IMAndreas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 εγώ θυμάμαι σε ένα Ups 600άρι που έχω και είχε γίνει διακοπή το καλοκαίρι το βγάζω από εκεί που ήταν (σαλόνι) το βάζω στο δωμάτιό μου και ανεμιστήρα πάνω λόγο ζέστης (χαχα) και ο ανεμιστήρας έκανε ένα περίεργο θόρυβο σαν φούρνος μικροκυμάτων. Δεν ξέρω αν δεν του έφταναν τα watt ή λόγο παλιάς τεχνολογίας? Ποιος ξέρει απλά το αναφέρω γιατί είναι παρόμοιο με εσένα που είχες κάποιον θόρυβο.
Benton Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 εγώ θυμάμαι σε ένα Ups 600άρι που έχω και είχε γίνει διακοπή το καλοκαίρι το βγάζω από εκεί που ήταν (σαλόνι) το βάζω στο δωμάτιό μου και ανεμιστήρα πάνω λόγο ζέστης (χαχα) και ο ανεμιστήρας έκανε ένα περίεργο θόρυβο σαν φούρνος μικροκυμάτων. Δεν ξέρω αν δεν του έφταναν τα watt ή λόγο παλιάς τεχνολογίας? Ποιος ξέρει απλά το αναφέρω γιατί είναι παρόμοιο με εσένα που είχες κάποιον θόρυβο. Τον θορυβο σε μενα το εκανε με το που δοκιμασα να δω αν θα τη παλεψει το ups οταν θα γινει διακοπη ρευματος,με το που κατεβασα το γενικο και μπηκα στο δωματιο να δω αν ειναι ανοιχτο το pc ακουγα το σφυριγμα,πολυ μικρο αλλα πρωτη φορα το εκανε...παλι καλα που δεν πηρε τιποτα αλλο μαζι του,σ'αυτο ημουν τυχερος
linuxovios Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 και με το που το συνδεσα με το ups να καει υστερα απο 2 ωρες ειναι καπως,αν και οταν το εβαλα ακουγα ενα σφυριγμα απο το πισω μερος του τροφοδοτικου.Οταν το ανοιξα ειχε μαυρισει ολο το κυκλωμα του PFC,μονο εκει ειχε μαυριλα... Μα το modified sinewave δίνει το ups μόνο όταν έχει πέσει το ρεύμα και δουλεύει από τη μπαταρία. Δε νομίζω ότι όταν υπάρχει τάση ΔΕΗ, το ups δίνει modified sinewave ρεύμα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.
Benton Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μα το modified sinewave δίνει το ups μόνο όταν έχει πέσει το ρεύμα και δουλεύει από τη μπαταρία. Δε νομίζω ότι όταν υπάρχει τάση ΔΕΗ, το ups δίνει modified sinewave ρεύμα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Ναι,δεν το διευκρινισα αυτο...οταν το εβαλα να δουλεψει απο μπαταρια εγινε αυτο!
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Τα switching psu (το 99% δηλαδή) δεν έχουν κανένα πρόβλημα από modified sinewave. Τα hiper 530 σκάγανε σαν τις μύγες (έσκασε και του αδελφού μου) ούτως ή άλλως λόγω παρτίδας. Το hiper 730 type M δουλεύει απροβλημάτιστα 2+ χρόνια παρέα με ένα modified sinewave ups (ουκ ολίγες φορές δούλεψε από τη μπαταρία του ups μετά από πτώση ρεύματος). Και οποιοδήποτε enermax να βάλεις, δεν έχεις θέμα. Είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα τροφοδοτικά που μπορεί να έχουν θέμα με modified sinewave ups. Εγώ δεν τα έδοσα τα λεφτά για APC και δεν το μετάνιωσα και πιστεύω η πλειοψηφία του κόσμου επίσης. Ακόμα θα ήθελα να ήξερα πώς είσαι σίγουρος ότι το ups σου έκαψε το τροφοδοτικό. Υ.Γ. Όποιος πιστεύει ότι το ρευματάκι της ΔΕΗ είναι πραγματικό sinewave, πλανάται πλάνην οικτράν. απλα στη πραξη πολλα γινονται .και η apc εχει πει με active pfc να βαζεις sinewave.σε ενα τροφοδοτικο που ειχα levicom 550(to thimithika) οταν πηγαινε ενα απλο Ups on battery πραγματι εκανε σφυριγμα.δεν καηκε αλλα εκανε σφυριγμα. ε smart που εβγαζε sinewave δεν εκανε τετοιο θορυβο.τεραστιο τοπικ ειναι αυτο.
poulinos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 επισης τα smart απο καποια va και πανω εχουν fan αλλα το ακους ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ οποτε δεν σε ενοχλει το να ειναι μεσα στο δωματιο σου.αντιθετα με τα mge nova Που εχουν ενα φαν 4χ4 που γκαριζει συνεχεια.επισης μπορεις να το ορισεις σε silent για να μην σου σπαει τα νευρα με το μπιπ μπιπ οταν κοβετε το ρευμα.το pc επισης μπορει να ρυθμιστει να κανει shutdown μετα απο καποια λεπτα αφου εκτελεσει καποιες εντολες που μπορει να θες εσυ.αυτοι και αλλοι πολλοι ειναι οι λογοι που τα smart ειναι τοσο ακριβα.ρυθμιζεις μεχρι και sensitivity.οι μπαταριες αλλαζονται απο το χρηστη και ειναι hot swap για να μην χρειαζεται να κλεισεις το ups.
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Εγω που είχα APC το back-up cs 350 αναφερόμενη ώρα που μου κρατούσε ήταν 12 λεπτά..ποτέ δεν έπιασε τόσο στα 5 έμενε με το φόρτωμα που είχα στο pc+οθόνη,και μετά αφού εξαντλήθηκε η μπαταρία δεν κρατούσε ούτε 1 λεπτό.. Λοιπόν intel core duo 2,6ghz,8600gt 512mb,4gb ram,250gb HHD,500W τροφοδοτικό.οθόνη philips 220E tft,webcam,2xwireless gamepads,πολυμηχάνημα,κάρτα ήχου 5.1,και άλλα 5 περιφερειακά με usb.Δεν ξέρω αν έτσι μπορώ να βάλω κριτήρια για αγορά,απλά σκέφτηκα για την κατανάλωση που κάνει ο υπολογιστής με όλα αυτά. Τα λεφτά που δίνω 250-300... Εξηγήστε μου γιατί δεν καταλαβαίνω τα VA,δεν μπορώ να υπολογίσω.. Έκανα και θέμα http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=360675 ,μου είπαν λίγο τα παιδιά εκεί..
poulinos Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 350 va =200 watt και λιγοτερο.απορω πως σου κρατησε καν το μηχανημα.250 -300 ευρω.ωραιο ειναι το apc smart sua 1000 που ειναι 1000 va = 700 watt αλλιως το apc rs 1200 lcd.
xtrmsnpr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2010 Όχι αυτό είναι το καινούργιο σύστημα που έχω..δεν το σύνδεσα καν πάνω του. Δεν έχω καταλάβει πώς το μετράμε τώρα αυτά τα VA..θέλω να κρατάει λίγο χρόνο..μην κλείνουν αμέσως..Και μιλάμε μόνο για apc;;
Roger Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Κυριοι,πριν αρχισετε να δινετε link και να προτεινετε ups βεβαιωθειται οτι γνωριζεται καποια πραγματα.Ενα ups που θα τοποθετηθει σε μια τηλεοραση θα πρεπει να δινει καθαρο ημιτονο ειδαλλως υπαρχει φοβος να κλαιμε την τηλεοραση μας. Αν η υπαρξη του ups ηταν για να βαζαμε οτι μας κατεβαινε στο κεφαλι,τοτε ολα τα ups θα ερχονταν με ενα ενσωματωμενο πολουμπριζο 6 θεσεων,για να μπει η καφετερια ,το λαμπατερ,η σομπα για τα ποδια μας και αμα κανουμε και εργασιες κοτσαρουμε και ενα γωνιακο τροχο να κοψουμε κανενα πλακακι.Γι αυτο ακριβως τον λογο ο κατασκευαστης εχει θηλυκες εξοδους και οχι σουκω.Η πατεντα κοβω και ραβω πολυμπριζο ειναι μια ελληνικη χαζομαρα που αποσκοπει να βαλουμε τα ηχειακια μας ,τον φορτιστη του κινητου,και το φωτιστικο. Αναφορα εγινε και για ps3,εκτυπωτες και scanners.Εχετε παρεξηγησει τελειως την εννοια του ups. Σκοπος του ups ειναι να τοποθετηθει μονο ο υπολογιστης και η οθονη,να σωσουμε δεδομενα και να προλαβουμε να παρουμε backup.Αναφορικα σημειωνω οτι η λαμπα του φουρνου ενος μεσαιου laser εκτυπωτη καταναλωνει 700W,ενα ups δηλαδη ισον ενας εκτυπωτης.Οι inkjet καταναλωνουν πολυ λιγοτερο αλλα δεν εχουμε κανενα λογο να τους τοποθετουμε επανω. Οτιδηποτε ειναι αυτο που θα τοποθετηθει πανω στο ups καταναλωνει καποια watt,ας ειναι 10,20 ,50.Οταν λοιπον περασει ο καιρος και οι μπαταριες αρχισουν να τελειωνουν,ο χρονος λειτουργιας μειωνεται κατα πολυ.Τα λεπτα εχουνε γινει 2 αντι για 10 ,και το ups χαροπαλευει να ανταπεξελθει.Αν λοιπον ειναι επιβαρυμενο και με προσθετα καλουδια τοτε αυτα τα 100W που μοιραζουμε σε χαζομαρες θα τα σπαταλησει εκει και ολο το συστημα θα καταρρευσει.Αυτα τα πολυτιμα 100w θα μπορουσαν καλλιστα να μας δωσουν αλλα 30 δευτερολεπτα να σωσουμε οτι μπορουμε. Προστασια στις υπολοιπες συσκευες μπορουμε να δωσουμε με πολυμπριζα ασφαλειας ή με σταθεροποιητες τασης ,δεν υπαρχει λογος να σπαταλαμε λεφτα σε πανακριβα ups που διαβασα παραπανω.Ακομα και τωρα ,σε μεγαλα πολυκαταστηματα πουλανε τηλεορασεις και ''ψηνουνε '' τον αγοραστη να παρει ups για να ειναι σιγουρος.Μην σας παραμυθιαζουνε τοσο ευκολα. Οπως πολυ σωστα αναφερθηκε,για να ειμαστε σιγουροι,βαζουμε ενα πολυμπριζο ασφαλειας πριν το ups και ειμαστε υπερπροστατευμενοι. Ερχομενος λοιπον στο θεμα του φιλου ,θα πρεπει να αγορασει ενα μετριο ups (μαρκες οπως apc,mge ,powerware,tigra,ειναι καλες αλλα ακριβες) λιγο παραπανω απο τα συνολικα watt του υπολογιστη και της οθονης.Αρκετα μεγαλυτερο ups θα πρεπει να αγοραστει MONO αν υπαρχει η σκεψη για τοποθετηση δευτερου υπολογιστη στο ιδιο ups. Οι σπαζοκεφαλιες ,αχ τι να παρω ,το ενα κραταει τοσα δευτερολεπτα το αλλο ομως περισσοτερα,και τετοιου ειδους σκεψεις δεν πρεπει να εχει ενας αγοραστης.Βackup και σβηνεις,2 λεπτα το πολυ Το ups δεν εχει κατασκευαστει για να παιζουμε warcraft οταν ειναι κομμενο το ρευμα. Αν αφησουμε τα φωτα στο αυτοκινητο μας αναμμενα το βραδυ,τι θα παθει η μπαταρια? Χαιρετε
linuxovios Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 .Ενα ups που θα τοποθετηθει σε μια τηλεοραση θα πρεπει να δινει καθαρο ημιτονο ειδαλλως υπαρχει φοβος να κλαιμε την τηλεοραση μας. Σκοπος του ups ειναι να τοποθετηθει μονο ο υπολογιστης και η οθονη,να σωσουμε δεδομενα και να προλαβουμε να παρουμε backup Χμ... Τι διαφορά έχει η τηλεόραση του πρώτου παραδείγματος (που θα την κλαίμε) με την 24άρα μου οθόνη (που δεν θα την κλαίμε) όταν συνδεθούν στο ups? Πάντως στο modified sinewave ups μου, έχουν παίξει εδώ και χρόνια απροβλημάτιστα 2 διαφορετικά desktop, 3 διαφορετικές οθόνες (από λάμπα 19" μέχρι TFT 24" ) , router, switch (για να μη χάνω δίκτυο την ώρα της απώλειας ρεύματος) και inkjet εκτυπωτής (τα τελευταία με πατέντα μετατροπής πολύμπριζου σε αποδέκτη DIN). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ποτέ δε μου κάηκε κάτι από τα παραπάνω.
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Χμ... Τι διαφορά έχει η τηλεόραση του πρώτου παραδείγματος (που θα την κλαίμε) με την 24άρα μου οθόνη (που δεν θα την κλαίμε) όταν συνδεθούν στο ups? Πάντως στο modified sinewave ups μου, έχουν παίξει εδώ και χρόνια απροβλημάτιστα 2 διαφορετικά desktop, 3 διαφορετικές οθόνες (από λάμπα 19" μέχρι TFT 24" ) , router, switch (για να μη χάνω δίκτυο την ώρα της απώλειας ρεύματος) και inkjet εκτυπωτής (τα τελευταία με πατέντα μετατροπής πολύμπριζου σε αποδέκτη DIN). Δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ποτέ δε μου κάηκε κάτι από τα παραπάνω. δεν σημαινει οτι θα καει κατι απλα λεμε κανονικα τι ειναι το σωστο.και το αμαξι λειτουργει και στα κοκκινα αλλα ο κατασκευαστης σου λεει μην το πας.για το ups δεν ειναι θεμα το να βαλεις ενα εκτυπωτακι πανω που τρωει 20 watt.εγω τα εβαζα ολα πανω αλλα παντα επαιρνα Ups πολυ μεγαλυτερο για να μην δουλευει στα ορια.ενα ρουτερ δεν ειναι ουτε 5 watt,ενας εξωτερικος σκληρος περι τα 20 watt.ενα λαμπατερ που εχω 20 watt.ολα εκτος απο laser εκτυπωτη ειναι λιγα πολυ λιγα watt
IMAndreas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε roger αυτή είναι η έννοια του ups αλλά μερικοί (ναι και εγώ! ) θέλουνε να έχουνε παραπάνω αυτονομία σε διακοπή ρεύματος πχ 5λεπτών να μην σβήσουν τα συστήματα που έχουμε συνδέσει πάνω. Και εάν πάρουμε και ένα UPS κατά τη γνώμη μου το οποίο βγάζει τα 2πλάσια watt από αυτά που θέλουμε τότε και θα έχουμε παραπάνω χρόνο αυτονομίας και δεν θα ζορίζουμε την μπαταρία κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα. Πως έχουν γεννήτρια μερικά σπίτια όταν γίνεται διακοπή του ρεύματος? Έτσι και για μερικούς χρήστες είναι comfort να έχουν pc στην διακοπή ρεύματος.
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 δεν ειναι λαθος αυτο που λες απλα υπαρχει ενα κακο.αντι να δωσει καποιος λεφτα για να παρει ενα καλυτερο Ups Πχ apc smart δινει λεφτα για παραπανω va ενω σαν Ups ειναι της πλακας.
Roger Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2010 Φίλε roger αυτή είναι η έννοια του ups αλλά μερικοί (ναι και εγώ! ) θέλουνε να έχουνε παραπάνω αυτονομία σε διακοπή ρεύματος πχ 5λεπτών να μην σβήσουν τα συστήματα που έχουμε συνδέσει πάνω. Και εάν πάρουμε και ένα UPS κατά τη γνώμη μου το οποίο βγάζει τα 2πλάσια watt από αυτά που θέλουμε τότε και θα έχουμε παραπάνω χρόνο αυτονομίας και δεν θα ζορίζουμε την μπαταρία κάθε φορά που κόβεται το ρεύμα. Πως έχουν γεννήτρια μερικά σπίτια όταν γίνεται διακοπή του ρεύματος? Έτσι και για μερικούς χρήστες είναι comfort να έχουν pc στην διακοπή ρεύματος. Aν ειναι λοιπον comfort να εχεις pc σε διακοπη ρευματος τοτε λεφτα να εχεις να αγοραζεις μπαταριες.Ριξε μια ματια ποσο κανουν οι μπαταριες.Για να μην ψαχνεις αδικα ο πιο κοινος τυπος μπαταριας ειναι 12v 7ah.Αν θα αγορασεις και τις γνησιες που δινει η apc καταστραφηκες. Περι ορεξεως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.