Προς το περιεχόμενο

αγορά UPS + πολύμπριζο?

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Aν ειναι λοιπον comfort να εχεις pc σε διακοπη ρευματος τοτε λεφτα να εχεις να αγοραζεις μπαταριες.Ριξε μια ματια ποσο κανουν οι μπαταριες.Για να μην ψαχνεις αδικα ο πιο κοινος τυπος μπαταριας ειναι 12v 7ah.Αν θα αγορασεις και τις γνησιες που δινει η apc καταστραφηκες.

Περι ορεξεως....

ναι αλλά άμα πάρω ένα μεγάλο Ups πχ 1500va και αυτά που συνδέω πάνω είναι σύνολο 200watt τότε δεν θα γονατίζω κάθε φορά της μπαταρία. Γενικά με προσοχή της μπαταρίας δεν υπάρχει το πρόβλημα του να αλλάζεις μπαταρία κάθε τόσο...

Δημοσ.

Να κανω και εγω μια ερωτηση; Εχω εχω απλως ενα πολυμπριζο ασφαλειας το οποιο εχει και θυρα για καλωδιο τηλεφωνου. Οταν εβαλα ADSL το εβγαλα γιατι σκεφτομαι αν γινεται να περναει το σημα του ιντερνετ που εχει μεγαλο ευρος συχνοτητων απο το πολυμπριζο. Αυτο, γιατι δεν ξερω τα πολυμπριζα τι εξαρτηματα εχουν για προστασια τηλεφωνικης γραμμης. Αν εχουν πυκνωτες η πηνια αυτο δεν θα επηρεαζει την λειτουργια του ADSL; Θα ήθελα να ξερω αν γινεται να χρησιμοποιησω και παλι αυτη τη θυρα, αν το πολυμπριζο επηρεαζει την λειτουργια adsl οταν περναει η γραμμη του τηλ. απο αυτο, και τελος τι κινδυνο διατρεχω αν δεν την χρησιμοποιω καθολου και περνω κατευθειαν σημα απο την τηλεφωνικη πριζα. Αν ξερει καποιος ας απαντησει. Thanks

Δημοσ.
Aν ειναι λοιπον comfort να εχεις pc σε διακοπη ρευματος τοτε λεφτα να εχεις να αγοραζεις μπαταριες.Ριξε μια ματια ποσο κανουν οι μπαταριες.Για να μην ψαχνεις αδικα ο πιο κοινος τυπος μπαταριας ειναι 12v 7ah.Αν θα αγορασεις και τις γνησιες που δινει η apc καταστραφηκες.

Περι ορεξεως....

αν και οι γνησεις που δινει η επιση μια μαρκα css δεν θυμαμαι πως λεγονται αντιστοιχες δινει ο δησιος απλα η apc Κολλαει αυτοκολητακι πανω.

ναι αλλά άμα πάρω ένα μεγάλο Ups πχ 1500va και αυτά που συνδέω πάνω είναι σύνολο 200watt τότε δεν θα γονατίζω κάθε φορά της μπαταρία. Γενικά με προσοχή της μπαταρίας δεν υπάρχει το πρόβλημα του να αλλάζεις μπαταρία κάθε τόσο...

ειτε μικρο το Ups ειτε μεγαλο επειδη διακοπες δεν εχεις συνεχεια ουτε το Ups Ειναι Online στα 2-3 χρονια θα αλλαξεις.

το 1000 πχ παιρνει 2 μπαταριες που κανουν 80 ευρω το 1500 κοντα στα 120 νομιζω του 2200 ειναι κοντα στο 200 ευρω.τιμες δησιοος

