Προς το περιεχόμενο

Έρευνα και προτάσεις για αγορά καινούργιου δίσκου....


stm00192

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες θέλω να πάρω καινούργιο βασικό δίσκο για το πρώτο συστηματάκι της υπογραφής μου... επειδή αυτός που έχω τώρα (Samsung HD501LJ) άρχισε να μου βγάζει surface errors και με αγχώνει!!!

 

Για ssd δεν το συζητάω.. πολλά τα λ7 ακόμη....

 

Σκεφτόμουν για αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/WD-Caviar-Black-WD7501AALS-750GB-HDD-32MB-Cache-7200RPM-Sata-II-WD7501AALS.htm

Αν πάρω δύο τέτοιους για RAID 0 θα έχω σοβαρο κέρδος σε επιδόσεις??

 

Αλλά επειδή για δίσκους δεν το έχω ψάξει και πολύ οποιαδήποτε άλλη τεκμηριωμένη πρόταση δεκτή!!! Ευχαριστώ!!! :-)

 

---------- Προσθήκη στις 14:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:08 ----------

 

Κανένας???

  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πάρε αυτόν: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Samsung-Spinpoint-F3-HD103SJ.htm

και καθάρισες. Και ας έχεις ήδη τον 500άρη Samsung...

 

Δεν είναι κακός και φαντάζομαι σε RAID 0 θα σπέρνει.... αλλά από την άλλη βλέπω τα 5 χρονια εγγύηση του WD και γλυκαίνομαι!!!

Δημοσ.
Oύτε καν raid δεν χρειάζεται. Θεωραίται ο πιο γρήγορος μηχανικός δίσκος στις 7.200 rpm...

 

Πήγα και πήρα 2... τους σετάρω για RAID 0 και γράφω εντυπώσεις....

Δημοσ.

ποτε πρόλαβες? :P

για κανε καμια μέτρηση με το diskmark και πόσταρε. έχω είδη αποτελέσματα από τον έναν F3, να δούμε πως τα πάει σε RAID.

Δημοσ.

Το πλαίσιο Καλάριάς είναι στα 5 λεπτά από το σπίτι μου.. οποτε πετάχτηκα για τους 750WD αλλα δεν τους είχε οπότε λέω δεν μαμιέται ας πάρω 2 spinpoint σιγά τώρα 20 Ε διαφορα και σε 5 χρονια ποιος ζει ποιος πεθαίνει!!!

 

Κανω image τον 500αρη τωρα γιατι βαριεμε να τα περναω ολα από την αρχή και μετα τους πετάω πάνω περνάω το image και επιστρέφω...

Δημοσ.

Τα νεύρα μουυυυυυ... δεν δέχεται με τπτ to image διοτι πριν ήταν σε IDE mode και τώρα σε raid.... ποιος τα ξαναπερνάει όλα γμτ?? :mad::mad::mad::-(

 

---------- Προσθήκη στις 22:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:09 ----------

 

Φρέσκια εγκατάσταση Win7 64Bit και τα αποτελέσματα του spinpoint σε Raid-0 είναι απλά εντυπωσικά!!! :-):-):-)

 

diskmark.jpg

Δημοσ.

μεγια! τα seq ειναι οντως διπλασια απο τον ενα δισκο. οπως και τα read στα αλλα 2. το write ομως ειδικα τοθ 512κ φαινεται εξωγηινο μεγαλυτερο και απο το seq!!! no way. καπου στο κατοσταρι θα ειναι και αυτο. οπως και να εχει περναει τους ssd εκει !

Δημοσ.
μεγια! τα seq ειναι οντως διπλασια απο τον ενα δισκο. οπως και τα read στα αλλα 2. το write ομως ειδικα τοθ 512κ φαινεται εξωγηινο μεγαλυτερο και απο το seq!!! no way. καπου στο κατοσταρι θα ειναι και αυτο. οπως και να εχει περναει τους ssd εκει !

 

Επειδή και εμένα μου φάνηκε όντως πολύ περίεργο έτρεξα το diskmark 4 - 5 φορές και μου έβγαζε πάντα τα ίδια... δεν ξέρω τι παίζει?? B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...