giorgoslouk Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Με cmd+i στον δίσκο τί δικαιώματα βγάζει για το χρήστη σου; Μήπως εκεί δεν έχει write και έχει μόνο read? Ωραίο avatar Θάνο Όπως προείπα από Mac είμαι άσχετος.Απλά προσπάθησα να παντρέψω τις εμπειρίες μου από το Linux μήπως και βοηθήσω. Το ανέφερα και προηγουμένως, στο get info βλέπω ότι έχει read only permissions αλλά δεν μου δίνει καθόλου την επιλογή να το ξεκλειδώσω (δεν υπάρχει το γνωστό λουκετάκι) και να το αλλάξω σε read and write. Μέχρι στιγμής το FireFTP με εξυπηρετεί μέσα από τον Firefox αλλά αυτό είναι "μπακάλικη" λύση, όσο να πεις. Καθώς δεν βλέπω να βρίσκουμε λύση θα σου πρότεινα να το ρωτήσεις στο adslgr.com Άλλο PC με Windows ή Linux μήπως υπάρχει γιά δοκιμή;
thanocaster Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δοκίμασε να βάλεις χειροκίνητα τα permissions από terminal: > sudo chmod 777 <path/to/drive> Αυτό θα δώσει πλήρη δικαιώματα σε οποιονδήποτε να γράψει στο drive. Αν θέλεις μόνο ο δικός σου χρήστης να έχει τα πλήρη δικαιώματα, πρέπει να γίνει owner: > sudo chown <username> <path/to/drive> Και στη συνέχεια δώσε δικαίωμα εγγραφής στον owner, ενώ στους άλλους ανάγνωσης και εκτέλεσης: > sudo chmod 755 <path/to/drive> Αν δεν πιάσει και αυτό είμαι all out of ideas... EDIT: Το <path/to/drive> θα είναι λογικά το /Volumes/<όνομα του drive> αφού θα το έχεις κάνει ήδη mount... Ωραίο avatar ΘάνοΌπως προείπα από Mac είμαι άσχετος.Απλά προσπάθησα να παντρέψω τις εμπειρίες μου από το Linux μήπως και βοηθήσω. Ναι ρε συ, κι εγώ δεν είμαι γκουρού στο OSX, το θέμα είναι να βρούμε τη λύση!
cassidy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 arxaggelos, νομίζω πως πράγματι δε μπορείς από finder να κάνεις copy-paste σε ftp. Δοκίμασε με cyberduck ή forklift.
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 κανε μια δοκιμη απο ενα pc για να δεις αν μπορει να γραψει με τον υπαρχον τροπο.αν ναι τοτε κατι με το mac .αν δεν γραφει τοτε δες τι γινεται με το read write.παντως για το mac αν δεν γραφει οπως λες δεν νομιζω να γραψει ουτε με ftp διοτι μαλλον και εκει read only θα ειναι.βρες ενα Pc για μια δοκιμη.δοκιμασε απο ενα pc και με ftp και απο explorer να δεις τι παιζει.
arxaggelos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Λοιπον δοκίμασα και με Windoze 7 στο laptop μου και δούλεψε μια χαρά με Internet explorer (επιτέλους φάνηκε χρήσιμο και σε κάτι αυτό το piece of crap πρόγραμμα), διαβάζει και γράφει. Οπότε μάλλον πράγματι ο Finder δεν κάνει εγγραφή σε ftp. Υπέροχα. Τα καλά νέα είναι ότι δοκίμασα τα forklift και cyberduck που προτείνει ο cassidy, το πρώτο δεν με συμπάθησε και θέλει και λεφτά, αλλά το δεύτερο είναι free και μου φαίνεται μια χαρά. Η μεταφορά ενός αρχείου πήρε τον μισό χρόνο από ότι το FireFTP (το plugin του firefox) και νομίζω ότι για την ώρα θα το κρατήσω, παρόλο που δεν ήθελα να βάλω client. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.