dspug7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα φιλοι,εχω εδω και πολυ καιρο ενα προβλημα με την καρτα γραφικων μου, msi nvidia 8600gt silent.σε καποια παιχνιδια,πιο συγκεκριμενα σε last remnant,mass effect 2 και 1,2 ακομα,κολλαει το παιχνιδι(εμφανιζει για κλασματα του δευτερολεπτου μαυρη οθονη και επανερχεται το παιχνιδι αλλα κολλημενο) και αμεσως μετα μου εμφανιζει μπλε οθονη και κανει restart το pc ή μου κανει αυτο που θα δειτε στο βιντεο. [ame] [/ame] ολα αυτα συμβαινουν σε τυχαια χρονικη στιγμη,ασχετα με το ποσο φορτωμενο ειναι το pc. τα specs μου ειναι amd x2 4200+ asus m2n32 sli-deluxe nvidia 8600 gt silent 4gb ram windows 7(και σε xp το ιδιο συμβαινει) τροφοδοτικο 450w innovator ολοι oi drivers ειναι up to date. Απο θερμοκρασιες το everest δινει στην gpu 47οC idle και load μεχρι 52οC,η θερμοκρασια του επεξεργαστη idle ειναι 46οC και σε load 67oC. το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζα και οταν ειχα windows xp. εχω παιξει παιχνιδια οπως το batman,modern warfare 2,nfs shift,σε αναλυση 1280x1024 και με τα παντα στο full χωρις κανενα απολυτως προβλημα. καμια βοηθεια????
gpolic Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα φιλοι,εχω εδω και πολυ καιρο ενα προβλημα με την καρτα γραφικων μου Θυμασαι τι αλλαγη ειχες κανει πριν τον "πολυ καιρο" και αρχισε να βγαζει το προβλημα; Το κανει μονο οταν παιζεις, η γενικα ;
dspug7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Καλησπερα φιλοι,εχω εδω και πολυ καιρο ενα προβλημα με την καρτα γραφικων μου Θυμασαι τι αλλαγη ειχες κανει πριν τον "πολυ καιρο" και αρχισε να βγαζει το προβλημα; Το κανει μονο οταν παιζεις, η γενικα ; καμια απολυτως αλλαγη.το προβλημα το εμφανιζει μονο σε 2-3 παιχνιδια και απο οτι εχω καταλαβει δεν εχει σχεση με τις απαιτησεις των παιχνιδιων γιατι καποια αλλα απαιτητικοτερα παιχνιδια παιζουν απροβληματιστα.κατα αλλα το pc δουλευει τελεια.
sukalas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Φιλε δοκίμασε με OCCT στρεσάρισμα στην gpu και πες(δες θερμοκρασίες)δοκίμασε και με ΑΤΙtool για artifacts.
caution Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 psu/gpu issue λογικά - δες αν βγάζει furmark και αν σου κάνει τα ίδια με livecd...
EddieObscurant Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Καθαρά πρόβλημα με τον πυρήνα της κάρτας. Πήγαινέ την πίσω αν είναι μέσα στην εγγύηση αλλιώς πας για καινούρια.
dspug7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Φιλε δοκίμασε με OCCT στρεσάρισμα στην gpu και πες(δες θερμοκρασίες)δοκίμασε και με ΑΤΙtool για artifacts.με occt μεσα σε 3 λεπτα ανεβασε απο 47οC σε 63οC.φοβηθηκα και το σταματησα.ειναι φυσυολογικο αυτο?δεν ειχα δει ποτε τοσο ψηλη θερμοκρασια στην gpu. ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις,και απο οτι λεει η πλειοψηφια,μαλλον παω για νεα gpu. ---------- Προσθήκη στις 18:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:54 ---------- εκανα τεστ στην cpu με το occt και μετα απο 2-3 λεπτα κανει μονο του abort με την ενδειξη ''cpu too hot''.ο ενας πυρηνας φτανει τους 80 βαθμους και ο αλλος τους 72.λετε να ειναι αυτο τελικα το προβλημα?
sukalas Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Οι 63 είναι φυσιολογικό για την κάρτα και το OCCT.Αλλά απο ότι φαίνεται το cpu είναι που ζεσταίνεται υπερβολικά.Πήγαινε πάρε μία καλη θερμο-απωθητική πάστα και άλλαξε την.
gpolic Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Κανε πρωτα ενα OCCT στο CPU και δες μεχρι ποσο παει. Εαν φταιει αυτο, τοτε πρεπει να κανει restart το μηχανημα στο πενταλεπτο.
@topos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 H 8600gt silent πιανει ευκολα τους 100+ βαθμους σε κουτι χωρις καλο εξαερισμο,αλλα εσυ μαλλον εχεις προβλημα και με θερμοκρασιες cpu. Καταρχην,αλλαζεις παστα στον cpu,καθαριζεις την ψυκτρα του απο σκονες κτλ και τελος πιανεις ενα 8-9αρακι πανω στην μεταλλικη ψυκτρα της 8600 με tie-up(δεματικα). Αν θελεις φωτος απο την δικια μου που το εχω κανει στειλε...Μαχ εχω μετα την μοντα 65βαθμους σε htpc κουτακι(πριν ειχα δει 110+)...
dspug7 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 πριν 3 μερες ελυσα τα παντα και περασα νεα παστα οπου χρειαζοταν και επαιξα αποβληματιστα γυρω στις 5 ωρες.νομιζα οτι το εφτιαξα αλλα....την επομενη μερα μου παρουσιασε παλι το ιδιο προβλημα μετα απο μιση ωρα παιχνιδιου,αλλα δεν το ξαναεκανε και καταφερα να παιξω αλλες 5 ωριτσες απροβληματιστα(εχω πολυ ελευθερο χρονο απο οτι φαινεται...). εχτες συνεβη παλι δυο φορες. τι παρατηρησα. το κουτι το εχω αφησει ανοιχτο και λειτουργουν μονο να ανεμηστηρακια του επεξεργαστη και του τροφοδοτικου.εχει αλλα δυο που εχω αποσυνδεσει,ενα στη μητρικη που φυσαγε πανω στην ψυχτρα της cpu και αλλο ενα στην προσοψη του κουτιου που φυσαγε μεσα στο κουτι,επισης πανω στην cpu. προχτες που επαιξα χωρις κανενα απολυτως προβλημα δεν ειχα θερμανση στο διαμερισμα και ηταν σαν ψυγειο...εχτες που ειχα αναψει τα καλοριφερ μου το ξανακανε δυο φορες οπως προειπα. αν παρω μια καλυτερη ψυχτρα για την cpu και 1-2 ανεμηστηρακια ακομα λετε να γινει δουλεια η θα πανε τζαμπα τα λεφτα? @ gpolic: εκανα τεστ στην cpu με το occt και μετα απο 2-3 λεπτα κανει μονο του abort με την ενδειξη ''cpu too hot''.ο ενας πυρηνας φτανει τους 80 βαθμους και ο αλλος τους 72.η gpu περναει ανετα το τεστ με maximum θερμοκρασια τους 82οC. @ @topos:οταν λες 8-9αρακι εννοεις γερμανικο κλειδι?αν ειπα βλακεια μην με βρισεις(πολυ...)!!!καμια πατεντα για την cpu?
