Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση για οικονομικό gaming PC

slekkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με γεια!

Αντε πες μας και εντυπωσεις! Αν και πραγματικα τετοιο συστημα εχουν 309741 ατομα πλεον:-).

Το θεματακι που θα αντιμετωπισεις στανταρ ειναι στα volts των μνημων. Η μητρικη default δινει 1.5, θα πρεπει να το ανεβασεις στο 1.65 για τα 1600MHz.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά φοβερή η συμβουλή σας. Χίλια ευχαριστώ. Θα παιδευωμουν 3 μέρες να βρω άκρη με αυτό.

Καμία άλλη τέτοια εξηπνη συμβουλή;

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

ok, την πηρες διπλη τη συμβουλη..

Νομιζω τιποτα αλλο δε θα χρειαστεις, αλλα βλεποντας και κανοντας:

ό,τι συναντήσεις, ποστάρεις;)

Δημοσ.

Μήπος μπορεί να μου πει κάποιος που βρίσκεται η επιλογή για τα volt στη συγκεκριμένη μητρηκη; Που θα μπορέσω να δω αν οι μνήμες τρέχουν στα 1600;

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

Αν και δεν είμαι σίγουρος καθώς έχω mobo MSI, νομίζω ότι όλες οι P55 motherboards της Gigabyte έχουν ίδιο BIOS.

Οπότε όλα θα τα κάνεις από το μενού ΜΒ Intelligent Tweaker aka M.I.T. και πιο συγκεκριμένα στο Advanced Frequency Settings. Ψάξε την επιλογή System Memory Multiplier (SPD) και δες από κάτω την αριθμητική τιμή που έχει (την οποία άμα δοκιμάσεις δεν μπορείς να την επιλέξεις). Εάν δεν είναι 1600 μπορείς να ενεργοποιήσεις την από πάνω επιλογή, Extreme Memory Profile (X.M.P.), που νομίζω ότι ρυθμίζει συχνότητα και voltages αυτόματα στα default settings των μνημών. Παρόλα αυτά, μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα αλλάζοντας το SPD για να φτάσεις τα 1600MHz και βάζοντας τιμή στο DRAM Voltage 1.65V.

Δημοσ.
Αν και δεν είμαι σίγουρος καθώς έχω mobo MSI, νομίζω ότι όλες οι P55 motherboards της Gigabyte έχουν ίδιο BIOS.

Οπότε όλα θα τα κάνεις από το μενού ΜΒ Intelligent Tweaker aka M.I.T. και πιο συγκεκριμένα στο Advanced Frequency Settings. Ψάξε την επιλογή System Memory Multiplier (SPD) και δες από κάτω την αριθμητική τιμή που έχει (την οποία άμα δοκιμάσεις δεν μπορείς να την επιλέξεις). Εάν δεν είναι 1600 μπορείς να ενεργοποιήσεις την από πάνω επιλογή, Extreme Memory Profile (X.M.P.), που νομίζω ότι ρυθμίζει συχνότητα και voltages αυτόματα στα default settings των μνημών. Παρόλα αυτά, μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα αλλάζοντας το SPD για να φτάσεις τα 1600MHz και βάζοντας τιμή στο DRAM Voltage 1.65V.

Δυστιχος φιλε μου μαλλον δεν ειναι ιδιο το bios γιατι εκτος του οτι οι ρυθμησεις του ειναι καπος διαφορετικες δεν βρηκα πουθενα το EXTREME MEMORY PROFILE. Αλλαξα το SPD multiplier αλλα και παλι μου δειχνει οτι οι μνημες δουλευουν στα 1333. Υπαρχει κανεις με αυτη τη συνθεση να με βοηθησει?

Δημοσ.

Αποκλείεται να αλλάζεις το SPD Multiplier και να μην αλλάζει η τιμή από κάτω... Εκτός εάν εννοείς ότι δεν παίρνει τις ρυθμίσεις. Μην ξεχνάς πως πρέπει να αλλάξεις και το DRAM Voltage.

Δημοσ.
Αποκλείεται να αλλάζεις το SPD Multiplier και να μην αλλάζει η τιμή από κάτω... Εκτός εάν εννοείς ότι δεν παίρνει τις ρυθμίσεις. Μην ξεχνάς πως πρέπει να αλλάξεις και το DRAM Voltage.

Αλλαζει αλλα με παει μεχρι 10χ και 1333, δεν εχει παραπανο.

---------- Προσθήκη στις 18:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:13 ----------

Τελικα εκανα Overclock τον επεξεργαστη και τορα δουλευει στα 3.3 και οι μνημες στα 1660Mhz. Πιο ειναι το καλιτερο benchmark utility για να δω αν ειναι σταθερος ο Η/Υ και για να δο επιδοσεις?

Δημοσ.

Τα καλύτερα:

IntelBurnTest

OCCT (Linpack)

prime95

Αν και το IntelBurnTest και το OCCT stress-άρει το CPU πολύ περισσότερο με 5-10 βαθμούς υψηλότερες θερμοκρασίες, είναι καλό να τρέξεις και το prime95 καθώς εμένα στο παρελθόν μου είχε εμφανίσει error σε έναν πυρήνα ενώ τα άλλα 2 τα έτρεχε κανονικά.

Δημοσ.
Τα καλύτερα:

IntelBurnTest

OCCT (Linpack)

prime95

Αν και το IntelBurnTest και το OCCT stress-άρει το CPU πολύ περισσότερο με 5-10 βαθμούς υψηλότερες θερμοκρασίες, είναι καλό να τρέξεις και το prime95 καθώς εμένα στο παρελθόν μου είχε εμφανίσει error σε έναν πυρήνα ενώ τα άλλα 2 τα έτρεχε κανονικά.

Ευχαριστο, πωση ωρα πρεπει να τα τρεξω για να εχω μια καλη εικονα? κα αποτι καταλαβα αυτα ειναι για stress test για επιδοσεις που να μπορο να το συγκρινω με αλλους πιο προτινεις?

Δημοσ.
Ευχαριστο, πωση ωρα πρεπει να τα τρεξω για να εχω μια καλη εικονα? κα αποτι καταλαβα αυτα ειναι για stress test για επιδοσεις που να μπορο να το συγκρινω με αλλους πιο προτινεις?

Τα 2 πρώτα νομίζω ότι 2-3 ώρες είναι υπεραρκετές, ενώ το prime95 γύρω στις 8-10 ώρες.

Για να δεις τις επιδόσεις συνολικά του συστήματος τρέξε τo 3DMark06. Μπορείς να συγκρίνεις τα αποτελέσματά σου με άλλους χρήστες του insomnia εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...