buzzad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνο απολυτα μαζι σου....Ενα πληρες υγιη ζωο ομως φιλε μου απο ολες της αποψεις και πλευρες διοτι δεν στο χαριζουνε αλλα πολλες φορες το χρυσοπληρωνεις κιολας (ιδιος στα σκυλια τα pet shop βγαζουνε 100% κερδη)...Αν δεν σε καλυψα εγω διαβασε και το νομο περι κατοχης,εκτροφης,αναπαραγωγης η πωλησης...
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Ειχα παρει και εγω ενα παπαγαλακι με το ιδιο προβλημα που εχει το δικο σου. Ειναι οπως τα λεει ο freed, ειναι ψωρα, πηγαινε το στον παπαγαλογιατρο και θα σου δωσει αυτο το προιον που ανεφερε. Ασχετο, το κλουβι δεν μου φαινεται και τρελα μικρο, μαλλον θεμα προοπτικης ειναι. Εγω στα δικα μου ειχα ενα τεραστιο αλλα οι φτερομπαλες δεν το χρησιμοποιουσαν και καθολου, παρα μονο οταν πεινουσαν ή ηθελαν να λιωσουν στον υπνο γιατι τους ειχα παντα ανοιχτη την πορτα ΛΟΛ. Ειναι παντως πολυ ενδιαφερον και ομορφο το ποσο κοινωνικα γινονται αυτα τα πουλακια με την σωστη συμπεριφορα
Höfdingadrapa Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν κάποτε είχα γνωρίσει ένα αρσενικό παπαγαλάκι. Κάθε φορά που πλησίαζες το κλουβί του, έσκυβε και περίμενε να βάλεις το χέρι σου στο σβέρκο του να το χαϊδέψεις. Ε μόλις το 'βαζες, τιναζόταν και σε δάγκωνε. χαρ χαρ Ασυνήθιστο ή τα κάνουν κάτι τέτοια καφριλίκια;
freedubus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Εγω στα δικα μου ειχα ενα τεραστιο αλλα οι φτερομπαλες δεν το χρησιμοποιουσαν και καθολου, παρα μονο οταν πεινουσαν ή ηθελαν να λιωσουν στον υπνο γιατι τους ειχα παντα ανοιχτη την πορτα ΛΟΛ. Xαχά, κι εγώ έτσι ξαμολητά τα είχα! Έμπαιναν στο κλουβί μόνο για να φάν, να πιούν, να κοιμηθούν και να χέσουν (ω ναι)! Πολύ γαμάτα και έξυπνα πουλιά. Ασυνήθιστο ή τα κάνουν κάτι τέτοια καφριλίκια; Εννοείται! Είναι πανέξυπνα και ενίοτε παμπόνηρα.
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν κάποτε είχα γνωρίσει ένα αρσενικό παπαγαλάκι. Κάθε φορά που πλησίαζες το κλουβί του, έσκυβε και περίμενε να βάλεις το χέρι σου στο σβέρκο του να το χαϊδέψεις. Ε μόλις το 'βαζες, τιναζόταν και σε δάγκωνε. χαρ χαρΑσυνήθιστο ή τα κάνουν κάτι τέτοια καφριλίκια; Καθολου ασυνηθιστο. Εμενα ηταν αναλογα με τις ορεξεις του ο αρσενικος, αλλες φορες γουσταρε τρελα χαδια και αλλες εκανε πτησεις κατευθειαν στον ωμο μου οταν τον φωναζα και μου κατακρεουργουσε τα αυτια! Η δε θυληκη ομως ηταν παντα στα μελια. Ειναι πανεξυπνα αυτα τα πτηνα! ΕΝΤΙΤ: freedubus ναι οντως το χρησιμοποιουσαν και για τουαλετα το κλουβι! Νομιζα πως ηταν μονο τα δικα μου, αλλα απ'ο,τι λες μαλλον ειναι συνηθες!
SciTeF Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνο απολυτα μαζι σου....Ενα πληρες υγιη ζωο ομως φιλε μου απο ολες της αποψεις και πλευρες διοτι δεν στο χαριζουνε αλλα πολλες φορες το χρυσοπληρωνεις κιολας (ιδιος στα σκυλια τα pet shop βγαζουνε 100% κερδη)...Αν δεν σε καλυψα εγω διαβασε και το νομο περι κατοχης,εκτροφης,αναπαραγωγης η πωλησης... Θα συμφωνήσω, συγκεκριμένα στα σκυλιά (για σκυλιά ξέρω, για σκυλιά λεω ) οι σοβαροί εκτροφείς δίνουν εγγύηση για τα κουτάβια που σου πουλάν. Οποιαδήποτε στιγμή το πέρνουν πίσω για οποιονδήποτε λόγο και φυσικά σου αλλάζουν το κουτάβι αν πεθάνει εντός μικρού χρονικού διαστήματος από την αγορά. Για να μην πω για το κόσκινο από το οποίο σε περνάνε για να είναι σίγουροι ότι το κουτάβι πάει σε σωστά χέρια. Check this out. Ισχύει και για άλλες ράτσες φυσικά αλλά αυτή με ενδιαφέρει πολύ τελευταία, για αυτό και το παράδειγμα. Φαντάζομαι ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να ισχύει και στα πουλιά. Πάντως και η άλλη αποψη στέκει εξίσου καλά.
