Προς το περιεχόμενο

Μαζική αποστολή emails

Evangeli

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Αν και η ερώτηση είναι κάπως off topic, θεωρώ πως δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για την συζήτηση του θέματος.

Λοιπόν, σκοπεύω να στείλω μαζικά ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά φοβάμαι μήπως ο mail-server "αποστολέας" ή ο mail-server παραλήπτης, διακόψουν την πρόοδο της διαδικασίας, θεωρήσουν τα μηνύματα ως spams, "κλειδώσουν" την διεύθυνση μου, κλπ...

Και οι ερωτήσεις μου έχουν ως εξής:

1) Τι είδους θέματα μπορούν να ανακύψουν και τι μέτρα θα πρέπει να λάβω εγώ ως διαχειριστής, προκειμένου η διαδικασία να πραγματοποιηθεί ομαλά?

2) Πως θα μπορούσε κάποιος διαχειριστής να αποφύγει φαινόμενα κατά τα οποία τα μηνύματα είτε κόβονται είτε καταλήγουν ως spams? Και τι θα μπορούσα να κάνω προκειμένου, ακόμη κι αν αποσταλεί το mail, αυτό να μην τοποθετηθεί στον junk mail folder?

3) Τέλος, τι άλλες νομικές πτυχές θα πρέπει να λάβω υπόψιν μου? π.χ. γνωρίζεται αν υπάρχει \ διατίθεται κάποια λίστα από κάποια Αρχή στην οποία να δηλώνονται ρητώς ποια άτομα δεν επιθυμούν να παραλαμβάνουν ενημερωτικά \ διαφημιστικά emails?

Δημοσ.

1) αν πρόκειται να τα στείλεις μέσω κάποιου hosting που έχεις ήδη τότε στις περισσότερες περιπτώσεις έχεις όριο 100 παραλήπτες την ώρα.. αυτό δεν το λένε αν δεν ρωτήσεις.όλα τα υπεράριθμα διαγράφονται χωρίς να λάβεις πίσω κάποια ενημέρωση.

2) υπάρχουν ένα σωρό οδηγίες που πρέπει να ψάξεις στο google.. αν χρησιμοποιήσεις απλά το outlook για να τα στείλεις (ή άλλο mail client) θα είναι το πιο ασφαλές για να μην καταλήξουν σε spam. Όμως ποτέ δεν θα είσαι 100% σίγουρος. Πχ μπορεί το yahoo μετά τα πρώτα 300-500 email που θα λάβει να κόψει τα υπόλοιπα και μάλιστα να μην τα στείλει ΚΑΝ στο junk και επίσης να μη σου στείλει καμιά απολύτως ενημέρωση. εσύ θα νομίζεις ότι πήγαν!.. Ακόμα χειρότερα αν ο mail server που θα χρησιμοποιήσεις εξυπηρετεί και άλλα domain το yahoo θα μπλοκάρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ αφού συνήθως τα hosting χρησιμοποιούν έναν mail server για πολλά hosts. Θα γλυτώσεις το "κράξιμο" αν χρησιμοποιείς dedicated server (δηλ. με δική σου ip)

3) Έχω ακούσει οτι ΝΑΙ η ΑΔΑΕ διατηρεί λίστα με email που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερωτικά. Θα πρέπει να ενημερώνεις και να φιλτράρεις τη λίστα σου σε μηνιαία βάση.

Δημοσ.

Evangeli τα emails θα τα στείλεις σε χρήστες που το έχουν ζητήσει; Είναι σε κάποια λίστα που έχουν εγγραφεί ή την έχεις φτιάξει εσύ;

Δημοσ.

kwstas_pap σε ευχαριστώ πάρα πολύ γα τις χρήσιμες πληροφορίες. Δυστυχώς φαίνεται πως τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα απ όσο φανταζόμουν. Ναι, σκοπεύω να τα στείλω μέσω κάποιου hoster. Σε καμία περίπτωση μέσω Thunderbird ας πούμε. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? Προφανώς έχω πολύ περισσότερες από 100 διευθύνσεις...

isay το news letter θα αποσταλεί αρχικά τόσο σε κάποιους εγγεγραμμένους όσο και σε κάποια μη μέλη. Το θέμα είναι ότι:

1) Δεν θέλω να με πάνε φυλακή! :)

2) Θέλω όλα τα εμαιλ να φτάσουν στους παραλήπτες τους.

3) Να συνεχίζω να στέλνω σε όλους όσους αποφασίσουν πως επιθυμούν να ενημερώνονται χωρίς τον φόβο πως κάποια από τα mails δεν φτάσανε ή χαρακτηρίστηκαν ως junk ή spam mail.

4) Να μάθω ποιες από τις διευθύνσεις που έχω στην διάθεση μου, είναι "εκτός λειτουργίας".

Τι μου προτείνεται εσείς?

Δημοσ.

Τι μου προτείνεται εσείς?

Εμείς σου υπενθυμίζουμε πως το spam απαγορευεται.Σε κάθε περίπτωση εξέτασε τις επαγγελματικές υπηρεσίες αποστολής newsletter π.χ mailchimp, campaign monitor όπου θα λάβεις αναλύτικη ενημέρωση αν οι παραλήπτες διαβάσανε το mail, ποσα δεν παραλήφθηκαν κ.λ.π. και φυσικά δεν έχεις φόβο για χαρακτηρισμό ως spam.

Δημοσ.

Evangeli o thunderbird είναι email client. Δυο πράγματα.

Πρώτον να χρησιμοποιήσεις το BCC (κρυφή κοινοποίηση) αλλιώς όλοι θα ξέρουν όλους τους παραλήπτες. Δεύτερον μπορείς να κατεβάσεις τη νομοθεσία σχετικά με ηλεκτρονική αλληλογραφία. Διαβάζεις και κρίνεις.

Δημοσ.

@fouros: Είσαι σίγουρος πως έτσι όπως έχω θέσει το όλο σκεπτικό, εξακολουθεί να θεωρείται spam? Και γιατί, χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό εργαλείο, παύει να θεωρείται spam ένα τέτοιο mail? Μήπως γνωρίζετε κάτι αντίστοιχο σε open-source?

@isay: Δεν κατάλαβα καλά τι θές να πεις. Εγώ χρησιμοποιώ ήδη ΒΤ3. Δεν νομίζω όμως πως θα μπορούσα να στείλω ταυτόχρονα σε τόσους πολύς χρήστες παρακάμπτοντας τα προαναφερθέντα προβλήματα... Έτσι δεν είναι? Σε ευχαριστώ για το έγγραφο. Νομίζω όμως ότι έχει βγει και πιο καινούργια οδηγία. Θα το ψάξω...

Δημοσ.
@fouros: Είσαι σίγουρος πως έτσι όπως έχω θέσει το όλο σκεπτικό, εξακολουθεί να θεωρείται spam? Και γιατί, χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό εργαλείο, παύει να θεωρείται spam ένα τέτοιο mail? Μήπως γνωρίζετε κάτι αντίστοιχο σε open-source?

Οποιαδήποτε αποστολή διαφημιστικού μηνύματος χωρις την συγκατάθεση του παραλήπτη θεωρείτε spam.Oπότε εφόσον δεν έχεις τη συγκατάθεση όλων των παραληπτων ναι είναι spam.

Δεν είπα πως παύει να είναι spam απλά δε θα το λάβουν oιπαραλήπτες χαρακτηρισμένο ως spam ή junk.Aντίστοιχο Οpen source είναι το http://www.pommo.org

Δημοσ.

Μια μικρή διόρθωση επειδή έχω επαγγελματική εμπειρία επί του θέματος.

Η αρμόδια αρχή για το spamming είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (http://www.dpa.gr) όπου θα βρεις όλο το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Η λίστα με τα emails όσων δεν επιθυμούν επικοινωνία δίνεται πλέον και ηλεκτρονικά (παλιά πηγαίναμε με δισκέτα και μας έγραφαν ένα excel) και πρέπει να ελέγχεται πριν από κάθε επικοινωνία και όχι μόνο μια φορά τον μήνα όπως είπε ο φίλος kwstas_pap

Για τα υπόλοιπα θέματα που αναφέρεσαι, δεν υπάρχει δυστυχώς συνταγή του πώς θα περάσεις τα φίλτρα του εκάστοτε email server/client και θα παραδοθείς με επιτυχία στο inbox και όχι στο junk. Από προσωπική εμεπιρία, να αποφεύγεις τις inline εικόνες. Αν πρέπει οπσωσδήποτε να δείξεις εικόνα κατέβαζε την από κάποιον server σαν href στο body του email.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σου και τις πληροφορίες djpaul1963! Έχω έρθει σε επαφή και με την εταιρεία που μου κάνει το hosting να δω τι θα μου πουν κι εκείνοι...

Βασικά δεν κατάλαβα τι εννοείς όταν λες inline εικόνα... Αν θέλεις, εξήγησε για να μου λυθεί η απορία αν και ψιλό-φαντάζομαι... Εγώ πάντως ουσιαστικά στέλνω html κώδικά με την εικόνα να ανακτάτε από τον server μου...

Αν λέω, αν έφτιαχνα μια εφαρμογή που έκανε αποστολή mails με ρυθμό (π.χ. ένα mail \ 5 λεπτό ας πούμε) λέτε να επέφευγα όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα? Εννοώ πως, κάποια λύση θα υπάρχει. Αν εγώ καθημερινά βοβαρδίζομαι από τα ίδια και τα ίδια spams, ποιος ο λόγος να χαρακτηριστεί το δικό μήνυμα ως spam από την στιγμή που θα αποστέλεται μια φορά το μήνα (αν το επιλέξουν οι χρήστες) και προφανώς θα περιέχει διαφορετικό περιεχόμενο την φορά?

