Προς το περιεχόμενο

αγορά UPS + πολύμπριζο?

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μερικές απορίες:

1) τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701137 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701123

2) για υπέρταση μπορώ κάτι να κάνω προληπτικά ή δεν χρειάζεται σε περίπτωση που βάλω APC που θεωρείται καλή?

3) για αυτα που θέλω να συνδέσω προς το παρόν και μελλοντικά μια 42άρα και κανα ps3 ή ένα pc με 600άρι τροφοδοτικό το 1000άρι για κανα 20λεπτο αυτονομίας (για τις 2 μελλοντικές βλέψεις) θα μου κάνει ή να πάω στο 1500άρι?

---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:53 ----------

edit: δεν ξέρω ακόμα αν πάω σε smart apc διότι και το pc που θα συνδέσω θα διαθέτει καλό και ποιοτηκό τροφοδοτικό (κανα corsair, δεν ξέρω αν παίζει βέβαια αυτό ρόλο) και εκτός τον ήχο του τροφοδοτικού υπάρχει λόγος και για άλλες συσκευές?

---------- Προσθήκη 25-01-2010 στις 00:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 24-01-2010 στις 23:55 ----------

edit2: πως συνδέω τις συσκευές πάνω του? περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα καλώδια η τα αγοράζω?

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

το πρωτο το ups που ειναι smart sc ειναι semi sine wave near sine wave οπως το εγραψα πιο πανω δηλαδη δεν βγαζει

την τελεια καμπυλη για αυτο ειναι και πιο φτηνο απο τοδευτερο.μην παρεις το πρωτο σημαινει αυτο.

για υπερταση το Ups κανει.δηλαδη μεχρι τα 273 volt εξορισμου δουλευει το avr και μετα τα 273 σου δινει απο την μπαταρια.ολα

αυτα ειναι πληρως παραμετροποιησημα.εγω παντως πριν το Ups εχω ενα πολυπριζο ασφαλειας για ενα και μονο λογο.κανει ουτε 20 ευρω και το εχω βαλει και για πολυπριζο αλλα πιο πολυ αν γινει κατι το πολυ xtreme απο κεραυνο μεχρι δεν ξερω τι το χοντρο το αγγουρι να το φαει το πολυ πριζο και μετα το ups και ο εξοπλισμος μου.το πολυπριζο ασφαλειας εχει μια ασφαλεια που πεταγεται οπως και το Ups.επισης τα smart ειναι πληρως παραμετροποιησημα σαν Ups kai βλεπεις απλα ταπαντα και ρυθμιζεις τα παντα.επισης τα smart xl παιρνουν και extra battery pack.

καλυτερα πηγαινε στο 1500 για να εχεις spare.

αν βαλεις το smart επειδη βγαζει την σωστη καμπυλη ΔΕΝ εχεις θεμα με τα active pfc.βεβεαια πολυ θα σου πουν οκ και τα αλλα

ups που βγαζουν semi sine wave γιατι δεν μου εχουν καψει τροφοδοτικο.γιατι ολα τα φτηνα δεν βγαζουν sine wave.δεν ειναι

υποχρεωτικο οτι θα σου καψει το τροφοδοτικο απλα εχει γινει αυτο (για αυτο και σου ειπα μην παρεις το apc smart sc) που ειναι

πιο φτηνο.η apc σε εμαιλ ειχε πει οτι για active pfc καλο ειναι να ειναι sine wave.πλεον ολα ειναι active pfc.για αλλες συσκευες

δεν εχω ακουσει κατι.επισης αν αποφασισεις να πας σε smart apc ups ξερω ενα δυο ατομα που δινουν smart apc απλα δεν γραφω τιποτα

εδωμεσα για να μην θεωρηθει αγγελια.και αυτο που σου ειπα πιο πριν

το sc to apc to smart= Waveform Type Stepped approximation to a sinewave

ενω το αλλο το πιο ακριβο Waveform Type Sine wave

και αντιστοιχια

το sc Output Power Capacity 865 Watts / 1500 VA

ενω το αλλο Output Power Capacity 980 Watts / 1500 VA

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος VA * 0,6 = W

να σημειωσω μονο οτι αυτο δεν ειναι κανονας βεβαια, ειναι απλα ενας πολυ μπακαλιστικος τροπος για να υπολογισεις πανω κατω τι θα χρειαστεις.

Δημοσ.
Έχω μερικές απορίες:

1) τι διαφορά έχουν αυτά τα δύο? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701137 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701123

2) για υπέρταση μπορώ κάτι να κάνω προληπτικά ή δεν χρειάζεται σε περίπτωση που βάλω APC που θεωρείται καλή?

3) για αυτα που θέλω να συνδέσω προς το παρόν και μελλοντικά μια 42άρα και κανα ps3 ή ένα pc με 600άρι τροφοδοτικό το 1000άρι για κανα 20λεπτο αυτονομίας (για τις 2 μελλοντικές βλέψεις) θα μου κάνει ή να πάω στο 1500άρι?

---------- Προσθήκη στις 23:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:53 ----------

edit: δεν ξέρω ακόμα αν πάω σε smart apc διότι και το pc που θα συνδέσω θα διαθέτει καλό και ποιοτηκό τροφοδοτικό (κανα corsair, δεν ξέρω αν παίζει βέβαια αυτό ρόλο) και εκτός τον ήχο του τροφοδοτικού υπάρχει λόγος και για άλλες συσκευές?

---------- Προσθήκη 25-01-2010 στις 00:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 24-01-2010 στις 23:55 ----------

edit2: πως συνδέω τις συσκευές πάνω του? περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα καλώδια η τα αγοράζω?

δινει καλωδια μεσα αλλα αμα ειναι να συνδεσεις πραγματα οπως λαπτοπ τηλεοραση η κατι αλλο που δεν εχει το βυσμα του pc απλα πας και παιρνεις απο το πλαισιο ενα πολυ πριζο που απο την μια ειναι πολυπριζο και απο την αλλη ειναι βυσμα για Ups.εναλακτικα μεσα στο κουτι σου δινουν ενα βυσμα.κοβεις το καλωδιο του πολυπριζου και του βαζεις τετοιο βυσμα.

Δημοσ.
πως συνδέω τις συσκευές πάνω του? περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα καλώδια η τα αγοράζω?

Καλύτερο είναι αυτά που μπαίνουν κατευθείαν στο ups, χωρίς αντάπτορα:

post-9415-129063054369_thumb.jpg

Δημοσ.
Καλύτερο είναι αυτά που μπαίνουν κατευθείαν στο ups, χωρίς αντάπτορα:

αυτο εννοουσα.το πλαισιο εχει τετοια πολυπριζα.6 ευρω κανει με 3 πριζες.αλλιως παιρνεις ενα μεγαλο και κοβεις την κανονικη πριζα και βαζεις τετοιο βυσμα.το βυσμα κανει max 2 euro ενω στα smart apc ειναι στην συσκευασια μεσα.

Δημοσ.

Ακόμα μια ερώτηση χαχα

Προς το παρόν επειδή τα μόνο που θέλω να βάλω στο ups είναι το laptop (που σε διακοπή το βγάζω και από την πρίζα μην τρώει watt) και την οθόνη. Σαν βασικά ίσως τα ηχεία, εκτυπωτή, σκανερ αλλά θα είναι off απλά για προστασία α και το φωτιστικό κλασικά. Οπότε για ένα μισάωρο αυτονομία και για αυτά που θέλω λέω να πάρω ένα accupower σαν αυτό και όταν είναι να βάλω τον υπολογιστή ή βάλω καμια τηλεώραση όπως έλεγα πιο πάνω τότε πάιρνω 1-2 smart 1000-1500άρια....

τι λέτε?

Δημοσ.

και αυτο μπορεις να κανεις.για αυτα τα πραγματα θα σου φτασει μεχρι και το apc με την lcd Που βγαινει σε 800 και 1200 μετα.απλα θα χαλασεις 100 ευρω και μετα θα πληρωσεις αλλα τοσα και θα εχεις και ενα ups spare.εσυ ξερεις εσυ αποφασιζεις.

Δημοσ.

σε accupower δεν μπορω να πω αποψη.υπαρχουν και τα Mge αλλα η καλη σειρα που ακουγονται καλα λογια.δεν εχεις και κατι που να με ενδιαφερει στις αγγελιες να καναμε καμια τραμπα που εχω ενα apc 1500 που μου περισσευει.γαμωτο.

Δημοσ.

Τo accupower που εβαλες σε λινκ μου εκαψε το τροφοδοτικο(Hiper 530W),ειχα ανοιξει και θεμα γι'αυτο παλιοτερα...να ξερεις αυτα βγαζουν modified sinewave και οχι true sinewave που χρειαζονται ολα τα active pfc τροφοδοτικα!!Ειχα στειλει και mail στην PC&PC για να ρωτησω αν συνεργαζεται με το καινουριο τροφοδοτικο και μου ειπαν οτι θα εχω προβληματα μεχρι που θα μου το καψει και αυτο.Το παρατησα και γω σε μια γωνια και καθεται το Ups!Αποψη μου ειναι λοιπον να στραφεις σε καποιο της APC της σειρας Smart τα οποια βγαζουν true sinewave,ειναι λιγο ακριβα αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο...

αυτο ηταν το δικο μου:http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Protection/UPS/AccuPower-eyeOn-1400VA-UPS-Line-Inter-EYEON-1400.htm ειναι λιγο μεγαλυτερο σε VA αλλα εχει τα ιδια χαρακτηριστικα και ειναι της ιδιας σειρας..

Δημοσ.

αυτο ηταν που ανεφερα και εγω πιο πανω οτι καποιοι τα εχουν καψει .λιγοι μεν γιατι σχεδον το 90 τις εκατο δνε παιρνει sinewave αλλα κανονικα sinewave και active pfc πανε μαζι.

Δημοσ.

Τα switching psu (το 99% δηλαδή) δεν έχουν κανένα πρόβλημα από modified sinewave. Τα hiper 530 σκάγανε σαν τις μύγες (έσκασε και του αδελφού μου) ούτως ή άλλως λόγω παρτίδας. Το hiper 730 type M δουλεύει απροβλημάτιστα 2+ χρόνια παρέα με ένα modified sinewave ups (ουκ ολίγες φορές δούλεψε από τη μπαταρία του ups μετά από πτώση ρεύματος). Και οποιοδήποτε enermax να βάλεις, δεν έχεις θέμα. Είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα τροφοδοτικά που μπορεί να έχουν θέμα με modified sinewave ups. Εγώ δεν τα έδοσα τα λεφτά για APC και δεν το μετάνιωσα και πιστεύω η πλειοψηφία του κόσμου επίσης.

Ακόμα θα ήθελα να ήξερα πώς είσαι σίγουρος ότι το ups σου έκαψε το τροφοδοτικό.

Υ.Γ. Όποιος πιστεύει ότι το ρευματάκι της ΔΕΗ είναι πραγματικό sinewave, πλανάται πλάνην οικτράν.

Δημοσ.

Χμμμ ναι και παίζει να εξαρτάται και η κάθε περιοχή. Πάντως το να πάρω αυτό για πχ είναι για να με κρατήσει 1-2 λεπτά υποθέτω και τώρα 128ευρά για 1-2 λεπτά δεν πολυλέει...

οπότε δίνω ένα 100ευρω και παίρνω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701107 εντάξει δεν θα έχω τρελή αυτονομία (υπολογίζω μόνο οθόνη 10λεπτα) αλλά όταν θα μπει και ο υπολογιστής μπορώ να το βάλω σε μια τηλεόραση ή άλλη συσκευή.

---------- Προσθήκη στις 20:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:08 ----------

Τα switching psu (το 99% δηλαδή) δεν έχουν κανένα πρόβλημα από modified sinewave. Τα hiper 530 σκάγανε σαν τις μύγες (έσκασε και του αδελφού μου) ούτως ή άλλως λόγω παρτίδας. Το hiper 730 type M δουλεύει απροβλημάτιστα 2+ χρόνια παρέα με ένα modified sinewave ups (ουκ ολίγες φορές δούλεψε από τη μπαταρία του ups μετά από πτώση ρεύματος). Και οποιοδήποτε enermax να βάλεις, δεν έχεις θέμα. Είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΑ τα τροφοδοτικά που μπορεί να έχουν θέμα με modified sinewave ups. Εγώ δεν τα έδοσα τα λεφτά για APC και δεν το μετάνιωσα και πιστεύω η πλειοψηφία του κόσμου επίσης.

Ακόμα θα ήθελα να ήξερα πώς είσαι σίγουρος ότι το ups σου έκαψε το τροφοδοτικό.

Υ.Γ. Όποιος πιστεύει ότι το ρευματάκι της ΔΕΗ είναι πραγματικό sinewave, πλανάται πλάνην οικτράν.

μα και εγώ δεν θέλω καν να βάλω υπολογιστή απλά μια οθόνη, μια λάμπα (αυτά) δλδ που έχουν δικά τους τροφοδοτικά και δεν ξέρω άμα κάψει τίποτα...

Δημοσ.

Κοιτα δεν ειμαι και 100% σιγουρος αλλα το να παιζει 2 χρονια χωρις προβλημα,με διακοπες ρευματος,overclocking κτλ και με το που το συνδεσα με το ups να καει υστερα απο 2 ωρες ειναι καπως,αν και οταν το εβαλα ακουγα ενα σφυριγμα απο το πισω μερος του τροφοδοτικου.Οταν το ανοιξα ειχε μαυρισει ολο το κυκλωμα του PFC,μονο εκει ειχε μαυριλα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...