Προς το περιεχόμενο

Περι Ακουστικών Απορίες!

rotten crusader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω νέα ακουστικά,αλλά επειδή έχω απογοητευτεί πολλάκις στο παρελθόν με διάφορες επιλογές που έκανα,σκέφτηκα να κάνω μια σχετική έρευνα αγοράς πρώτα.

Γενικά χρησιμοποιώ πολλές ώρες την μέρα ακουστικά(Κυρίως για μουσική,και για ταινίες/παιχνίδια λίγοτερο),και πρώτον μετά απο κάποιο καιρό(6 μήνες max) το ένα απο τα δύο ακουστικά δεν αποδίδει τόσο καλά,θέλει αλχημείες το καλώδιο για να αποδώσει.Δεύτερον όταν ακούω μουσική σε ψήλη ένταση κάνουν παράσιτα.Last but not least,θέλω όταν ακούω μουσική,να μην υπάρχει διαρροή ήχου,επειδή ταξιδεύω συχνά δεν θέλω να μάθει ο συνταξιδιώτης απο την άρτα(random place) όλη την δισκογραφία των manowar...ούτε εγώ θα θελα να μάθω όλο το ρεπερτόριο της θώδη αντίστοιχα;) ).

Θέλω εν κατακλείδι ένα σέτ ακουστικών,που να είναι άνετα,με υψηλή ποιότητα υλικού(να μην πρέπει να στρίβω το καλώδιο για να λειτουργούν τα ηχεία),υψηλή πιστότητα ήχου(όχι πάρασιτα με το παραμικρό) και να έχουν την ελάχιστη δυνατή διαρρόή ήχου.

Απο μάρκες έχω χρησιμοποιήσει και εμπιστεύομαι sony/phillips.Βεβαίως,απο γνώστη του αντικειμένου(απο βιννυλίου εποχή;)) έχω στα υπόψιν pioneer/akg.Kαι δεν ξέρω τι παίζει με sennheiser :o

Κάτι τελευταίο που με απασχολεί,είναι τα ασύρματα ακουστικά.Λόγω ασύρματης μεταφοράς δεδομένων,μήπως υστερούν σε ποιότητα ήχου?:rolleyes:

Υγ:Συγγνώμη για το εκτενές μύνημα,απλά ήθελα να καλύψω κάθε πτυχή!:o

Δημοσ.

Προσφατα εψαχνα και εγω ακουστικα για μουσικη κυριως και για το guitar hero :P Κοιταξα και λιγο περισσοτερο σε ακουστικα για μουσικη μονο και πιο επαγγελματικες μαρκες σε σχεση με τις γνωστες μαρκες που κυκλοφορουν για pc και ειναι κυριως για gaming.

Αγορασα αυτα : http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=2_21_2108&products_id=5452 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος, για την τιμη τους ειναι οτι καλυτερο - καθαροτατος και δυνατος ηχος και κατεληξα να το χρησιμοποιω και στην κιθαρα. Αν οχι αυτα θα σου προτεινα να κοιταζες περισσοτερο σε τετοιου ειδους μαγαζια που θα βρεις πιο ποιοτικα προιοντα (AKG, BEHRINGER,TECHNICS) και σε διαφορες τιμες μιας και εισαι και εσυ της fast and hard σχολης (Manowarιες :P ).

Δημοσ.

Κοιτα για προιοντα της AKG σαν επαγγελματιας εχω αυτα http://www.akg.com/personal/K_701,pcatid,4,pid,1,_psmand,1.html υπολογιζε γυρω στα 350Ε αλλιως και τα Κ530 που δουλευουν πολλα studios ειναι πολυ καλα και σε καλγ τιμη 100Ε http://www.akg.com/personal/K_530,pcatid,4,pid,6,_psmand,1.html

Δημοσ.

Προφανώς δεν θα παρω το επαγγελμάτικο κιτ,απλά το παιδί μου έδωσε δύο εναλλακτικές,μια personal use και μια επαγγελματική...γενικά,βλέπω η akg φοριέται...;)

Δημοσ.

Πάρε ένα καλό ζευγάρι ακουστικά σαν τα παραπάνω καθώς όπως λες ακούς πολλές ώρες.

Όπως έχεις καταλάβει το φτηνό δύο φορές (και παραπάνω) θα το πληρώσεις.

Κοιτά και τα senn 595 , εκτός των παραπάνω akg κ.ο.κ.

Γενικά για το σπίτι να επιλέξεις ημι-ανοιχτού τύπου ακουστικά ΙΜΗΟ

Τώρα μιας και λές και για ταξίδια, εκεί πιθανά να σε βολέψουν οικονομικά με noise cancelation (~30 e).

Μην ακούς όσους σου λένε ότι είναι πολλά τα 300 για ακουστικά… άλλοι αγοράζουν πολύ πιο ακριβά ηχεία. Καθένας επενδύει σε αυτό που ακούει άλλωστε. Άλλος ηχεία άλλος ακουστικά.

Σταδιακά και με ένα καλό ενισχυτή ακουστικών (αργότερα ) θα ενθουσιαστείς από τον ήχο που μπορείς να έχεις – καθημερινά.

Καλή διασκέδαση!

Δημοσ.

αν και θα ειμαι οff topic με αυτο που θα πω και θα μπορουσε να ηταν αλλο θεμα για συζητηση εν τουτοις ας το πω καλοπροαιρετα.προσεχε με αυτο που ειπες.πολλες ωρες την ημερα ακουστικα για το καλο των αυτιων σου σε μερικα χρονια...

Δημοσ.
αν και θα ειμαι οff topic με αυτο που θα πω και θα μπορουσε να ηταν αλλο θεμα για συζητηση εν τουτοις ας το πω καλοπροαιρετα.προσεχε με αυτο που ειπες.πολλες ωρες την ημερα ακουστικα για το καλο των αυτιων σου σε μερικα χρονια...
Αν και offtopic,ειλικρινά εκτιμώ πολυ την συμβουλή σου.Και όσο μπορώ προσπαθώ να το αποβάλλω.Παλιά δεν χρησιμοποιούσα σχεδόν καθόλου,απλα μετά απο απειρες παρατηρησεις για δυνατη μουσική και ειδικά μετα τα 16 που άρχισα να κάνω συχνά ταξίδια(ακόμα και τα μισής ώρας μου φαίνονταν απάλευτα χωρίς μουσική),συνήθησα για λόγους σεβασμού στους υπολοίπους να χρησιμοποιώ ακουστικά!
Δημοσ.
Αν και offtopic,ειλικρινά εκτιμώ πολυ την συμβουλή σου.Και όσο μπορώ προσπαθώ να το αποβάλλω.Παλιά δεν χρησιμοποιούσα σχεδόν καθόλου,απλα μετά απο απειρες παρατηρησεις για δυνατη μουσική και ειδικά μετα τα 16 που άρχισα να κάνω συχνά ταξίδια(ακόμα και τα μισής ώρας μου φαίνονταν απάλευτα χωρίς μουσική),συνήθησα για λόγους σεβασμού στους υπολοίπους να χρησιμοποιώ ακουστικά!

σε καταλαβαινω απολυτα.ειμαι απο τα ατομα που πηγαινα σχολιο και ακουγα σε ολη την διαδρομη μουσικη.μεχρι και οταν παω καπου με μηχανη ειδικα μεγαλη αποσταση ταξιδι τα ακουστικα μεσα απο το μπουφαν.απλα και εγω τα εχω ελαττωσει παρα πολυ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...