Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας. Ενδιαφέρομαι να βάλω νέα κάρτα γραφικών στο μπρίκι μου και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια σε θέματα συμβατότητας (γενικότερα και ειδικότερα). Τι θα πρέπει να λάβω υπόψην μου πέρα από τα socket της motherboard για να καταλήξω σε μια κάρτα γραφικών;

Ειδικότερα, για τα στοιχεία του υπολογιστή:

-motherboard: GIGABYTE GA-946GMX-S2

-επεξεργαστής: Intel Core2 Quad CPU Q6600 @ 2,40 GHz

-κάρτα γραφικών: Nvidia GeForce 8600GT στα 512

-RAM: 2x1024 DDR2 (θα κάνω edit όταν βρώ τις λεπτομέρειές τους)

-λειτουργικό: Win7 Professional 32bit

Πέρα από το συγκεκριμμένο πρόβλημα, παρακαλώ πείτε μου γενικότερα τι πρέπει να λάβω υπόψην σε θέματα συμβατότητας, και εαν η κάρτα γραφικών μου είναι καλή για το συγκεκριμμένο motherboard, τι άλλο μπορώ να αλλάξω για να βελτιώσω τις επιδόσεις του συστήματος

Ευχαριστώ!!!

Επεξ/σία από SoulReapeR
Δημοσ.

Πες μας και τι τροφοδοτικό εχεις ( Μοντέλο και watt ).

Για να ξέρεις, οταν αγωράζεις καρτα να κοιτάς ποσα watt τροφοδοτικό θέλει minimum και αν η motherboard που έχεις υποστιρίζει PCI Express x16 2.0 , που έιναι και το πιο πρόσφατο.

Δημοσ.

1 αμα η καρτα χωραει στο κουτι σου

2 αμα το αντεχει το τροφοδοτικο σου

3 εγω θα αλλα εβαζα αλλα 2 gb ram

4 και εδω δεν ειμαι σιγουρος αμα μπορεις με αυτην την mobo να ανεβασεις τον cpu σου στα 3 ghz για να μην τρως bottleneck απο την καινουργια καρτα που θα παρεις(5850 δαγκωτο :P )

ΥΓ επειδη εχεις pci express 16x v1 δεν ειναι προβλημα για μια καρτα οπως την 5850 αν εβαζες μια 5970 τοτε θα ειχες.....

Δημοσ.
1 αμα η καρτα χωραει στο κουτι σου

2 αμα το αντεχει το τροφοδοτικο σου

3 εγω θα αλλα εβαζα αλλα 2 gb ram

4 και εδω δεν ειμαι σιγουρος αμα μπορεις με αυτην την mobo να ανεβασεις τον cpu σου στα 3 ghz για να μην τρως bottleneck απο την καινουργια καρτα που θα παρεις(5850 δαγκωτο :P )

ΥΓ επειδη εχεις pci express 16x v1 δεν ειναι προβλημα για μια καρτα οπως την 5850 αν εβαζες μια 5970 τοτε θα ειχες.....

αυτο το motherboard των παει στα 3 , επειδη ομως μυριζομαι multirama pc κ μαλιστα monster δεν εχει τροφοδοτικο ο φιλος αρα υποχρεωτικη η αγορα τροφοδοτικου .

Δημοσ.

Τροφοδοτικό atx-s450 Lamtech 450Watt (ξέχασα να το προσθέσω)

Βρήκα μια οικονομική λύση από το πλαίσιο (έχει γίνει ανάρπαστη πλέον αυτή η κάρτα :lol:) εδώ, αλλά δεν αναφέρει τα πόσα watt χρειάζεται

Παρ'όλα αυτά αν είναι καλύτερη η 5850 θα την προτιμήσω! Φίλε sozz (και όχι μόνο), μπορείς να συγκρίνεις τις 2 κάρτες και να μου πείς ποιά είναι καλύτερη; Και αν μπορέσεις δώσε μου ένα link για την 5850 να ψαχτώ λίγο :-)

Λαγωνικό ο p_under, multirama monster είναι. Έκανα και εγώ τη μακακια και το πήρα από εκεί πριν 2,5 χρόνια περίπου. Έχετε κάποιο τροφοδοτικό να μου προτείνετε μαζί με την κάρτα;

Δημοσ.

σε αποδοση απο το 1 μεχρι το 10 η 9600 περνει 2 κ η 5850 παιρνει 7~8 κ αν μιλαμε για μονες καρτες παρνει ευκολα 8~9 .

