Προς το περιεχόμενο

αγορά UPS + πολύμπριζο?

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οχι φίλε poulinos,κάπου κάνω λάθος εγω ή δεν εχεις καταλαβει εσυ κάτι, ή δε το διατυπωνουμε σωστα και οι δυο.Το ups toy φίλου μου ήταν καλο, η mustek ειναι πολυ καλη και αντέχει.. δεν ειναι μόνο τα apc ups.. δε λεω μπορει να ειναι κορυφη τα συγκεκριμένα αλλα και το ustek που ειχε ο φιλος και εγω βεβαια ηταν πολυ καλο.ηταν παραπανω η ισχη που τραβαγε γυρω στο 50%.

Πιστευω οτι εχουν ρυθμισει τα ups ετσι ωστε να δουλευουν οταν τους ζητησεις ισχυ το λιγοτερο μεχρι 2 λεπτα αναμονη μετα δεν υπαρχη και λόγος να τα βάλεις αρα βάζουν ενα όριο να μην σου δουλεψει το ups οταν ζητας ισχυ για την οποια θα σε καληψει η αναμονη του upc κατω απο 3 λεπτα. σε ενα 360w πχ αν ζητησεις ισχη που εχουν υπολογισει αυτοι να ειναι τόση που να σε καλυπτει το ups κατω απο τα 2 λεπτα αναμονης.Αυτη η ισχη μπορει να ειναι και τα διπλα watt πχ 750 ή και 1000w δλδ μιαμιση φορα παραπανω και να δουλέψει και να μην σβήσει αλλα να δουλέψει για μισο λεπτο μόνο επειδη δεν 8α εχει αυτο το συστημα που λέμε.To mustek το 360w λόγο κόστους μπορει να μην το εχει αυτο το συστημα που λες οτι εχει το pc και να σου δινει ακομα και 10 δευτερα απο την μπαταρια υποστηριξη και μετα να σβήνει.Αλλα σε καμια περιπτωση δε καιγετε η μπαταρια οπως μου ειπες, μια μπαταρια αν της ζητησεις παραπανω ισχυ αυτη θα σου δωσει οτι εχει και θα αδειασει δε θα λιωσει σε καμια περιπτωση.Η μπαταρια εινα μια αποθηκη ισχυος την οποια αν την αδειασεις αδειασε τιποτα παραπανω.Δεν παθαινει τιποτα μια μπαταρια εκτος και αν την υπερφορτησεις ή αν την βραχυκυκλωσεις πραγματα που δεν γινονται σε αυτα που ειπαμε.Αρα το overload που λες εχει να κάνει με το χρόνο αναμονης και οχι με το ποσα watt ζητας, αλλα ειπαμε ομως οτι τα watt ειναι συναρτηση του χρονου αναμονης, απλα λεγοντας για βαττ δεν ειναι η σωστη διατυπωση σου.Αυτο που λες για την μεγαλητερη μπαταρια(2kw αντι για 1kw) ειναι σωστο, γιατι το upc δεν αποτελειτε μονο απ τη μπαταρια αλλα και απο το ηλ/κο κυκλωμα που ελενχει την λειτουργεια του.Και το καλωδιο βεβαια θα ειναι ποιο χοντρο διοτι στο συνεχες οσο αυξανεται η ισχυ αυξανοται και οι απωλειες αρα αυξάνονται και οι διατομες καλωδιων για να αντιμετοπισουμε τις απωλεις.. για αυτο και ανακαλυψαμε το εναλασομενο (AC ως γνωστον) για να αντιμετωπισουμε αυτο το προβλημα, βεβαια δεν περιμενω αν δεν εισαι ηλ/γος ΤΕΙ οπως εγω ή απλός ένας απλος ηλ/γος να μου το εξηγησεις αυτο με αυτη την ορολογια που το λεω, αλλα καταλαβαινω τι θες να πεις.. λεμε το ιδιο πραγμα.Αρα λοιπον και οι πυκνωτες θα ειναι ποιο χοντροι αν ανεβαινουν τα βαττ και ολα οπως ειπες.

