Προς το περιεχόμενο

Επιθετικότητα

smilefreeware

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι, απλώς είναι σα να λέει χρυσαυγίτης ανέκδοτα για κομμουνιστές. Όσο αστείο κι αν είναι, όσο σκέφτεσαι τι είδους ζώο το είπε, δεν παίζει να γελάσεις.

Μισό λεπτό γιατί μας μπέρδεψες.

Το "όσο σκέφτεσαι τι είδους ζώο το είπε" -ανεξάρτητα από την ποιότητα του ειπωμένου- υπονοεί ότι τον ξέρεις από κάπου, έτσι όμως αλλάζει το πράγμα. Αφού όμως δεν τον ξέρεις, ο blogger για σένα είναι ότι γράφει. (δεν ισχύει το ίδιο με το παράδειγμα του χρυσαυγίτη γιατί επηρεάζεσαι από την ιδιότητα και τις γενικότερες ιδέες που έχει το άτομο, που σημαίνει ότι ξέρεις και άλλα πράγματα για αυτόν, άρα δεν κρίνεις μόνο το χιούμορ ως χιούμορ αλλά και τον άνθρωπο ως προς τις απόψεις του)

Εφόσον τώρα η εικόνα του ζώου που έχεις σχηματίσει στο μυαλό σου προέρχεται από αυτά που λέει και μόνο, δεν γίνεται να γελάς και ταυτόχρονα να θεωρείς αυτό που διάβασες ως κρυάδα.

Άρα αν είναι αστείο αυτό που λέει και κατ'επέκταση αν είναι αστεία αυτά που λέει, τότε δεν είναι ζώο αλλά χιουμορίστας. Πιθανώς με ασυνήθιστο, περίεργο χιούμορ αλλά χιούμορ.

Αν αυτά που διαβάζεις σου φαίνονται βαρετά, εξυπνάδες,...(πρόσθεσε οτιδήποτε) τότε είναι πράγματι ζώο.

(αυτό σε φιλικό τόνο για να γίνεται κουβέντα, χωρίς καμία πρόθεση "διόρθωσης" ή κριτικής)

Εμένα προσωπικά μου φαίνεται αιφνιδιαστικό το χιούμορ του. Σου λέει κάτι που το ξέρεις ήδη, το ζεις καθημερινά είναι προφανές. Αλλά είναι τόσο ανούσιο που πρέπει να έχει σοβαρά προβλήματα κανείς για να κάτσει να το αποκωδικοποιήσει σε φυσιολογικές συνθήκες. Το μυστικό βρίσκεται ακριβώς εκεί, το λέει με τέτοιο τρόπο που σε αφοπλίζει η απλότητα ενός γεγονότος, συνήθειας, πράγματος ενώ ποτέ δεν έκατσες στο παρελθόν να πεις "Ναι κάνω αυτό το πράγμα" (πχ αυτό με το βρακί που είπε ο liopyr)

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ναι, απλώς είναι σα να λέει χρυσαυγίτης ανέκδοτα για κομμουνιστές. Όσο αστείο κι αν είναι, όσο σκέφτεσαι τι είδους ζώο το είπε, δεν παίζει να γελάσεις.

σέημ.

.

Παίζει να χρειαζόμουν και ηλεκτροσόκ για να επανέλθω από πιθανό νευρικό γέλιο πάντως.

Η αλήθεια πάντως είναι πως το να ακούς ανέκδοτο από ανέκδοτο είναι μία εμπειρία που δεν είχα φανταστεί.

Και μην είσαι ισοπεδωτικός ρέι, ακόμα και αυτό το υπεράνω ύφος που βγάζει ο συγκεκριμένος είναι μία (αποτυχημένη; /-έστω) πτυχή στο χιούμορ του.

Γενικά μη παίρνεις πολύ στα σοβαρά το τι δε θα πάρεις στα σοβαρά.

Σοβαρά.

Δημοσ.

Ηρεμήστε ρε, δεν χρειάζεται τόση ανάλυση το πράγμα. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει ενα blog και να αρχίσει να γράφει τέτοια.

Δημοσ.
Ρε teaser είναι ανάγκη πάντα να το κάνεις αυτό;

Όχι ρε, ντάξει έχεις δίκιο :-) αν διαβάσεις όμως τα πολλά τελευταία ποστς αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν, είπα να πω και εγώ τη γνώμη μου για τον τυπάκο με το blog.

Για χάρη σου όμως δεν θα το αναλύσω περισσότερο.:-)

Δημοσ.
Όχι ρε, ντάξει έχεις δίκιο :-) αν διαβάσεις όμως τα πολλά τελευταία ποστς αυτό ακριβώς προσπαθούν να κάνουν, είπα να πω και εγώ τη γνώμη μου για τον τυπάκο με το blog.

Για χάρη σου όμως δεν θα το αναλύσω περισσότερο.:-)

"Αυτό" δε σημαίνει "ρίχνεις λάδι στη φωτιά" ξέρω γω.

Αναφέρομαι στο ότι ποστάρεις και μόνο. Γιατί όταν ποστάρεις, παίρνεις 3 λέξεις από ό,τι είπαν όλοι οι άλλοι, τις καταλαβαίνεις λάθος, και γράφεις ένα κατεβατό που δε σημαίνει τίποτα, γαμώντας τη συζήτηση (αν και η συγκεκριμένη ήταν κάπως)

Δημοσ.

Εντάξει αφού δεν σημαίνει τίποτα...

Πάντως δεν ήθελα να ρίξω κανένα λάδι, αν φάνηκε έτσι ζητώ συγνώμη. Την άποψη μου είπα.

Δημοσ.

Τον Teaser γιατί πάντα τον μπερδεύω με τον Teacher? Μόνο σε μένα συμβαίνει?

Ξέρω ξέρω σαν παλιό μέλος πρέπει να κρατάω το επίπεδο, αλλά δε μπορώ, έπρεπε να το πω.

Δείτε το και σαν κοινωνικό πείραμα γύρω από την επιθετικότητα προς το post μου.

Δημοσ.
Τον Teaser γιατί πάντα τον μπερδεύω με τον Teacher? Μόνο σε μένα συμβαίνει?

Ξέρω ξέρω σαν παλιό μέλος πρέπει να κρατάω το επίπεδο, αλλά δε μπορώ, έπρεπε να το πω.

Δείτε το και σαν κοινωνικό πείραμα γύρω από την επιθετικότητα προς το post μου.

Μάλλον γιατί μοιάζουν.;)

Ποιο επίπεδο να κρατήσεις ρε @!#(#& παλιο$&$.:-)

Εντάξει το γ...με το θρεντ. Η επιθετικότητα ξεπέρασε τα όρια.

Δημοσ.

Πάντως είναι τρομερό πόσοι παίρνουν στα σοβαρά το βλογ με τίτλο "Φαεεναμαλάκα" και δίνουν και παίρνουν τα σχόλια και οι θεωρίες.Ηρεμήστε ρε,καφροχαβαλέ κάνει το άτομο.Αν ήταν να παίρναμε στα σοβαρά κάθε χαζομάρα που πέφτει το ποντίκι μας δε θα κάναμε άλλη δουλειά...

Δημοσ.

Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός αντιγράφει τον maddox αλλά το κάνει καλά σε ορισμένες περιπτώσεις.

Δεν έχει βέβαια τα ωραία σκίτσα και το photoshop του maddox και το παρακάνει με τις χυδαίες εκφράσεις.

Σχετικά με την επιθετικότητα στο διαδίκτυο, είναι πλήρως συνυφασμένη με την ανωνυμία και την παντελή έλλειψη ελέγχου.

Υπάρχουν πολλοί που έχουν δημιουργήσει μια διαδικτυακή "persona" και βγάζουν το κομπλεξ τους στην κοινωνία.

Αυτό βέβαια μπορεί να έχει και θεραπευτικό χαρακτήρα για ορισμένους ανθρώπους ;)

Απο την στιγμή που δημιουργήθηκαν τα μπλογκ ο καθένας πια μπορεί χωρίς καμμία γνώση html-php να γράψει τις απόψεις του.

Από τον πιο μεγάλο φιλόσοφο-καλλιτέχνη μέχρι τον πιο ποταπό ή το 10χρονο κοριτσάκι που γράφει πως πέρασε την μέρα του.

Αυτό έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά στοιχεία. Περισσότερο θετικά πιστεύω. Είναι ανούσιο όμως να κατακρίνουμε τα fora ή τα blogs όπως κάνουν ορισμένοι.

