Προς το περιεχόμενο

Ξεφτιλισμένη Forthnet


MTG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακούστε ιστορία και πείτε μου αν νομίζετε πως αυτή η εταιρεία μπορεί να θεωρηθεί ως σοβαρή και πως σέβεται τον καταναλωτή ή είναι με απλά λόγια "ξεφτιλισμένη":

 

Στον πρώτο λογαριασμό που μου έστειλαν στα μέσα Δεκεμβρίου διαπίστωσα πως κάνουν χρεώσεις στα αστικά οι οποίες ΔΕΝ συμβαδίζουν με τα όσα διαφημίζουν. Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που η κλήση σου για παράδειγμα διαρκεί 1 λεπτό ΑΚΡΙΒΩΣ σου χρεώνουν (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) 2 λεπτά! Το ίδιο συμβαίνει αν μιλήσεις 2:00 σου χρεώνουν 3 λεπτά κλπ κλπ, κάτι που ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΑ ΔΕΝ συμβαίνει στον ΟΤΕ που σε χρεώνει για παράδειγμα 1 μονάδα αν μιλήσεις 1 λεπτό ακριβώς.

 

Εγώ λοιπόν, ανεξαρτήτως της μηδαμινής οικονομικής επιβάρυνσης, σκέφθηκα να επικοινωνήσω μαζί τους για να μη νομίζουν πως είμαι άλλος ένας Μ*****Σ καταναλωτής που μπορούν να πλουτίζουν σε βάρος του, ρωτώντας τους που οφείλεται αυτή η χρέωση.

 

Ιδού λοιπόν η δεικτικότατη σε ύφος απάντησή τους:

 

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η χρέωση της αστικής κλήσης γίνεται , όπως ακριβώς και στον ΟΤΕ, δηλαδή στο 60ό δευτερόλεπτο έχετε χρεωθεί ήδη για το επόμενο λεπτό.Συνεπώς στα 2:59 λεπτά χρεώνεστε 3 αστικές μονάδες και 3 λεπτά χρεώνεστε 4 αστικές μονάδες (4*0,024=0,096).

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

 

Είδατε πόσο εύκολα λένε ψέματα; Τσεκάρω παλιούς αναλυτικούς του ΟΤΕ, επικοινωνώ και με το OTEshop όπου μου επιβεβαιώνουν ότι η χρέωση γίνεται κάθε 61ο ΚΑΙ ΟΧΙ κάθε 60ο δευτερόλεπτο και αποφασίζω να επικοινωνήσω πάλι με την Forthnet για να τους ενημερώσω και να μη νομίζουν ότι μπορούν να δουλεύουν ασύστολα όποιον θέλουν. Αλλωστε μου είχαν πει στο e-mail τους "Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία." ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ ΟΜΩΣ! Στέλνω e-mail στις 24/12, 29/12 και 7/1 όμως οι εξυπνάκηδες θεώρησαν καλό να με αγνοήσουν. Ούτε μισή απάντηση! Τόσο "θεωρητικά" μεγάλη εταιρεία και κιοτεύει να παραδεχτεί τα αυτονόητα. Εγώ λοιπόν (όπως και κάθε άλλος στη θέση μου) πλήρωσα τον λογαριασμό και φάνηκα συνεπέστατος στις υποχρεώσεις μου. Αυτή η ψευρο-σοβαρή εταιρεία όμως;

 

Και για να μην παρεξηγηθώ, το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό και μόνο. Νομίζω πως κανένας δεν γουστάρει να τον θεωρούν μ****α με το Μ κεφαλαίο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<blockquote><font class="small">Quote HexStatic:</font><hr> katse re file.. diladi theleis na milas 2.59 lepta kai na se xrewnoune gia 2 lepta?

<hr /></blockquote>

 

Δεν εννοεί αυτό. Εννοεί ότι όταν μιλάει 2:59 τον χρεώνουν 3 μονάδες αλλά όταν μιλάει 3:00 τον χρεώνουν 4 μονάδες. Ενώ λέει ότι ο ΟΤΕ σου χρεώνει την τέταρτη μονάδα από το 3:01 και όχι από το 3:00 όπως η Forthnet. Δίκιο έχει αλλά είναι λεπτομέρεια, πόσες φορές θα σου τύχει να κλείσεις ακριβώς πάνω στην αλλαγή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<blockquote><font class="small">Quote daniel's_saving_grace:</font><hr> Δεν εννοεί αυτό. Εννοεί ότι όταν μιλάει 2:59 τον χρεώνουν 3 μονάδες αλλά όταν μιλάει 3:00 τον χρεώνουν 4 μονάδες. Ενώ λέει ότι ο ΟΤΕ σου χρεώνει την τέταρτη μονάδα από το 3:01 και όχι από το 3:00 όπως η Forthnet.<hr /></blockquote>

 

Ακριβώς!

 

 

<blockquote><font class="small">Quote daniel's_saving_grace:</font><hr> Δίκιο έχει αλλά είναι λεπτομέρεια, πόσες φορές θα σου τύχει να κλείσεις ακριβώς πάνω στην αλλαγή; <hr /></blockquote>

 

Μπορεί καμία, μπορεί και χίλιες. Δεν είναι όμως το θέμα οι φορές...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά έτσι ισχύει.

Η χρέωση σε κάθε εταιρεία είναι με προπληρωμή. Έτσι ισχύει και στο internet. Όταν συνδέεσται πληρώνετε μία Μ.Χ. Δεν παίζει σημασία πότε θα βγείτε offline. Ήδη έχετε χρεωθεί μία Μ.Χ.

 

Στην περίπτωση που αναφέρετε η πρώτη Μ.Χ πέφτει στο 0:00, η επόμενη στο 1:00 κ.ο.κ.

 

Οπότε μην ρίχνετε ευθύνες μόνο στην Forthnet για κάτι που ισχύει από όλες τις εταιρείες.

 

Δοκιμάστε και το προγραμματάκι που θα βρείτε στην σελίδα μου, για να βλέπετε τι χρεώνεστε όταν είστε online.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγκεκριμένα στις περιπτώσεις που η κλήση σου για παράδειγμα διαρκεί 1 λεπτό ΑΚΡΙΒΩΣ σου χρεώνουν (ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ) 2 λεπτά! Το ίδιο συμβαίνει αν μιλήσεις 2:00 σου χρεώνουν 3 λεπτά κλπ κλπ, κάτι που ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΑ ΔΕΝ συμβαίνει στον ΟΤΕ που σε χρεώνει για παράδειγμα 1 μονάδα αν μιλήσεις 1 λεπτό ακριβώς. <hr /></blockquote>

Εχει δικιο η forthnet φιλε.

 

Αν μιλησεις 0 λεπτα 59 δευτερα και 99 εκατοστα του δευτερολεπτου πληρωνεις μοναδα.(0:59 βλεπεις)

Αν μιλησεις 1 λεπτο 0 δευτερα και 01 εκατοστα του δευτερολεπτου πληρωνεις 2 μοναδες.(1:00 βλεπεις)

 

Οπως βλεπεις, δεν υπαρχει 1 λεπτο ΑΚΡΙΒΟΣ, οταν βλεπεις 1:00 μπορει να εχεις μιλησει 1 εκατοστο του δευτερολεπτου παραπανω.

(ισως να εχουν χιλιοστα, δεν ξερω, παντος οταν βλεπεις 1:00 εχεις μιλησει πανω απο 1 λεπτο.)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά τζάμπα διαβάζετε; Για αστικά τηλέφωνα μιλάμε όπου η χρέωση γίνεται ανά λεπτό. Τα περί 99 εκατοστών είναι υπερβολικά γιατί οι εταιρείες αναλύουν τα τηλέφωνα με τελευταία υποδιαίρεση το δευτερόλεπτο, και όπως σας είπα η Forthnet λέει ότι χρεώνει όπως ο ΟΤΕ και το έχει για τιμή και καμάρι της αυτό τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι φθηνότερη, όμως λέει ψέματα διότι:

 

1:00 ομιλίας με ΟΤΕ κόστος 0,026

1:00 ομιλίας με Forthnet κόστος 0,048

 

Που είναι λοιπόν ο ίδιος τρόπος χρέωσης; Και δεν αναφέρομαι ούτε σε υπεραστικά ούτε σε άλλα τηλεφωνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε φιλε, οταν ο μετριτης της Forthnet γραφει 1:00, αυτο δειχνει πως εχεις μιλησει εστω και ενα χιλιοστο του δευτερολεπτου παραπανω απο 1 λεπτο.

 

Οταν εχεις μιλησει 0 δευτερολεπτα και ενα χιλιοστο του δευτερολεπτου, δειχνει 0:00

Οταν εχεις μιλησει 1 δευτερολεπτα και ενα χιλιοστο του δευτερολεπτου, δειχνει 0:01

Οταν εχεις μιλησει 2 δευτερολεπτα και ενα χιλιοστο του δευτερολεπτου, δειχνει 0:02

......

Οταν εχεις μιλησει 59 δευτερολεπτα και ενα χιλιοστο του δευτερολεπτου, δειχνει 0:59

Οταν εχεις μιλησει 60 δευτερολεπτα και ενα χιλιοστο του δευτερολεπτου, δειχνει 1:00

 

-Οταν ολοκληρωνετε το δευτερολεπτο ομιλιας δηλαδη,τοτε φαινετε στον λογαριασμο.

-Αλλες εταιριες, το βαζουν πριν να ολοκληρωθει,δηλαδη για ομιλια κατω απο ενα δευτερολεπτο δειχνουν 0:01, και οταν δειχνουν 1:00 εχεις μιλησει κατω απο ενα λεπτο.