Δημοσ.
Και πάλι όμως η 5850 απ'ότι βλέπω είναι PCI-e v2.0 ενώ η mobo μου υποστηρίζει v1.0 :cry:

Καμια άλλη πρόταση;

δεν παιζει ρολο αυτο.....

απλως αμα βαλεις μια 5970 θα σε κοβει σε επιδοσεις οπος αμα βαλεις μια 5850 σε pci express 8x v1.0

9600=2

9800/4770=3

5750/gts250=4

5770/gtx260=5

gtx275=6

5850/gtx285=7

5870/gtx295=8

5970=10 :o

τι εκανα παλει ο ανθρωπος :P

ΥΓ αν δεν εχεις σκοπο να πας τον cpu στα 3ghz(1 λεπτο δουλεια) μην παρεις 5850

ΥΓ2βαλε και αλλα 2gb αν σε περνει σε λεφτα.....

Δημοσ.
δεν παιζει ρολο αυτο.....

απλως αμα βαλεις μια 5970 θα σε κοβει σε επιδοσεις οπος αμα βαλεις μια 5850 σε pci express 8x v1.0

9600=2

9800/4770=3

5750/gts250=4

5770/gtx260=5

gtx275=6

5850/gtx285=7

5870/gtx295=8

5970=10 :o

τι εκανα παλει ο ανθρωπος :P

ΥΓ αν δεν εχεις σκοπο να πας τον cpu στα 3ghz(1 λεπτο δουλεια) μην παρεις 5850

ΥΓ2βαλε και αλλα 2gb αν σε περνει σε λεφτα.....

Έχω σκοπό να ανεβάσω τον CPU αλλά δεν το έχω ξανακάνει, οπότε πρέπει να μάθω πως γίνεται πρώτα. Νόμιζα οτι δεν θα την δεχτεί καθόλου την κάρτα γραφικών σε άλλο version PCI-e

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :-) Θα αρχίσω να ψάχνω για τιμές και προσφορές! Εαν βρεί κανείς καμια καλή προσφορά και θέλει να την μοιραστεί ας μου πει:-)

• Moderators
Δημοσ.

1) Με αυτη τη μητρικη δεν ανεβαζεις τιποτα.

2) Με αυτο το τροφοδοτικο δεν ανεβαζεις τιποτα, ουτε παιρνεις καινουρια καρτα.

3) Η 5850 θα δουλεψει μια χαρα στη μητρικη σου, υπαρχει προς τα πισω συμβατοτητα με το PCI express v1.

4) Θα χρειαστεις ομως και τροφοδοτικο.

5) Θα προτεινα μια 5770 και άλλα 2GB ram ομως.

Σε τι αναλυση θα παιζεις?

Δημοσ.

3) Η 5850 θα δουλεψει μια χαρα στη μητρικη σου, υπαρχει προς τα πισω συμβατοτητα με το PCI express v1.

Οποιαδήποτε παίζει καλά από 1024x768 και πάνω. Σε γενικές γραμμές, τι ισχύ θέλει το τροφοδοτικό για να δουλέψει καλά;

Δημοσ.

επιβεβαιωνω εγω οτι αυτη η μητρικη μου ειχε ανεβασει τον Q6600 στα 3 ghz .

• Moderators
Δημοσ.
Οποιαδήποτε παίζει καλά από 1024x768 και πάνω. Σε γενικές γραμμές, τι ισχύ θέλει το τροφοδοτικό για να δουλέψει καλά;

ΤΙ "και πανω"? Δηλαδη ποσο πανω? Εχει τεραστια διαφορα το 1024x768 απο το... 1920x1080 ας πουμε..

Δεν υπαρχει κατι στανταρ στα τροφοδοτικα, αναλογα με τις αναγκες μας αγοραζουμε.

Τα Watt δε λενε παντα την αληθεια για ενα τροφοδοτικο. Ενα ποιοτικο 350 ρι μπορει να ειναι πολυ καλυτερο απο ενα μαπα 550.

επιβεβαιωνω εγω οτι αυτη η μητρικη μου ειχε ανεβασει τον Q6600 στα 3 ghz .

Α ενταξει, κι αυτο overclock θεωρειται. :P

Δημοσ.

Εγω παντως παιδια σε μια Intel mobo που ειχα με θυρα pci x16 1.0 ειχα βαλει μια 9400gt η οποια ειναι 2.0 κ δεν δουλευε κ μολις πηρα καινουρια mobo με θυρα 2.0 δουλεψε.Το λεω για να μην τη πατισει ο φιλος μας τσαμπα.

• 4 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...