ntg1980 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Εγκατέστησα πριν περίπου 2 μήνες τα Windows Vista Ultimate x64, ενώ είχα προεγκατεστημένα τα x32. Όλα λειτουργούνε άψογα, μόνο που έχω ενα μικρό πρόβλημα στον ήχο. Στα προεγκατεστημένα Windows υπήρχε ένα πρόγραμμα διαχείρησης ήχου της Realtek, το οποίο πλέον δεν το έχω εγκατεστημένο! Αποτέλεσμα αυτού είναι μεν ο ήχος να ακούγεται, αλλά να μη μπορώ να διαχειριστώ σωστά το μπάσο και όλα όσα διαχειριζόμουνα με εκείνο το πρόγραμμα. Μπορώ μόνο μέσα από τα Windows να κάνω αλλαγές, αυτές είναι όμως περισσότερο τυπικές και όχι λεπτομερείς όπως με εκείνο. Ξέρετε από που μπορώ να το κατεβάσω? Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μου εμφάνιζε ως επιλογές ακόμη και να αλλειώνω τον ήχο ή να τον ρυθμίζω βάση της απόστασης των ηχείων από τη θέση που κάθομαι!
thomasG4 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 http://218.210.127.131/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Να πας στο site του κατασκευαστή της μητρικής του pc ή του laptop σου (δεν διευκρινίζεις τι έχεις) και να δεις για drivers για την κάρτα ήχου για vista x64. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην υποστηρίζει η κονσόλα της κάρτας ήχου σου 64bit λειτουργικό. Και μια ερώτηση. Γιατί έβαλες το ίδιο λειτουργικό που είχες αλλά στα 64bit; Είχες περισσότερη από 3GB μνήμη που έμενε ανεκμετάλλευτη, επεξεργαστή 64bit ή προγράμματα που εκμεταλλεύονται το 64bit σετ εντολών; Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω σου είναι άχρηστο. Καλύτερα να έβαζες windows 7.
ntg1980 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Να πας στο site του κατασκευαστή της μητρικής του pc ή του laptop σου (δεν διευκρινίζεις τι έχεις) και να δεις για drivers για την κάρτα ήχου για vista x64. Υπάρχει και η πιθανότητα να μην υποστηρίζει η κονσόλα της κάρτας ήχου σου 64bit λειτουργικό.. Είναι Fujitsu-Siemens. Δεν έχω πρόβλημα με τους drivers, αυτοί αναγνωρίστηκαν αυτόματα μέσω Windows Update. To πρόγραμμα της Realtek μου λείπει, το οποίο δυστυχώς δεν παρέχει ο κατασκευαστής στη σελίδα του, παρά μόνο τους drivers της κάρτας. Και μια ερώτηση. Γιατί έβαλες το ίδιο λειτουργικό που είχες αλλά στα 64bit;Είχες περισσότερη από 3GB μνήμη που έμενε ανεκμετάλλευτη, επεξεργαστή 64bit ή προγράμματα που εκμεταλλεύονται το 64bit σετ εντολών; Αν δεν έχεις κάτι από τα παραπάνω σου είναι άχρηστο. Καλύτερα να έβαζες windows 7. Έχω επεξεργαστή 64bit και 4gb μνήμης Ram, γι'αυτό. Κι επειδή έχω έτσι κι αλλιώς τα Vista Ultimate γνήσια, θεώρησα άσκοπη την αναβάθμιση/αγορά των 7! Δεν έχω πρόβλημα με τα Vista. Όταν θα ξαναπάρω υπολογιστή τα επόμενα χρόνια, κι αν τα 7 παραμένουν τα τελευταία Windows που έχουν κυκλοφορήσει, τότε θα περάσω σ'αυτά.
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Οι drivers που παρέχει η fujitsu περιέχουν (μάλλον) και την κονσόλα διαχείρισης, τι άλλο θα έχει στα 16MB που είναι;. Κάνε μια δοκιμή γιατί κι εγώ έχω έναν fujitsu amilo 2428 με κάρτα ήχου της realtek και αν θυμάμαι καλά η κονσόλα εγκαταστάθηκε με τους drivers. Δες ΕΔΩ, βρες το μοντέλο σου και κατέβασε τους drivers.
ntg1980 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Οι drivers που παρέχει η fujitsu περιέχουν (μάλλον) και την κονσόλα διαχείρισης, τι άλλο θα έχει στα 16MB που είναι;.Κάνε μια δοκιμή γιατί κι εγώ έχω έναν fujitsu amilo 2428 με κάρτα ήχου της realtek και αν θυμάμαι καλά η κονσόλα εγκαταστάθηκε με τους drivers. Δες ΕΔΩ, βρες το μοντέλο σου και κατέβασε τους drivers. Έχω το Fujitsu-Siemens Scaleo Pi2663, απλά έχω αναβαθμίσει τη μνήμη RAM του από τα 2gb σε 4gb. Έχουν κυκλοφορήσει 2 εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου, μία με DVD-ROM & μία με BD-ROM. Έχω τη δεύτερη. Παρόλα αυτά η σελίδα δεν μου προσδιορίζει τους drivers σε χ32 και χ64, αλλά τους ξεχωρίζει μόνο βάση του λειτουργικού συστήματος. Μ@λ@κι@.....
