Προς το περιεχόμενο

Χρήση wildcard για μη αποστολή e-mails σε ομάδες παραληπτών;

takis3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα.Εχω ενα προβλημα και δεν ξερω αν θα επρεπε να το γραψω εδω ή στο web design αλλα νομιζω οτι και σε αυτην την κατηγορια ειναι σχετικο το προβλημα.Εχω ενα site που κανει online πωλησεις δηλαδη εχει καλαθι αγορων κλπ και το καλαθι αγορων ειναι σχεδιασμενο απο καποια εταιρεια και παρεχει και καποιες εξτρα δυνατοτητες δηλαδη μπορεις να δωσεις στους πελατες σου εκπτωτικο κουπονι και να το καταχωρισουν στο καλαθι οταν αγοραζουν και να εχουν εκπτωση στην τιμη κλπ.

Μια ακομα δυνατοτητα ειναι να στελνουν αυτοματοποιημενο μυνημα στο email του πελατη αμεσως μετα την αγορα.Το μυνημα αυτο φυσικα ειναι παραμετροποιησιμο στα μετρα του καθε ιδιοκτητη του site αναλογως τι πουλαει κλπ.

Υπαρχει μια ακομα δυνατοτητα που λεει οτι μπορεις να καταχωρεις σε μια λιστα οσα emails ή ονοματα πελατων θελεις , και στα email ή ονοματα αυτα δεν θα στελνεται αυτοματοποιημενο μυνημα.Προκειται δηλαδη για μια ας το πουμε black list που δεν θα λαμβανουν μυνηματα.

Αυτο που θελω λοιπον εγω ειναι να βαλω στη λιστα οχι μονο μερικα emails αλλα εναν ολοκληρο mail σερβερ για παραδειγμα να μην στελνει καθολου μυνηματα σε οσους εχουν hotmail.com .

Ρωτησα την εταιρεια που το διαχειριζεται αν αυτο γινεται και μου απαντησαν οτι... δεν ξερουν γιατι ποτε δεν το εχουν δοκιμασει αυτο (!!).Μου ειπαν οτι μπορει να γινεται αν βαλω σκετο hotmail.com.

Δοκιμασα με @hotmail.com , και *@hotmail.com αλλα δεν επιασε.

Το ερωτημα λοιπον ειναι αν υπαρχει καποιο συμβολο σε html κωδικα ή σε αλλη γλωσσα που να σημαινει "για καθε" ;

Δηλαδη όπως ο αστερισκος (*)που βαζουμε οταν ψαχνουμε ενα αρχειο που σημαινει για καθε λεξη που βρισκεται σε αυτο το σημειο πχ *.mp3.Νομιζω χρησιμοποιειται και το % με καποιο τροπο στην html αν δεν κανω λαθος;

Αν εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορω να γραψω που να σημαινει (για καθε)@hotmail.com ειτε σε html ειτε σε άλλη γλωσσα ας μου πει να το δοκιμασω.Επισης και αν αυτο θα πρεπει να το κλεισω σε καποιο αγγιστρο { } ή [ ].Ευχαριστώ πολυ.

Δημοσ.

Φιλε μου αυτο εξαρταται απο το script το οποιο στελνει τα email. Ειναι καθαρα θεμα προγραμματισμου και πρεπει να απευθυνθεις σε αυτον που στο εφτιαξε

Δημοσ.

Το ερώτημα κρίσεως ποιο είναι;

Αν ο προγραμματιστής δεν έχει μεριμνήσει για τέτοια περίπτωση, δε γίνεται. Δεν είναι θέμα μπαλαντερ, είναι θέμα δομής του κώδικα. Πληρώνεις να γίνει διόρθωση στον κώδικα.

Γιατι θες να αποκλείσεις το hotmail;

Δημοσ.

Διόρθωσα τον τίτλο του thread, καθώς το «Ερώτημα κρίσως» δεν ήταν καθόλου επεξηγηματικό!

Το ερωτημα λοιπον ειναι αν υπαρχει καποιο συμβολο σε html κωδικα ή σε αλλη γλωσσα που να σημαινει "για καθε" ;

Δηλαδη όπως ο αστερισκος (*)που βαζουμε οταν ψαχνουμε ενα αρχειο που σημαινει για καθε λεξη που βρισκεται σε αυτο το σημειο πχ *.mp3.Νομιζω χρησιμοποιειται και το % με καποιο τροπο στην html αν δεν κανω λαθος;

Αν εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορω να γραψω που να σημαινει (για καθε)@hotmail.com ειτε σε html ειτε σε άλλη γλωσσα ας μου πει να το δοκιμασω.Επισης και αν αυτο θα πρεπει να το κλεισω σε καποιο αγγιστρο { } ή [ ].Ευχαριστώ πολυ.

Όχι, στην HTML δεν υπάρχει η έννοια ούτε των wildcards ούτε των κανονικών εκφράσεων (regular expressions), είναι ένα στατικό «πράγμα» που απλά κατεβαίνει μαζί με CSS και/ή Javascript files τοπικά στον browser του επισκέπτη (είτε απευθείας από HTML αρχείο στον web server είτε αφού πρώτα την παράγει on-the-fly κάποια server-side γλώσσα όπως PHP, ASP, Perl, Python κλπκλπ) και ο browser τα κάνει render.

Όπως είπαν και οι συμφορουμίτες πιο πάνω, η λύση βρίσκεται στον πηγαίο κώδικα αυτής της server-side γλώσσας στην οποία είναι υλοποιημένο το e-shopping σύστημά σου και στη λογική που έχει ακολουθήσει ο developer για να χειρίζεται μέσω αυτής τις λίστες αποκλεισμένων (πειράζει τα configuration files του Mail Transfer Agent που τρέχει από κάτω για να προσθέσει τους αποκλεισμένους; Κάτι άλλο; )

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας και για τη διορθωση.Δεν ηξερα τι τιτλο να βαλω γιατι ειναι ειδικη περιπτωση και εγραψα αυτο.Απο το support που εχει το καλαθι μου ειπαν να δοκιμασω με σκετο το @hotmail.com αφου δεν ηξεραν ουτε οι ιδιοι αν γινεται.

Προφανως το εχει φτιαξει αλλος το προγραμμα και αυτοι απλα το διαθετουν στο κοινο εμπορικα.Αν μιλαγα με τους προγραμματιστες που το εφτιαξαν πιστευω θα μου απαντουσαν.Λεπτομερειες δε φαινονται να γνωριζουν ουτε οι ιδιοι που το εκμεταλευονται γιαυτο εκανα αυτο το ερωτημα γιατι ασχολουμαι σε αυτο που θελω να κανω πειραματικα.Ευχαριστώ.

EDIT :Παντως η τεχνικη που λειτουργουν παρομοια μυνηματα στο σερβερ αυτον ειναι η εξης : πχ οταν γινεται μια συναλλαγη στελνει ενα ευχαριστηριο μυνημα στον πελατη που λεει : Dear [%ονομα_πελατη%] thank you for your order κλπ. διαβαζει δηλαδη αυτο το ονομα που βρισκεται στη συναλλαγη και χρησιμοποιει το [%_%] για να βαλει εκει μεσα το ονομα του πελατη και να το δειξει στο μυνημα.Δηλαδη στις ρυθμισεις που εχω εμενα μου δειχνει το μυνημα πως θα ειναι και μου το δειχνει σε αυτη τη μορφη που εγραψα πιο πανω και ετσι μπορω να γραψω οτι μυνημα θελω αφηνοντας φυσικα το [%ονομα_πελατη%] για να δειχνει το σωστο ονομα εκει καθε φορα.Δεν ξερω αν απο αυτο μπορειτε να βγαλετε μια ακρη για το τι γλωσσα χρησιμοποιει και αν γινεται αυτο που λεω.

ΥΓ.Το hotmail το εβαλα ως παραδειγμα.Αυτο που θελω να αποκλεισω ειναι ενα οποιοδηποτε mail server και οχι το hotmail.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...