rafraf24 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Μπορώ να συνδέσω έναν εσωτερικό δίσκο sata στην υποδοχή esata της μητρικής? Έχω ακούσει οτι χρειάζεται άλλο καλώδιο από το κλασικό sata που έχει μέσα το mobo. Δεν θέλω να μπλέξω με εξωτερικά κουτιά. Ο δίσκος θα τροφοδοτείτε από το τροφοδοτικό αλλά θα συνδεθεί εξωτερικά στην esata.
11demian111 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 1)ποιος ο λογος να κανεις κατι τετοιο? 2)ναι,θελει ειδικο καλωδιο. αλλα και παλι δν βρισκω λογο να το κανεις αυτο εκτως και αν τελειωσαν οι sata της μητρικης σου
rafraf24 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 1) εκτως και αν τελειωσαν οι sata της μητρικης σου αυτό ακριβώς φίλε μου
caution Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Κάτι τέτοιο χρειάζεσαι -> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805781 αν και παίζουν και άλλες λύσεις
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 ...τις οποίες πρέπει να πληρώσουμε για να τις πεις;
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Όχι ρε, σε πειράζω (ναι μεν) (αλλά πες και τί εννοούσες )
caution Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 (αλλά πες και τί εννοούσες ) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805850 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804980 τέτοια πράματα, που σε γλυτώνουν και από τον κόπο να "τραβάς" molex εκτός case (έχουν δικά τους ρεύματα) και άλλη λύση είναι κάποιος φθηνός sata controller
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Α πες ότι είσαι μπον-βιβέρ ρε συνονόματε (πάντως και σε κουτί από παπούτσια να τον βάλεις τον δίσκο, με καλώδιο e-SATA, ΜΙΑ ΧΑΡΑ πρακτική -και φτηνή- λύση το κόβω. Νομίζω είναι ΚΑΙ χοτ-σουάπ αυτά, ε; )
caution Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 ...είναι κάπως by the book χοτ σουαπαμλ το e-sata και ας υπάρχουν και "παραφωνίες" εδώ και εκεί
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Για πες, επειδή δεν το 'χω δοκιμάσει, και λέω να το κάνω - αλλά να μην ψάχνουμε κα'να file system : Κατ' αρχάς, το xoτ-σουάπινγκ, παίζει μόνο στις e-SATA συνδέσεις; Ή και στις "απλές"; Και τί ακριβώς εννοούσες μπορεί να γίνει με το "παραφωνίες"; όχι "by the book".......by default - ή standard. By the book θα πει "με το γράμμα του νόμου"
caution Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Sata και esata είναι στην ουσία ίδιες τεχνολογίες, απλά το e-sata: -έχει κάποια "ευνοϊκότερα" mV ranges λειτουργίας για μέχρι και ~2m καλώδια -έχει τέτοια σχεδίαση (λίγο πιο βαθύ φις) ώστε να αποτρέπει ηλεκτρομαγνητικά σκουπίδια και "πέρασμα" στατικών επίσης έχει και μια "σύμπτυξη" στα αρχιτεκτονικά επίπεδα, για εύκολη μετάβαση των sata συσκευών σε e-sata λειτουργία, που αν την αντιμετωπίσεις σαν "black box" δεν είναι διακριτή. Στην ουσία αν ο driver του sata controller σου το έχει προβλέψει, και τρέχεις vista κάθε sata δίσκος σου πρέπει να (και θα) έχει hot swap λειτουργία. Μια επιβεβαίωση και από το GeorgeMan (που νομίζω ότι swapάρει συχνά) θα ήταν ευπρόσδεκτη. Το "by the book" μου βγαίνει φυσικότερο στα computerίστικα θέματα από όταν διάβασα για τα Blue/Red/Yellow books της Sony and Philips... :ο
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 vista Ε μας πήδηξες τώρα. Και το πήγαινες τόσο καλά, με τους πολιτικούς μηχανικούς κτλ. ΧP δεν νιώθουν δηλαδή; Αν όχι, τί γίνεται; Απλά no go; Ή σαλταίρνει κα'να file system (του χοτσουαπτ δίσκου) άμα το δοκιμάσεις; Αυτό με νοιάζει. ...και δεν είπες για τις "απλές" : στην eSATA, το πάουα έρχεται απ' αυτήν, κι όχι από βύσμα του τροφοδοτικού. Αν αποσυνδέσω δλδ απλή SATA σύνδεση, και μετά ΚΑΙ το βύσμα της τροφοδοσίας, γίνεται τπτ; Εννοείται πως δεν το 'χω ποτέ δοκιμάσει (και γενικά ποτέ δεν έχω κάτι ακούσει γι' αυτό). Θα τραβήξομεν κανένα ζόρι; Η μητρική; Το μοτόρι του δίσκου; Η πλακέτα; Το fs; Tα ουίντοζ; Τα μαλλιά μου; Ή όλα θα πάνε μπόμπα; (<--λάθος έκφραση, τώρα που το σκέφτομαι)
caution Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Καταρχήν, αν σκέφτεσαι να ξεplugάρεις τον δίσκο που έχει το λειτουργικό ( διαστροφή ; ) ξέχνα το - δεν νομίζω να έχει προβλεφθεί Για τα xp, δεν γνωρίζω να πω την αλήθεια, αλλά αν οι drivers του satocontroller δεν είναι από την εποχή του χαλκού, παίζει να δουλέψει. Η λογική λέει, πρώτα αποσυνδέεις το sata και μετά το ρεύμα του δίσκου - αντίστοιχα πρώτα βάζεις molex και μετά satoκαλώδιο για plug in. Εκτίμηση: δεν νομίζω να τραβήξεις κανένα ζόρι - στη χειρότερη δεν θα τον "δει" πριν το επόμενο restart... Αλλά κάτσε πρώτα να έρθει καμιά επιβεβαίωση - μην πάνε όλα ...μπόμπα
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Όχι ρε τρελλέ, να ξεχοτπλαγκώσω τα win; Έλεος. Δεν έχει νόημα δλδ - τί, μετά να περιμένω να συνδέσω τα ΑΛΛΑ windows, και να με βγάλει στο site που ήμουν τελευταία φορά; Τεσπα, απλά κι εγώ δε νομίζω να παίζει ζημιά στο hardware - για το fs δεν ξέρω......(ΕΙΝΑΙ λίγο γκάο που είναι οι ΣΑΤΕΣ...). Αλλά κάτσε να δούμε τί θα πει κι ο Σπιρτούλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.