 

Ρωτησε τους, αν το δευτερολεπτο πεφτει πριν η αφου εχεις μιλησει ενα δευτερολεπτο, να μας πεις τι θα σου απαντησουν.

 

Δεν τους συμφερει να κλεψουν, υπαρχουν πολλοι που θα τους κυνηγησουν...

Με μεσο ορο στα αστικα 3.5 λεπτα(4 μοναδες),στα 60 τηλεφωνα που θα κανεις, στο ενα θα σου εχουν κλεψει μια μοναδα,αντι 240 μοναδες, θα πληρωσεις 241....σιγα μην κινδυνεψουν για αυτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνεις μου φαίνεται. Η ίδια η εταιρεία λέει πως χρεώνει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ο ΟΤΕ, αλλά στον ίδιο ακριβώς χρόνο, όπως και να το βλέπεις χρεώνει παραπάνω. Γιατί με την παραπάνω λογική και στον ΟΤΕ στο 1 παραπάνω χιλιοστό θα γράφει 1:00, αλλά σου χρεώνουν 1 λεπτό και όχι 2 όπως η Forthnet. Απλά πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

-Οταν εχεις μιλησει κατω απο 1 δευτερολεπτο ,ο ΟΤΕ θα γραψει 0:01, ενω η Forthnet 0:00.

-Οταν εχεις μιλησει 60 δευτερολεπτα και 1 εκατοστο του δευτερολεπτου, ο ΟΤΕ θα γραψει 1:01, ενω η Forthnet 1:00.

 

Ρωτα τους ποτε γραφουν το δευτερολεπτο ο καθενας να μας πεις μετα....

 

Η χρεωση ειναι ακριβος η ιδια ουσιαστικα, απλος ο ΟΤΕ(και αλλοι) γραφουν το δευτερολεπτο πριν μιλησεις τοσο, ενω η Forthnet περιμενει να το συμπληρωσεις για να το εμφανισει στον λογαριασμο.

 

Το πιο σωστο μαθηματικα, ειναι αυτο που κανει η Forthnet,οταν συμπληρωθει το δευτερολεπτο,το γραφουν.

Οταν εχεις μιλησει 60.3 δευτερολεπτα πχ ,σου γραφουν 60.

Αλλα επειδη πολυς κοσμος μπερδευετε ,οταν εχεις μιλησει 60.3 δευτερολεπτα, αλλοι βαζουν 61.

 

Ψαξε και μονος σου για επαληθευση:

Σε λογαριασμο Forthnet, μπορει να βρεις τηλεφωνημα με 0 δευτερολεπτα(αν και σπανιο),στον αλλο ΔΕΝ μπορεις, γιατι το ελαχιστο που θα γραψουν ειναι 1 δευτερολεπτο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr>

Ψαξε και μονος σου για επαληθευση:

Σε λογαριασμο Forthnet, μπορει να βρεις τηλεφωνημα με 0 δευτερολεπτα(αν και σπανιο),στον αλλο ΔΕΝ μπορεις, γιατι το ελαχιστο που θα γραψουν ειναι 1 δευτερολεπτο. <hr /></blockquote>

 

Κλασική απόδειξη ότι αυτά που λες είναι λάθος και πιθανότατα είναι από το μυαλό σου και μόνο (εκτός αν είσαι υπάλληλος της Forthnet και του ΟΤΕ ταυτόχρονα). Αυτό γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις ανάλυση λογαριασμών OTE & Forthnet στο θέμα των 0:00 και 0:01 που αναφέρεις γιατί πολύ απλά δεν αναφέρονται οι κλήσεις με αξία κάτω των 0,0733ευρώ. Εσύ αλήθεια πως το έκανες αυτό; Το μάντεψες;;; Το γεγονός ότι δεν τολμούν να απαντήσουν δεν σου λέει τίποτα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε φιλε, τον τροπο χρεωσης που αρχιζει απο 0:01 , τον εχουν και αλλοι, (lannet πχ) και εγω ειχα παρει αναλυση λογαριασμου απο ΟΤΕ,(πιο παλια, με πληρωμη) που τα ειχε ολα.

Εσυ αραγε, απο που το εχεις εξακριβωσει?

 

Στειλε και στους δυο mail ,και ρωτα τους...

Αν μιλησω 180.3 δευτερολεπτα (3 λεπτα και 0.3 δευτερα) ποσο θα πληρωσω? και τι θα δω στον λογαριασμο μου?

-O OTE θα σου πει :4 μοναδες, και θα δεις 03:01 (αντι 03:003)

-Η Forthnet θα σου πει :4 μοναδες, και θα δεις 03:00 (αντι 03:003)

Ειναι θεμα εμφανισης, η Forthnet γραφει κατι που ειναι πιο αποδεκτο μαθηματικα, ενω αλλοι γραφουν και το επομενο δευτερολεπτο για να μην μας μπερδευουν.

 

Αν δεν απαντησουν σε μια τετοια ερωτηση, η σου πουν κατι διαφορετικο, τα ξαναλεμε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...