Να κανω και εγω μια ερωτηση; Εχω εχω απλως ενα πολυμπριζο ασφαλειας το οποιο εχει και θυρα για καλωδιο τηλεφωνου. Οταν εβαλα ADSL το εβγαλα γιατι σκεφτομαι αν γινεται να περναει το σημα του ιντερνετ που εχει μεγαλο ευρος συχνοτητων απο το πολυμπριζο. Αυτο, γιατι δεν ξερω τα πολυμπριζα τι εξαρτηματα εχουν για προστασια τηλεφωνικης γραμμης. Αν εχουν πυκνωτες η πηνια αυτο δεν θα επηρεαζει την λειτουργια του ADSL; Θα ήθελα να ξερω αν γινεται να χρησιμοποιησω και παλι αυτη τη θυρα, αν το πολυμπριζο επηρεαζει την λειτουργια adsl οταν περναει η γραμμη του τηλ. απο αυτο, και τελος τι κινδυνο διατρεχω αν δεν την χρησιμοποιω καθολου και περνω κατευθειαν σημα απο την τηλεφωνικη πριζα. Αν ξερει καποιος ας απαντησει. Thanks

περασε το.,λογικα δεν θα εχει θεμα.θα το δεις και στην πραξη.

Δημοσ.

περασε το.,λογικα δεν θα εχει θεμα.θα το δεις και στην πραξη.

Θα ηθελα κατι πιο συγκεκριμενο και απο καποιον που εχει παρομοιο πολυμπριζο και χρησιμοποιει και την θυρα προστασιας τηλεφωνικης γραμμης για adsl router

Δημοσ.
Από e-shop που ρωτάει ο φίλος, μόνο eaton και apc θα πρότεινα, αλλά είναι ΠΟΛΥ ακριβά. Εγώ πάντως με ένα ταπεινό ups είμαι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα με κανένα τροφοδοτικό + αποδείχτηκε σκυλί εδώ και 4 χρόνια και έσωσε τη δουλειά μου πολλές φορές.

με το τροφοδοτικο γιατι να εχεις προβλημα βρε φιλε, που κολαει αυτο τωρα.. τι σχεση εχει το ενα με το αλλο :rolleyes:

Δημοσ.

Άμα διαβάσεις όλες τις σελίδες θα καταλάβεις. Αναφέρεται στο τύπο ρεύματος που βγάζει το ups και χωρίς να θυμάμαι την ονομασία του μερικά τροφοδοτικά ανταποκρίνονται με ένα περίεργο θόρυβο όταν παίρνουν ρεύμα σε διακοπή ρεύματος από το ups.

Δημοσ.

sinewave me active pfc τροφοδοτικα ενω approximately sinewave υποτιθεται οτι πανε με passive που δεν υπαρχουν.τα approximately sinewave με active καμια φορα κανουν παραξενα.

Δημοσ.
Άμα διαβάσεις όλες τις σελίδες θα καταλάβεις. Αναφέρεται στο τύπο ρεύματος που βγάζει το ups και χωρίς να θυμάμαι την ονομασία του μερικά τροφοδοτικά ανταποκρίνονται με ένα περίεργο θόρυβο όταν παίρνουν ρεύμα σε διακοπή ρεύματος από το ups.

Η ποιο μεγάλη διακοπη ρευματος που θυμαμε τα τελευταια 10 χρονια ήταν ενα τεταρτο-20 λεπτα μια φορά.

οι αλλες γυρω στα 5 λεπτα, τώρα αν κανει και ένα περιεργο θορυβο για αυτα τα 10 λεπτα της διακοπης δε τρεχει και τιποτα, αρκει να μην κάψει το τροφοδοτικο βεβαια.

Στο θεμα μου τωρα..

ανάμεσα σε αυτα τα δύο ποιο ειναι καλήτερο

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/AccuPower-eyeOn-800VA-UPS-Line-Inter-EYEON-800.htm & http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2369 ποιο να επιλέξω,, το mustek το ειχα ποιο παλια με 300 βατ αποδοση, πολυ καλο, μετανιωσα που το εδωσα.το acupower μου αρεσει γιατι εχει display οθονη, αλλα αν ειναι καλητερο απ το mustek δε το ξερω και αυτο ρωταω :-)

---------- Προσθήκη στις 12:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:00 ----------

σωστα ολα αυτα που ειπες.αν αλλαξεις τροφοδοτικο δεν θες μεγαλυτερο ups διοτι δεν σημαινει οτι το τροφοδοτικο θα τραβαει παραπανω.αλλα αμα αλλαξεις τροφοδοτικο επειδη πηρες μια καλυτερη καρτα γραφικων που τραβαει παραπανω ναι τοτε θες αλλο ups.nai παιρνεις μεγαλυτερο Ups.ταπεινη μου αποψη δεν θα δουλευα ποτε ενα ups Στο 100 τις 100.τωρα πχ εχω ενα λαπτοπ πανω ενα δισκο κτλ κτλ σε ενα που βγαζει 330 watt.μεγιστο πανω απο 150 δεν θα εχω με τιποτα/πριν ειχα υπολογιστη με τροφοδοτικο 700 και περιφερειακα.το τροφοδοτικο ηταν υπερβολη .με ολα μαζι πανω δεν ειχα ουτε 500.Μην το δουλευεις στο max δεν λεει.