Και τελειωνω οτι ενα 500w upc καλυπτει πιστευω τους περισσοτερους που εχουν ενα pc το σπιτι και ας ειναι οι καταναλωση τους 700w ή 900w ή και 1000w, απλα στα 500w θα σε βγαλει 20 λεπτα και στα 1000w 5lepta, εκτος αν υπερβεις την ισχυ συναρτηση του χρόνου που σου δινει ρευμα απο 5λεπτα και κ'άτω(οπως την εχουν υπολογισει οπως προειπα για το καθε upc 500αρι 600αρι 700αρι κλπ).

το σημειο που διαφωνουμε είναι η αρχη λειτουργειας στα όρια ισχυος για την λειτουργεια των upc.

πιστευω εγινα κατανοητος

Y.Γ αυτα που ειπες για το trim ειναι απολυτος σωστα και εχουν σχεση με την ποιοτητα και την τιμη του upc

Δημοσ.

για να σου εξηγησω καλυτερα.ας παρουμε τα apc to 1500.βγαζει 980 watt.και ο κατασκευαστης λεει.

αν βαλεις μεχρι 980 watt ειμαστε οκ ειτε σε μπαταρια ειτε σε ρευμα.αν βαλεις 1050 watt πχ τοτε το Ups ειτε με ρευμα ειτε σε battery θα σου βγαλει overload

και θα σου κρατησει τον εξοπλισμο για 20 seconds μονο και μονο επειδη εισαι λιγο παραπανω απο το οριο.

αν βαλεις 1500 τοτε το ups θα κανει overload και θα κλεισει απευθειας.αυτος ειναι και ο λογος που πρεπει να παρεις

παραπανω va

διοτι αμα δεν επαιζαν ρολο τα va τοτε θα επερνες ενα ups 1000 va που κανει 300 ευρω θα επαιρνες και ενα battery pack

η ακομα καλυτερα θα εφτιαχνες ενα battery pack me 200 ευρω και με αυτην την λογικη θα εβαζες πανω 2000watt.το manual αναφερει ολα αυτα

οπως και το apc σου εχει και led gia overload.

δεν ειπα οτι θα χαλασει η μπαταρια.το ups κλεινει για να προστατεψει το κυκλωμα του οχι την μπαταρια.η μπαταρια δεν θα παθει κατι απλα θα αδειαζε πιο γρηγορα.

τωρα αν θες μπορω να σου τα βρω στο manual η ακομα καλυτερα δοκιμασε το σε ενα apc.οπως αναφερθηκε εδωμεσα πραγματι εχουν δει Ups να αντεχουν το διπλασιο απλα μετα επαθαν ζημια

η apc παντως δεν αφηνει να πας πανω απο το οριο .αν πας αναλογως ποσο πιο πανω το Ups θα κανει overload και θα σου δωσει ελαχιστα δεπτερολεπτα.to overload το κανει διοτι το κυκλωμα εχει φτιαχτει για να περναει ρευμα μεχρι πχ 980 watt ασχετα με το ποση ωρα θα σου δωσει και ασχετα με το αν εχει μεσα η μπαταρια η οχι.δεν μας νοιαζει ποση ωρα θα μας δωσει.αυτο ειναι για τα apc παντως.και για αυτο το apc σου μετραει και ποσα watt εχεις καταναλωση για να ξερεις να μην περασεις το οριο.εχω δει apc να κανει Overload με πιστολακι πανω μαλλιων.το Ups αντεχε 1000 watt 1500 smart apc και το πιστολακι 1200.με το που αναψε το πιστολακι χωρις να ειναι On battery to apc εκανε overload και εκλεισε μονο του

Δημοσ.
για να σου εξηγησω καλυτερα.ας παρουμε τα apc to 1500.βγαζει 980 watt.και ο κατασκευαστης λεει.

αν βαλεις μεχρι 980 watt ειμαστε οκ ειτε σε μπαταρια ειτε σε ρευμα.αν βαλεις 1050 watt πχ τοτε το Ups ειτε με ρευμα ειτε σε battery θα σου βγαλει overload

και θα σου κρατησει τον εξοπλισμο για 20 seconds μονο και μονο επειδη εισαι λιγο παραπανω απο το οριο.

αν βαλεις 1500 τοτε το ups θα κανει overload και θα κλεισει απευθειας.αυτος ειναι και ο λογος που πρεπει να παρεις

παραπανω va

διοτι αμα δεν επαιζαν ρολο τα va τοτε θα επερνες ενα ups 1000 va που κανει 300 ευρω θα επαιρνες και ενα battery pack

η ακομα καλυτερα θα εφτιαχνες ενα battery pack me 200 ευρω και με αυτην την λογικη θα εβαζες πανω 2000watt.το manual αναφερει ολα αυτα

οπως και το apc σου εχει και led gia overload.

