glaza Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά,εχω μια ερώτηση σχετικά με τους αλγόριθμους αυτούς...Στο παράδειγμα που έχει στον αλγόριθμο FIFO για παράδειγμα που είναι και ο πιο απλός στην συμβολοσειρά της σελίδας 17 http://www.scribd.com/doc/16407181/Operating-Systems-10-Page-Replacement-Algorithms βγάζει 6 page faults.Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα επρεπε να υπολογίζουμε κανονικά και τα page faults που προκύπτουν μέχρι να γεμίσει το πλαίσιο ή αφότου γεμισει και μετά αρχίζουμε να μετράμε???? SOSOSOSOS....γιατί σε άλλα παραδείγματα συνοπολογίζει και τις δ/νσεις μέχρι να γεμίσουν τα πλαίσια σαν page faults... Επίσης, αν κάποιος που απαντήσει και προφανώς γνωρίζει επί του θέματος μπορεί να μου εξηγήσει αναλυτικά (οσο μπορει βέβαια) με τον αλγόριθμο clock πώς θα γίνει το συγκεκριμένο παράδειγμα (?) Ευχαριστώ πολύ in advance παίδες...
glaza Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 εντάξει τους κατάλαβα όλους πως δουλεύουνε..το θέμα είναι μονο το πρώτο κομμάτι πλέον..αν όταν ειναι άδεια τα πλαίσια στην αρχή και φορτώνονται οι σελίδες προκύπτουν page faults ή πρώτα γεμίζουν και μετά αρχίζουμε και μετράμε page faults...
tespa_2002 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 εντάξει τους κατάλαβα όλους πως δουλεύουνε..το θέμα είναι μονο το πρώτο κομμάτι πλέον..αν όταν ειναι άδεια τα πλαίσια στην αρχή και φορτώνονται οι σελίδες προκύπτουν page faults ή πρώτα γεμίζουν και μετά αρχίζουμε και μετράμε page faults... Αυτά είναι κανονικά Page Faults και η άποψή μου είναι ότι τα μετράς κανονικά. Εξυπηρετούνται ακριβώς με τον ίδιο μηχανισμό με τα επόμενα. Η μόνη διαφορά είναι ότι δε χρειάζεται να δημιουργήσεις κενά πλαίσια, γράφοντας δεδομένα στο δίσκο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.