micos000 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Αν πατήσεις στο λινκ για τους drivers της realtek, στην επόμενη οθόνη λέει για operating systems. Πάτα στο βελάκι δίπλα στο More Information και θα σου πει για 32 και 64 bit υποστήριξη. Νομίζω όμως ότι δεν υποστηρίζει x64 λειτουργικό.
stelios_ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 φιλε ακου τι θα κανεις.. θα πας και θα βρεις τους drivers της καρτας ηχου σου για 64 bit windows vista.. και θα τα κατευασεις.. υστερα θα σβησεις τα drivers που εχεις περασμενα και θα περασεις αυτα που κατευασες.. δεν υπαρχει πακετο drivers χωρις το συνοδευτικο προγραμα διαχειρησης .. απλα εσυ εκανες αναβαθμιση και αυτο χαθηκε..
ntg1980 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Κατέβασα απευθείας το πρόγραμμα από τη σελίδα της Realtek και όλα εντάξει! Το πρόγραμμα εγκαταστάθηκε & ο ήχος μου αμέσως μετά την επανεκκίνηση ήρθε ξανά στα μέτρα του. Πιο πριν είχα πρόβλημα με το μπάσσο. Σε κομμάτια κυρίως ηλεκτρονικά ο ήχος έβγαινε μουντός, επειδή δεν μπορούσανε τα Windows να διαχειριστούνε σωστά τον ήχο, με εξαίρεση τις τυπικές ρυθμίσεις που παρέχουν. Παίδες ευχαριστώ πάρα πολύ!! (Κρίμα πάντως για την Fujitsu-Siemens... βγάζει δυνατούς υπολογιστές, αλλά η σελίδα της είναι από άποψη υποστήριξης λογισμικού ένα κακό χάλι)!
micos000 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 (Κρίμα πάντως για την Fujitsu-Siemens... βγάζει δυνατούς υπολογιστές, αλλά η σελίδα της είναι από άποψη υποστήριξης λογισμικού ένα κακό χάλι)! Για να μην πω για την ενημέρωση. Οι drivers της κάρτας γραφικών μου (nVidia 8600M GS) είναι από τον Σεπτέμβριο του 2007. Ευτυχώς που δέχεται και από την nvidia αλλιώς ούτε ένα παιχνιδάκι δεν θα έπαιζε. Δώσε αν μπορείς το Link από τους drivers της realtek που κατέβασες μήπως και το χρειαστώ.
thomasG4 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Για να μην πω για την ενημέρωση. Οι drivers της κάρτας γραφικών μου (nVidia 8600M GS) είναι από τον Σεπτέμβριο του 2007. Ευτυχώς που δέχεται και από την nvidia αλλιώς ούτε ένα παιχνιδάκι δεν θα έπαιζε. Δώσε αν μπορείς το Link από τους drivers της realtek που κατέβασες μήπως και το χρειαστώ. αυτο το link που εδωσα πιο πανω δεν ειναι σωστο?
ntg1980 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false Κάνεις κλικ στο accept & μετά την αυτόματη ανανέωση σελίδας, πατάς next. Στη νέα σελίδα στο πίνακα κάνεις κλικ στο Site 1, 2 ή 3, από το Vista, Windows7 Driver (32/64 bits) Driver only (ZIP file) & τη νεότερη ημερομηνία ανανέωσης που σου δίνει. Ενδέχεται τα sites να μη λειτουργούνε και να σε ξαναγυρίζουνε στην ίδια σελίδα! Ξαναδοκιμάζεις ώσπου να σου πετάξει παραθυράκι για download file! Κατεβαίνει το αρχείο, ξεζιπάρεις και επιλέγεις το πρόγραμμα που επιθυμείς. Εγώ αρχικά ψηλομπερδεύτηκα, αλλά στη συνέχεια επέλεξα το πρόγραμμα επειδή θυμόμουν το εικονίδιο που εμφανιζότανε κάτω δεξιά! Τα υπόλοιπα εικονίδια μου φαινότανε "ξένα"! Και ήταν τελικά όντως αυτό και υποστηρίζεται κι από 64bit σύστημα! ---------- Προσθήκη στις 14:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:22 ---------- αυτο το link που εδωσα πιο πανω δεν ειναι σωστο? Nαι, αυτό είναι (εξού και το οτι σας ευχαρίστησα όλους)!
micos000 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 αυτο το link που εδωσα πιο πανω δεν ειναι σωστο? Όπως φαίνεται είναι το σωστό. Ρώτησα γιατί δεν ήξερα αν ο ntg1980 χρησιμοποίησε αυτό ή βρήκε κάποιο άλλο. Thnx thomas και ntg.
Luxx Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Εχω windows 7 64bit. Κατεβασα τους drivers, εσβησα τους παλιους, εβαλα τους καινουριους, αλλα το προγραμμα για τον ηχο δε το βλεπω πουθενα!! Τι γινεται;; Να πω οτι το λαπτοπ, εκτος απο τους realtek hd audio drivers εχει και τους Nvidia hd audio drivers. Μηπως αυτο ειναι το προβλημα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.