κατι πάνω σε αυτο, γιατι να αλαξει ups αν αλαξει μια κάρτα γραφικων και τροφοδοτικο και γιατι να δουλευει στο maximum το ups?, αφου το τι τροφοδοτικο εχεις και το τι καταναλωση εχεις παιζει ρολο μόνο στο χρόνο αναμονης του ups και όχι το ότι θα δουλευει στο max οπως λες το ups.Η μπαταρία Δουλευει παράλληλα με το δυκτιο, εσυ παιρνεις απ το δυκτιο της δεη και οταν γινει διακοπη ρευματος μπαινει η μπαταρια του ups στη μέση και σου δινει.Αν εννωεις για το χρόνο αναμονης οπως λέω εγω τότε γράψε λάθος, αλλα κάπου δε το διατυπωσες σωστα νομιζω ;)

Δημοσ.
Η ποιο μεγάλη διακοπη ρευματος που θυμαμε τα τελευταια 10 χρονια ήταν ενα τεταρτο-20 λεπτα μια φορά.

οι αλλες γυρω στα 5 λεπτα, τώρα αν κανει και ένα περιεργο θορυβο για αυτα τα 10 λεπτα της διακοπης δε τρεχει και τιποτα, αρκει να μην κάψει το τροφοδοτικο βεβαια.

Στο θεμα μου τωρα..

ανάμεσα σε αυτα τα δύο ποιο ειναι καλήτερο

http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/AccuPower-eyeOn-800VA-UPS-Line-Inter-EYEON-800.htm & http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2369 ποιο να επιλέξω,, το mustek το ειχα ποιο παλια με 300 βατ αποδοση, πολυ καλο, μετανιωσα που το εδωσα.το acupower μου αρεσει γιατι εχει display οθονη, αλλα αν ειναι καλητερο απ το mustek δε το ξερω και αυτο ρωταω :-)

---------- Προσθήκη στις 12:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:00 ----------

κατι πάνω σε αυτο, γιατι να αλαξει ups αν αλαξει μια κάρτα γραφικων και τροφοδοτικο και γιατι να δουλευει στο maximum το ups?, αφου το τι τροφοδοτικο εχεις και το τι καταναλωση εχεις παιζει ρολο μόνο στο χρόνο αναμονης του ups και όχι το ότι θα δουλευει στο max οπως λες το ups.Η μπαταρία Δουλευει παράλληλα με το δυκτιο, εσυ παιρνεις απ το δυκτιο της δεη και οταν γινει διακοπη ρευματος μπαινει η μπαταρια του ups στη μέση και σου δινει.Αν εννωεις για το χρόνο αναμονης οπως λέω εγω τότε γράψε λάθος, αλλα κάπου δε το διατυπωσες σωστα νομιζωο ;)

yparxει και apc mε lcd οθονη.κατηγορια rs.

η δεν το διατυπωσα καλα η δεν καταλαβες κατι.στο ups ακομα και αν δεν μπει σε χρηση η μπαταρια δεν μπορεις να το φορτωσεις παραπανω διοτι θα κανει overload ακομα και να μην ειναι On battery.Οποτε αν το ups σου ειναι 1000va δηλαδη 680 watt και εσυ του βαλεις τροφοδοτικο 1000 που εχει καταναλωση 700 watt τοτε το ups Θα βαρεσει overload πριν μπει ον battery.επισης αν το δουλευεις 680 watt θα ειναι οριακα που οπως το τροφοδοτικο σου δεν θες να το δουλευεις οριακα ετσι δεν νομιζω να θες να δουλεψεις και το Ups.

