orion1986 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 καλησπερα.θελω να θεσω ενα ζητημα νομιζω σημαντικο καθως ισως γλυτωσει πολλους απο χρηματα . εχω παρατηρησει μεγαλες διαφορες στις τιμες των intel και των amd επεξεργαστων....ποσο καλυτεροι ειναι δηλαδη οι πρωτοι??? μηπως πληρωνουμε μονο ονομα αλλα απο ουσια τιποτα φοβερα ουσιαστικο???και ακομα το ιδιο ζητημα θελω να το θεσω και για τις καρτες γραφικων (κοινως nvidia VS ati)οπου και εκει παρατηρουνται σημαντικα υψηλοτερες τιμες στις καρτες της πρωτης....
inray Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Τι ερώτηση... Θέλεις τώρα να βγούν όλοι οι παθιασμένοι με την μία ή την άλλη εταιρία και να ανταλλάσουν πυρά χωρίς νόημα και αξία;
orion1986 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 οχι βεβαια αδερφε! θελω τεκμιριωμενες αποψεις χωρις τσακωμους και τετοια...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Απλο: (σχεδον) ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Αφου η AMD δεν μπορει να βγαλει κατι ανταξιο των i7, ανταγωνιζεται με πολυ χαμηλες τιμες τους υπολοιπους.
orion1986 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 δηλαδη οι i7 (αφου τους ανεφερες) ειναι τοσο ανωτεροι σε σχεση με τους phenom2 ? εννοω παντα σε σχεση με το τι εφαρμογες και παιχνιδια υπαρχουν αυτη τη στιγμη και σε ποιο βαθμο εκμεταλλευονται την ισχυ των επεξεργαστων
linuxovios Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ναι, οι intel είναι ταχύτεροι. Πόσο ταχύτεροι; Εδώ μπορείς να πάρεις μια ιδέα : http://www.tomshardware.com/charts/2009-desktop-cpu-charts-update-1/benchmarks,60.html Αξίζει η διαφορά τιμής? Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη. Για απλή everyday desktop χρήση, μάλλον όχι. Για high-end χρήση, μάλλον ναι. Σημαντικό ρόλο παίζει το budget του καθενός και οι ισορροπημένες συνθέσεις στα pc που φτιάχνουμε / αγοράζουμε. Ένα απλό παράδειγμα : Για ένα τυπικό pc με λίγο internet , λίγο office και gaming με συγκεκριμένο budget είναι καλύτερη η επιλογή AMD + SSD + καλύτερη κάρτα γραφικών, παρά π.χ. i7 + χειρότερη κάρτα γραφικών
tolis_01 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνώ απόλυτα με το post του linuxovios.
orion1986 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 εγω πιστευω οτι ονομα πληρωνεις περισσοτερο.το λεω εγω που εχω ιντελ (core2 duo 3GHZ) αλλα σκεφτομαι οτι ισως η επομενη αναβαθμιση να ειναι amd .αλλα θα ηθελα να παρω μερικες γνωμες...
inray Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 εγω πιστευω οτι ονομα πληρωνεις περισσοτερο.το λεω εγω που εχω ιντελ (core2 duo 3GHZ) αλλα σκεφτομαι οτι ισως η επομενη αναβαθμιση να ειναι amd . Στα benchtests και στις λοιπές δοκιμές δεν είναι το "όνομα" που ανεβοκατεβάζει τα νούμερα. Οπότε δεν πληρώνεις έτσι απλά ένα όνομα αλλά αυτές ακριβώς τις διαφορές. Άσε που και να αφήσουμε στην άκρη τις ξερές επιδόσεις και να πιάσουμε τις καταναλώσεις, θερμοκρασίες, ποιότητα και ποικιλία chipsets τότε διακρίνεται ακόμα καλύτερα ποιος και γιατί είναι το ...όνομα.
orion1986 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Στα benchtests και στις λοιπές δοκιμές δεν είναι το "όνομα" που ανεβοκατεβάζει τα νούμερα. Οπότε δεν πληρώνεις όνομα αλλά αυτές τις διαφορές. εχεις να με παραπεμψεις σε καποιο link φιλε μου να δω τις μετρησεις στις οποιες αναφερεσαι?
inray Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 εχεις να με παραπεμψεις σε καποιο link φιλε μου να δω τις μετρησεις στις οποιες αναφερεσαι? Ένα και δύο μόνο; Άρχισε από αυτό το συγκεντρωτικό και αν θέλεις μελέτησε και τους επιμέρους πίνακες όπως κατανάλωση, θερμοκρασίες κλπ.
