Προς το περιεχόμενο

Aρχεία PDF

zanteplaza

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας,

θα ήθελα να δημιουργήσω αρχείο PDF.

Aυτό ακριβώς που θέλω να κάνω είναι το αρχείο PDF να δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το διαβάζει να μπορεί να συμπληρώσει ορισμένα κενά που έχω αφήσει, πχ το όνομά του το τηλεφωνό του κτλ. Αλλα απο εκεί και περά να μη μπορεί να αλλάξει/ πειράξει το περιεχόμενο του εγράφου όπως ένα κλασσικό PDF. Οταν προσπαθώ να το κάνω δυστυχώς δε γίνεται διοτι μετατρέπεται όλο το αρχείο σε PDF με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γράψει κανένας στα κενά.

Τα προγράγματα που χρησιμοποιώ είναι το ACROBAT 3D και το δωρεάν pdf creator.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση

Ομως κάτι κάνω λάθος και δε λειτουργεί!

Εχω κατεβάσει το pdf -xchange viewer.

Βάζω το έγραφο πατάω εργαλεία - εργαλεία σχολιασμού και σημάνσεων - πλαίσιο κειμένου. Το πάω στα κενά που θέλω να συμπληρνωνονται απο τον χρήστη, μου βγάζει κάτι κόκκινα πλαίσια αλλά μετα δυστηχώς όταν ανοίγω το αποθηκευμένο PDF δε μπορώ να γράψω τίποτα.

Τι κάνω λάθος ρε γαμώτο?

Αυτό που θέλω να κάνω είναι μια online φορμα σε pdf που θα την ανεβάσω στο ιντερνετ. Εκεί ο χρήστης θα συμπληρώνει τα κενά που θα έχω αφήσει (πχ όνομα, τηλεφωνο κτλ κτλ), θα την εκτυπώνει με και θα μου τη στέλνει μέσω ΦΑΞ.

Δημοσ.

Το ξανακοίταξα. Είναι πολύ εύκολο, δε μπορώ να καταλάβω που κόλλησες. Αμέσως μόλις επιλέξεις το εργαλείο «Πλαίσιο κειμένο», αλλάζεις αν θες το χρώμα του από το default κόκκινο σε κάτι άλλο (π.χ. μαύρο) και μετά με drag 'n' drop σχεδιάζεις το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο που θέλεις να είναι το πλαίσιο στο οποίο θα γράφουν οι χρήστες σου. Αν θες επίσης, μπορείς με το εργαλείο «Γραφομηχανή» να βάλεις μία ταμπέλα από πάνω ή αριστερά που θα λέει στους χρήστες τί πρέπει να συμπληρώσουν. Π.χ.:

post-4351-129063054535_thumb.png

Μετά, File > Save As... και το ανοίγεις (ή μάλλον, οι χρήστες σου) με κάποιον viewer που υποστηρίζει τις προσθήκες αυτές και επιτρέπει την πληκτρολόγηση κειμένου εντός τους. Δεν έχω Acrobat Reader εγκατεστημένο αυτήν τη στιγμή, αλλά με το δωρεάν Foxit Reader (και προφανώς, το ίδιο το PDF-X-Change Viewer) γίνεται...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...