karfis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Σήμερα είπα να μπώ στο BIOS και να ρίξω μια ματιά στην θερμοκρασία της CPU Οι τιμες που ειδα ήταν 58-59 ειχε η CPU και γυρο στους 40 το κουτί! έχω αλλάξει ψήκτρα και έβαλα μία της ΤΤ.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650801 Μήπως είναι κάπως υψηλη΄..? επεξεργαστή έχω Pentium D στα 3,21 Ghz
d3m0n Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Οι θερμοκρασίες είναι όντως υψηλές. Κοίτα με Core Temp μέσα απ΄ τα Windows σε idle και σε full load με linpank πόσο πιάνει.
nick#18 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 coretemp σε pentium D δε δουλευει... Απο οσο μιλησα με το χρηστη karfis του ειπα για ενα OCCT test και σε 2 λεπτα πηγε 81C...
d3m0n Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Φίλε είσαι σίγουρος ότι την έχεις βάλει σωστά την TT ή στο έκανε και με την προηγούμενη ψύκτρα ;
karfis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 με τη νπροηγούμενη δεν ξέρω αλλα σηκώνει 80-81 μεσα σε 2 λεπτα 100% χρήσης CPU.. Δεν ειναι λογικο εε...?
d3m0n Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Όχι οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ υψηλές. Η ψύκτρα έχει κουμπώσει σωστά ; Το pc έχει το στοιχειώδες airflow ;
nikos903 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Απο το site του της ψήκτρας: - 2 Heatpipes and 49 Aluminum Fins provides more than original thermal utility - Silent operation - Optimized solution for low power processors - Tool-less clip, easy installation Για το 1ο, 2 heat pipes είναι λίγοι Ειδικά για τους φούρνους τους P4. Πόσα watt θερμότητα βγάζει ο επεξεργαστής σου; Και για το 3ο, αυτός ο επεξεργαστής είναι low-power? Y.G Αυτός είναι ο επεξεργαστής;
karfis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 πως μπορω να διαπιστώσω αν εχει κουμπώσει καλα η ψήκτρα..? Τεχνικός μου την τοποθέτησε και μου πήρε και 25 ευρώ..!! υπάρχει πιθανότητα να είναι μάπα η ψήκτρα....? ---------- Προσθήκη στις 22:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:42 ---------- Απο το site του της ψήκτρας: - 2 Heatpipes and 49 Aluminum Fins provides more than original thermal utility - Silent operation - Optimized solution for low power processors - Tool-less clip, easy installation Για το 1ο, 2 heat pipes είναι λίγοι Ειδικά για τους φούρνους τους P4. Πόσα watt θερμότητα βγάζει ο επεξεργαστής σου; Και για το 3ο, αυτός ο επεξεργαστής είναι low-power? Y.G Αυτός είναι ο επεξεργαστής; το TCASE 69,8C ειναι η max θερμοκρασία..?http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27514 τι ειναι ακριβώς?
nikos903 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 πως μπορω να διαπιστώσω αν εχει κουμπώσει καλα η ψήκτρα..? Ανοίγεις το κουτί και βλέπεις αμα κουνάει ή είναι σταθερά απάνω στον επεξεργαστή. Τεχνικός μου την τοποθέτησε και μου πήρε και 25 ευρώ..!! Αφού τον άφησες καλά σου έκανε υπάρχει πιθανότητα να είναι μάπα η ψήκτρα....? Όχι μάπα αλλά όχι απόλυτα κατάλληλη για τον επεξεργαστή σου (χωρίς αυτό να είναι βέβαιο, μια ιδέα πέταξα και εγώ το TCASE 69,8C ειναι η max θερμοκρασία..?http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27514 τι ειναι ακριβώς? Είναι η μέση θερμοκρασία νομίζω, όχι οτι πρέπει να δουλεύει εκεί αλλά θα το φτάσει κανονικά αυτό το σημείο. Ο επεξεργαστής για να πάθει βλάβη πρέπει να ανέβει πάνω απο 100-120 βαθμούς που μέχρι τότε θα έχει κλείσει απο μηχανισμούς ασφαλείας.
karfis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 με κατατόπισες πλήρως..! εμενα δοκιμαζοντας το προγραμμα OCCT test πηγε 82 βαθμούς δουλευοντας στο 100%..! ειναι ανυσηχητικό??
d3m0n Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Κοίταξε αν είναι άστο ένα 20λεπτο το OCCT Linpack για να δεις τις max θερμοκρασίες,αν δεν ξεπερνάνε το πολύ τους 85C τότε είσαι οκ,άμα σβήσει το pc πάει να πει ότι έχεις πρόβλημα με τις θερμοκρασίες... Το case να φανταστώ έχει το στοιχειώδες airflow ;
karfis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 το εκανα και εφτασε μέχρι 84 και μολις το σταμάτησα έπεσε αμέσως..! εχει 2 120mm ενα μπροστα ενα πισω και ενα 90mm στο πλαι. τα αλλαηα τωρα και αυτα και λειτουργουν αριστα..! Υπαρχει περίπτωση να μην πατάει καλα...?
d3m0n Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Άνοιξε το κουτί και κούνα την αριστερά δεξιά αν είναι σταθερή πάει να πει πως πατάει καλά αν πηγαίνει πέρα δώθε πάει να πει πως κάτι δεν έχει γίνει σωστά στην εγκατάσταση,αλλά αφού δεν σβήνει το pc σου από θερμοκρασίες καλά είσαι πιστεύω ήταν και αρκετά ζεστοί επεξεργαστές αυτοί.
karfis Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) ΘΑ περάσω αυριο απο τον τεχνικο να τον ρωτησω αν εβαλε θερμοαγωγιμη και αν ναι γιατι σηκώνει τετοιεσ θερμοκρασίες.....? Οταν δεν εκτελω κάποια εργασια οπως τωρα που ειμαι μονο στο internet ειναι κάτω απο 50 C 45 για την ακρίβεια... Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2010 από karfis
Gianadoume Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Χαιρετώ παίδες. Για να μην ανοίγω καινούριο topic, είπα να συνεχίσω αυτό. Παρατήρησα τελευταία οτι ο επεξεργαστής με το που ανοίγει ανεβάζει θερμοκρασία στοςυς 67 oC. Όντας μόνο στο ιντερνετ η θερμοκρασία του κυμαίνεται απο 67-74 oC. Ποτέ δεν έχει κανει επανεκίνηση πάντως. Το κουτί έχει 3 ανεμιστήρες. 2 120mm μπρος-πίσω και ενα 90mm στο πλαι. Η μητρική είναι γύρω στους 30 oC το οποίο νομίζω είναι φυσιολογικό. Ο επεξεργαστής είναι ο INTEL CORE 2 DUO E6600 2.40 GHZ, ενώ μητρική η ASUS P5N32 SLI SE Deluxe. Ψύξη για τον επεξεργαστή δεν έχω αλλάξει. Πάντως είναι ακόμα μια χαρά στερεωμένη η ψύκτρα. Να βάλω θερμοαγώγιμη πάστα και να αλλάξω και την ψύκτρα ή μπορεί να φταίει και κάτι άλλο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα