Προς το περιεχόμενο

τι ssd για λειτουργικο

georgeuk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν μιλάμε για Windows Vista ή Windows 7 τότε το defrag γίνεται αυτόματα ανά διαστήματα. Τρέχει στο background κι εσύ δε το καταλαβαίνεις καν.

Τώρα την περίπτωση να μπορεί να αναγνωρίσει το utility τι δίσκο έχεις (HDD ή SSD) δε τη θεωρώ πιθανή.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να πώ και εγώ την άποψή μου. Ήμουν κατά των ssd λόγω τιμής μέχρι που πήρα ένα laptop με ssd πάνω (64gb). Παιδιά ΔΕΝ φαντάζεστε διαφορά. Δεν λυπήθηκα καθόλου τα παραπάνω χρήματα που έδωσα. Η μετάβαση είναι απλά super. Μιλάμε στην καθημερινή χρήση για τρομαχτικές διαφορές στη ταχύτητα που γίνονται απίστευτα αισθητές. Νομίζω ότι αξίζει.

Δημοσ.

Ειδικά σε laptop που χουν από default σκληρούς σαλιγκάρια, θα πρέπει να ναι πιο ορατή η διαφορά.

Αν αξιωθώ να ξεβαρεθώ και να τον συνδέσω, θα μπω κι εγώ στο club το σ/κ :>

Δημοσ.
Μακριά απο τον 64αρη και 128αρη kingston v series καθώς έχουν τον infamous jmicron controller.

Ναι αυτό το είδα, αλλά λένε ότι το έχουν τροποποιήσει.. Συμφέρει να πάω στην λύση της intel για 80GB 160ευρώ ή μπορώ να πάρω περίπου ανάλογες επιδόσεις με λιγότερα χρήματα?

Δημοσ.

H toshiba έγραψε διαφορετικό firmware για τον controller, χαμηλώνοντας τις ταχύτητες ώστε να εξαλείψει τα κολλήματα. Ωστόσο επειδή είναι hardware problem, υπο ορισμένες συνθήκες μπορει να εμφανιστεί, αν και όντως το έχουν μειώσει αρκετά και υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν φαίνεται. Διάβασε αν θες στο newegg σχολια χρηστών για τον συγκεκριμένο δίσκο. Ο συγκεκριμένος δίσκος μάλιστα υπολείπεται αρκετά απο τους υπολοιπους ssd.Ωστόσο αν τα οικονομικά σου σε περιορίζουν και θες και παραπάνω χώρο απο τον αντίστοιχο ιντελ 40αρη τότε μπορείς να το δοκιμάσεις.

Ο 80αρης ιντελ είναι η καλύτερη επιλόγη και σε αυτά τα λεφτά που λες είναι ακομα καλύτερα.

Αν μπορείς να περιμένεις κανα μηνά, ίσως πέσουν οι τιμές καθώς θα αρχίσουν να βγαίνουν ssd βασισμένοι στον sandforce controller (vertex 2, vertex le). Αλλά βλέποντας τιμές preorder για τον 100αρη στα 350 ευρώ και 700 για τον 200αρη, ο 50αρης θα ναι μάλλον στα 170ευρώ οπότε ψιλοδύσκολα το βλέπω να πέφτουν τουλάχιστον τους πρώτους μήνες.

Δημοσ.

Από εχθές κάτοχος και εγώ του postville, τέλειωσα το format, τον δούλεψα μερικές ωρίτσες και μεταφέρω τις αρχικές εντυπώσεις μου.

Δεν τρελάθηκα. Είχα RAID 0 πριν και οι διαφορές που είδα με τον SSD είναι υπαρκτές, είναι αισθητές, αλλά όχι και συγκλονιστικές, όπως διάβαζα κάποιους να λένε. Και δεν είμαι σίγουρος ότι άξιζε τα 200 ευρώ. Ναι, το σύστημα πάει όντως καλύτερα, αλλά με βάση αυτά που διάβαζα, περίμενα κάτι ακόμη καλύτερο. Προφανώς οι διαφορές από έναν απλό δίσκο στις 7200 rpm θα είναι τεράστιες, αλλά και με το RAID 0 δεν είχα παράπονο.

Γνώμη μου, όσοι έχετε raptors ή RAID 0, δείτε από κοντά έναν SSD να δουλεύει, μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Δημοσ.
Από εχθές κάτοχος και εγώ του postville, τέλειωσα το format, τον δούλεψα μερικές ωρίτσες και μεταφέρω τις αρχικές εντυπώσεις μου.

Δεν τρελάθηκα. Είχα RAID 0 πριν και οι διαφορές που είδα με τον SSD είναι υπαρκτές, είναι αισθητές, αλλά όχι και συγκλονιστικές, όπως διάβαζα κάποιους να λένε. Και δεν είμαι σίγουρος ότι άξιζε τα 200 ευρώ. Ναι, το σύστημα πάει όντως καλύτερα, αλλά με βάση αυτά που διάβαζα, περίμενα κάτι ακόμη καλύτερο. Προφανώς οι διαφορές από έναν απλό δίσκο στις 7200 rpm θα είναι τεράστιες, αλλά και με το RAID 0 δεν είχα παράπονο.

Γνώμη μου, όσοι έχετε raptors ή RAID 0, δείτε από κοντά έναν SSD να δουλεύει, μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

+1 και από εμένα.

Από τους πρώτους που είχα αγοράσει τον Postville και έγραψα τις πρώτες "μη συγκλονιστικές" απόψεις για αυτόν. Φυσικά πουλήθηκε την επόμενη μέρα ακριβώς επειδή για μένα προσωπικά (και για την χρήση που κάνω στο pc) δεν άξιζε τα €200...

Δημοσ.
Έτσι πληροφοριακά, με τι λειτουργικό είστε?

Σωστή ερώτηση. ΧP 32bit. Nαι, οι περισσότεροι λένε ότι SSD αξίζει αν έχεις τα 7άρια, πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα από την στιγμή που χρησιμοποιώ το pc για συγκεκριμένες εργασίες και με συγκεκριμένα προγράμματα...

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς φίλε. Νέος σκληρός (νέα τεχνολογία), νέο λειτουργικό. Σαφώς τον αξιοποιεί καλύτερα.

Δημοσ.
Έτσι πληροφοριακά, με τι λειτουργικό είστε?

Σωστή ερώτηση. ΧP 32bit. Nαι, οι περισσότεροι λένε ότι SSD αξίζει αν έχεις τα 7άρια, πράγμα που ποτέ δεν κατάλαβα από την στιγμή που χρησιμοποιώ το pc για συγκεκριμένες εργασίες και με συγκεκριμένα προγράμματα...

Δημοσ.

7 64bit. Δηλαδή η κατάσταση θα ήταν λιγότερο καλή σε XP;

Τελικά μάλλον είναι θέμα και του τί θεωρεί ο καθένας συγκλονιστικό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...