spyros.cs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Το πρόβλημα έχει ως εξής, αφού διαπίστωσε ο τεχνικός ότι έχει καεί η μητρική κάρτα, πήρα αυτήν εδώ για να την αντικαταστήσω. λόγω βιασύνης, αλλά και επειδή είναι η μοναδική με 2 IDE διασυνδέσεις που κατάφερα να βρω, δεν πρόσεξα ότι έχει "20 pin ATX power connector" ενώ το τροφοδοτικό μου έχει 24 pin. google-αροντας στο forum και αλλού οι απόψεις για το αν μπορεί να λειτουργήσει διαφέρουν, κάποιοι προτείνουν αυτόν τον μετατροπέα, κάποιοι άλλοι αυτόν, ενώ ορισμένοι προτείνουν απλά να το συνδέσω όπως είναι και ας περισσεύουν 4pins. έχω δοκιμάσει να το συνδέσω όπως είναι, αλλά πατώντας το Power button δεν παίρνει μπρος, όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά συνδεδεμένα, ενώ έχω συνδέσει και ένα 4pin σε ένα άλλο σημείο της μητρικής, αν δεν κάνω λάθος για τροφοδοσία του πληκτρολογίου. (το τροφοδοτικό λειτουργεί κανονικά, και με την καμένη μητρική ξεκινούσε και λειτουργούσαν τα ανεμιστηράκια) έχετε να προτείνετε κάποια λύση? να δοκιμάσω με κάποιον μετατροπέα ή να πάρω κατευθείαν άλλο τροφοδοτικό, και ποιο μου προτείνετε? ευχαριστώ και κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη..
stm00192 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Το 4 πιν είναι για τροφοδοσία επεξεργαστή και όχι πληκτρολογίου.... Οι μετατροπείς που έχεις βάλει είναι για να κάνουν τα 20πιν τροφοδοτικά σε 24πιν και όχι το αντίθετο... Κανονικά αν τα έχεις συνδέσει όλα σωστά το pc θα έπρεπε να άναβει.. ναι τα 24 πιν τροφοδοτικά συνδέονται κανονικότατα σε 20πιν μητρικές.... Τσέκαρε μήπως έχεις συνδέσει ανάποδα το καλώδιο του power button και γενικά οτι τα έχεις συνδέσει όλα σωστά!!!
profi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Αν όντως googlares ,συγνώμη που αμφιβάλλω,είσαι άτυχος κ διάβασες βλακείες,αυτά που δείχνεις είναι απλά προεκτάσεις κ τίποτα άλλο,ΜΗΝ αγοράσεις τίποτα!σε πολλά τροφοδοτικά τα 4 που είναι περιττά για εσένα "ξεκολλάνε" κιόλας από τα υπόλοιπα!το άάάάλλο 4pin που λες κ το έβαλες πάνω αριστερά,2 μαύρα 2 κίτρινα είναι για τον επεξεργαστή!κάτι άλλο φταίει...το power button το έχεις συνδέσει στη μητρική κάτω δεξιά κάπου μπαίνει δες τις οδηγίες?το power του τροφοδοτικού είναι στο on?τι άλλο?εεεμμμ βγάλε βάλε μία κ την μπαταρία...κ βλέπουμε!όλα αυτά με την προυπόθεση οτι το τροφοδοτικό δεν έχει πρόβλημα!
spyros.cs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 είχα την εντύπωση ότι ο πρώτος μετατροπέας είναι ο σωστός γιατί αν παρατηρήσεις τους ακροδέκτες, ο ένας είναι θηλυκός 24pin, και ο άλλος είναι αρσενικός 20+4 pin, άρα από το τροφοδοτικό 24 σε μητρική 20. δυστυχώς δεν λειτουργεί ούτε τώρα που το δοκίμασα ανάποδα το power. όλα τα άλλα είναι σωστά συνδεδεμένα, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το λάθος... ναι, το power είναι σίγουρα σωστά συνδεδεμένο σύμφωνα με το manual, κάτω δεξιά. όντως, ένα μαύρο-κίτρινο καλώδιο το ενώ συνδέσει πάνω αριστερά. on/off δεν νομίζω ότι υπάρχει στο συγκεκριμένο mobo, για την μπαταρία θα το προσπαθήσω. πάντως μου λέτε και εσείς ότι θα έπρεπε να λειτουργεί και ας περισσεύουν τα 4pins?
stm00192 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Τι επέξεργαστή έχεις βάλει πάνω στην μητρική ?? και πιο τροφοδοτικό έχεις??
spyros.cs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 ο επεξεργαστής είναι pentium 4 για 775 socket, το τροφοδοτικό ISO-P500SPP 230V.
stm00192 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 ο επεξεργαστής είναι pentium 4 για 775 socket, το τροφοδοτικό ISO-P500SPP 230V. Αυτό αμφιβάλλω αν είναι μάρκα τροφοδοτικού αλλά τεσπά... δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλες τις περιτές συσκευές (dvd drives, 2o σκληρό, κτλ κτλ) από το τροφοδοτικό άσε και μόνο μία μνήμη πάνω και δοκίμασε να δεις αν ανοίγει!!!