Δεν ευθύνεται ο πάροχος του blog για την κακή ποιότητα της παιδείας και για την έλλειψη σεβασμού ή κριτικής σκέψης ορισμένων.

Δημοσ.

Πάνε 2 χρόνια από τότε που έγραφα για τα blogs...

Διάσπαρτες σκέψεις περιδιαβαίνοντας σε βλογια... Ρε φίλε (γενικά μιλάω)' date=' καταλαβέ το είσαι βαρετός, δεν είσαι ο ξέρωγω μικρός Ταχτσής που το κακό σύστημα δε σε αφήνει να γράψεις σε εφημερίδες και σε βιβλία, ένας γαμημένος, μολυβοσπρωχτης του δημοσίου που πολύ πιθανά σε τρέφει ακόμα η μάνα σου είσαι και η ανωνυμία δεν προσδίδει ούτε ευφυία, ούτε κύρος, ούτε ταλέντο στο γράψιμο.

- Θες blog;

- Ωραία! άνοιξε ένα και πες μας σήμερα ξύπνησα, ξυρίστηκα, έχεσα, δεν έκανα μπάνιο, πήγα στο γραφείο, ο μαλάκας ο διευθυντής μου τα πρηξε, πήρα δυο καφέδες και ένα σαντουιτς, στις 16.00 πήγα στη μάνα μου για φαΐ, πήρα την κούλα (80 κιλά βάρος και 1.10 μέτρα ύψος) είδα tv, κοιμήθηκα... Γιατί ρε άνθρωπε θες να μας αποδείξεις ότι είσαι κάτι διαφορετικό από αυτό; Έχει γεμίσει ο (διχτυακός) τόπος Ζαχοπουλειάδες, Ομολογειάδες, ΟΤΕειάδες και λογής λογής λοιπές μαλακειάδες με τηλεοπτική έμπνευση και επίπεδο των αποβαθρων του μετρό στην "Ακρόπολη"...

Θες να σε αποδεχτούν, γράψε: τράβηξα μαλακία με την αφίσα της Kylie Minogue. [/quote']Και δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά, πλην του Ζαχόπουλου (που δεν το θυμάται ούτε η γυναίκα του μα ούτε και η ερωμένη του). Θεωρώ πως μπροστά στον ηλεκτρονικό οχετό που κυκλοφορεί ο φαεενανμαλακα, είναι κατιτίς που διαβάζεται, για τις ελάχιστες καλές στιγμές του.

Δημοσ.

Ο φαε ενα μαλάκα κάνει το εξής τεχνικό τερτίπι - χρησιμοποιεί την αναίδεια για να στηρίξει στοιχειώδεις θέσεις που γνωρίζει και ένας μαθητής του δημοτικού.

Πχ το ευγενικά διατυπωμένο :"Ο άνθρωπος καταστρέφει τον πλανήτη του" το περιγράφει κάπως έτσι: " Διποδο όρνιο , βαράς μαλακία και χί..ς στην πλάτη του πλανήτη" ή κάπως έτσι...

Αυτό "μπλοκάρει" τον αναγνώστη , του δημιουργεί μια εσωτερική σύγκρουση γιατί ναι μεν η ουσία είναι σωστή ή απλώς γνωστή άποψη ,αλλά το κάνει με χυδαιότητα. Αυτό ανεβάζει ας πουμε την αδρεναλίνη καθώς διαβάζεις ,ειδικά αν δεν έχεις παίξει με τέτοια γλώσσα ποτέ, αλλά δεν μπορείς να μπεις αμέσως σε αποστροφή γιατί αυτόματα αυτό σημαίνει αποστροφή σε πάγιες θέσεις και λογκής. Οπότε συνεχίζεις την ανάγνωση επειδή ύπουλα σε ντοπάρει.

Αυτές οι συμπεριφορές οδηγούν σε νευρωσούλες όμως όταν γίνεται συνήθεια σε βάθος χρόνου - γιατί το να κάθεσαι να σκαρφίζεσαι συνέχεια επιχειρήματα διατυπωμένα μέσα από αθλιότητα έχει τις επιπτώσεις του στην ίδια σου την ιδιοσυγκρασία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...