Προς το περιεχόμενο

τι ssd για λειτουργικο

georgeuk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι περισσότερες προτάσεις θα κινηθούν, δίκαια, προς τα εδώ -> http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HD-004-IN&groupid=701&catid=14&subcat=910 αν και αυτό το promo -> http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=HD-034-OC&groupid=701&catid=14&subcat= είναι αρκετά ενδιαφέρον...

Εργολαβία σε έχω πάρει :P

Δημοσ.

Το "συμφέρει" είναι κάπως σχετικό...

-ΝΑΙ δίνει πολύ καλύτερες επιδόσεις στην καθημερινή χρήση του Η/Υ

-ΝΑΙ οι χωρητικότητες είναι κάπως μίζερες

-ΟΧΙ δεν τους λες φθηνούς

-ΝΑΙ μπορείς να αναβάλλεις λίγο την αγορά του...

πράγματι το defrag δεν έχει νόημα στους ssd λόγω του τρόπου που δουλεύουν...

Δημοσ.

( ...και εγώ στην ίδια φάση είμαι - περιμένω 256gb σε τιμή που να μπορώ να εκφέρω χωρίς να καταπίνω πρώτο το σάλιο μου... )

:-D

Δημοσ.

Και εγώ δεν μπορώ να αποφασίσω με τίποτα.

Συνήθισα στο γενικά σπιρτόζικο RAID 0 του κανονικού PC και τώρα πια τρελαίνομαι όταν πρέπει να ανοίξω παράθυρα στο κατεβαστήρι μου. Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα πάθω αν βάλω κάποιον SSD ή όχι;

Άντε και δίνω 100 "ψωροευρώ" και παίρνω έναν φτηνό 30άρη SSD. Εκεί μέσα χωράνε τα 7, όλες μου οι εφαρμογές, ίσως και ένα παιχνίδι. Το λειτουργικό θα πετάει, τί γίνεται όμως όταν θα κυκλοφορώ μέσα στις φωτογραφίες, στα MP3s, στα βίντεο κτλ που θα έχω περασμένα στους απλούς δίσκους (δεν σκοπεύω να κρατήσω το RAID, για λόγους ασφαλείας); Πάλι δεν θα εκνευρίζομαι;

Οπότε, τί κέρδισα; Ωραία, θα ανοίγει στραπιαία το photoshop, αλλά όταν φορτώνει την φωτογραφία των 12MB από τον αργό σκληρό, πάλι δεν θα καθυστερώ; Ή όταν δουλεύω στο pinnacle Studio και μοντάρω βίντεο που υπάρχουν στον απλό σκληρό;

Τα ίδια ισχύουν και για τον 80άρη Intel, πάλι δεν χωράει και αυτός και πολλά πράγματα,πάλι μόνο για λειτουργικό, εφαρμογές και όλα τα παιχνίδια (αυτήν τη φορά) θα τον έχω. Mόνο που θα δώσω άλλα €100.

Λέω να περιμένω και εγώ. 256ΜΒ μου αρκούν γενικά, οπότε καλύτερα μία και ξεκάθαρη λύση μέσα στο κουτί όταν φτηνήνουν, παρά μπερδεμένα και ανομοιογενή πράγματα.

Δημοσ.

Δεν θα αναφερθώ συγκεκριμμένα σε κάτι.. γιατι λίγο πολύ τα έχουμε διαβάσει/ακούσει...

Αλλα σε γενικές γραμμές, απο όταν έβαλα τον X-25 80GB στον υπολογιστή μου, απλά, έχω να κάνω με ένα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ υπολογιστή.. (πριν είχα Raptor 10.000rpm υπόψιν..)

Καταιγιστικές επιδόσεις.. Άλλο Feeling..!!!

Δημοσ.
συμφέρει γενικα ενα ssd? ακουσα δεν θελουν defrag

Άμα δε θες να κάνεις ανασυγκρότηση δίσκου άλλαξε λειτουργικό και όχι σκληρό...

Δημοσ.

Η ερώτησή μου παραμένει, τί γίνεται όταν έχεις λειτουργικό και εφαρμογές στον SSD, αλλά επεξεργάζεσαι μεγάλα αρχεία που, αναγκαστικά, βρίσκονται στον SATA;

Αν και τώρα που το σκέφτομαι, ίσως η καθυστέρηση κατά την επεξεργασία να μην είναι τραγική, εφόσον τα αρχεία ανεβαίνουν στην RAM. Σωστά;

Δημοσ.

Θα δείς ΣΙΓΟΥΡΑ μεγαλύτερες ταχύτητες επεξεργασίας αυτών των αρχείων... Και ειδικά αν αυτά τα μεγάλα αρχεία ήταν πριν στο OS Partition... τότε σίγουρα θα δείς καλύτερες ταχύτητες...

Επίσης και το AHCI θα βοηθήσει πολύ. Εγώ , αφότου έβαλα AHCI και εγκατέστησα Windows 7 στον SSD μου, τα πάντα πάνε πιό γρήγορα και ελαφριά.. ;)

YΓ : Δεν κάνω διαφήμιση έτσι ? Τις εντυπώσεις μου παραθέτω.. !!! Οι οποίες πραγματικά με άφησαν άφωνο... Αν δεν έβλεπα αύξηση ταχύτητας κάτω του 40-50% δεν θα μιλούσα κάν... αλλά είδα παραπάνω.. οπότε..

Δημοσ.
Άμα δε θες να κάνεις ανασυγκρότηση δίσκου άλλαξε λειτουργικό και όχι σκληρό...

έχω μηχάνημα που τρέχει gentoo 64 Bit αν εννοείς αυτό

Δημοσ.

Μιας και πιάσαμε και την ανασυγκρότηση...

Ποτέ ανασυγκρότηση σε SSD. Όχι απλά δε χρειάζεται λόγω του πολύ χαμηλού random access time, αλλά είναι και καταστροφικό. Η διάρκεια ζωής των flash cells μειώνεται κατά το «άδειασμα» (delete).

Το defrag κατά το οποίο το μόνο που γίνεται είναι γράψε - σβήσε... είναι θάνατος για το δίσκο.

Δημοσ.
Μιας και πιάσαμε και την ανασυγκρότηση...

Ποτέ ανασυγκρότηση σε SSD. Όχι απλά δε χρειάζεται λόγω του πολύ χαμηλού random access time, αλλά είναι και καταστροφικό. Η διάρκεια ζωής των flash cells μειώνεται κατά το «άδειασμα» (delete).

Το defrag κατά το οποίο το μόνο που γίνεται είναι γράψε - σβήσε... είναι θάνατος για το δίσκο.

Να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτό ?..

Μα έτσι κ αλλιώς, το Disk Defragmenter δεν κάνει defrag στους SSDs... έτσι δεν είναι ?...

Μόνο χειροκίνητα γίνεται... έ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...