λογιστήριο και θα μιλήσεις με συγκεκριμένο υπάλληλο (ανάλογα το επωνυμό σου), θα του πεις τι ακριβώς έχει συμβεί και θα στείλεις -εκείνη τη στιγμή- με fax την κατάθεση που είχες κάνει επιβεβαιώνοντας ότι το ποσό που είχες πληρώσει μεταφέρθηκε από τους απροσδιόριστους στη καρτέλα σου.

Τέλος και πριν κλείσεις το τηλ. θα ζητήσεις να παραλάβεις μέσω fax ή mail την καρτέλα σου για να δείς ότι έχει τακτοποιηθεί το θέμα.

Δημοσ.

(πάνω που ετοιμαζόμουν να ανοίξω θέμα για να ρωτήσω...)

επειδή έχω κι εγώ forthnet και πολλά ακούγονται.

αν κάνουμε την πληρωμή μέσω e-banking κάποιας τράπεζας...

- μας στέλνουν κάποιο είδος απόδειξης;

- με αυτό τον τρόπο δεν είναι πιο εύκολο να αποδείξουμε ότι έχουμε πληρώσει;

υποθέτω με κάποιο αντίγραφο από την τράπεζα που λογικά θα κρατιέται

απλά επειδή έχω χάσει αρκετές αποδείξεις

Δημοσ.

οπως ανεφερες, μεσω τραπεζες υπαρχει το ιστορικο πληρωμων-καταθεσης χρηματων.

αρα μπορεις να αποδειξεις οτι συγκεκριμενη ημερομηνια εκανες μεταφορα χρηματων για πληρωμη λογιαριασμου

Δημοσ.

Βλέπω όσοι έχουν forthnet, το έχουν περάσει σε κάποια φάση αυτό.

Εμένα μου έστειλαν χαρτί, πήρα τηλ στο δικηγόρο, του λέω στείλε αναλυτική χρέωση και ακόμα περιμένω από πέρυσι.

Και άμα με βρουν σφύρα μου.

Και καλά να ήμουν λαμόγιο. Αλλά να πληρώνω πάντα τους λογαριασμούς πολύ πριν λήξουν και ξαφνικά να μου ζητάνε 400 Ευρώ από εποχή που αγόραζα μόνο προπληρωμένα... έλα εντάξει.

Πάντως σύμφωνα με δικηγόρους, μπορούν να σε καλέσουν να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. God bless internet banking για κάτι τέτοια λαμόγια. :mad::mad::mad:

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση όμως ότι κ η τράπεζα κρατά ιστορικό αποδείξεων για κανά εξάμηνο.. οχι παραπάνω... έτσι νομίζω έχω διαβάσει κάπου στην δικιά μου τράπεζα, κ εγώ με alpha web banking πληρώνω την forthnet... αλλά αραιά κ που τις τυπώνω τις αποδείξεις για αρχείο...

Δημοσ.

Αυτός είναι ο μόνος λόγος που δε χρησιμοποιώ e-banking για πληρωμές.

Από τη στιγμή που δεν έχω απόδειξη είμαι τελείως ακάλυπτος μετά το εξάμηνο, μιας και τα αρχεία όλες οι τράπεζες για τόσο τα κρατάνε. Και προφανώς τυπωμένη απόδειξη από εσένα δε λέει και πολλά. Οπότε καλύτερα δύο φορές το μήνα να πηγαίνω να εξοφλώ συγκεντρωτικά τους λογαριασμούς στα φυσικά καταστήματα των εκάστοτε εταιρειών, παρά να τρέχω και να μη φτάνω όταν γίνει το κακό.

Δημοσ.
Αυτός είναι ο μόνος λόγος που δε χρησιμοποιώ e-banking για πληρωμές.

:shock::shock::shock::shock:

Δεν περιμένεις από την τράπεζα να σου κρατήσει την απόδειξή, από τη στιγμή που σου δίνει τη δυνατότητα να την αποθηκεύσεις και να την τυπώσεις τη στιγμή της συναλλαγής.

Τώρα αν δεν εκμεταλλεύεσαι αυτό το χαρακτηριστικό, απλά χρησιμοποιείς λάθος το web-banking.

Και έπειτα τα έχεις όλα τακτοποιημένα σε digital μορφή, που δεν πετάς ποτέ. Αλλά αν δεν την κράτησες, μάλλον δεν κρατάς και backup και κάποια φάση θα την κλάψεις.

Οπότε... ταμείο. Μην απολυθεί και ο κόσμος! :-)

Και εννοείται ότι έχει ισχύ αυτή η απόδειξη!

• Super Moderators
Δημοσ.

κάτι είχα ακούσει ότι είχε κάποιο πρόβλημα η Forthnet με τα databases της στο λογιστήριο πριν κάμποσο καιρό, γαμήθηκε το σύμπαν ξέρω γω και μετά από αυτό άρχισαν αυτά με τα δικηγορικά γραφεία κτλπ κτλπ...

Δημοσ.
κάτι είχα ακούσει ότι είχε κάποιο πρόβλημα η Forthnet με τα databases της στο λογιστήριο πριν κάμποσο καιρό, γαμήθηκε το σύμπαν ξέρω γω και μετά από αυτό άρχισαν αυτά με τα δικηγορικά γραφεία κτλπ κτλπ...

εγω ειχα διαβασει οτι καποια υπαλληλος στην forthnet εγινε τσακωτη για υπεξαιρεση χρηματων απο το λογιστηριο τους. Δεν θα μου εκανε εντυπωση λοιπον (αναλογα με ποιο τροπο εκανε την κομπινα) αν αυτος ειναι ο λογος που ενω οι συνδρομητες πληρωναν, στο συστημα να φαινοταν ακριβως το αντιθετο.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=116952

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...