Προς το περιεχόμενο

5770 overclocking

xtonyx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια.σκοπευω να κανω overclock τις 5770 CF ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.. δοκιμασα να ανεβαζω μονος μου απο το CCC τα ρολογια μνημων και gpu και απο τα στοκ 850/1200 αντιστοιχα τα εβαλα 900/1350.οι διαφορες σε games ητανε αισθητες απλα δεν ξερω αν επρεπε να κανω και κατι αλλο απο το ΒΙΟS κλπ..το υπολοιπο συστημα μου αποτελειται απο phemon c3 956 3.4 ghz.4giga ram asrock 790gxh/128m thermaltake 750watt cable management cf ready .. 5770 CF και windows 7 64 bit.αν τις κλοκαρω τι διακινδυνευω?τι χρεαζομαι και τι πρεπει να κανω?ευχαριστω προκαταβολικα για την βοηθεια σας.α ξεχασα να αναφερω οτι εχω το coolermaster centyrion 534 plus case με 2 120αρηδες ανεμιστηρες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι ασφαλες δηλαδη το CCC?εχω 2 5770 και τα default ειναι 850/1200 εγω τα εβαλα 900/1350 και το maximum ειναι 960-1450. θελει να κανω καμια ρυθμιση στο Bios?τα ανεμιστηρια να τα βαλω 100% να δουλευουνε?αν τα βαλω maximum ?

τι ψύκτες έχουν οι κάρτες ? τις reference οι τίποτα aftermarket ?

αν έχουν aftermarket , μην βάλεις τις μνήμες πάνω απο 1350 γιατί ανεβάζουν πολύ θερμοκρασία και υπάρχει περίπτωση να σου καεί κάποια κάρτα

όσο για τα ανεμιστήρια , εγώ πάντα τα αφήνω στο default , ή αν έχει πολύ καλή ψύξη η κάρτα , βάζω μόνιμα ένα 50%[π.χ.] όπου η κάρτα παραμένει δροσερή αλλά και ο θόρυβος δεν είναι ενοχλητικός

Επειδη θελω να κανω και εγω overclocking στην XFX 5770 δοκιμαζω με το afterburner.Ηθελα να ρωτησω για να πετυχω overclocking οσο ο φιλος xtonyx περιπου ποσα mV να βαλω?Πρεπει να πειραξω κατι στο CCC για να τα παιρνει σε καθε restart?

Το καλύτερο είναι να τα δοκιμάσεις μόνος σου. Και κάρτα ίδιου κατασκευαστή να έχετε, οι ρυθμίσεις διαφέρουν από PC σε PC. Πάντως πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί πάνω από 1.2V.

So trial and error είναι η μόνο λύση για τα καλύτερα αποτελέσματα :-)

Θα χρησιμοποιήσεις κάποιο utility (π.χ. Furmark, GPU Tool κλπ.) για να τεστάρεις την GPU και το oc που έχεις κάνεις και, εάν είναι unstable (βγάζει artifacts ή σου crashάρει το pc), ανεβάζεις τα volts (=υψηλότερες θερμοκρασίες). Αλλά νομίζω πως θα χρειαστεί να ανεβάσεις ελάχιστα volts (μη σου πω και καθόλου) για να πετύχεις ένα oc σαν του φίλου παραπάνω. Παρόλα αυτά, δεν έχω 5770 και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γι' αυτό είναι καλύτερα να δοκιμάσεις μόνος σου (αυτή είναι και η μαγεία του overclocking:p) ή να περιμένεις κάποιον άλλον να σου πει.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 μήνες μετά...

επειδή προσπαθώ κι εγώ με 2x5770 δεν βρήκα κάτι να αυξάνει το vcore!

ίσως γίνεται μονο με vmod πάνω στις κάρτες δυστυχώς :(

όμως πηγαίνουν άνετα στα 960/1300αρκεί να έχεις κάνα ανεμιστήρα δυνατό από πάνω τους να τις φυσάει διότι τώρα καλοκαίρι θα τρώνε ζόρι

όμως πηγαίνουν άνετα στα 960/1300αρκεί να έχεις κάνα ανεμιστήρα δυνατό από πάνω τους να τις φυσάει διότι τώρα καλοκαίρι θα τρώνε ζόρι

Μονο στις reference γινεται να ανεβασεις ρευμα απο software.Οι non-reference υλοποιησεις χρειαζονται pencil.Αλλος τροπος δεν υπαρχει,ακομα και να φλασαρεις το bios. :-) :-)

---------- Προσθήκη στις 19:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:30 ----------

Θα χρησιμοποιήσεις κάποιο utility (π.χ. Furmark, GPU Tool κλπ.) για να τεστάρεις την GPU και το oc που έχεις κάνεις και, εάν είναι unstable (βγάζει artifacts ή σου crashάρει το pc), ανεβάζεις τα volts (=υψηλότερες θερμοκρασίες). Αλλά νομίζω πως θα χρειαστεί να ανεβάσεις ελάχιστα volts (μη σου πω και καθόλου) για να πετύχεις ένα oc σαν του φίλου παραπάνω. Παρόλα αυτά, δεν έχω 5770 και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά γι' αυτό είναι καλύτερα να δοκιμάσεις μόνος σου (αυτή είναι και η μαγεία του overclocking:p) ή να περιμένεις κάποιον άλλον να σου πει.

Ειδα στην υπογραφη σου 5850 880/1300.Τρεχει η μνημη στα 1300? ;) ;) ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...