Προς το περιεχόμενο

ie + setInterval (edit : jQuery .load() δεν λειτουργεί)

bnvdarklord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα div στο site μου το οποιο θελω καθε 4 δευτερολεπτα να ανενεώνεται με τα περιεχόμενα ενός αρχείου php.... Εχω το εξής script στο head:

>
var auto_refresh = setInterval(
 function ()
 {
     $('#song').load('currsong.php').fadeIn("slow");
 }, 4000);

και στο body ενα <div id="song"></div>

Οταν φορτώνεται η σελίδα το php αρχείο εκτελείται κανονικά και εμφανίζεται μεσα στο div.

Το πρόβλημα είναι ότι το περιεχόμενο του div δεν ανανεώνεται(ή ανανεωνεται χωρις να εκτελειτε ξανα το php :rolleyes: πραγματικά δεν ξερω...)

Επίσης οταν το php περιεχει ελληνικούς χαρακτήρες, οταν φορτωθεί η σελίδα τους δειχνει κανονικά, αλλά μετα από λίγο μετατρέπονται σε ???.... (Το php και η σελίδα που εχει το div εχουν διαφορετική κωδικοποίηση)

Αυτό το πρόβλημα συμβαίνει μόνο στον Internet Explorer 6...:mad:

Δημοσ.

φιλε lord το ιδιο προβλημα αντιμετωπιζω,,,,αλλα ειδα οτι το εχεις βαλει εσυ....!και περιμενα απαντησεις...αλλα τιποτα...!ελπιζω να ενδιαφερθει καποιος...!

Δημοσ.

Σωστή σκέψη.... πως δεν το σκέφτηκα :P

To alert βγαινει κανονικά καθε 4 δευτερόλεπτα, αλλα το περιεχόμενο δεν ανανεώνεται ... :\

---------- Προσθήκη στις 18:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:09 ----------

παντως το $('#song').load('currsong.php').fadeIn("slow"); λογικά δουλέυει, αφού την 1η φορά που ανοίγει η σελίδα φορτώνει το περιεχόμενο στο div... τις αλλες φορες δεν ανανεωνεται ομως :\

---------- Προσθήκη στις 20:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:03 ----------

Να προσθέσω επίσης οτι σε περίπτωση που κάνω refresh την σελίδα, το περιεχόμενο του div ΔΕΝ αλλάζει(παρόλο που την πρώτη φορα που ανοιγω την σελίδα φορτώνετε το php εκ νέου). Για να ανανεωθεί πρεπει να κλεισω τελείως τον ie, και να τον ξαναανοίξω...

Δημοσ.

Δοκιμασε αντι για την setinterval να χρησιμοποιησεις την μεθοδο everyTime της Jquery.

Επισης για να γινει πιο ωραια η μεταβαση θα μπορουσες να το κανεις ετσι :

>

$(’#song’).fadeOut(”slow”, function () {
$(this).load(’currsong.php’).fadeIn(”slow”);
});

και προσθεσε αυτο στο pageload για να μην φορτωνει η σελιδα με αδειο div song εκτος αν φροντιζεις να φορτωνει κατι απο πριν οποτε δεν χρειαζεται

>$('#song').load('currsong.php').fadeIn("slow");

Δημοσ.

μμ πριν φορτωνε με το loading χωρις να εχω κανει κατι, με την everyTime θα θελει να το φτιαξω? Επειδη δεν ξερω τπτ από jQuery(τον κωδικα τον βρήκα μεσω google), πως συντασσετε η everyTime?

Δημοσ.

Για δοκιμασε λιγο αυτο και πες μου αν λειτουργει και μετα θα το κανουμε ομορφο...

>
$(document).ready(function() {
	 $("#song").load("currsong.php");
  var refreshId = setInterval(function() {
  $("#song").load('currsong.php');
  }, 4000);
});

Βαλε το αναμεσα στα script tags και βγαλε αυτο που ειχες βαλει

Δημοσ.

Είσαι σίγουρος ότι δεν δουλεύει ?

Εγώ μόλις το δοκίμασα σε ΙΕ και FF και φαίνεται να παίζει. Το μόνο που δεν κάνει είναι το fadeIn κάθε φορά, ίσως για αυτό να νομίζεις πως δεν το κάνει.

Αν μπορείς κοίτα τα log του apache να δεις αν έρχονται requests κάθε 4 δευτερόλεπτα ή βάλε κάτι που να αλλάζει κάθε φορά σε αυτό που επιστρέφει η php. πχ χώσε και ένα random number στην html που επιστρέφεις.

Δημοσ.

Τελικά δουλευει αλλα ανανεώνεται ανα 20 λεπτα περίπου αντί για 4 δευτερόλεπτα που θα έπρεπε(χωρις να ειναι στανταρ αυτό), για αυτό νομιζα οτι δεν δουλευει καθόλου.... Το συγκεκριμένο php απλα βγαζει από ενα web radio πληροφορίες για ποιο τραγούδι παιζει...

Δοκίμασα να αλλαξω τραγούδια ανα 5 δευτερόλεπτα, και δεν αλλαζε τπτ...

Δημοσ.

E κάτι άλλο γίνεται, δεν μπορεί να κάνει refresh κάθε 20 λεπτά.

Κοίτα μπας και γίνεται κανένα περίεργο caching στον server σου.

Δοκίμασες να βάλεις ένα random number στην php που επιστρέφεις ? Πίστεψέ με, ξεκίνα από κάτι απλό και μετά βλέπεις σιγά σιγά τι δεν παίζει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...