GoldenEye Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Στα benchtests και στις λοιπές δοκιμές δεν είναι το "όνομα" που ανεβοκατεβάζει τα νούμερα. Οπότε δεν πληρώνεις έτσι απλά ένα όνομα αλλά αυτές ακριβώς τις διαφορές. ναι αλλα οταν ο καλυτερος i7 εχει σχεδον 900 ευρω (Intel Core i7-975 Extreme Edition) και ο ΑΜD (AMD Phenom II X4 965) λιγο παραπανω απο 150 ευρω και οι διαφορες σε ολα τα τεστ κυμαινονται μεταξυ 0.5 και αντε 20 % και εχουν χαμηλοτερη καταναλωση και θερμοκρασιες σε φορτο και 5-6 καρε στα games λιγοτερα τοτε τι κανεις; νομιζω ακομα και για τον ψαγμενο χρηστη (που δεν ειναι αριθμολαγνος) που θελει επιδοσεις για τον α η β λογο τοτε μετραει η αξιοπιστια σε συνδυασμο με το κοστος. δεν γνωριζω τι παιζει γι αυτο και ρωταω σχετικα με την διαφορα τιμης μηπως οφειλεται σε θεματα συμβατοτητας και αξιοπιστιας.
inray Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 ναι αλλα οταν ο καλυτερος i7 εχει σχεδον 900 ευρω (Intel Core i7-975 Extreme Edition) και ο ΑΜD (AMD Phenom II X4 965) λιγο παραπανω απο 150 ευρω και οι διαφορες σε ολα τα τεστ κυμαινονται μεταξυ 0.5 και αντε 20 % τοτε τι κανεις; Τότε κοιτάς ένα απλό συγκριτικό των φτηνότερων και νεώτερων διπύρηνων της Intel οι οποίοι στα περισσότερα tests φτάνουν ή και ξεπερνούν τους κορυφαίους τετραπύρηνους και ταχύτερα χρονισμένους AMD και απογοητεύεσαι αν είσαι θιασώτης της δεύτερης. Και αν αντέξεις μέχρι τις θερμοκρασίες και τις καταναλώσεις στις οποίες και αναφέρθηκες εκεί αρχίζει το πανηγύρι. Όσο για την αξιοπιστία και την συμβατότητα εκεί όλα κρίνονται στα chipsets και όχι τόσο στα ίδια τα CPU. Και εδώ δυστυχώς αρχίζει μια ακόμα πιο δυσάρεστη ιστορία για την AMD.
orion1986 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 ενα λεπτακι . στα συγκριτικα βλεπω οτι ο διπυρηνος ιντελ ειναι καλυτερος του τετραπυρηνου amd???αυτο ειναι κουφο.2 πυρηνες καλυτεροι απο 4?????καποιο λακο εχει η φαβα....
vasilisga Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Τότε κοιτάς ένα απλό συγκριτικό των φτηνότερων και νεώτερων διπύρηνων της Intel οι οποίοι στα περισσότερα tests φτάνουν ή και ξεπερνούν τους κορυφαίους τετραπύρηνους και ταχύτερα χρονισμένους AMD και απογοητεύεσαι αν είσαι θιασώτης της δεύτερης. Και αν αντέξεις μέχρι τις καταναλώσεις εκεί αρχίζει το πανηγύρι. Όσο για την αξιοπιστία και την συμβατότητα εκεί όλα κρίνονται στα chipsets και όχι τόσο στα ίδια τα CPU. Και εδώ δυστυχώς αρχίζει μια ακόμα πιο δυσάρεστη ιστορία για την AMD. μου ειναι λιγο δυσκολο να πιστεψω πως ο E8400 τα παει καλυτερα απο τον 965...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.