Προς το περιεχόμενο

Παρακαμψη τροφοδοσιας μπαταριας

ece@ntua

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Εχω εναν toshiba satellite και θέλω να πέρνει ρεύμα χωρίς να φορτίζεται η μπαταρία (να την παρακάμπτει κατα κάποιο τρόπο για να αποφευχθούν υπερφορτίσεις και να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας....)

Ενας φίλος που έχει dell μου είπε οτι αυτό γίνεται με το Utillity Dell Recommended Vista Power Management Settings..

Ξ'ερει κανείς αν αυτό θα κάνει για τον toshiba μου (μη μου καει και κανα ολοκληρωμένο:cry:)?

Αν οχι υπάρχει καποιο αλλο προγραμματακι καταλληλο για το λαπτοπ μου?

Δημοσ.

Δε τη βγαζω γιατι φοβαμαι μη γινει καμια διακοπη ρευματος και μου σβησουν ολα!!

Οσο για το αν η μπαταρια οταν φορτισει πληρως ,σταματα να δεχεται το επιπλεον ρευμα,δεν ειμαι σιγουρος γιατι στο netbook μου που το αφηνα μονιμα στη πριζα χαλασε η μπαταρια του μεσα σε ενα χρονο!!

Και καποτε που ειχα ρωτησει καποιον ειδικο σχετικα με το θεμα αυτο, μου ειχε πει οτι οταν φορτισει πληρως η μπαταρια πρεπει να αποσυνδεουμε τον ανταπτορα απο το ρευμα,γιατι ειναι σα να δινεις σε καποιον χορτασμενο συνεχως φαι..ε,καποια στιγμη δε θ'αντεξει θα σκασει (θα χαλασει η μπαταρια)

Γι αυτο ψαχνω καποιο utillity που να παρακαμπτει τη μπαταρια...:-D

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως κάτι τέτοιο γίνεται μόνο αν υπάρχει σχετική πρόβλεψη απ τον κατασκευαστή του φορητού, πχ κάποια lenovo το κάναν αν θυμάμαι καλά. Όριζες ότι θες να φορτίζει μόνο αν πέσει το επίπεδό της κάτω από X%.

Δημοσ.

Εγώ πάντως την έχω βγάλει. Δύο φορές έχει συμβεί διακοπή και δεν είχα πρόβλημα. Κατά τ'άλλα μια φορά το μήνα χρήση της μπαταρίας - πλήρη φόρτιση και αποσύνδεση από τον υπολογιστή. Μετά από 2 χρόνια είναι ακόμα σαν καινούρια.

Δημοσ.
Δε τη βγαζω γιατι φοβαμαι μη γινει καμια διακοπη ρευματος και μου σβησουν ολα!!

Οσο για το αν η μπαταρια οταν φορτισει πληρως ,σταματα να δεχεται το επιπλεον ρευμα,δεν ειμαι σιγουρος γιατι στο netbook μου που το αφηνα μονιμα στη πριζα χαλασε η μπαταρια του μεσα σε ενα χρονο!!

Και καποτε που ειχα ρωτησει καποιον ειδικο σχετικα με το θεμα αυτο, μου ειχε πει οτι οταν φορτισει πληρως η μπαταρια πρεπει να αποσυνδεουμε τον ανταπτορα απο το ρευμα,γιατι ειναι σα να δινεις σε καποιον χορτασμενο συνεχως φαι..ε,καποια στιγμη δε θ'αντεξει θα σκασει (θα χαλασει η μπαταρια)

Γι αυτο ψαχνω καποιο utillity που να παρακαμπτει τη μπαταρια...:-D

η μπαταρια παρακαμπτεται ετσι κι αλλιως σε ολα τα συγχρονα laptop νομιζω (τουλαχιστον στο DELL μου), οταν φορτισει υπαρχει κυκλωμα που σταματαει την τροφοδοσια της ακριβως για να αποφευχθουν οι υπερφορτωσεις. Δε νομιζω οτι αυτο δεν ισχυει και στις υπολοιπες εταιριες. Αυτο που ψαχνεις εσυ ειναι λογικα αυτο που ειπε ενα παιδι το να μην φορτιζεται η μπαταρια αν δεν πεσει κατω απο ενα ρυθμισμενο ποσοστο.

Επισης το οτι χαλασε η μπαταρια του μεσα σε ενα χρονο δεν ειναι κατι παραξενο. Αν εκανες αυτο που σου ειπε ο φιλος σου θα χαλαγε και παλι η μπαταρια σου πανω κατω στο ιδιο χρονικο διαστημα μιας και θα τη χρησιμοποιουσες παλι συνεχεια και μαλιστα ακομα πιο συχνα.

Δημοσ.

η μπαταρια παρακαμπτεται ετσι κι αλλιως σε ολα τα συγχρονα laptop νομιζω (τουλαχιστον στο DELL μου),οταν φορτισει υπαρχει κυκλωμα που σταματαει την τροφοδοσια της ακριβως για να αποφευχθουν οι υπερφορτωσεις.

αυτο σημαινει οτι οταν ειναι disable δεν φορτιζει αλλα αν γινει καμια διακοπη λειτουργει σαν ups?

Δημοσ.
η μπαταρια παρακαμπτεται ετσι κι αλλιως σε ολα τα συγχρονα laptop νομιζω (τουλαχιστον στο DELL μου),οταν φορτισει υπαρχει κυκλωμα που σταματαει την τροφοδοσια της ακριβως για να αποφευχθουν οι υπερφορτωσεις.

αυτο σημαινει οτι οταν ειναι disable δεν φορτιζει αλλα αν γινει καμια διακοπη λειτουργει σαν ups?

Κάπως έτσι να το φανταστεις!Τροφοδοτείται το λαπτοπ συνεχως απο το ρευμα παρακαμπτοντας την μπαταρια(σαν να μην ειχες βαλει τη μπαταρια δηλαδη,και αμα κοπει το ρευμα ξεκινα η τροφοδοσια απο τη μπαταρια!!)

Δημοσ.
Κάπως έτσι να το φανταστεις!Τροφοδοτείται το λαπτοπ συνεχως απο το ρευμα παρακαμπτοντας την μπαταρια(σαν να μην ειχες βαλει τη μπαταρια δηλαδη,και αμα κοπει το ρευμα ξεκινα η τροφοδοσια απο τη μπαταρια!!)

εγω εχω το 8710w της hp πως μπορω να μαθω αν εχει αυτην την δυνατοτητα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...