mindtrapper Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Πάντως πολλές φορές όταν πέφτει έτσι απότομα η απόδοση ενός δίσκου σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι επειδή έχει γεμίσει η cache. Είχα βρει ένα utility που την καθάριζε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θα ψάξω να βάλω link.
SR71B Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2010 JIMBOathens ΝΑΙ, γινοταν και αυτο. Απλα, δεν το ψαξα απο αυτη την σκοπια γιατι ειμαι ανθρωπος που παιδευει το "παλιο" πριν το σουταρει. Και οχι μονο σε υπολογιστες.
SR71B Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2010 Δυστυχως, ανακαλυψα και δικο μου λαθος. Χρησιμοποιω το Norton Ghost για να σωζω το πρωτο partition (δηλαδη το C:) σε ενα image μεσα σε ενα bootable DVD. Δυστυχως, ακολουθησα την default επιλογη του Norton Ghost η οποια ΔΕΝ περιλαμβανει ΚΑΙ το σωσιμο του Partition Table και του Master Boot Record, θεωρωντας οτι ΔΕΝ υπαρχει προγραμμα που να επεμβαινει εκει μεσα. Και αυτο ειναι, εν μερει, σωστο .... Δυστυχως, υπαρχει καποιο string μεσα στο Master Boot Record που διαβαζουν συνεχεια τα XP για να συγκρινουν την ημερομηνια εγκαταστασης τους αναφορικα με το τελευταιο φορμαρισμα του partition στο C: ............ την κατσαμε την βαρκα, εκει ..... !!! Καθε φορα που κανω restore, απο το Image του DVD, οι ημερομηνιες του MBR και της εγκαταστασης των XP ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ γιατι εχει αλλαξει το string μεσα στο MBR. Δεν ειμαι σιγουρος πως επηρεαζει αυτο την αποδοση του δισκου. Θα επανελθω επι του θεματος οταν βρω περισσοτερα στοιχεια ....
SR71B Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Ο δισκος δεν τραβαει αλλο ...... Μετα απο απειρες προσπαθειες και troubleshooting ο DiamondMax ριχνει τις επιδοσεις του ξαφνικα και χωρις προβλεψιμοτητα. Κυκλοθυμικος μεχρι αηδιας ...... Μαλλον, η Maxtor εχει φτιαξει σκληρους δισκους που δεν παραδεχονται ανοιχτα την ακαταλληλοτητα τους αλλα σε περιμενουν να την "διαισθανθεις", αργα και βασανιστικα (μακαρι να χτυπαγε με bad sectors !!!!). Το ζητημα ειναι οτι επαψαν να κυκλοφορουν IDE δισκοι εδω και χρονια. Τον ηπιαμε ....... πανυγηρικα ........
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Ide δισκους θα βρεις ακομα και σημερα καινουριους σχετικα ευκολα. http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%D3%CA%CB%C7%D1%CF%D3+%C4%C9%D3%CA%CF%D3&category2=ATAPI
SR71B Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 GeorgeMan Να σαι καλα, φιλαρακι ...... Απο οτι βλεπω ειναι και Western Digital οι δισκοι στο EShop. Εχω εναν 4GB απο το 1997 που ΑΚΟΜΑ δουλευει !!!!! Θα παω να παρω τον 160αρη να τελειωνουμε ...... Κοπανιεμαι 2 μηνες τωρα .................... (ο ανεπισημος troubleshooter της Maxtor)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.