Προς το περιεχόμενο

13.3 vs 15.4

tr3quart1sta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνομαι τελευταία για macbook pro και έχω ενδοιασμούς σχετικά με το μέγεθος της οθόνης... Ξέρω οτι σε λίγο καιρό πρέπει να βγαίνει και καινούρια σειρά αλλά λογικά οι οθόνες πρέπει να μείνουν ως έχουν... Επίσης σε ποιές περιπτώσεις αξίζει η 9600 ... η 9400

μετά από 3-4 χρόνια θα είναι ακόμη επαρκής... μελλοντικά θα το χρησιμοποιώ για γραφή κώδικα java c++ κλπ...

την γνώμη σας...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προσωπικά έχω 13αρι MB (και τώρα Pro) πάνω από 3 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα η οθόνη σε συνδιασμό με την ανάλυση δεν με χάλασε ποτέ!

Αντιθέτως, το ότι μπορώ να το ανοίγω άνετα κατά την διάρκεια πτήσης, να το κουβαλάω με ένα sleeve στο μέρος που θέλω να δουλέψω χωρίς να υπολογίζω όγκο/βάρος είναι αναντικατάστατο.

Ότι κάρτα γραφικών και να φοράει, για την δουλειά που το θες σου αρκεί.

Δημοσ.

Για τον προγραμματισμό ενοώ αν θα είναι κουραστικό σε 13αρα οθόνη για πολλές ώρες σε σχέση με την 15αρα που πιστεύω θάναι πιο άνετο... εκτός απαυτό θέλω και καμιά ταινία καθοδον (τραίνο) οπου στην 15αρα θάναι πιο ωραία...

και στην 9600 θα ήθελα πιο συγκεκριμένα... δλδ μονο κάποιος που κάνει επεξεργασία βίντεο την χρειάζεται ας πούμε??

Δημοσ.

Κοιτα γενικα μια 13,3 ειναι πολυ κουραστικη, αλλος το αντιλαμβανεται αλλος οχι τοσο. Γενικα η σοβαρη δουλεια στον φορητο δε νυφισταται. Πρεπει να του παρεις ειδικη βαση να ερθει στο υψος των ματιων σου. Για μενα παρει τουλαχιστον 15", εγω επειδη εχω περασει απ΄ολα θα επαιρνα μονο 17" με μεγαλη αναλυση μην scrollaro σαν τρελος.

Δημοσ.

1280χ800 vs 1440x900.

Η επιλογη ειναι πολυ ευκολη αν θελεις να προγραμματιζεις ανετα.(δεν μιλαω για μεγεθος οθονης, αλλα αποκλειστικα για την ανεση της μεγαλυτερης αναλυσης)

Δημοσ.
1280χ800 vs 1440x900.

Η επιλογη ειναι πολυ ευκολη αν θελεις να προγραμματιζεις ανετα.(δεν μιλαω για μεγεθος οθονης, αλλα αποκλειστικα για την ανεση της μεγαλυτερης αναλυσης)

με μεγαλύτερη ανάλυση δεν φαίνονται πιο μικρά τα γράμματα ?? εμένα πάντως στον imac ετσι μου φαίνεται ... εσυ πως το εννοείς???...

Δημοσ.
με μεγαλύτερη ανάλυση δεν φαίνονται πιο μικρά τα γράμματα ?? εμένα πάντως στον imac ετσι μου φαίνεται ... εσυ πως το εννοείς???...

Με μεγαλυτερη αναλυση φαινονται πιο μικρα τα γραμματα ΑΝ το μεγεθος της οθονης παρεμενε το ιδιο.

Στην προκειμενη περιπτωση που μεγαλωνει και το μεγεθος της οθονης(15.4" vs 13.3"), τα γραμματα παραμενουν το ιδιο..

Και θεωρω οτι ειδικα σε προγραμματισμο μπορει να εισαι πολυ πιο παραγωγικος και ανετος οταν εχεις να κανεις με μεγαλυτερη αναλυση-επιφανεια εργασιας (1440x900) απο οτι με μια στριμοκ@λη αναλυση(1280x800) που χρειαζεται πολυ περισσοτερο scrolling και δεν χωρανε διπλα-διπλα 2 παραθυρα(πχ browser και editor) κλπ..

Δημοσ.

Web Developer είμαι και δουλεύω με Eclipse, MySQL Tools, command line κτλ.

Το τελευταίο διάστημα που ασχολούμαι με iPhone Dev ένοιωσα να με περιορίζει λίγο και αυτό στον Interface Builder που έχει αρκετά παράθυρα.

Προσωπικά προτιμώ να πάρω μία εξωτερική οθόνη (παρόλο που μέχρι σήμερα δεν ένοιωσα την ανάγκη!) με την διαφορά των χρημάτων και να μου μείνει η φορητότητα.

