arxaggelos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Συνέδεσα ένα φλασάκι στο Fritz 7140 (με το τελευταίο firmware) και το βλέπει κανονικότατα. Μπορώ να δω και να ανοίξω τα αρχεία του μέσα από το interface του router, όπου το βλέπει μέσα στο router από ένα λινκ "ftp access" και προφανώς το ανοίγει μέσα στον browser. Ως εδώ καλά. Τι χρειάζεται να κάνω για να γράψω στο φλασάκι? Μέσα από τις ρυθμίσεις είναι ενεργοποιημένο το "read and write access" αλλά δεν ξέρω πως να κάνω upload. Να σημειώσω ότι έχω Mac. Thanx
isay Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Αρχάγγελε, στο manual γράφει ξεκάθαρα πως έχεις πρόσβαση στα αρχεία. Επισυνάπτω σχετικό κομμάτι
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 σε ελευθερη μεταφραση η τα κανεις drag and drop διαμεσω explorer που απλα ανοιγεις ftp η κανεις εγκατασταση καποιος free programma για ftp και τα κανεις upload απο εκει.το πιο ευκολο ειναι το πρωτο μαλλον.
isay Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 pouline βιάζεσαι να απαντήσεις. Ο άνθρωπος έγραψε ότι έχει mac οπότε ευτυχώς (για αυτόν) δεν υπάρχει IE.
poulinos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 μην βαρατε.σημειωστε λαθος.μου ξεφυγε.λογικα ftp δεν θα ανοιγεις και κανονικα απο safari κτλ κτλ?
giorgoslouk Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Λογικά θα πρέπει να φαίνεται ως δικτυακός δίσκος. Αν και είμαι άσχετος από Mac και δεν ξέρω τι παίζει. Σε Windows-Linux έτσι φαίνεται.
gtroza Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 παράδειγμα στο safari > ftp://ftp.dyne.org μάλλον ανοίγει παράθυρο ο finder και απο εκει το "σέρνεις" όπου θέλεις το http://FTP://fritz.box δεν ανοίγει .
JimGer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 ή καλύτερα με filezilla...free and simple....
arxaggelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις μέσρι στιγμής κατάφερα το εξής, στο accounts>login items προσέθεσα τον δίσκο και έκανα alias για να μην τον ψαχνω. Τον κάνει mount πλέον στο desktop, και τον βλέπω μέσα στον finder, αλλά εξακολουθώ να μην μπορώ να γράψω. Στο get info βλέπω ότι έχει read only permissions αλλά δεν μου δίνει επιλογή να το κάνω read and write. @jimger δοκίμασα και το FireFTP που είναι και addon αλλά δεν έκατσα να δω καν αν δουλεύει, θα προτιμούσα ένα απλό drag & drop @gtroza ο σαφάρι (που δεν τον χρησιμοποιώ), μόλις πατάω το link του δίσκου μέσα από το router μου ανοίγει άλλο ένα κενό παράθυρο, χωρίς διεύθυνση (παράθυρο, ούτε καν tab), και η διεύθυνση του δίσκου ανοίγει ταυτόχρονα σε καινούριο tab στον...firefox (ακόμη κι αν είναι κλειστός) @poulinos ναι παίρνει IP edit: εκτός αν ισχύει και φταει αυτό...
giorgoslouk Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Αν δεν απατώμαι και το Mac OS όπως το Linux δεν τρέχει ως Administrator (Root στο Linux). Μήπως πρέπει να κάνεις Login ως Root γιά να γράψεις; Έχω ακούσει ότι κι εκεί λειτουργεί η εντολή sudo (Super User Do) από γραμμή εντολών. Γιά ψάξτο λίγο. Η άλλη περίπτωση είναι γιά κάποιο λόγο να μην σε αφήνει το Fritz να γράψεις.Ρίξε μιά ματιά μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση.Ίσως μάλιστα κάτι τέτοιο να γίνεται από γραμμή εντολών μέσω telnet όπως σε όλα τα Linuxάτα ρουτέρια.Γιά Googlάρισέ το λίγο.
thanocaster Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 ΓΙώργο, αν ήταν θα τον ζήταγε το λειτουργικό τον κωδικό... Δώσ' του cmd+k και γράψε: > ftp://βάλε.την.ip.εδώ Εάν δεν το κάνει mount το φλασάκι, δοκίμασε την εντολή mount από terminal (man mount) με την παράμετρο force. Προς το παρόν δεν πάει πουθενά αλλού το μυαλό μου...
arxaggelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Τον δίσκο τον κάνει mount και τον βλέπει και τον διαβάζει κανονικά, αλλά δεν μπορεί να γράψει! Τελικά ισχύει αυτός ο περιορισμός ότι το Snow δεν μπορεί να γράψει σε ftp ισχύει? Αν είναι έτσι να μην παιδευόμαστε τσάμπα...
thanocaster Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Με cmd+i στον δίσκο τί δικαιώματα βγάζει για το χρήστη σου; Μήπως εκεί δεν έχει write και έχει μόνο read?
arxaggelos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Το ανέφερα και προηγουμένως, στο get info βλέπω ότι έχει read only permissions αλλά δεν μου δίνει καθόλου την επιλογή να το ξεκλειδώσω (δεν υπάρχει το γνωστό λουκετάκι) και να το αλλάξω σε read and write. Μέχρι στιγμής το FireFTP με εξυπηρετεί μέσα από τον Firefox αλλά αυτό είναι "μπακάλικη" λύση, όσο να πεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.