Δημοσ.

Αν λέω, αν έφτιαχνα μια εφαρμογή που έκανε αποστολή mails με ρυθμό (π.χ. ένα mail \ 5 λεπτό ας πούμε) λέτε να επέφευγα όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα? Εννοώ πως, κάποια λύση θα υπάρχει. Αν εγώ καθημερινά βοβαρδίζομαι από τα ίδια και τα ίδια spams, ποιος ο λόγος να χαρακτηριστεί το δικό μήνυμα ως spam από την στιγμή που θα αποστέλεται μια φορά το μήνα (αν το επιλέξουν οι χρήστες) και προφανώς θα περιέχει διαφορετικό περιεχόμενο την φορά?

αν κανεις αυτο που λες το ποιο λογικο ειναι πως δεν θα εχεις προβληματα.

Αν θες να ασφαλισεις λιγο περισσοτερο το ολο θεμα να φτιαξεις ενα disclaimer που θα το προσθετεις σε καθε μαιλ που θα στελνεις ,με την δυνατοτητα να μπορει ο παραληπτης να αφαιρεσει το μαιλ του απο την λιστα σου ....

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ κάτι?

Αν έχει λάβει μία εταιρία πχ. 500 βιογραφικά μετά από αγγελία, τι πρέπει να κάνει για να απαντήσει σε όλους οτι έλαβε τα email τους?

Να τους απαντήσει έναν-έναν?

Με ποιόν εύκολο τρόπο μπορεί κανείς να απαντήσει κανείς σε όλους αυτούς χωρίς να θεωρηθεί Spam το mail του?

Υπάρχει τίποτα open source/free ή τίποτα σχετικά με το Thunderbird?

Υπάρχει κανένα Plugin πχ, για το Thunderbird που να ετοιμάζει τα outbox mails από λίστα CSV και μετά να πατάς ένα Send και να τα στέλνει σιγά-σιγά?

Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για News-Letter or something προς το παρόν. Απλώς να έχεις μία λίστα με τα emails και να στείλεις ένα μήνυμα σε όλους οτι πχ. παραλήφθηκε το βιογραφικό.

Δημοσ.

Δεν νομίζω να ψάχνω Automatic Response.

Χρησιμοποιούμε Thunderbird και το mail είναι Yahoo.

Εμένα θα με βόλευε για παράδειγμα μιας και έχω τα email των ανθρώπων που έστειλαν σε λίστα στο Excel, να ετοίμαζα στον Mail Client μου (thunderbird) ένα τυπικό Email σε στυλ "το βιογραφικό σας παραλήφθηκε...μπλα μπλα μπλα", να του έβαζα τους παραλήπτες (import) από την λίστα του excel, το πρόγραμμα να μου έφτιαχνε 500 outbox emails - έτοιμα προς αποστολή στον κάθε ένα παραλήπτη, και αφού μου τα έφτιαχνε αυτό, να πατούσα το "Get New Mail" στον Thunderbird και να μου τα έστελνε σιγά-σιγά (πχ. όλο το βράδυ).

Το σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ταυτόχρονα οτι δεν θα γίνει Spam ή Blacklisted το email address μας διότι δεν συνηθίζουμε να στέλνουμε Mass emails (αν και θα έπρεπε, με πχ. ενημερωτικό υλικό κλπ).

Δημοσ.

Στο thunderbird μπορείς να εισάγεις πολλές διευθύνσεις που διαχωρίζονται με ένα κόμμα (,). Αυτό αυτόματα τις μετατρέπει σε πολλαπλά πεδία (δοκίμασε και θα καταλάβεις). Για παράδειγμα επέλεξε BCC-Κρυφ.Κοινοποίηση και κάνε επικόλληση τρία email που διαχωρίζονται με κόμμα.

To yahoo δέχεται την αποστολή έως 100 emails ανά ώρα (επιβεβαίωσε το). Αν χρησιμοποιείς άλλο smtp εκτός του yahoo, ρώτησε τον παροχό σου.

Για την περίπτωση σου τι θ α έκανα. Απο το excel,cvs θα έφτιαχνα λίστες από email ανα 80 χρήστες και που θα διαχωρίζονται από email. Μετά ανά ώρα θα έστελνα το email σε 80 χρήστες, οπότε 7 ώρες θα έχεις καθαρίσει.

Υπάρχουν και διάφορα άλλα προγράμματα για τέτοιες περιπτώσεις, αλλα δεν αξίζει η αγορά τους για μια χρήση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...