Προς το περιεχόμενο

Audigy 2 και Drivers για Windows 7

caveneo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα Windows XP οι drivers για την κάρτα ήχου μου είχαν μέσα το EAX Console και όχι μόνο, στο οποίο είχε την επιλογή για διάφορα εφέ. Τώρα στα 7 έχω κατεβάσει από το site τους οδηγούς και δεν έχει όλα τα εφέ, όπως στα XP. Αν περάσω τα προγράμματα από τα CD (είναι για XP) λέτε να γίνει κάτι;

Δημοσ.

Επειδη εχω και εγω την ιδια καρτα το μονο επισημο που εχω βρει απο creative ειναι αυτο http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=205&prodID=149&prodName=Audigy%202&subCatName=Audigy&CatName=Sound+Blaster

Ειναι αντιστιχοι σαν αυτους που λεει ο antonl.Δυστυχως στα 7 δεν υπαρχουν επισημα τουλαχιστον η υποστηριξη ολων των προγραμματων που υπηρχαν στα xp.

Δημοσ.
antonl ευχαριστώ πολύ man. Να 'σαι καλά! Ωραίοι οδηγοί αυτοί και τα προγράμματα που έχει μέσα είναι άπαιχτα, ειδικά το Equalizer είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα.
Δημοσ.

Το κακό είναι ότι αν ο επεξεργαστής είναι σε full load ή έστω 75% και πάνω πολύ συχνά όταν πας να δεις μια ταινία ή ακομα και να ακούσεις μουσική ακούγεται θόρυβος.

Δημοσ.
Το κακό είναι ότι αν ο επεξεργαστής είναι σε full load ή έστω 75% και πάνω πολύ συχνά όταν πας να δεις μια ταινία ή ακομα και να ακούσεις μουσική ακούγεται θόρυβος.

Κι ότι ήθελα να ρωτήσω.

Πολλές φορές (συνήθως κατά το gaming) εμφανίζεται θόρυβος στον ήχο. Άλλες φορές θέλει restart για να στρώσει κι άλλες αρκεί να κάνεις quit απ το παιχνίδι.

Δηλαδή είναι κάποια standard συμπεριφορά της κάρτας σε Win7;

Έχω την εντύπωση πως το φαινόμενο περιορίστηκε αφού δήλωσα πως έχω 2.1 αντί για 5.1 ηχεία. Ίσως πάλι να ναι σύμπτωση.

Audigy 4 & 5.1 ηχεία.

Δημοσ.

Είναι καθαρά θέμα drivers. H creative ποτέ δεν ασχοληθηκε σοβαρά (μετά τα xp) και ο daniel_k δυστυχως σταμάτησε (οι 3.6 είπε ότι ειναι οι τελευταιοι που έβγαλε). Προσωπικά είχα σκεφτεί να την αλλάξω, αλλά και οι x-fi αντιμετωπίζουν πολλά και παρόμοια προβλήματα, χώρια ότι δεν υποστηρίζουν dolby true hd και dts master audio. Σκεφτηκα να πάω σε asus αλλα και εκεί δεν ακούγονται και τα καλύτερα. Οπότε να πληρώσω 70+ ευρώ και να χω πάλι προβλήματα και χωρίς ουσιαστικές διαφορές δεν λέει. Τουλάχιστον την audigy 2 zs μαζί με τα creative t7700 τα έχω 7 χρόνια και τα λεφτά τους τα έχουν βγάλει και με το παραπάνω. Αυτό που περιμένω είναι μπας και βγάλει κάποια καινούρια κάρτα με διαφορετικό chipακι απο αυτό του x-fi.

Το καλό με τον υπολογιστή μου είναι ότι είναι quad στα 3,6 οπότε υπο φυσιολογικές συνθήκες (gaming κλπ ) δεν έχω αυτό το πρόβλημα .(όντως αν συνέβαινε συχνά τώρα που το σκέφτομαι θα ήταν εκνευριστικό) Σε μένα συμβαίνει μόνο όταν κάνω encoding κάποια hd ταινια (1 φορά τη βδομάδα), και θέλω να ακούσω είτε μουσική είτε να παιξω κάποιο παιχνίδι ή έστω να δώ κάποια ταινία. Σε αυτές τις περιπτώσεις απο τον task manager βάζω το afinity στους 2 απο τους 4 πυρηνες για το encoding και κάνω και ό,τι άλλη δουλειά θέλω χώρις το σπαστικό πρόβλημα με τον ήχο, και όταν τελειώσω το ξαναανεβάζω στο 4 για να τελειώσει πιο γρήγορα.

Προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει να περιορίζεται το φαινόμενο με κάποιο τροπο. Αυτό που έχω βρει είναι ότι δεν χρειάζεται να κλεισω το παιχνίδι ή την ταινία για να σταματήσει ο θόρυβος, αλλά αρκεί να το σταματήσω (pause) για 1-2 λεπτά και μετά όλα οκ. Βέβαια μετά απο κανα 10λεπτο θα ξαναεμφανιστεί και ούτω καθεξής, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει άλλη λύση.

Δημοσ.
Επειδη εχω και εγω την ιδια καρτα το μονο επισημο που εχω βρει απο creative ειναι αυτο http://support.creative.com/Products/ProductDetails.aspx?catID=1&subCatID=205&prodID=149&prodName=Audigy%202&subCatName=Audigy&CatName=Sound+Blaster

Ειναι αντιστιχοι σαν αυτους που λεει ο antonl.Δυστυχως στα 7 δεν υπαρχουν επισημα τουλαχιστον η υποστηριξη ολων των προγραμματων που υπηρχαν στα xp.

δηλ ο θορυβος εμφανιζεται μονο με αυτους τους drivers και οχι με τους επισημους της creative?

Δημοσ.

Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει τους επίσημους, αλλά ο daniel_k αυτούς παίρνει και κάνει κάποιες μικροαλλαγές οπότε θεωρώ ότι θα υπάρχει και εκεί. Αν δεν υπήρχε θεωρώ ότι κάποιος στο αντίστοιχο thread της creative θα το επισήμανε, καθώς είναι κάτι σημαντικό.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδιά, η επιλογή "wave" δεν υπάρχει στα windows 7 x64? Παιδιά βοήθεια γιατί μου έχουνε σπάσει τα νεύρα απο τότε που τα έβαλα! Έχω και γω την Audigy 2 zs και δεν ξέρω τι να κάνω γμτ μου!! Ο ήχος ακούγεται θορυβώδης και έντονος και όχι απαλός όπως όταν είχα τα xp (δηλαδή και την επιλογή μείωσης "wave"). Pleeeease help me..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...