Προς το περιεχόμενο

The request could not be performed because of an I/O device error

latinmania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν εξωτερικο σκληρο δισκο μαρκας A DATA classic ch91 τον οποιο εχω χρησιμοποιησει ελαχιστα. εχω μεσα σχεδον ολα μου τα αρχεια

και καθως μετεφερα αρχεια απο τον παλαιο υπολογιστη στον εξωτερικο μετα απο 30 λεπτα που εκανε αντιγραφη που εβγαλε αυτο το μηνυμα

**The request could not be performed because of an I/O device error.**

μετα δν μπορουσα να κανω αντιγραφη.

αφαιρω τον σκληρο δισκο παντα με ασφαλες καταργηση και τον τοποθετω στον νεο μου υπολογιστη, ο οποιος τον αναγνωρισε μεν αλλα δεν μου τον εμφανιζει στην οθονη ο υπολογιστης μου και μου κολλαει το pc.

ακομα και οταν προσπαθω να κανω αφαιρεση μεσω ασφαλης καταργησης δεν μπορω.

και βλεπω οτι ο εξωτερικος δουλευει κανονικα.

αχχ τι με συμβουλευεται να κανω ??????

Δημοσ.

Να τον αφησεις στην ακρη και να τον πας την Δευτερα με το καλο σε εναν τεχνικο να σ πει ακριβως τι μπορει να κανεις για να μη χασεις τα αρχεια σου.

Δημοσ.

χμμ αυτη την απαντηση την ξερω και εγω. Οποτε ας ξαναδιατυπωσω την ερωτηση.

Ρωτάω λοιπόν τι μπορεί να ειναι αυτο το προβλημα και πως δημιουργηθηκε?

Τα αρχεια μου θα σωθουν η οχι ?

Δημοσ.

?

δεν νομιζω οτι ξερεις το πως εγινε αυτο,πολλα μπορει να εχουν συμβει,απο καποιο καλωδιακι μεχρι την κεφαλη του σκληρου

μπορει ναι μπορει οχι αναλογα με τι προγραμμα θα γινει(αν μπορει να γινει)η ανακτηση των αρχειων.Μπορει να σωθουν μερικα..

Δημοσ.

...το πρόβλημα στην "καλύτερη" περίπτωση έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά του κουτιού "A DATA classic ch91" (που περιέχει έναν σκληρό δίσκο) - στη χειρότερη με τον ίδιο τον εμπεριεχόμενο σκληρό.

Και οι δύο περιπτώσεις είναι ασ' τα, γι' αυτό και θα έλεγα πως αν ακολουθήσεις την συμβουλή "που και εσύ ξέρεις", θα δαγκωθείς μάλλον άσχημα (οικονομικώς).

...εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο : κανείς ΠΙΟ σχετικός με pc (φίλος, αδερφός, γνωστός, άγνωστος, παπάς της ενορίας κτλ), ΥΠΑΡΧΕΙ να κάτσετε μαζί, και να του προτείνουμε να τρέξει κάποια προγράμματα (και να κάνει και κάποια άλλα πράγματα που ίσως χρειαστεί), μπας και σώσεις τίποτε απ' τ' αρχεία σου;

Από 'κει θ' αρχίσουμε, διότι η διαδικασία data recovery ΕΙΝΑΙ λίγο μανίκι, και χρειάζεται κάποιον σχετικά σχετικό ΕΚΕΙ.

Επίσης, χρειάζεται ελεύθερο χώρο, ισόποσο του των "χαμένων" αρχείων, σε άλλο εκτός του εν λόγω εξωτερικού.

Τον έχουμε;

Δημοσ.

δυστυχως ολοι οι φιλοι μου ειναι ελλαδα μιας και εγω τωρα μενω εξωτερικο.

αυριο θα παω σε καποιον τεχνικο να το κοιταξει και μακαρι να μπορεσουν να σωθουν τα αρχεια μου.

γενικοτερα για το μελλον ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος αποθηκευσης των αρχειων? σε virtual disk on line η απλα εγγραφη σε dvd?

Δημοσ.

...Το ξαναλέω πως ένας τεχνικός (...ΑΝ του κόβει αρκετά, και όχι δεν τo λέω ψωνισμένα - γενικά κυκλοφοράνε ΠΑΡΑ πολλοί άσχετοι Ελλάδα, και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο συμβαίνει ΚΑΙ εξωτερικό - γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ εταιρίες, όταν πρόκειται για data recovery, και χρεώνουν 200άρια με το ΚΑΛΗΜΕΡΑ), AN καν λοιπόν κάνει τις σωστές κινήσεις που ίσως χρειαστούν, IΣΩΣ σου πάρει πολλά.

(Για την ακρίβεια, έτσι όπως το κόβω, παίζει να χρειαστεί να βγει ο σκληρός απ' το εξωτερικό κουτί - πράγμα που αμέσως-αμέσως σημαίνει ακύρωση της ΠΙΘΑΝΗΣ εγγύησης που έχεις, ΑΝ δεν ανοίγει "φυσιολογικά" -το ΠΙΟ πιθανό- το κουτί, και άρα "πάνε τσάμπα" τα λεφτά που έδωσες γι' αυτόν, κι ΑΝ είναι οκ ο δίσκος, μικρό το κακό, με ένα σκέτο εξωτερικό κουτί=~20€ όλα καλά.)

Αν πχ δεν τίθεται για 'σενα θέμα να δώσεις από 50(δε νομίζω να υπάρχει περίπτωση για παρακάτω, ΑΝ κάνει δουλειά - αν δεν κάνει, ίσως έστω πει "οκ, δεν γίνεται κάτι, απλά παρ' τον πίσω") μέχρι 100€ ως μέσο όρο, τότε ναι, καλύτερα παν' τον σε τεχνικό.