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες προσωπικά είμαι αρνητικά προκατειλημμένος για τα UPS γιατί σε φίλο μου που άφησε το PC να κατεβάζει φεύγοντας να πάει να βάλει βενζίνη στο αμάξι και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος γύρισε σπίτι και τα βρήκε όλα καμένα, τροφοδοτικό, μνήμες, δίσκους, επεξεργαστές.

Στο κατάστημα που παραπονέθηκε για το UPS του είπαν ότι φταίει η ΔΕΗ γιατί δέν έδωσε σωστό Ημίτονο (τι σκατά είναι το ημίτονο δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι ότι καίει και τσουρουφλάει).

Τώρα στο γραφείο έχουμε ένα φωτοτυπικό αξίας 3500euro της Panasonic το οποία σταμάτησε να δουλεύει με κάποια ένδειξη βλάβης στην οθονίτσα.

Το στείλαμε για service, μας το γυρίσατε πίσω, δεν δούλευε, το ξαναστείλαμε τρεις φορές, τίποτα.

Ο τεχνικός ισχυρίστηκε ότι στο δικό του εργαστήριο το μηχάνημα είναι ΟΚ και ότι κάτι παίζει με το ρεύμα στην περιοχή μας, έρχεται ο super duper "ρευματολόγος" της Panasonic και μας συνδέει

σταθεροποιητής τάσης AVR1000W 63.03

UPS Accupower 2000VA Line Inter 205.00 όλα μαζί με ΦΠΑ= 318.96 για να προστατέψουμε φωτοτυπικό 3500euro όχι για ένα PC των 1000

Το θέμα είναι ότι πάλι δεν δουλεύει το γ@μ#meνο, ο ειδικός "ρευματολόγος" σήκωσε τα χέρια ψιλά και είπε:

ΕΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ UPS ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ, ΕΑΝ Ο ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ 63,03 EYRO ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΙΖΕΣ ΑΛΙΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΜΠΑΡΟΥΤΙΑΣΕΙ ΟΛΑ Η ΔΕΗ

ουσιαστικά τι είπε ο άνθρωπος εάν έχεις παράπονα με το ρεύμα στην περιοχή σου ότι και να κάνεις δεν θα σωθείς, εάν το ρεύμα είναι σωστό και θέλεις να ξοδευτείς για να νομίζεις ότι το έκανες καλύτερο τότε πάρε UPS+σταθεροποιητή με αναλογία 318,96/3500 για ένα PC 1000 ευρώ δηλαδή ένα πολύμπριζο ασφαλείας είναι υπεραρκετό αν έχεις μπλεξίματα με ΔΕΗ άλλαξε σπίτι.

Δημοσ.
yparxει και apc mε lcd οθονη.κατηγορια rs.

η δεν το διατυπωσα καλα η δεν καταλαβες κατι.στο ups ακομα και αν δεν μπει σε χρηση η μπαταρια δεν μπορεις να το φορτωσεις παραπανω διοτι θα κανει overload ακομα και να μην ειναι On battery.Οποτε αν το ups σου ειναι 1000va δηλαδη 680 watt και εσυ του βαλεις τροφοδοτικο 1000 που εχει καταναλωση 700 watt τοτε το ups Θα βαρεσει overload πριν μπει ον battery.επισης αν το δουλευεις 680 watt θα ειναι οριακα που οπως το τροφοδοτικο σου δεν θες να το δουλευεις οριακα ετσι δεν νομιζω να θες να δουλεψεις και το Ups.

Εξήγησε αυτο που λές overload... και το λόγο που θα σε κρεμασει το ups.

έχω ενα φίλο που είχε αυτο το ups http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2369&ref=pathfinder ( η e-gate.gr εχει κάνει λαθος αντι για mustek εχει γραψει στην περιγραφη acupower κατα λάθος) το οποιο είχα και εγω παλιά, αλλα αυτος το ειχε φορτωσει με 2 τηλ/σεις με 2 υπ/στες και αλλα πολλα, περιπου στα 700βατ, τα διπλα δλδ απ οτι βγάζει το ups του,και δουλευε μια χαρά με 3 λεπτα αναμονης.Μου έχουν πει ότι τα ups δουλευουν παραλληλα και γι αυτο σου ειπα αυτα πριν.

και όσο για αυτο που ρωτησα ποιο πάνω, τι θα προτιμουσες απ τα δύο ups που ανέφερα παραπάνω?

Δημοσ.

Πάντως και εγώ κάπως έχω αρχίσει να καταλήγω αν και δεν είχα τρελά προβλήματα στο σπίτι με ΔΕΗ (εντάξει κόβατε μια φορά το 2-3μηνο) και το καλοκαίρι αλλάζω 2-3 ασφάλειες στον πίνακα οργάνων λόγο aircondition υποθέτω κλπ αλλά το όλο θέμα της "σωστής" τοποθέτησης UPS είναι λίγο πιο εξειδικευμένο και χρειάζεται ανάλογα άτομα (ηλεκτρολόγους δεν ξέρω τι για να σου πουν τι γίνεται στο σπίτι σου).

Τώρα το να μην χάνεις την εργασία σου είναι υπέρ σημαντικό (για εμένα τουλάχιστον) όμως τώρα που είμαι με λαπτοπ όλη την ώρα στην πρίζα δεν θα νιώσει τίποτα από διακοπή γιατί η μπαταρία θα είναι 100%. Οπότε από αυτή την άποψη είμαι καλυμμένος.

Παρόλα αυτά έχω μερικές συσκευές σε όλο το σπίτι που δεν θα μου άρεσε να καούν (όχι ότι έχω printer των 3500€ αλλά και 100€ να έχει γιατί να καεί ο έρμος :P).

Βέβαια πολλοί νομίζουν πως με ups ότι έχουν προστασία και μιας και η συσκευή θα μείνει έστω και 30 δεύτερα ανοιχτή στην διακοπή του ρεύματος θα "κλείσει" ομαλά και δεν θα καεί. (καλά και εγώ διάφορα τέτοια νόμιζα)

Αλλά μετά από ώριμη σκέψη (μην γελάτε χαχα) έχω αποφασίσει να βάλω πολύμπριζα ασφαλείας ή κάτι που μπαίνει ανάμεσα στην πρίζα και στο πολύμπριζο κλπ. Και εδώ θέλω να ζητήσω την γνώμη σας στο τι να πάρω που να προστατεύει από υπερτάσεις/υποτάσεις και ότι άλλο σχετικό μπορεί να προκύψει?

Δημοσ.
Πάντως και εγώ κάπως έχω αρχίσει να καταλήγω αν και δεν είχα τρελά προβλήματα στο σπίτι με ΔΕΗ (εντάξει κόβατε μια φορά το 2-3μηνο) και το καλοκαίρι αλλάζω 2-3 ασφάλειες στον πίνακα οργάνων λόγο aircondition υποθέτω κλπ αλλά το όλο θέμα της "σωστής" τοποθέτησης UPS είναι λίγο πιο εξειδικευμένο και χρειάζεται ανάλογα άτομα (ηλεκτρολόγους δεν ξέρω τι για να σου πουν τι γίνεται στο σπίτι σου).

Τώρα το να μην χάνεις την εργασία σου είναι υπέρ σημαντικό (για εμένα τουλάχιστον) όμως τώρα που είμαι με λαπτοπ όλη την ώρα στην πρίζα δεν θα νιώσει τίποτα από διακοπή γιατί η μπαταρία θα είναι 100%. Οπότε από αυτή την άποψη είμαι καλυμμένος.

Παρόλα αυτά έχω μερικές συσκευές σε όλο το σπίτι που δεν θα μου άρεσε να καούν (όχι ότι έχω printer των 3500€ αλλά και 100€ να έχει γιατί να καεί ο έρμος :P).

Βέβαια πολλοί νομίζουν πως με ups ότι έχουν προστασία και μιας και η συσκευή θα μείνει έστω και 30 δεύτερα ανοιχτή στην διακοπή του ρεύματος θα "κλείσει" ομαλά και δεν θα καεί. (καλά και εγώ διάφορα τέτοια νόμιζα)

Αλλά μετά από ώριμη σκέψη (μην γελάτε χαχα) έχω αποφασίσει να βάλω πολύμπριζα ασφαλείας ή κάτι που μπαίνει ανάμεσα στην πρίζα και στο πολύμπριζο κλπ. Και εδώ θέλω να ζητήσω την γνώμη σας στο τι να πάρω που να προστατεύει από υπερτάσεις/υποτάσεις και ότι άλλο σχετικό μπορεί να προκύψει?

