Προς το περιεχόμενο

double channel vs triple channel και αλλη μια σχετικη ερωτηση

x_revenge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φτιαχνω εναν Η/Υ και θελω 8 γιγα μνημη

ο φιλος μου επιμενει πως πρεπει να βαλω ενα 3χ2 και ενα 2χ2 αντι για 4χ2 μνημη, τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω? εχω δει πως δεν ειναι μεγαλη η διαφορα μεταξυ δυαρι και τριπλο αλλα και παλι θελω να δω τι νομιζουν/εχουν κανει και αλλοι...παντος εγω παω προς το 4χ2 γιατι μου αφινει χωρο στη μητρικη για αλλο ενα 2χ2 που μπορει να κανω πιο μετα...

τωρα αλλη μια ερωτηση...αν παρω για παραδειγμα αντι για 2χ2 μνημη 4χ1 θα ειχε διαφορα στις επιδωσεις του υπολογιστη? γιατι εχω δει τιμες που αν παρεις 4 συγκεκριμενα μοντελα ξεχωριστα σου παει λιγοτερο απο 2χ2 σε μοντελα της ιδιας εταιριας, πχ 4 χ 45 = 180 αλλα 2 χ 98 = 196 ευρω...

μιλαμε παντα για μνημες των ιδιων ΜΗz και latency...

Δημοσ.

Όλα τα setups που περιγράφεις είναι για dual channel λειτουργία (όχι triple).

Γενικά τα μεγαλύτερα modules είναι συνήθως ακριβότερα, δηλ 2*4GB > 4*2GB. Όσα λιγότερα modules τόσο (ελαφρώς) καλύτερο για o/c αλλά αυτό καλύτερα να το επιβεβαιώσει κάποιος καλύτερος γνώστης.

Ορατές διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ 4*2 και 2*4 δε θα δεις. Επίσης, πιστεύεις πως κάποια στιγμή τα επόμενα 2-3 χρόνια θα χρειαστείς πάνω από 8GB RAM; Εκτός αν τρέχεις συγκεκριμένες επαγγελματικές ή κάποιες εξειδικευμένες εφαρμογές.

Δημοσ.
ειναι απλο παρε 3 μνημες των 3 gb και καθαρισες...γιατι προβληματιζεσε και οριοθετεις τα 8 gb?το +1 θα σε χαλαγε? :)

Αν δεν έχει 1336 μητρική θα παίζουν σε single channel.

Δημοσ.

Ποιος χρειάζεται έναν τέτοιο «καλό» υπολογιστή; Οι υπόλοιποι δηλαδή είναι κακοί ή μέτριοι; Ο OP δε δήλωσε ότι έχει επιλέξει τέτοια μητρική.

Δημοσ.

εχω την ASUS Ρ6Τ DELUXE που ειναι 1366

βασικα αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι αν θα ηταν καλυτερο να ακουσο τον φιλο μου αλλα απο'τι φαινεται οχι

και σορρυ λιγο γιατι χαθηκα, 3 μνημες των 3 γιγα δεν ειναι στην ουσια 9*1 [3*(3*1)]? η μητρικη μου εχει μονο 6 θυρες...εκτως αν υπαρχουν "μονες" μνημες με 3 γιγα αλλα δε θιμαμαι να ειδα κατι τετοιο στο e-shop...

Δημοσ.

Μιας και είσαι με s1366 πάρε τώρα ένα σετάκι των 6GB τα οποία είναι υπέραρκετά και αργότερα αν δεις ότι δεν σου φτάνουν βάζεις άλλα 6 μιάς και η μητρική σου έχει 6 θέσεις και τελειώνει η υπόθεση.

Είναι κρίμα να έχεις triple channel μητρική και να χάσεις αυτό το χαρακτηριστικό!

Δημοσ.

καλα ok με πεισατε θα βαλω 6 για αρχη και μετα βλεπουμε, ισως παρω κατι πιο καλο με τα λεφτα που θα μου μεινουν, σκεφτομουν για καποια πραγματα, τεσπα μαλλον θα παρω 3 απ'αυτο μιας και το e-shop δεν εχει το αλλο:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553238

Δημοσ.
Συγγνώμη αλλά τι χρήση θα κάνεις και 8GB μνήμη;:rolleyes:

Μην το πεις σε κανενα αλλα...δουλευω για το FBI...

110_F_868124_5hHAXG9ETLZoY41bqwJYv1FUrbg3VO.jpg

τεσπα σοβαρα τωρα...ειχα δει οτι τα 7 ηθελαν 2 γιγα μνημη και καποια προγραμματα οπως το αφτερ εφεκτς και αλλα θελανε κι αυτα καμποσο και καμια φορα θελω να αλλαξω τον τυπο αρχειου μεγαλων βιντεο για παραδειγμα ενα αρχειο .mkv πανω απο 2GB σε .mpeg και τετοια και ειπα ας παρω 8 να ειμαστε σιγουροι...τωρα δε ξερω παντος αν δε φτασουν θα βαλω κι αλλα...το καλο με αυτην την ιστορια ειναι οτι αποφασισα για τωρα τουλαχιστον δεν εχω τον Η/Υ ακομα να βαλω ενα 6 γιγα 3χ2 που ειναι στα 1600 καθως πηγα στην ASUS P6X58D PREMIUM και εβαλα ενα λιγο καλυτερο κουτι και τα λεφτα ειναι πανω-κατω τα ιδια...τωρα αν θα βαλω και περισσοτερη μνημη θα το δουμε μετα αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι ισως να'ταν λιγο υπερβολικο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...