De@th L0rd Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Αυτό που λες για τους εκτροφείς που είναι σοβαροί ισχύει.Καμία σχέση με τα Pet-shop της δεκάρας που αν δε πουλήσουν σκυλιά τα θανατώνουν κιόλας.Είναι πολύ ελεγχόμενες οι καταστάσεις γι αυτό τα πληρώνεις και χρυσάφι τα ζωντανά που θα πάρεις απο 'κει. Στο θέμα μας,περαστικά στο παπαγαλάκι σου, και ούτε εγώ θα άλλαζα ένα ζωάκι που είναι άρρωστο.Όπως είπε και ο φρινταμπας δεν είναι πλαίσιο και κάρτα γραφικών...
buzzad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Η ολη φαση μου θυμιζει την θεωρια του Γερμανου φιλοσοφου Karls Roymeninger (Α.Μ.Α.Ν - για να μην ψαχνετε στο google) που λεει καν'τα ολα αναποδα....!! Εσεις κρατηστε το αρρωστο ζωακι σας...Εγω δεν θα το επερνα καν....Δεν μπορω να καταλαβω παω σε ενα μαγαζι και ενδιαφερομαι να ''πληρωσω'' με τα λεφτα μου, που μου φευγει ο κωλος στη δουλεια απο το πρωι για να τα βγαλω για να αγορασω ενα ζωο δεν θα κοιταξω το ζωο μου να ειναι υγιες και σε αριστη κατασταση οπως οριζει και ο νομος...? Γιατι ρε φιλε να μην κανουν καλα την δουλεια τους αυτοι που τα πουλανε και να πρεπει να πληρωνω εγω τα γαμ****κα του αλλου η να δειξω τοση μεγαλοψυχια (δεδομενου οτι ηταν κατι που δεν το προκαλεσα εγω) και να ξοδεψω και αλλο χρημα και χρονο για κατι που προταρχικα δεν το προκαλεσα εγω.... Προσεξτε σε αρχικο σταδιο οχι να εχω ενα ζωο το οποιο να εχω δεθει μαζι του συναισθηματικα και επαθε κατι στην κοινη πορεια μας....Τοτε ναι να τρεξω να πληρωσω να κανω τα παντα...αλλα οχι ετσι.....
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Η ολη φαση μου θυμιζει την θεωρια του Γερμανου φιλοσοφου Karls Roymeninger (Α.Μ.Α.Ν - για να μην ψαχνετε στο google) που λεει καν'τα ολα αναποδα....!! Εσεις κρατηστε το αρρωστο ζωακι σας...Εγω δεν θα το επερνα καν....Δεν μπορω να καταλαβω παω σε ενα μαγαζι και ενδιαφερομαι να ''πληρωσω'' με τα λεφτα μου, που μου φευγει ο κωλος στη δουλεια απο το πρωι για να τα βγαλω για να αγορασω ενα ζωο δεν θα κοιταξω το ζωο μου να ειναι υγιες και σε αριστη κατασταση οπως οριζει και ο νομος...? Γιατι ρε φιλε να μην κανουν καλα την δουλεια τους αυτοι που τα πουλανε και να πρεπει να πληρωνω εγω τα γαμ****κα του αλλου η να δειξω τοση μεγαλοψυχια (δεδομενου οτι ηταν κατι που δεν το προκαλεσα εγω) και να ξοδεψω και αλλο χρημα και χρονο για κατι που προταρχικα δεν το προκαλεσα εγω.... Προσεξτε σε αρχικο σταδιο οχι να εχω ενα ζωο το οποιο να εχω δεθει μαζι του συναισθηματικα και επαθε κατι στην κοινη πορεια μας....Τοτε ναι να τρεξω να πληρωσω να κανω τα παντα...αλλα οχι ετσι..... Kοιτα, εχεις ενα point σαφως. Αλλα κατα πως το βλεπω εγω, απο την στιγμη που το ζωακι θα εφευγε απο το pet shop και θα εμπαινε στο σπιτι μου (επειδη μου εκατσε και επελεξα αυτο το συγκεκριμενο ζωακι απο τον χωρο που βρισκονταν αλλα 15 αδερφια του και οχι το διπλανο), θα παρεμενε σπιτι μου no matter what, διοτι για να το διαλεξω (ή να με διαλεξει, αναλογα την οπτικη γωνια), παει, δεθηκα. Τεσπα, παιζει και να εχω αδικο που δεν τα πολυψαχνω ετσι τα πραγματα, αλλα εγω ετσι θα το εβλεπα.