spyros.cs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 τροφοδοτικό είναι ρε σεις, αφού αυτό γράφει πάνω, τι να σου πω? το δοκίμασα και χωρίς συσκευές, δοκίμασα και το mobo εκτός case μπας και βραχυκυκλωνει κάπου αλλού, αλλά και πάλι τίποτα. πραγματικά δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού τώρα για να πάρω άλλο, ή αν έχει πρόβλημα η μητρική για να την πάω πίσω. τι άλλο θα μπορούσα να δοκιμάσω?
profi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Προχθές μου έφεραν ένα pc με τα ίδια συμπτώματα,δηλαδή δούλευαν μόνο οι ανεμιστήρες...άνοιξα το τροφοδοτικό,αφού ήταν εκτός εγγύησης κ δεν είχα κ άλλο πρόχειρο κ voila,3 σκασμένοι πυκνωτές!μετά από την αλλαγή του τροφοδοτικού όλα οκ...εσένα,μπορεί να είχε πάρει η μπάλα κ την μητρική,αλλά ο τεχνικός που λες...δεν πάτησε ούτε το power μετά την αλλαγή της?τι να πω!αν δεν έχεις δεύτερο κ δεν έχεις κ εγγύηση,άνοιξε το αφού πρώτα το έχεις ξεσυνδέσει από παντού,κ από το pc κ από το ΡΕΥΜΑ κ ανοίγεις μόνο το μεταλλικό περίβλημα,η πλακέτα θα είναι βιδωμένη στο ένα κομμάτι,ΜΗΝ την αφαιρέσεις,οι μεγάλοι πυκνωτές μπορεί να είναι φορτισμένοι κ επικίνδυνοι!όπως είναι εδώ στις τελευταίες εικόνες http://www.rwlabs.com/article.php?cat=&id=226&pagenumber=4 οι πυκνωτές πρέπει να είναι φλάτ από πάνω,άν είναι φουσκωμένοι ή έχουν βγάλει κ μια ουσία (την οποία δεν ακουμπάς) από πάνω ή από κάτω τότε πας για καινούργιο!ξαναλέω,ΔΕΝ αφαιρείς την πλακέτα...με δική σου ευθήνη αν θες το κάνεις!
spyros.cs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) την μητρική την τοποθέτησα μόνος μου, ο τεχνικός απλώς διέγνωσε ότι ήταν καμένη η προηγούμενη. το θέμα είναι ότι και τώρα που συνδέω ξανά την παλιά μητρική και παταώ το power button ανάβουν κανονικά τα ανεμηστηράκια, δηλαδή παίρνει μπρος λογικά δεν θα είναι καμένο το τροφοδοτικό, διαφορετικά δεν θα άνοιγε καθόλου, αυτό που με υποψιάζει από την αρχή είναι ασυμβατότητα μεταξύ τροφοδοτικου και μητρικής Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2010 από spyros.cs
stm00192 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Την περίπτωση ο τεχνικός να έκανε λάθος διάγνωση και τελικά να είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού την σκεφτηκες?? Ο "τεχνικός" δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό?? ή άλλη μητρική με το δικό σου τροφοδοτικό??
profi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Επιμένω στο τροφοδοτικό(κ ειδικά αν αυτό που έγραψες είναι όντως η μάρκα),άνοιξέ το,ελπίζω να μην σε τρόμαξα,δεν έιναι τίποτα απλά θέλει μια στοιχειώδη προσοχή!το pc που σου λέω μία έκανε boot κ μόλις έφτανε να φορτώσει το λειτουργικό έκλεινε...μια δεν έκανε τίποτα μόνο τα ανεμιστηράκια δούλευαν...κ μια έριχνε την ασφάλεια του σπιτιού! Αυτό που λες για ασυμβατότητα δεν γίνεται...δεν γίνεται καν να αφήσεις τα λάθος 4 pin εκτός,δεν κουμπώνει! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2010 από profi
spyros.cs Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Την περίπτωση ο τεχνικός να έκανε λάθος διάγνωση και τελικά να είναι πρόβλημα του τροφοδοτικού την σκεφτηκες?? Ο "τεχνικός" δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό?? ή άλλη μητρική με το δικό σου τροφοδοτικό?? δεν αποκλείεται να έχει κάνει λάθος, βασικά πάνω στην καμμένη μητρική ανάβει ένα λαμπάκι κανονικά πράσινο. μάλλον θα του το ξαναπάω με την νέα μητρική να μου το εγκαταστίσει αυτός... αρχικά θα ανοίξω και το τροφοδοτικό μπας και δω τπτ ύποπτο, είναι εκτός εγγύησης σίγουρα, το έχω από το 2006. Αυτό που λες για ασυμβατότητα δεν γίνεται...δεν γίνεται καν να αφήσεις τα λάθος 4 pin εκτός,δεν κουμπώνει! πράγματι δεν κουμπώνει διαφορετικά, απλά μην είναι λάθος οι τάσεις κτλ.
profi Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Πιστεύω τσάμπα θα κουβαλάς για να του το ξαναπάς (αν πληρώνεις κιόλας για την εξέταση ακόμα χειρότερα) ξεκοίλιασέ το!
mindtrapper Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Έχεις βάλει κάτι βίδες που πρέπει να μπουν πάνω στο case και μετά πάνω σε αυτές το mobo; Εγώ μια φορά τις είχα ξεχάσει σε ένα PC που έφτιαχνα και δεν έπαιρνε μπροστά με καμία παναγία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα