Προς το περιεχόμενο

ati 3200 + Full high definition

buggie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να ρωτησω αν η onboard καρτα ati 3200 μπορει να ανταπεξελθει με μια οθονη Full high definition σαν αυτην http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-23-W2361V-PF.htm

Εχω μια αλλη απορια, για να αποδωσει ο υπολογιστης Full high definition ταινια δηλαδη 1920x1080 θα πρεπει απλα να διαθετω μονο Full high definition οθονη ή χρειαζεται κατι δυνατο απο καρτα γραφικων?Ειναι?δηλαδη πιο πολυ θεμα οθονης??

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Κατ αρχην να ξεκαθαρισω οτι ειμαι κατοχος μητρικης με τη συγκεκριμενη on board vga.

Λοιπον, μπορει ανετοτατα να ανταπεξελθει σε οτιδηποτε δεν εχει να κανει με τρισδιαστατα γραφικα.

Windows AERO Glass υποστηριζει στην αναλυση 1920X1080, αρκει να υπαρχουν τουλαχιστον 128MB μνημης shared και μπορω να πω οτι δεν κολλαει καθολου.

Μπορει να αποκωδικοποιησει full HD ταινιες η ιδια η onboard vga μεσω DXVA.

Για να δεις full HD ταινια, αρκει να εχεις ενα αρχειο ταινιας σε αναλυση 1920 επι κατι (συνηθως λιγοτερο απο 1080) ή ενα δισκο Blu-Ray, καθως και μια οθονη που να υποστηριζει την αναλυση 1920X1080 τουλαχιστον.

Απλα αν και οι δυο απο πανω προϋποθεσεις τηρουνται και η καρτα γραφικων δεν ειναι συγχρονη (αρα δεν υποστηριζει DXVA), και ο επεξεργαστης ειναι αδυναμος (Pentium D και πισω, Athlon 64 και πισω), τοτε δεν μπορει να ανταπεξελθει στην αποκωδικοποιηση των ταινιων, και αρα θα κολλανε.

Ομως: Αν υπαρχει παλαιος επεξεργαστης, και συνδυαστει με καρτα συγχρονη, τοτε στις ταινιες που μπορουν να αποκωδικοποιηθουν απο τη καρτα γραφικων, δεν θα υπαρχει κανενα κολλημα.

Προσωπικο παραδειγμα: Σε AMD Sempron (μονοπυρηνο 1,6Ghz του 2005), οταν εβαλα την Vga Nvidia 9500GT που υποστηριζει DXVA, ξαφνικα απο εκει που σερνοταν ακομα και σε απλο HD ο επεξεργαστης, τις παιζει ολες και μαλιστα ανετα.

Συνεπως, με την HD3200 θα μπορεις να κανεις τα παντα εκτος απο το να παιζεις συγχρονα παιχνιδια. :-)

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες καθως ειμαι μπερδεμενη επι του θεματος.Οποτε με την 3200 και τον επεξεργαστη amd 4850e δεν θα εχω κανενα προβλημα σε Full high definition ταινιες σωστα?

Υ.γ Σωστα Full high definition ειναι 1080p.

• Moderators
Δημοσ.

Εχω τον AMD 5050e (ειναι ελαχιστα γρηγοροτερος απο τον δικο σου), μαζι με HD3200 onboard vga. Πετυχες στη περιπτωση :P

Ο επεξεργαστης αυτος δεν ειναι αρκετα δυνατος ετσι ωστε να μπορει να αποκωδικοποιησει FULL HD σε απαιτητικες σκηνες χωρις σπασιματα στην εικονα.

Ομως, με τους νεοτερους drivers και το νεοτερο K-Lite codec pack (που περιλαμβανει τον Media Player Classic: Homecinema), σε οσες ταινιες μπορει η καρτα γραφικων μεσω του DXVA να τις αποκωδικοποιησει, δε θα εχεις κανενα προβλημα.

Πλεον οι .mkv ταινιες που υποστηριζονται για αποκωδικοποιηση απο τη καρτα γραφικων ειναι παρα πολλες.

Απο τις 60 περιπου ταινιες που εχω σε HD, μονο οι 5-6 δεν μπορουν να παιξουν σωστα. (Πριν εναν χρονο ηταν περιπου οι μισες που δεν παιζαν σωστα).

Για ο,τι αλλο θες ρωτας, οπως επισης και αν σου φανηκε ακατανοητος καποιος ορος απο αυτους που εγραψα πριν. :-)

• Moderators
Δημοσ.