buzzad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Ενα απο τα υπεροχα πραγματα σε αυτη την ζωη ειναι το ποσο διαφορετικες γνωμες και αποψεις μπορει να υπαρχουν πανω σε ενα θεμα...Εχει να κανει με παρα πολλα πραγματα οπως...:χαρακτηρα,ιδιοσυγκρασια.προτεραιοτητες,λογικη κτλ... (βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και ολες σωστες...!!)Πρεπει να υπαρχει μια η εστω δυο αντικειμενικες αληθειες για να εχουμε μια βαση σε αυτο που συζηταμε αλλιως οτι θελω λεω εγω οτι θελεις λες εσυ οτι θελει λεει ο αλλος και παει λεγοντας...Βαλε τωρα μεσα σε ολο αυτο και τον παραγοντα διαδυκτιο (τι κανεις Γιαννη...?κουκια σπερνω...)...Οποτε γεναται ενα ερωτημα...ασχολουμαι η δεν ασχολουμαι....λεω απλα την γνωμη μου και δεν με νοιαζει για τιποτα αλλο...? Εχει να κανει με ολα τα παραπανω τα συμπερασματα και το τι τελικα κανει ο καθενας ειναι δικη του ιστορια (πραγμα που κατα βαθος με πνιγει αλλα δεν μπορω να αλλαξω τον κοσμο).
freedubus Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δε διαφωνώ απαραίτητα με τη λογική "πληρώνω και θέλω το ζωάκι-αγαθό μου να χαίρει άκρας υγείας". 'Οποιος πλερώνει έχει και απαιτήσεις. Αλλά δε μου κάθεται και καλά να πάρω από pet shop (δε λέω για εκτροφεία και πέντιγκρι, δε ξέρω τι παίζει μ'αυτά) ένα άρρωστο ζωάκι από δική μου άγνοια και μετά να ζητάω εγγύηση "αχ μου χάλασε, πάρτε το πίσω". Απλά πρέπει να είμαι ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ από πριν πληροφορημένος και να μπορώ να ελέγξω μερικά βασικά πράγματα πριν διαλέξω. Τσεκάρω ίντερνετ, φόρουμς, κανα κτηνίατρο, κανά βιβλιαράκι πριν δώσω τα ωραία λεφτά μου. Και όχι σε φάση δεν έχω ιδέα και απλά μπαίνω στο pet-shop και λέω στον πωλητή "πιάσε 2-3 από κείνα". Ε, αφού δε με νοιάζει εμένα, το μαγαζάτορα που θέλει να πουλήσει θα νοιάξει;
buzzad Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνο για αυτο και ειπα στο παιδι οτι πρωτα θα επρεπε να ειχε ρωτησει - ψαξει και μετα να κανει την αγορα του...!! Στο κομματι που λες...: Ε, αφού δε με νοιάζει εμένα, το μαγαζάτορα που θέλει να πουλήσει θα νοιάξει; ναι ρε γαμωτο να τον νοιαξει εμενα γιατι με νοιαζει στην δουλεια μου να ειμαι επεξηγηματικος,επαγγελματιας να βοηθησω οσο μπορω να δωσω στον αλλο να καταλαβει... Εχουμε καταντησει τα αυτονοητα να μας φαινονται περιεργα...Το πως θα επρεπε να ειναι κανονικα τα πραγματα εχει γινει παραμυθι και μεσα σε ολο αυτο αλλοτε σαν πρωταγωνιστες και αλλοτε σαν κομπαρσοι παιζουμε και εμεις. Προσωπικα μενω εξω απο αυτο και ψαχνω την αντικειμενικη αληθεια. Υ.Γ Κοιτα να δεις το μεγαλειο του διαλογου απο που ξεκινησαμε και που εφτασε η κουβεντα...!!
freedubus Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Προσωπικα μενω εξω απο αυτο και ψαχνω την αντικειμενικη αληθεια.. τα λεφτα μου, που μου φευγει ο κωλος στη δουλεια απο το πρωι για να τα βγαλω
buzzad Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Οχι αυτη δεν ειναι η αντικειμενικη αληθεια μου...Η δεν καταλαβες η κανεις χιουμορ...Οπως και να εχει νομιζω οτι δεν θα μας οδηγησει καπου ολο αυτο...
freedubus Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2010 Χιούμορ κάνω. Εννοώ οτι η αντικειμενική αξία του έμπορα είναι τα λεφτά πρωτίστως, οπότε πρέπει εμείς να έχουμε το νού μας και να μην τον εμπιστευόμαστε το μπούστη. Μπάκ ον τόπικ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.