iced Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Ανεκαθεν, αλλος πηγαινε καλα "εδω" αλλος "εκει" και ειναι λογικο γιατι ειχαν αλλη αρχιτεκτονικη. Σημερα και σε stock συχνοτητες αντιστοιχα μοντελα, πανω κατω ειναι τα ιδια πραγματα. Εκει που γινεται χαμος ειναι με το ocability των intel που ανεβαζει αρκετα την κατασταση στους intel.
inray Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 σε καποια παλι δεν προκειται να συμφωνησουμε οποτε... Και τι στενοχωριέσαι; Θα έχουμε και κάτι να διαφωνούμε ώστε να γίνεται κουβέντα να περνάει και η ώρα.
Alchemist` Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 ποσο καλυτεροι ειναι στην πραγματικοτητα οι intel? Προσωπικά υποστηρίζω ξεκάθαρα AMD... Πιστεύω ότι οι διαφορές είναι μικρές, σε σχέση με την διαφορά τιμών. Απο εκεί και πέρα, η απάντηση στο γενικό και αιώνιο ερώτημα, "ποιός είναι καλύτερος" πιστεύω είναι ταυτόχρονα απλή και περίπλοκη, ξεκάθαρη και ασαφής... Έχει κυρίως σχέση με τις παρωχήσεις που είναι διατεθιμένος να κάνει κανείς... Για να μην αναλύσω χιλιοειπωμένα πράγματα, θα "πετάξω" 2-3 φράσεις: 1)Πιθανά μη-αντικειμενικά site, marketing-δωροδοκίες της intel (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση) 2)Optimized benchmarks 3)Σε πόσους χρησιμεύουν τα περισσότερα σημεία που εξετάζει ένα μέσο review? και πόσο συχνά? 4)Όλοι γνωρίζουν ότι το σύνολο του συστήματος επηρεάζει πάρα πολύ την απόδοση των μεμονομένων υποσυστημάτων του Βασικότερος όλων πιστεω 5) Παράγοντας Windows. Από την μια τα ίδια τα windows δεν αξιοποιούν πάντα το hardware, θέτουν περιορισμούς, βαραίνουν με τον καιρό κτλ. Από την άλλη πάρα πολλοί χρήστες κάνουν κακή χρήση του λειτουργικού, το βαραίνουν δλδ μόνοι τους (με γνωστές διαδικασίες)... Και άλλο ένα κρίσιμο σημείο 6) Πόσο με ενδιαφέρει εν τέλη αν το Word φορτώνει σε 5 ή σε 10 δευτερόλεπτα? Λαμβάνοντας υπ'όψην και αυτά, πόσο αλλοιώνεται πλεον η καθεαυτή έννοια της "απόδοσης"?
inray Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 1)Πιθανά μη-αντικειμενικά site, marketing-δωροδοκίες της intel (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση)2)Optimized benchmarks 3)Σε πόσους χρησιμεύουν τα περισσότερα σημεία που εξετάζει ένα μέσο review? και πόσο συχνά? Αναρωτιέμαι γιατί κάθε φορά που σε συγκριτικό Intel - AMD αναδεικνύεται ως επικρατέστερο CPU κάποιο της Intel, θα πρέπει να είναι πληρωμένο site ή optimized benchtest ή δεν ξέρω και εγώ τι. Την χρυσή εποχή των Κ8 αλλά και των Athlon 64 πληρωμένα ήταν τα sites που αναδείκνυαν την πάλαι ποτέ ισχυρή AMD; 4)Βασικότερος όλων πιστεω 5) Παράγοντας Windows. Από την μια τα ίδια τα windows δεν αξιοποιούν πάντα το hardware, θέτουν περιορισμούς, βαραίνουν με τον καιρό κτλ. Από την άλλη πάρα πολλοί χρήστες κάνουν κακή χρήση του λειτουργικού, το βαρίνουν δλδ μόνοι τους (με γνωστές διαδικασίες)... Μην με παρεξηγήσεις αλλά αν και συμφωνώ απόλυτα για τα περί αχρήστων - χρηστών, τα υπόλοιπα περί "λειτουργικού που θέτει περιορισμούς" κλπ είναι οι γνωστές "βλακειούλες του web" που συχνά - πυκνά ακούμε και που απασχολούν μόνο όσους δεν έχουν ιδέα για το τι μιλούν. Αν έχεις οποιοδήποτε στοιχείο πως τα Windows ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό "υποβιβάζει" σε επιδόσεις κάποιο CPU θα χαρώ να το ακούσω. Εγώ τις διαφορές performance μεταξύ Intel - AMD τις βρίσκω ίδιες και απαράλλακτες κάτω από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. 