Προς το περιεχόμενο

Εγγραφή video από δορυφορική TV στο PC ;

alphas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορείτε να μου πείτε τι χρειάζομαι (hardware,software) για να κάνω εγγραφή βιντεων απο δορυφορική τηλεόραση στο PC ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η skystar2 είναι για να βλέπεις δορυφορική μέσω internet ? Υπάρχει τρόπος να συνδέσω το δορυφορικό πιάτο της τηλεόρασης μου στον υπολογιστή μέσο SCART και να μπορώ να γράψω βίντεο ? Δηλ. δέν θέλω να βλέπω δορυφορική μέσο internet. Αλλά να βλέπω μέσο πιάτου και να γράψω αυτά που βλέπω στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή .

Δημοσ.

Τι δορυφορικό δέκτη έχεις (ή έχει δέκτη η τηλεόραση, πχ κάποιες Pioneer); Οι περισσότεροι δέκτες πλέον δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής των προγραμμάτων σε εξωτερική συσκευή USB (φλασάκι ή εξωτερικό σκληρό). Μπορείς να κάνεις εγγραφή και στον σκληρό του υπολογιστή, αλλά είναι φασαρία, και έχεις και υποβάθμιση στην ποιότητα αφού χρειάζεσαι μία κάρτα επεξεργασίας βίντεο (ή τηλεόρασης με είσοδο βίντεο) στην οποία θα δίνεις το αναλογικό σήμα από τον δέκτη, και αυτή θα το μετατρέπει σε ψηφιακό στον υπολογιστή. Ενώ αν έχεις δέκτη με USB με δυνατότητα εγγραφών, έχεις ακριβώς την ποιότητα που σου δίνει το κανάλι, χωρίς μετατροπές (το ίδιο γίνεται και με δορυφορική κάρτα στον υπολογιστή).

ΥΓ. Η Skystar 2, Skystar HD2 και πολλές ακόμα, είναι κανονικές δορυφορικές κάρτες για υπολογιστή, στις οποίες συνδέεις το δορυφορικό κάτοπτρο. Δεν έχουν καμία σχέση με λήψη των εκπομπών από το internet.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. sotos65 μπορείς να μου προτείνεις κάποιο δορυφορικό δέκτη? (αυτό που έχω είναι κάποιο no-name και δεν νομίζω να δίνει δυνατότητα εγγραφής)

Δημοσ.

Δύσκολο, πρέπει να καθορίσεις τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει, τι απαιτήσεις έχεις εσύ (δορυφόρους που να πιάνει, κανάλια, συνδρομή σε κάποιο πακέτο ή όχι, κλπ, δέκτη με linux ή χωρίς και πολλά άλλα) και σε τι τιμές θέλεις να "παίξεις". Μπορείς να βρεις δέκτη από 80€ - 1000€ (Dreambox DM8000), οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εύκολο να σου προτείνω κάτι (και γενικότερα το αποφεύγω). Ασχέτως από αυτά, ποιον δέκτη έχεις τώρα; Όταν λες no name εννοείς κάποια άγνωστη μάρκα ή δεν γράφει τίποτα;

Δημοσ.

Αν ψάχνεις για εξωτερικό δορυφορικό δέκτη/Set Top Box ο οποίος θα αναλαμβάνει τη λήψη και την εγγραφή αντί του PC, θα έχεις ίσως περισσότερες απαντήσεις ανοίγοντας ένα σχετικό thread στην ενότητα Home Cinema του φόρουμ...

Δημοσ.
Δύσκολο, πρέπει να καθορίσεις τι χαρακτηριστικά θέλεις να έχει, τι απαιτήσεις έχεις εσύ (δορυφόρους που να πιάνει, κανάλια, συνδρομή σε κάποιο πακέτο ή όχι, κλπ, δέκτη με linux ή χωρίς και πολλά άλλα) και σε τι τιμές θέλεις να "παίξεις". Μπορείς να βρεις δέκτη από 80€ - 1000€ (Dreambox DM8000), οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εύκολο να σου προτείνω κάτι (και γενικότερα το αποφεύγω). Ασχέτως από αυτά, ποιον δέκτη έχεις τώρα; Όταν λες no name εννοείς κάποια άγνωστη μάρκα ή δεν γράφει τίποτα;

Kάτι μεταξύ 100-150 ευρώ για να μπορώ να κάνω εγγραφή απο Turksat. Ο δέκτης είναι YU-MA-TU.

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...