Προς το περιεχόμενο

Invictus (2009)

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ ("Million Dollar Baby," "Unforgiven"), σκηνοθετεί την ταινία "Ανίκητος" και μας διηγείται την πραγματική ιστορία του Νέλσον Μαντέλα (Μόργκαν Φρίμαν) που ένωσε τις δυνάμεις του με τον αρχηγό της ομάδας ράγμπι της Νότιας Αφρικής, Φρανσουά Πιενάαρ (Ματ Ντέιμον), για να συμφιλιώσουν τη διχασμένη πατρίδα τους. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μαντέλα γνωρίζει ότι το έθνος του παραμένει φυλετικά και οικονομικά διχασμένο στον απόηχο του Απαρτχάιντ. Με την πίστη ότι μπορεί να ενώσει το έθνος κάτω από την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού, ο Μαντέλα ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 1995.

http://www.imdb.com/title/tt1057500/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Την έχει δει κανείς; Εντυπώσεις;

Δημοσ.

Η χειρότερη από τις τελευταίες του Ήστγουντ. Δεν έχει κάποιο μπαμ ελάττωμα, απλά δεν ήταν στο συνηθισμένο στάνταρ ποιότητας. Ο Φρήμαν καλός, ο Ντέημον αδιάφορος. Ας πει και κάποιος άλλος όμως, μπορεί εμένα να μου έκατσε στραβά.

Δημοσ.

Εμένα μου κάθεται στραβά η πλειοψηφία των ταινιών του Ίστγουντ. Το κακό ξεκίνησε απο το Μίλλιον Ντόλαρ για το οποίο γινόταν ο κακός χαμός, όσκαρ, μαλακίες, ε λέω κι εγώ θα δούμε ταινιάρα τώρα. Μέντολες. (και όχι μόνες τους). Ήταν καλή, αλλά όχι για τόσο σάλο. (Κάτι παρόμοιο έγινε και στο ''Καμία πατρίδα για τους Μελλοθάνατους'', που αν δεν έπαιζε ο Μπαρδέμ θα είχε κλείσει πριν το τέλος.) Και μετά απο 2-3 απογοητεύσεις στην σειρά, πλέον δεν βλέπω ταινίες του Ίστγουντ.

Δημοσ.

E οχι και μεντολες το Million Dollar Baby.

Πολυ καλυτερο του No country for old men που το σωζουν σκηνοθετικα οι Κοεν και ερμηνευτικα ο Μπαρδεμ.

Εμενα ολες του οι τελευταιες (εκτος του Invictus που δεν το εχω δει) μου φανηκαν πολυ καλες.

Δημοσ.

Εγώ τον γουστάρω τον Κλιντ.

Τωρα που είπες Κοεν, το είδατε το A Serious Man? Τι εβραιοπαπαριά ήταν αυτή; Με πήρε ο ύπνος, δεύτερη φορά σε ταινία, στη ζωή μου.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μόλις το είδα...:

Ο Φρημαν στα καλύτερα του.

Η όλη ιδέα περί εμπνεύσεως/πίστης/ομαδικής προσπάθειας και τα λοιπά μου άρεσε.

Μια αρκετά καλή ταινία.

Δημοσ.
Εμένα μου κάθεται στραβά η πλειοψηφία των ταινιών του Ίστγουντ. Το κακό ξεκίνησε απο το Μίλλιον Ντόλαρ για το οποίο γινόταν ο κακός χαμός, όσκαρ, μαλακίες, ε λέω κι εγώ θα δούμε ταινιάρα τώρα. Μέντολες. (και όχι μόνες τους). Ήταν καλή, αλλά όχι για τόσο σάλο. (Κάτι παρόμοιο έγινε και στο ''Καμία πατρίδα για τους Μελλοθάνατους'', που αν δεν έπαιζε ο Μπαρδέμ θα είχε κλείσει πριν το τέλος.) Και μετά απο 2-3 απογοητεύσεις στην σειρά, πλέον δεν βλέπω ταινίες του Ίστγουντ.

Γιεαπ!

Μάπα το καρπούζι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...