6) Πόσο με ενδιαφέρει εν τέλη αν το Word φορτώνει σε 5 ή σε 10 δευτερόλεπτα? Διαφορές στο φόρτωμα εφαρμογών σπάνια παρατηρούνται μεταξύ επεξεργαστών αφού ελάχιστα επηρεάζεται αυτό από την επεξεργαστική ισχύ. Ακόμα όμως και αν υπήρχε διαφορά κανέναν δεν θα απασχολούσε κάτι τέτοιο. Όμως όταν μια οικογένεια επεξεργαστών συγκεκριμένου χρονισμού και cores καταναλώνει μέχρι και διπλάσιο ρεύμα με ταυτόχρονη μείωση του performance σε όλα τα επίπεδα έναντι κάποιου άλλου συγγενών χαρακτηριστικών, δεν μπορεί παρά να φανερώνει υποδεέστερη σχεδίαση και υλοποίηση. Τώρα για τα περί προτίμησης, αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός μας τηρουμένων των αναγκών και των προτεραιοτήτων μας. Άλλο όμως αυτό και άλλο η σκληρή αλήθεια των specs και των αριθμών. Τέλος αν θέλεις την ειλικρινή προσωπική μου άποψη, αδιαφορώ όχι μόνο για τις διαφορές του φορτώματος εφαρμογών, που δεν υπάρχουν έτσι και αλλιώς, αλλά και για τα επιπλέον 5-6 frames ή τα 2-3" σε κάποιο transcoding ή archiving. Αλλά όταν αρχίζουν οι διαφορές κατανάλωσης, θερμικών απωλειών, απόδοσης ισχύος και μέσα σε αυτά προστίθενται τα υποδεέστερα σε κάθε επίπεδο και λειτουργικότητα chipsets της AMD (απομεινάρια και συνέχεια των πολύ κακών ATI chipsets), τότε δεν μπορώ παρά να ψηφίσω Intel όση συμπάθεια και εκτίμηση και αν έτρεφα και συνεχίζω να τρέφω προς την AMD. Και σίγουρα δεν με "λάδωσε" η Intel για να έχω αυτή την άποψη, το αντίθετο θα έλεγα μια και πληρώνω αδρά την προτίμησή μου αυτή.
Alchemist` Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Όπως είπα "πέταξα" μερικές σκέψεις, για να δώσουν τροφή για άλλες σκέψεις, πρόκειται για απλουστευμένα παραδείγματα, ακριβώς επειδή βαριόμουν να κάνω, αυτό που κάνω σε αυτό το ποστ... Διαφορές στο φόρτωμα εφαρμογών σπάνια παρατηρούνται μεταξύ επεξεργαστών αφού ελάχιστα επηρεάζεται αυτό από την επεξεργαστική ισχύ. Ακόμα όμως και αν υπήρχε διαφορά κανέναν δεν θα απασχολούσε κάτι τέτοιο. Το ξέρω ότι το φόρτωμα μιας εφαμοργής δεν εξαρτάται αποκλειστηκά από τον επεξεργαστή (όπως καταδεικνύω και με την σκέψη 4 που έγραψα)... Πρόκειται για ένα απλό παράδειγμα, το οποίο χοντρικά καταφέρνει να πει αυτό που θέλω. Αν έχεις οποιοδήποτε στοιχείο πως τα Windows ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό "υποβιβάζει" σε επιδόσεις κάποιο CPU θα χαρώ να το ακούσω. Χοντρικά και απλά, γιατί δεν χρησιμοποιούνται στο 100% και οι τέσσερις πυρήνες μου σε οποιαδήποτε εφαρμογή? Αναρωτιέμαι γιατί κάθε φορά που σε συγκριτικό Intel - AMD αναδεικνύεται ως επικρατέστερο CPU κάποιο της Intel, θα πρέπει να είναι πληρωμένο site ή optimized benchtest. Την χρυσή εποχή των Κ8 αλλά και των Athlon 64 πληρωμένα ήταν τα sites που αναδείκνυαν την πάλαι ποτέ ισχυρή AMD; Είπε κανείς κάτι τέτοιο? Εγώ το έθεσα σαν "σκέψη", ώς πιθανό σενάριο... Αμφιβάλεις ότι έχουν συμβεί τέτοια πράγματα και από τις 2 πλευρές? Για αυτό μπήκα και στον κόπο να γράψω το "προς οποιαδήποτε κατεύθυνση". Επίσης έκανες quote 3 σκέψεις μου, αλλά μπήκες στον κόπο να αναλύσεις μόνο την 1 και την 2, θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου για το 3 θέμα... Δεν έχεις καταλάβει πιστεύω, ότι μιλάω εντελώς γενικά (ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής, φταίει και η ώρα ), οι 6 σκέψεις που έθεσα δεν ήταν για να υποβιβάσω την ιντελ, και να εξυψώσω την AMD... Κύριο στόχο έχουν να δείξουν την πιθανή υποκειμενικότητα των reviews, την υποκειμενικότητα της "αίσθησης της απόδοσης" που αφήνει ένας cpu, ένα σύστημα αν θες, στον χρήστη, και την τέλος την μικρή διαφορά που έχουν στην πράξη, τεράστιες διαφορές στις μετρήσεις των benchmarks...
inray Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Χοντρικά και απλά, γιατί δεν χρησιμοποιούνται στο 100% και οι τέσσερις πυρήνες μου σε οποιαδήποτε εφαρμογή? Πολύ απλά γιατί για να κάνει χρήση SMP μια εφαρμογή σε οποιοδήποτε λειτουργικό, θα πρέπει αυτή να είναι γραμμένη multithreaded κάτι που ισχύει για πολύ μικρό αριθμό εφαρμογών στα Windows (και πολύ μικρότερο σε άλλα συστήματα). Εννοείται βέβαια πως ο επεξεργαστής ή το σύστημα δεν έχουν την παραμικρή σχέση καθώς πρόκειται καθαρά για προγραμματιστική επιλογή (ή αδυναμία) του κατασκευαστή κάθε εφαρμογής.
linuxovios Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 1)Πιθανά μη-αντικειμενικά site, marketing-δωροδοκίες της intel (προς οποιαδήποτε κατεύθυνση) Συνηθισμένο φαινόμενο την εποχή των Α64 Και Α64x2, τότε που η AMD είχε πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Οι παράνομες τακτικές της Intel δεν επέτρεψαν στην AMD να κατακτήσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς (έφτασε μέχρι 20% ενώ είχε ξεκάθαρα καλύτερο προϊόν) και να δημιουργήσει momentum που θα άλλαζε το ρου της ιστορίας. Βέβαια η Intel πρόσφατα πλήρωσε για όλα αυτά την AMD, αλλά ποιος μπορεί να πει ότι η AMD δεν έχασε πολλά περισσότερα ή η Intel δεν κέρδισε πολλά περισσότερα ? Σήμερα βέβαια η Intel είναι ξεκάθαρα πρώτη και δε νομίζω ότι έχει ανάγκη να εφαρμόσει τέτοιες πρακτικές. 2)Optimized benchmarks Μεγάλη κουβέντα... Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν ότι ο C++ compiler που χρησιμοποιείται ευρέως είναι της ίδιας της Intel. Δυστυχώς και οι περισσότεροι developers χρησιμοποιούν αυτόν τον compiler, οπότε η AMD καλείται να ανταγωνιστεί σε ένα κόσμο φτιαγμένο για την Intel... 3)Σε πόσους χρησιμεύουν τα περισσότερα σημεία που εξετάζει ένα μέσο review? και πόσο συχνά? Όχι πολλούς. Μπορεί όμως ο κάθε αναγνώστης να ασχοληθεί μόνο με τα σημεία που τον ενδιαφέρουν. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το κάνουν. 