dspug7 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 δεν ξερω αν πρεπει να κανω νεο θεμα για αυτο αλλα ας το γραψω εδω για τωρα. εδω και δυο μερες το pc νεκρωνει(freeze) σε ασχετες στιγμες.δεν παιζει ρολο τι το εχω βαλει να κανει,ακομα και μονο το msn να ειναι ανοιχτο αυτο μπορει να κολλησει και η μονη λυση ειναι να το κλεισω απο το κουμπι.ολο αυτο ξεκινησε απο το κατα λαθος ανοιγμα μιας εφαρμογης ενω ειχα ενα παιχνιδι minimized.το εχω κανει πολλες φορες αυτο(οχι καταλαθος) αλλα αυτη τη φορα κολλησε. εκανα format σημερα και νομιζα οτι το ειχα φτιαξει αφου δουλεψε κανα 2ωρο απροβληματιστα,αλλα μετα το εκανε αλλες δυο φορες ενω χαζευα στο ιντερνετ και αλλη μια την ωρα που εκανε boot τα windows.(windows 7 εχω.) το checkdisk και disk managment μου δειχνουν οτι ολα ειναι μια χαρα με τον σκληρο(wd caviar 5ετιας)ενω το wd diagnostics λεει ''cable test:write sector error''(εβαλα καινουργιο καλωδιο αλλα τζιφος)ενω το seatools μολις ξεκιναει το τεστ βγαζει fail. μηπως εχει καμια σχεση με το προηγουμενο προβλημα που εχω αναφερει στο παρον θεμα? please την βοηθεια σας γιατι μου εχει σπασει τα νευρα....
tarantules Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Δεν θα απαντούσα εαν δεν έβλεπα οτι έχεις μητρική της asus.... Επειδή σε pc φίλου είχαμε κάτι ανεξήγητα κολλήματα σε κάποια παιχνίδια και αφού τα ψάξαμε όλα και δεν βγάλαμε άκρη (νορμάλ θερμοκρασίες,τελευταίοι drivers,defrag κλπ,κλπ),ψάχνοντας σε κάποια ξένα forum βρήκα οτι ο υπαίτιος ήταν το πρόγραμμα tuning της asus , το EPU-6.Ρυθμίζοντάς το από auto σε performance λύθηκαν τα προβλήματα.Οπότε εαν σου έχει και εσένα αυτό το πρόγραμμα φορτωμένο κατά την εκκίνηση των windows , ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις του. Οι 67 βαθμοί της cpu μπορεί να είναι λίγο ανεβασμένοι αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φταίει αυτό.Οι cpu αντέχουν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες και έχουν και ενσωματωμένο κύκλωμα προστασίας.Καλό είναι πάντως να βγάλεις την ψύκτρα,να την καθαρίσεις και να βάλεις μια νέα πάστα θερμοαγώγιμη
dspug7 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δεν θα απαντούσα εαν δεν έβλεπα οτι έχεις μητρική της asus....Επειδή σε pc φίλου είχαμε κάτι ανεξήγητα κολλήματα σε κάποια παιχνίδια και αφού τα ψάξαμε όλα και δεν βγάλαμε άκρη (νορμάλ θερμοκρασίες,τελευταίοι drivers,defrag κλπ,κλπ),ψάχνοντας σε κάποια ξένα forum βρήκα οτι ο υπαίτιος ήταν το πρόγραμμα tuning της asus , το EPU-6.Ρυθμίζοντάς το από auto σε performance λύθηκαν τα προβλήματα.Οπότε εαν σου έχει και εσένα αυτό το πρόγραμμα φορτωμένο κατά την εκκίνηση των windows , ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις του. Οι 67 βαθμοί της cpu μπορεί να είναι λίγο ανεβασμένοι αλλά σε καμιά περίπτωση δεν φταίει αυτό.Οι cpu αντέχουν σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες και έχουν και ενσωματωμένο κύκλωμα προστασίας.Καλό είναι πάντως να βγάλεις την ψύκτρα,να την καθαρίσεις και να βάλεις μια νέα πάστα θερμοαγώγιμη τα ιδια προβληματα που αναφερεις εχω κι εγω.αλλα δεν εχω το epu-6,δεν ξερω καν τι ειναι.
skrats Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 100% πρόβλημα με την μνήμη ή το τσιπάκι της κάρτας !! Επειγόντως επιστροφή RMA...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.