δεν ειπα οτι θα χαλασει η μπαταρια.το ups κλεινει για να προστατεψει το κυκλωμα του οχι την μπαταρια.η μπαταρια δεν θα παθει κατι απλα θα αδειαζε πιο γρηγορα.

τωρα αν θες μπορω να σου τα βρω στο manual η ακομα καλυτερα δοκιμασε το σε ενα apc.οπως αναφερθηκε εδωμεσα πραγματι εχουν δει Ups να αντεχουν το διπλασιο απλα μετα επαθαν ζημια

η apc παντως δεν αφηνει να πας πανω απο το οριο .αν πας αναλογως ποσο πιο πανω το Ups θα κανει overload και θα σου δωσει ελαχιστα δεπτερολεπτα.to overload το κανει διοτι το κυκλωμα εχει φτιαχτει για να περναει ρευμα μεχρι πχ 980 watt ασχετα με το ποση ωρα θα σου δωσει και ασχετα με το αν εχει μεσα η μπαταρια η οχι.δεν μας νοιαζει ποση ωρα θα μας δωσει.αυτο ειναι για τα apc παντως.και για αυτο το apc σου μετραει και ποσα watt εχεις καταναλωση για να ξερεις να μην περασεις το οριο.εχω δει apc να κανει Overload με πιστολακι πανω μαλλιων.το Ups αντεχε 1000 watt 1500 smart apc και το πιστολακι 1200.με το που αναψε το πιστολακι χωρις να ειναι On battery to apc εκανε overload και εκλεισε μονο του

Δεν ειπα οτι η αναμονη εχει σχεση με τα watt, ειπα οτι ειναι συναρτήση των watt για την λειτουργεια του upc, to upc το φτιαχνουν να δουλευει μεχρι εκει που εχει λόγο να δουλέψει, αλιως ποιος ο λόγος να το φτιάψουν.

Για αυτο σε ρωτησα να εξηγήσεις τι εννωεις λέγοντας overload με ηλεκτρολογικο παραδειγμα σαν κύκλωμα.. πχ πέφτει το μπουτον του ρελε προστασιας στο σπιτι αλλα το ρελε προστασιας στο σπιτι μπορει να πεσει για 50 λόγους.

Δημοσ.

δεν μπορω να το πω πιο απλα.απλα οτι το Ups to 1500 ειναι 1000 watt .οτιδηποτε παραπανω μπει απο 1000 watt θα κανει το ups να κλεισει μονο του

Δημοσ.
δεν μπορω να το πω πιο απλα.απλα οτι το Ups to 1500 ειναι 1000 watt .οτιδηποτε παραπανω μπει απο 1000 watt θα κανει το ups να κλεισει μονο του

παραξενο, ειχα γραψει και αυτα που θα γραψω τωρα στην προηγουμενη απαντηση μου αλλα κατα περιεργο τροπο τωρα ειδα οτι σου εστειλα την μιση απαντηση στο προηγουμενο ποστ που εγραψα, μάλλον πάτησα κατα λάθος κατι και σβήστηκε το μισο κειμενο και δε το ειδα(δαιμων του τυπογραφειου :devil:).Ηθελα λοιπον να πω κάτι και για το κυκλωμα που ειπες οτι παθαινει κάτι.Εχεις ανοιξει ποτε upc?

Αν ανοίξεις ποτε upc (lineInteractive), θα δεις ότι είναι πολυ απλο το ηλεκτρονικο-ηλεκτρολογικο κυκλωμα, γι αυτο ειπα και πριν αυτα που λες να τα εξηγεις λεγοντας για γεφυρες ειτε για ρελεδακια πληρωσης ειτε για οτι αλλο υπάρχη.Ας τα παρουμε απ την αρχη γιατι τα manual που λες σε μπερδευουν και χανεις την ουσια.