Δημοσ.

τωρα εισαι σωστος.

παρε το 13αρι για λογους που αναφερθηκαν,(φορητοτητα,ευκολια) και με τα χρηματα που θα εδινες για να πας στο 15 (+λιγα ακομη...) παρνεις μια οθονη της αρεσκειας σου...

μη ξεχασεις να βαλεις το λιγοτερο 4 γιγα ραμ και να παρεις το μετατροπεα για την οθονη.

εγω το 15 εχω και παντοτε ειχα χωρο στην επιφανεια εργασιας να κανω οποια δουλεια ηθελα.

δε ταλαιπωρησε με αδεια μεγιστοποιημενα παραθυρα, ασπρα στο μεγαλυτερο μερος τους.

κρυψε το ντοκ, βαλε και ολα σου τα κολπα στο στατους μπαρ και εισαι σενιος.

οσο για την 9600, εγω εχω 1μιση χρονο το μηχανημα, ζητημα να την εχω δουλεψει πανω απο 10 μερες συνολο. ζεσταινει πολυ και αμα δεν κανεις κατι με γραφικα που να ειναι τοσο απαιτητικο δεν χρειαζεται. εγω 1080 με την 9400 παιζω και βγαζω σημα σε 26 μονιτορ. αυτο ειναι το πιο δυσκολο που κανει το μηχανημα (με λιγα λογια δεν παιζω παιχνιδια, οποτε δε ξερω εκει τι παιζει με τις καρτες)

Δημοσ.

Καλο ειναι να μεινουμε στην ουσια... Πιστεω οτι αν υπαρχει προβλημα με την φορητοτητα για το οτι ειναι λιγο μεγαλυτερο ξεφευγουμε και παιζουμε το παιχνιδι των κατασκευαστων. Αν ειναι ετσι τοτε παρτε το sony το 7" να το εχειτε στην τσεπη.

Το θεμα ειναι οτι ειναι λιγα γραμμαρια παραπανω το 15,4 αλλα προσφερει πολυ μεγαλυτερη ανεση. Και εδω που τα λεμε οταν γυρνας σπιτι κουρασμενος με τον φορητο στην βαλιτσα το τελευταιο πραγμα που πας να κανεις ειναι να πας να το συνδεσεις με την οθονη και να κινησεις ολη την διαδικασια, το βαζεις στο γραφειο και ξεκινας δουλεια...

Δημοσ.
Καλο ειναι να μεινουμε στην ουσια... Πιστεω οτι αν υπαρχει προβλημα με την φορητοτητα για το οτι ειναι λιγο μεγαλυτερο ξεφευγουμε και παιζουμε το παιχνιδι των κατασκευαστων. Αν ειναι ετσι τοτε παρτε το sony το 7" να το εχειτε στην τσεπη.

Το θεμα ειναι οτι ειναι λιγα γραμμαρια παραπανω το 15,4 αλλα προσφερη πολυ μεγαλυτερη ανεση. Και εδω που τα λεμε οταν γυρνας σπιτι κουρασμενος με τον φορητο στην βαλιτσα το τελευταιο πραγμα που πας να κανεις ειναι να πας να το συνδεσεις με την οθονη και να κινησεις ολη την διαδικασια, το βαζεις στο γραφειο και ξεκινας δουλεια...

Ωραίος... Και γω που πέρασα από τα μαγαζιά σήμερα και τα σύγκρινα πάλι το 15αρι μου έκατσε πιο καλά ... μάλλον αυτό θα πάρω... τώρα το μόνο που με απασχολεί ακόμα είναι ο σκληρός... 500 7200 αξίζει?

Δημοσ.

Φιλε μου αν με το καλο το αγορασεις και το χρησιμοποιησεις καποιες ωρες και μετα πας να δουλεψεις στο μικρο πραγματικα θα ευχεσαι που πηρες το μεγαλο!

Δημοσ.
Αν ειναι ετσι τοτε παρτε το sony το 7" να το εχειτε στην τσεπη.

Ντάξει σε όλα υπάρχει ένα μέτρο.

Ουσιαστικά οι διαφορές είναι 4 εκατοστά μήκος, 2.5 εκατοστά πλάτος και 450gr βάρος (χωρίς την διαφορά μπαταρίας νομίζω)

Δεν είναι και αμελλητέες, χωρίς απαραίτητα να καθιστούν το 15άρι μη-φορητό. :)

Δεν έχω δουλέψει σε 15άρι οπότε δεν ξέρω αν θα μου δημιουργούσε πρόβλημα.

Μπορώ να πω με σιγουριά όμως ότι το 13άρι δεν με περιορίζει για την χρήση που αναφέρθηκε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...