Οχι ειναι καθαρα θεμα δουλειας του ατομου που δημιουργει το αρχειο ταινιας να το κανει με τετοιες προδιαγραφες, ετσι ωστε να ειναι συμβατο με το DXVA αυτη τη στιγμη.

Φυσικα οσο παει και το DXVA αναπτυσσεται και υποστηριζει ολοενα και περισσοτερα αρχεια. Ηδη εχει γινει σημαντικη προοδος σε σχεση με το παρελθον.

Αν θες να τα παιζει απλα ΟΛΑ, χρειαζεσαι δυνατοτερο επεξεργαστη.

Παρολ αυτα, θα σου ελεγα να δοκιμασεις πρωτα ετσι, δεν εχεις κατι να χασεις. Μπορει να παιζουν ολα τα δικα σου. :-)

Δημοσ.
Οχι ειναι καθαρα θεμα δουλειας του ατομου που δημιουργει το αρχειο ταινιας να το κανει με τετοιες προδιαγραφες, ετσι ωστε να ειναι συμβατο με το DXVA αυτη τη στιγμη.

Φυσικα οσο παει και το DXVA αναπτυσσεται και υποστηριζει ολοενα και περισσοτερα αρχεια. Ηδη εχει γινει σημαντικη προοδος σε σχεση με το παρελθον.

Αν θες να τα παιζει απλα ΟΛΑ, χρειαζεσαι δυνατοτερο επεξεργαστη.

Παρολ αυτα, θα σου ελεγα να δοκιμασεις πρωτα ετσι, δεν εχεις κατι να χασεις. Μπορει να παιζουν ολα τα δικα σου. :-)

Απογοητέυτηκα αρχικά με όλα αυτά αλλά ψάχνοντας έπεσα σε τόπικ αλλο φόρουμ και δίαβασα τα εξής:

Ερώτηση:

ΜΗΠΩΣ να πάω σε AMD λύση που απο τι βλέπω οι επεξεργαστές της είναι πάμφθηνοι;

για παράδειγμα ASROCK A780GM-LE που έχει την 3200 ATI HD αυτη άραγε τραβάει για HD videο;

και επεξεργαστή AMD PHENOM X3 8400 2.1GHZ TRIPLE-CORE TRAY και με 100 περιπου ευρώ είμαι έτοιμος.

προτείνετε κι εσείς εναν καλό συνδιασμό κυρίος MOBO CPU αυτα με ενδιαφέρουν πολύ τα άλλα θα τα βρώ..το ιδανικό θα ηταν μια mobo με onboard κάρτα γραφικών που να παίζει HD 1080 p αριστα..αραγε υπάρχει;

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

και η απάντηση:

μητιρκή με 780g και από διπύρηνο AMD ΑΜ2 (εγώ έχω τον 4850e) δεν θα έχεις πρόβλημα' date=' είτε με hardware αποκωδικοποίηση (σε dxva ταινίες πάντα) είτε με επεξεργαστή (εμένα πιάνει ~40% cpu σε 1080p αν θυμάμαι καλά)

πηγή(#234 ποστ):

http://www.thelab.gr/showthread.php?t=10165&page=12

Ποία είναι η άποψη σου?

Είναι δυνατόν ο 4850e που φτιάχτηκε με χαμηλή κατανάλωση με σκοπό να μπει και σε HTPC να μην μπορεί να αντεπεξέλθει σε 1080p?:fear:

• Moderators
Δημοσ.

Καποιο λαθος θα κανει το παιδι εκει, εδω χωρις DXVA μπορει ο 5050e να πιασει 100% σε απαιτητικα full hd.

Απλα HD παιζει οντως και απο μονος του και σχετικα ανετα.

Επισης παιζει ρολο και σε τι αναλυση τα αναπαραγεις τα full hd.

Γιατι αν π.χ. ρυθμισω την αναλυση της οθονης σε 1024x768 και βαλω να παιξει ενα full hd, τοτε προφανως και παιζει ανετα.

Δηλαδη αν συνδεσεις το PC σε μια τηλεοραση απλου HD (1366x768), τοτε πολυ πιθανον να ειναι σε θεση να αναπαραγει τα αρχεια.

Μπορω να σου δωσω και σχετικο screenshot με φουλ χρηση επεξεργαστη (γυρω στο 90% αλλα με σπασιματακια στη κινηση...)

PS: Προσοχη! Μιλαω για απαιτητικα full hd και μικροσπασιματα, οχι για κατι τραγικο. Και αυτα όπου δε μπορει η onboard vga να βοηθησει, δηλαδη μονο στο 10% των ταινιων με τα δικα μου δεδομενα μεχρι στιγμης.

Δημοσ.
Καποιο λαθος θα κανει το παιδι εκει, εδω χωρις DXVA μπορει ο 5050e να πιασει 100% σε απαιτητικα full hd.

Απλα HD παιζει οντως και απο μονος του και σχετικα ανετα.

Επισης παιζει ρολο και σε τι αναλυση τα αναπαραγεις τα full hd.

Γιατι αν π.χ. ρυθμισω την αναλυση της οθονης σε 1024x768 και βαλω να παιξει ενα full hd, τοτε προφανως και παιζει ανετα.

Δηλαδη αν συνδεσεις το PC σε μια τηλεοραση απλου HD (1366x768), τοτε πολυ πιθανον να ειναι σε θεση να αναπαραγει τα αρχεια.

Μπορω να σου δωσω και σχετικο screenshot με φουλ χρηση επεξεργαστη (γυρω στο 90% αλλα με σπασιματακια στη κινηση...)

PS: Προσοχη! Μιλαω για απαιτητικα full hd και μικροσπασιματα, οχι για κατι τραγικο. Και αυτα όπου δε μπορει η onboard vga να βοηθησει, δηλαδη μονο στο 10% των ταινιων με τα δικα μου δεδομενα μεχρι στιγμης.

Eυχαριστω κατα αρχας για τον χρονο σου που μου εξηγεις...

απο εκεί και περα εγω να εξηγησω οτι blue ray player δεν προκειται να βάλλω οποτε οτι ταινιες θα βλεπω θα ειναι ταινιες σε συμπιεσμενη ποιοτητα blue ray ποιοτητα(τα γνωστα που βρισκουμε στο ιντερνετ:o) Αυτες οι συμπιεσμενες ταινιες θα ειναι καπως πιο ελαφριες απο τις ταινιες στα αυθεντικα blue ray disc?

Επισης σε 720p δεν θα αντιμετωπιζω να υποθεσω κανενα απολυτως προβλημα?

Το προβλημα θα βρισκεται σε σπανιες περιπτωσεις ταινιων 1080p(που οσο περναει ο καιρος θα λιγοστευουν απο οσα καταλαβα απο τα λεγομενα σου)?

Με oc o 4850e θα βελτιωθει στις ταινιες?

Τελος ενας athlon x2 240 θα ειναι αρκετος ή θελει ακόμα ισχυροτερο επεξεργαστη?

• Moderators
Δημοσ.

Οριστε και μια εικονα που δειχνει τη χρηση του επεξεργαστη...

Π.χ. εμενα αυτη τη συγκεκριμενη ταινια δεν την παιζει με DXVA (για καποιο λογο), και ο επεξεργαστης φτανει σχεδον στο τερμα, ενω παραλληλα δεν παιζει απολυτα ομαλα.

usage.jpg

Παμ παρακατω τωρα.

Ο επεξεργαστης ειναι στα 2,6Ghz και δεν εχω δοκιμασει να τον ανεβασω καθως το συστημα αυτο λειτουργει συνεχως και δε θελω να εχω αυξημενες θερμοκρασιες.

Ωστοσο νομιζω οτι τα 2,8-3,0Ghz ο 4850 μπορει να τα πιασει ανετα και εκει δε θα εχει προβλημα.

Δε χανεις κατι να δοκιμασεις παντως και σε default συχνοτητες, μπορει απλα το δικο μου συστημα να ειναι βαρυφορτωμενο και σε εσενα να μη σπαει η κινηση καν στα απαιτητικα :-)

Οχι δεν αξιζει ο X2 240 απο τη στιγμη που εχεις 4850.

Στα υπολοιπα οι απαντηση ειναι ναι.

PS: Γιαυτο ειμαστε δω, για να βοηθαμε ατομα που ειναι δεκτικα στη γνωση και μπορεις να συννενοηθεις μαζι τους. :-)

Δημοσ.
Οριστε και μια εικονα που δειχνει τη χρηση του επεξεργαστη...

Π.χ. εμενα αυτη τη συγκεκριμενη ταινια δεν την παιζει με DXVA (για καποιο λογο), και ο επεξεργαστης φτανει σχεδον στο τερμα, ενω παραλληλα δεν παιζει απολυτα ομαλα.

usage.jpg

Παμ παρακατω τωρα.

Ο επεξεργαστης ειναι στα 2,6Ghz και δεν εχω δοκιμασει να τον ανεβασω καθως το συστημα αυτο λειτουργει συνεχως και δε θελω να εχω αυξημενες θερμοκρασιες.

Ωστοσο νομιζω οτι τα 2,8-3,0Ghz ο 4850 μπορει να τα πιασει ανετα και εκει δε θα εχει προβλημα.