Το μόνο πράγμα που τραβαει ρευμα και θέλει διατομη παραπανω καλωδιων ειναι η αναχωρηση-εξοδο της μπαταρια στο κεντρικο διανομεα που βγάζει στις εξόδους αναλογα ποσες ειναι αυτες... 2 ή 4 ή παραπανω.Απο αυτο το καλωδιο περνα ολη η ισχυ λοιπον που παει στις καταναλωσεις.Αυτο ειναι παντα λιγο παραπανω απο θεμα διατομης για να αντεχει πολυ παραπανω ακομα και για διπλη μπαταρια, ετσι αντέχει ποιο πολυ.Το ηλεκτρολογικο-ηλεκτρονικο κύκλωμα των upc δουλευει παράλληλα το δικτυο με τη μπαταρια.Αν ανοιξεις upc α το καταλαβεις, Να πάθει λοιπον βλαβη καποιο ηλ/κο κυκλωμα του upc δεν γινεται κατ εμε..

θα περασει ρευμα λοιπον οσο ειναι να περασει χωρις προβλημα,θα διορθωσει την καμπυλη τασης όσο ειναι να την διορθωση το το ηλ/κο του upc και τέλος.Αν ειναι μεγαλυτερη κατα 2 φορες και πάνω η ισχη που θελουμε απο αυτα που δίνει το upc κανενα κυκλώμα του UPC δε θα πάθει τιποτα, με λιγα λόγια το UPC δε θα πάθει τιποτα απλα δεν θα αναψει λογο ελειψεις υποστηριξης της καταναλώσης.

Θα μου επιτρέψεις λοιπον να μην συμφωνησω με την αποψη σου οτι χαλασε upc επειδη οι καταναλωσεις που ειχαν καποιοι ήταν μεγαλυτερες σε ηλ/κη ισχυ απο τις δυνατοτητες κάλυψης ηλ/κης ισχύος του upc.Το κάθε θέμα να το προσεγγιζεις οσο μπορεις απο το κυκλωμα του και οχι απο τις θεωρητικες επεξηγησεις απο το κάθε manual.

Αν πάρεις μία πλακετα ενος σταθεροποιητη και συνδεσεις μια μπαταρια για οσους εχουν ηλ/γικες γνώσεις φτιαχνεις ενα χειροποιητο αυτοσχέδιο lineinteractive upc, δεν ειναι κάτι πολυπλοκο να σαι σιγουρος, αυτο στο ειπα για τα pack ων 300 ευρω που ειπες.

φιλικα γιαννης

Δημοσ.

αυτο που ειπα να παθει κατι το Ups το ειπαν ατομα που εβαλαν πανω παραπανω πραγματα.σε apc smart ωσες φορες εχω βαλει η καποιος αλλος εχει βαλει παραπανω πραγματα απο οτι αντεχει το Ups δηλαδη 980 Watt για το smart to 1500 τοτε βγαζει σημα overload και κλεινει.τωρα το γιατι κλεινει δεν το ξερω εγω.και δεν το λεει το manual μονο αλλα το εχω δει με τα ματια μου.αναβει κοκκινο λαμπακι στην ενδειξη overload που δειχνει συμβολο σαν μια ζυγαρια που ειναι απο την μια και μετα κλεινει.δνε ειμαι ηλεκτρονικος για να ξερω γιατι το κανει απλα το κανει οταν ξεπερασεις τα μεγιστα watt.τωρα σου ειπα παραπανω πραγματα δεν ξερω ουτε γιατι δεν ξεκιναει με παραπανω φορτο ουτε γιατι κλεινει το ups οταν το φορτωσεις ουτε αν μπορει να παθει κατι.σιγουρα ενα ups μπορει να παθει κατι απο οποιαδηποτε αιτια απλα καποιοι ανεφεραν λογω μεγαλου φορτου.απλα εγω εειπα το overload Με την μορφη που το εξηγησα πιο πανω.τουλαχιστον αυτο κανει to smart to apc .τωρα για ποιο λογο το εβαλαν δεν ξερω.ισως για προστασια του ups ισως κατι αλλο δεν ξερω.απλα το Ups Μου θυμιζει σαν τροφοδοτικο.σε ενα 400 τροφοδοτικο δεν μπορεις να βαλεις 800 watt.

Δημοσ.
σε ενα 400 τροφοδοτικο δεν μπορεις να βαλεις 800 watt.

θα σου δώσει 400w και θα υποδουλευει το συστημα σου ή δε θα δουλεψει καθολου λογο ανεπαρκειας ισχυος που αυτο ειναι το ποιο πιθανο κατ 90%.