Γενικά ΠΑΝΕ, και ΠΡΙΝ κάνει κάτι, και ΠΡΙΝ πληρώσεις οτιδήποτε, συνεννοήσου μαζί του, περί πιθανού κόστους, για να ξέρεις τί γίνεται, και ν' αποφασίσεις αν θα του δώσεις το οκ να προχωρήσει.

Όπως είπα, ΕΙΝΑΙ λίγο μανίκι η φάση, για να κάνουμε κάτι από μακρυά, δυστυχώς.

ΑΝ πάντως ζορίζεσαι οικονομικά, μπορείς να δοκιμάσεις με κάποιο πρόγραμμα (προτείνω το Active File Recovery - δεν είναι freeware) μπας και μπορέσει να ανακτήσει αρχεία, με τον δίσκο ακόμα στο κουτί. Θα χρειαστείς βέβαια αυτά που θα ανακτηθούν, να πάνε σε ΑΛΛΟΝ, ΕΚΤΟΣ του υπάρχοντος εξωτερικού δίσκου. Υπάρχει λοιπόν αλλού ελεύθερος χώρος για το σύνολο των αρχείων; (άλλος εξωτερικός, ή χώρος στον δίσκο του υπολογιστή)

Η δε εγγραφή σε DVD disks, είναι ΣΙΓΟΥΡΑ η πιο φτηνή λύση. Ούτε όμως η πιο αξιόπιστη-ούτε η λιγότερο χρονοβόρα.

Εξαρτάται όμως και για τί όγκο αρχείων μιλάμε : αν τα προς αντιγραφή αρχεία, δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες GB, KAI ο υπολογιστής ΔΕΝ είναι πιο παλιός από 2-3 χρόνων, τότε ναι αξίζει σαν επιλογή. Ένα DVD disk παίρνει ~4GB data, το οποίο σημαίνει (ανάλογα και την ισχύ του υπολογιστή) θες κανένα τέταρτο για να να το γράψεις-ελέγξεις. Οπότε αν έχεις πάνω από 50GB data να γράφεις πχ τη βδομάδα, σε κάποια φάση θα το βαρεθείς, θα το ξεχάσεις, κτλ (...και γενικά, ΕΤΣΙ γίνεται με τα DVD, ακόμα κι αν είναι λιγότερα τα data, και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου : αναβολή, μέχρι που είναι αργά...). Επίσης, αν τα αρχεία είναι "αναντικατάστατα", και γράφεις μόνο DVD -δεν τα έχεις ΚΑΙ σε πχ εξωτερικό,ή μη, σκληρό- "πρέπει" να τα βγάζεις σε διπλά αντίγραφα, μιας και τα δισκάκια χαλάνε "σχετικά εύκολα", ΕΚΤΟΣ πια κι αν κάνεις τόσο ευλαβική χρήση-αποθήκευσή τους.

Η online αποθήκευση ΕΙΝΑΙ μια λύση-αλλά κι αυτή "δεύτερη". Να τα έχεις δηλαδή ήδη κάπου αλλού τα αρχεία-να μην είναι "μοναδικά". Γιατί αν κατέβει ένας server, άντε βρες τα μετά - εκτός κι αν ΜΠΟΡΕΙΣ να τον βασιστείς, αν πχ είναι υπηρεσία επί πληρωμή, οπότε μάλλον λίγο δύσκολα θα αφήσουν τα πελατειακά τους αρχεία να χαθούν.

...Εξαρτάται δε τί υπολογιστή έχεις, σχετικά με την επιλογή backup : H "σοφότερη", και λιγότερο χρονοβόρα από τα δισκάκια επιλογή, αν έχεις σταθερό, είναι να έχεις δύο ίδιους δίσκους (υπάρχει και τρόπος να γίνεται αυτόματα το backup) εσωτερικούς, και να αντιγράφεις πράγματα πχ κάθε βδομάδα.

...Αλλά εκτός Ελλάδας λες-μάλλον laptop θα έχεις. Οπότε, όσον αφορά σκληρούς, μπορείς να έχεις μόνο εξωτερικούς, για αντίγραφα. Αν όντως έτσι είναι, και ο σκληρός του είναι μικρός (ειδικά αν ΔΕΝ είναι laptop, αλλά netbook, που η χωρητικότητα του σκληρού του είναι αστεία) άρα όλα τα στέλνεις σε εξωτερικό δίσκο, τότε απλά φροντίζεις να έχεις ΔΥΟ εξωτερικούς, και κάθε τόσο να τους συνδέεις και τους δυο και ν' αντιγράφεις. Λίγο πιο οικονομικά θα σου βγει αν πάρεις δύο σκέτα εξωτερικά κουτιά, και βάλεις δύο σκληρούς, και ακόμη φθηνότερα αν πάρεις ένα σκέτο εξωτερικό κουτί, και συναλλάσεις δύο σκληρούς, αντιγράφοντάς τους αρχεία (εκτός κι αν όπως είπα είναι τραγικά μικρός ο σκληρός του υπολογιστή, και τα πάντα τα κατεβάζεις κατευθείαν στον εξωτερικό...).

ΓΕΝΙΚΑ : με δυο εξωτερικά κουτιά (που βγαίνουν και φθηνότερα από τους "έτοιμους" εξωτερικούς σκληρούς, και ανοίγουν κι όλας χωρίς να χαλαστεί εγγύηση), και δύο σκληρούς δίσκους σε αυτά, για αντιγραφές (αν δεν υπάρχει σταθερός υπολογιστής) είσαι κομπλέ, αρκεί το έξοδο να σου είναι εφικτό(150-200€).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...