4)Όλοι γνωρίζουν ότι το σύνολο του συστήματος επηρεάζει πάρα πολύ την απόδοση των μεμονομένων υποσυστημάτων του Ναι. Το λέμε και το φωνάζουμε... Καλύτερα φθηνότερο cpu + SSD (για παράδειγμα) παρά ακριβότερο cpu + HDD. Βέβαια αυτό ισχύει για συγκεκριμένο budget κάθε φορά. Αν έχεις απεριόριστο budget η Intel είναι μονόδρομος. Βασικότερος όλων πιστεω 5) Παράγοντας Windows. Από την μια τα ίδια τα windows δεν αξιοποιούν πάντα το hardware, θέτουν περιορισμούς, βαραίνουν με τον καιρό κτλ. Από την άλλη πάρα πολλοί χρήστες κάνουν κακή χρήση του λειτουργικού, το βαραίνουν δλδ μόνοι τους (με γνωστές διαδικασίες)... Αυτό θα ισχύει ό,τι cpu και να επιλέξεις... Και άλλο ένα κρίσιμο σημείο 6) Πόσο με ενδιαφέρει εν τέλη αν το Word φορτώνει σε 5 ή σε 10 δευτερόλεπτα? Βασικά το cpu δεν έχει και τόσο σχέση με αυτό, αλλά καταλαβαίνω το point σου. Ειδικά κάτι review φτιάχνουν κάτι ραβδογράμματα στα οποία διαφορά 3-4 fps σε ένα παιχνίδι την κάνουν να φαίνεται σαν χάος! Χρειάζεται αρκετή ενημέρωση και διάβασμα για να κατανοήσουν οι περισσότεροι ότι οι διαφορές ανάμεσα στα cpu είναι σε πολλές περιπτώσεις πραγματικά αμελητέες. Λαμβάνοντας υπ'όψην και αυτά, πόσο αλλοιώνεται πλεον η καθεαυτή έννοια της "απόδοσης"? Η γνώμη μου είναι ότι θα μπορούσαν κάποια review να είναι πιο συγκεκριμένα και αναλυτικά ως προς τις διαφορές στην πράξη και όχι στη θεωρία μεταξύ των επεξεργαστών.
skyhawk Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Αν βαζανε και τιμες διπλα στα benchmarks πολλοι θα διναν την απαντηση μονοι τους... Συγκρινετε 1000euro CPU με 200e cpu nough said... οτι πληρωνεις παιρνεις. Δηλαδη αν ειταν καλυτεροι οι AMD με βαση αυτες τις τιμες, επρεπε να κυκλοφορουν ολοι οι intel users με ταμπελα "μα****κες"... Next topic "Ferrari or AudiA4" και τα 2 τσουλανε, και τα 2 σε πανε στη δουλεια σου.
cabdik Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 ρε παιδια, αυτο το θεμα εχει χιλιοειπωθει - αναλυθει!! Η Ιntel οπως και να το κανουμε, εχει σιγουρα καποια πραγματα που δεν τα εχει η AMD. οπως, καλυτερο marketing, καλυτερες "ακρες", καλυτερη διαφημιση, μεγαλυτερο μπατζετ.............! και ενταξει, τωρα τελευταια, εδω και κανα 2 χρονια, εχει και καποια καλα προιοντα στη high end κατηγορια. ομως στη μεσαια και χαμηλη κατηγορια, οπως το βλεπω εγω, ειναι ισοδυναμες, (αν και, για να πω τα πραγματα με το ονομα τους, στη χαμηλη-φθηνη κατηγορια, απλα δεν υπαρχει η INTEL!!). κι εκει η AMD, χτυπαει την INTEL στις τιμες. οσοι ειναι γνωστες και ξερουν την αγορα, και ειναι και αντικειμενικοι-καπως-, ξερουν ποια εταιρια θα διαλεξουν, αναλογα με το τι θελει ο καθε καταναλωτης. δεν πρεπει να ειμαστε μονοχνωτοι. και οι 2 εταιριες εχουν καλα προιοντα. και μην κοιταμε τις διαφορες τριχας που μπορει να εχουν 2 ανταγωνιστικα κομματια..!!! ημαρτον δλδ!
savvas1340 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 http://www.techpowerup.com/113709/AMD_Introduces_New_Value-Mainstream_Processors.html Καινουρια τσιπακια απο την α-μι-δελτα.Παντως κατι που δεν αναφερθηκε πουθενα ειναι η προς τα πισω συμβατοτητα ολων των επεξεργαστων της πρασινης που τελικα μαλλον ειναι μειονεκτημα/φραγμος στον τομεα των high end επιδοσεων,αλλα πλεονεκτημα για την τσεπη του καταναλωτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.