Εχει διαφορα UPC με τροφοδοτικο γιατι το τροφοδοτικο δινει με μετασχηματισμο & γεννητρια παλμων και ενω το upc δινει απο δικτυο και μπανταρια, παντος συνχεονται κάπως αυτα τα δυο :-).

Μάλον θα εφτεγε κάτι αλλο που χαλασαν τα upc των γνωστων σου, το ποιο πιθανο μπαταριες και μετα παει στο μυαλο μου ηλ/κη διαταξη upc (πυκνωτης κλπ).Π.Χ οι μπαταριες ειναι μια πονεμενη ιστορια, αν δε κανουν καλη επαφη οι πολοι χαλουν κ μαζευουν κατι σαν αλατι πάνω οπου εμποδιζει την αγωγιμοτητα με τα καλωδια.. τα εχεις δει στων αυτοκινητων, αλλα αυτο το μαζευουν ετσι και αλιως λόγο ηλ/λησης νομιζω ετσι το λενε αν θυμαμε καλα, ακόμη σκάνε πολυ ευκολα λογο κακης ποιοτητος, ακομη χανουν την δυναμη τους πολυ ευκολα παλι λογο κακης ποιοτητος, χαλανε απο την θερμοκρασια αν εχει ζεστη κλπ,ειναι πολυ μαμημενα :X πραγματα οι μπαταριες μη το ψαχνεις.. αν και τα τελευταια χρονια εχουν βελτιωθει πολυ, και παλι ομως παλιοκατασταση η υποθεση με τις μπαταριες φιλε αστα..

Ειδικα αν πάρεις κινεζικες ή απο το τσιμπουτου ξερω εγω απο που, μπορει να δεις ενα παχνιδι για το γιο η τον ανιψιο σου πυροτεχνημα :shock: ΒΟΟΟΜ:mrgreen: .

καλο βράδυ

Υ.Γ: sto post 82# κατα το τελος ειχα γραψει τροφοδοτικο αντι για upc αλλα το διωρθοσα και το υπογράμισσα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδια εγω εχω ενα τετοιο(εμφανησιακα σχεδον ολοιδιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?...-BOX-1-TEL-DIN) μονο που ειναι belkin...κανει δουλεια η τσαμπα υπαρχει?εχω συνδεδεμενα πανω του 2 πολυπριζα(το ενα παιρνει ρευμα απο το αλλο πολυπριζο)..επισης θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να συνδεσω τη τηλεφωνικη γραμμη πανω και καλα για τις υπερτασεις..

Δημοσ.
παιδια εγω εχω ενα τετοιο(εμφανησιακα σχεδον ολοιδιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?...-BOX-1-TEL-DIN) μονο που ειναι belkin...κανει δουλεια η τσαμπα υπαρχει?εχω συνδεδεμενα πανω του 2 πολυπριζα(το ενα παιρνει ρευμα απο το αλλο πολυπριζο)..επισης θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να συνδεσω τη τηλεφωνικη γραμμη πανω και καλα για τις υπερτασεις..

το Link δεν δουλευει.β.απο το τιποτα κατι ειναι και ενα πολυπριζο ασφαλειας.μπορεις να βαλεις και το τηλερωνο αλλα λιγο σπανια να γινει κατι απο εκει.

Δημοσ.

αυτό δηλαδή,

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701532&u=VITTENHEIM-1500VA-LINE-INTERACTIVE-UPS

δεν αξίζει τίποτα???δε μπορώ να βρω και πολλές πληροφορίες...

πάντως μου κάνει εντύπωση που κάποιος είπε στην αρχή ότι είναι μάρκα μ έκαψες, λες και τα accupower mustek και turbo χ είναι πασίγνωστα brands...δοκιμασμένα μπορεί να είναι, με τα vittenheim τι γίνεται είναι το θέμα...

αν έχει κανείς σχετική εμπειρία με αυτό ας πει καμια γνώμη, ευχαριστώ!

Δημοσ.

καλα για turbox κτλ αυτα ειναι πληρες καψιμο.απο το τιποτα κατι ειναι και ενα τετοιο Ups.απο την αλλη εγω ειμαι της αποψης οτι παιρνεις ενα καλο Ups Και το κρατας χρονια.σε πολλους φιλους ειχα προτεινει apc.το ακριβοπληρωσαν αλλα παιζει σαν σκυλι δεν τους εχει καει τιποτα και απλα αλλαγη μπαταριας μετα απο καποια χρονια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...