εγω πχ εβαλα πολυπριζο ασφαλειας και μετα Ups>οχι δεν θελει ιδιαιτερη εγκατασταση περα απο πριζα που να γειωνεται.χωρις Ups απλα αν περασει μεγαλο ρευμα απλα θα σου καψει πρωτα το τροφοδοτικο του Laptop>δυσκολα να φτασει στο λαπτοπ.οπως και στα πιο πολλα Pc καιει το τροφοδοτικο ειδικα τα noname Που δεν αντεχουν overcurrent,overvoltage Κτλ.απλα το Ups δεν ειναι μονο για να δινει απο την μπαταρια που το παιρνουν μερικοι.δεν πληρωσεις στο Ups μονο αυτο.

Εξήγησε αυτο που λές overload... και το λόγο που θα σε κρεμασει το ups.

έχω ενα φίλο που είχε αυτο το ups http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=2369&ref=pathfinder ( η e-gate.gr εχει κάνει λαθος αντι για mustek εχει γραψει στην περιγραφη acupower κατα λάθος) το οποιο είχα και εγω παλιά, αλλα αυτος το ειχε φορτωσει με 2 τηλ/σεις με 2 υπ/στες και αλλα πολλα, περιπου στα 700βατ, τα διπλα δλδ απ οτι βγάζει το ups του,και δουλευε μια χαρά με 3 λεπτα αναμονης.Μου έχουν πει ότι τα ups δουλευουν παραλληλα και γι αυτο σου ειπα αυτα πριν.

και όσο για αυτο που ρωτησα ποιο πάνω, τι θα προτιμουσες απ τα δύο ups που ανέφερα παραπάνω?

exoume kai leme.o filos sou malon den ixe balei parapano pragmata apo oti antexe to ups i to ups itan toso xalia oso kapoia alla pou den kanoun overload kai apla pezoun mexri na liosei mesa kati opos kai exei ginei.

otan pareis ena ups px smart apc 1500 sou leei oti antexei mexri 980 watt.auto den einai mono otan ine pano stin mpataria alla genika.sto apc ama baleis parapano apo 980 tha sou kanei overload kai tha klisei mono tou gia prostasia.giati sou leei oti sta 980 watt antexei px 10 lepta.ama baleis esi 1500 watt auto den simenei oti tha pexei to ups alla tha kratisei 7 lepta alla simenei oti den tha pexei katholou.gia auto kai o logos pou poulane px ups 2000va kai 3000va.otan thes apla na auxiseis ton xrono sou tote o enas tropos ine na pareis ups pou antexei parapano watt opote esi xrisimopoieis ligotera ara exeis perisotero xrono(ta megalitera ups exoun megaliteres mpataries gia na antexoun to full load alla iparxei kai diafora sto kikloma.diladi ama pareis ena ups 1000 kai tou baleis mpaataries apo 2000 den simenei oti tha ginei 2000.tha einai 1000 ari pali apla tha krataei parapano.o allos tropos gia parapano xrono ine na prostheseis battery pack.px i apc dinei to 1500 ups kai dinei kai battery pack gia auto.pali mexri 1000 watt(1500va)tha antexei apla logo tou battery back tha kratisei perisotero.ta line interactive apla to reuma to pernane mesa apo to avr kai sto bgazoun kai sou dinoun apo to battery otan xriastei.alla pali den mporeis na xeperaseis ta megista watt pou mporei na sou dosei.opos tha deis otan perneis ena ups pano apo 2000va t kalodio trofodosias epidi pernane 1500+watt einai pio xontro.allazoun arketa den einai mono megaliteri mpataria.ta kala ups des px manual apc otan xeperaseis ta watt sou klinei automata.opos episis exei kai led poso to exeis fortosei gia na xereis ta oria.to blepeis kai mesa apo to interface.to kikloma exei ftiaxtei gia na sou dinei mexri px 1000 watt ite on battery ite se reuma.sorry gia to greeklish απλα ηταν απαντηση σε Pm

Λοιπόν παίδες προσωπικά είμαι αρνητικά προκατειλημμένος για τα UPS γιατί σε φίλο μου που άφησε το PC να κατεβάζει φεύγοντας να πάει να βάλει βενζίνη στο αμάξι και μετά από ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος γύρισε σπίτι και τα βρήκε όλα καμένα, τροφοδοτικό, μνήμες, δίσκους, επεξεργαστές.

Στο κατάστημα που παραπονέθηκε για το UPS του είπαν ότι φταίει η ΔΕΗ γιατί δέν έδωσε σωστό Ημίτονο (τι σκατά είναι το ημίτονο δεν ξέρω, το μόνο που ξέρω είναι ότι καίει και τσουρουφλάει).

Τώρα στο γραφείο έχουμε ένα φωτοτυπικό αξίας 3500euro της Panasonic το οποία σταμάτησε να δουλεύει με κάποια ένδειξη βλάβης στην οθονίτσα.

Το στείλαμε για service, μας το γυρίσατε πίσω, δεν δούλευε, το ξαναστείλαμε τρεις φορές, τίποτα.

Ο τεχνικός ισχυρίστηκε ότι στο δικό του εργαστήριο το μηχάνημα είναι ΟΚ και ότι κάτι παίζει με το ρεύμα στην περιοχή μας, έρχεται ο super duper "ρευματολόγος" της Panasonic και μας συνδέει

σταθεροποιητής τάσης AVR1000W 63.03

UPS Accupower 2000VA Line Inter 205.00 όλα μαζί με ΦΠΑ= 318.96 για να προστατέψουμε φωτοτυπικό 3500euro όχι για ένα PC των 1000

Το θέμα είναι ότι πάλι δεν δουλεύει το γ@μ#meνο, ο ειδικός "ρευματολόγος" σήκωσε τα χέρια ψιλά και είπε:

ΕΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ UPS ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ, ΕΑΝ Ο ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΗΣ ΤΩΝ 63,03 EYRO ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΙΖΕΣ ΑΛΙΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΑ ΜΠΑΡΟΥΤΙΑΣΕΙ ΟΛΑ Η ΔΕΗ

ουσιαστικά τι είπε ο άνθρωπος εάν έχεις παράπονα με το ρεύμα στην περιοχή σου ότι και να κάνεις δεν θα σωθείς, εάν το ρεύμα είναι σωστό και θέλεις να ξοδευτείς για να νομίζεις ότι το έκανες καλύτερο τότε πάρε UPS+σταθεροποιητή με αναλογία 318,96/3500 για ένα PC 1000 ευρώ δηλαδή ένα πολύμπριζο ασφαλείας είναι υπεραρκετό αν έχεις μπλεξίματα με ΔΕΗ άλλαξε σπίτι.

το καλυτερο Ups ειναι το Online για να παρεις πολυ καλο ρευμα.απο εκει και περα στα line interactive αν η ποιοτητα ειναι χαλια θα βελτιωθει μεχρι ενα οριο.αυτο για το ημιτονο κτλ ειναι αυτο που λεμε πιο πανω.τα ακριβα ups βγαζουν sine wave Που πολλες συσκευες το εχουν αναγκη αλλιως κανουν διαφορα.τα φτηνα Ups βγαζουν near sinewave.τωρα για τον πρωτο φιλο σου δεν του φταιει κανεις αν παιρνει ups Των 100 ευρω Noname.επειδη υπαρχουν φτηνα Ups δεν σημαινει οτι κανουν δουλεια.το καλο Ups εχει και καλα λεφτα ειτε θελουμε να το δεχτουμε ειτε οχι.επισης το Ups δεν θα δουλεψει καλα οταν δεν υπαρχει γειωση στο σπιτι που ειναι ευκολο να το καταλαβεις αυτο.τα πολυπριζα ασφαλειας επισης δεν παιζουν αμα δεν υπαρχει γειωση.δεν θα κανουν ζημια απλα θα τα εχεις βαλει τζαμπα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...