Δε χανεις κατι να δοκιμασεις παντως και σε default συχνοτητες, μπορει απλα το δικο μου συστημα να ειναι βαρυφορτωμενο και σε εσενα να μη σπαει η κινηση καν στα απαιτητικα :-)

Οχι δεν αξιζει ο X2 240 απο τη στιγμη που εχεις 4850.

Στα υπολοιπα οι απαντηση ειναι ναι.

PS: Γιαυτο ειμαστε δω, για να βοηθαμε ατομα που ειναι δεκτικα στη γνωση και μπορεις να συννενοηθεις μαζι τους. :-)

Ωραία λοίπον για αυτο σε ρωτησα για το oc!

Πριν λιγο καιρο ειχε κανει ενας φιλος μου γνωστης του αθληματος oc στον 4850e(κρυος πολυ απο την φυση του ο επεξεργαστης οποτε του δωσε ενα τσιμπημα στην ταση οπως μου ειχε πει για να ειναι σταθερος.)

Παρατηρησα οτι ο δικος σου εχει παραπανω ταση απο το κανονικο αν και δεν του εχεις κανει oc(νομιζω 1.20 ειναι η default ταση για τον δικο σου)

και να τα αποτελεσματα απο cpu-z

post-111774-129063054392_thumb.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Ναι 1,2 ειναι απλα δινει λιιιγο παραπανω η μητρικη, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Δεν πειραζω ουτε τα ρευματα σε αυτο το pc, αν και γενικα ειμαι πολυ φαν του overclock, και παρολο που του εχω αλλαξει ψυκτρα προκειμενου να παιζει χωρις ανεμιστηρα (για να μη μου παιρνει το κεφαλι τα βραδια).

Νομιζω πως θα εισαι οκ εσυ :-)

Τι μητρικη εχεις τωρα και σκεφτεσαι για 780G? Ή την εχεις ηδη?

Επισης μου κανει εντυπωση που ξερεις τοσα, σπανια βρισκεις κοπελα σχετικη...

Δημοσ.
Ναι 1,2 ειναι απλα δινει λιιιγο παραπανω η μητρικη, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.

Δεν πειραζω ουτε τα ρευματα σε αυτο το pc, αν και γενικα ειμαι πολυ φαν του overclock, και παρολο που του εχω αλλαξει ψυκτρα προκειμενου να παιζει χωρις ανεμιστηρα (για να μη μου παιρνει το κεφαλι τα βραδια).

Νομιζω πως θα εισαι οκ εσυ :-)

Τι μητρικη εχεις τωρα και σκεφτεσαι για 780G? Ή την εχεις ηδη?

Επισης μου κανει εντυπωση που ξερεις τοσα, σπανια βρισκεις κοπελα σχετικη...

Και εγω αυτο πιστευω...εχω την asus M3a78 pro.(οχι δεν ενδιαφερομαι για 780G γιατι εχω ηδη οπως βλεπεις δεν ημουν εγω που ρωτουσα στο αλλο τοπικ αν αυτο ρωτας)

Y.Γ Εχω καλους δασκαλους για αυτο:-)

• Moderators
Δημοσ.

HD3200 = AMD 780G, γιαυτο ρωτησα, οχι εξ αιτιας καποιου αλλου τοπικ :P

Λες με 5ψηφιο αριθμο ποστ να μπερδευομασταν ετσι απλα? :o

Anyway, αφου εχεις ηδη μητρικη με 780G (HD3200), δεν εχεις παρα να βαλεις τους τελευταιους drivers για τη καρτα γραφικων, και το τελευταιο K Klite Codec Pack και εισαι ετοιμη για full hd ταινιουμπια!!

Δημοσ.
HD3200 = AMD 780G, γιαυτο ρωτησα, οχι εξ αιτιας καποιου αλλου τοπικ :P

Λες με 5ψηφιο αριθμο ποστ να μπερδευομασταν ετσι απλα? :o

Anyway, αφου εχεις ηδη μητρικη με 780G (HD3200), δεν εχεις παρα να βαλεις τους τελευταιους drivers για τη καρτα γραφικων, και το τελευταιο K Klite Codec Pack και εισαι ετοιμη για full hd ταινιουμπια!!

Α οκ το εμπεδωσα γιατι εβλεπα στο site της Amd 780G και εβλεπα μια συγκεκριμενη γκαμα μητρικων αλλα δεν μου περασε απο το μυαλο οτι στην ουσια 780G=3200

Ok αυτα θα κανω και θα ειμαι ετοιμη να δω ταινιες και ελπιζω χωρις προβληματα.

tnx και παλι για την βοηθεια και τον χρονο που αφιερωσες!:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...