Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το συμπέρασμα μπορεί να ναι σωστό βασιζόμενος μόνο στην κατανάλωση ρεύματος αλλά φαντάζομαι υπάρχουν πιο σημαντικοί παράγοντες βάσει των οποίων αποφασίζει κανείς που θα παίζει τα παιχνίδια του.

Επίσης υπολόγισες ότι η plasma tv μου καίει 350W και το monitor του pc μου 50W;

Ρίξε μια ματιά κι εδώ.

Αυτό έχει να κάνει με επιλογές του καθενός και με το setup που έχει φτιάξει. Εγώ για παράδειγμα έχω monitor 23'' με tv tuner ενσωματωμένο (καει 50 watt) και πάνω στο ίδιο monitor έχω κουμπωμένα και το laptop και το xbox360 οπότε η κατανάλωση για τη δικιά μου περίπτωση είναι μικρή γιατί το μονιτορ θα λειτουργεί ότι και να κάνω.

Επίσης οι plasma είναι πιο ενεργοβόρες γενικά από τις lcd;)

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθάβω το θέμα, μιας και είμαι εδώ και αρκετό καιρό περίεργος για το θέμα αυτό...

Προμηθεύτηκα λοιπόν, μια πρίζα ηλεκτρονική η οποία μετράει ανάμεσα σε πολλά άλλα και την κατανάλωση της συσκευής που συνδέεται σε αυτήν.

Ενα τυπικό 24ωρο μου, λοιπόν μέτρησα την κατανάλωση του Η/Υ.

Τονίζω πως στο πολύμπριζο έχω συνδεμένα, το πισι της υπογραφής, την οθόνη, τα ηχεία, 2 εξωτερικούς δίσκους, ρούτερ και πολυμηχάνημα λειζερ.

Με τυπική χρήση ημέρας (η μονάδα 24/7/365 ανοικτή) οθόνη καμμια 10 ώρες ανοιχτή) αλλά μηδαμινό gaming η πρίζα μέτρησε μόλις 3 KWh.

Πολύ λίγο μπορώ να πώ. Και με 0.10 να βάλω τη τιμή της (επειδή συνήθως είμαστε στη κλιμακα 1500-2000) μιλάμε για 37.2ε το τετράμηνο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως ακόμα να καταλάβω πως πάει η Kwh και η κλιμακωτή χρέωση στη ΔEH..

Αν πχ έχουμε την πρώτη κλίμακα πχ στις 1000kwh και εγώ καταναλώσω 1050khw τον μήνα, θα χρεωθώ με άλλη τιμή για τις πρώτες 1000 και με άλλη υψηλότερη τιμή για τις υπόλοιπες 50?

Δημοσ.

Αλλάζεις κλίμακα, και χρεώνονται ΟΛΕΣ οι KWh με την τιμή της ανώτερης κλίμακας.

Δεν χρεώνονται δηλ οι παραπανίσιες με την ακριβή τιμή, αλλά όλες.

Στο παράδειγμα σου πχ, θα πληρώσεις και τις 1050 με την υψηλή τιμή. Αν πας στις 1501 ακόμη πιο ακριβά και ούτω καθεξής.

Δημοσ.

Απλά απο περιέργεια αγαπητέ παοκτσή. Οσο και να έκαιγε πάλι ανοικτό μέρα νύχτα θα τον έχω. Με 30-40ε το τετράμηνο + δε θα πάθουμε και τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε ότι έστω θέλει να ασχοληθεί κανείς με bitcoin, mining κτλ, γιατί λένε ότι μπορεί να πέσουμε έξω και να έρθει ο λογαριασμός στα ύψη?
πχ ο ένας υπολογιστής σου φίλε kanesaxo έχει 750W τροφοδοτικό που με κανονική - έντονη χρήση καίει περίπου 10€ το μήνα.

Άντε να ζοριστεί με το mining και να φτάσει τα 15€/μήνα.

Το νούμερο αυτό απέχει πολύ από τις 300ρες επιπλέον που λένε μερικοί ότι θα μας έρθει αν δεν κάνουμε αποδοτικό mining

Δημοσ.

Για να μαι ειλικρινής δε γνωρίζω τι είναι το ένα ούτε το άλλο...

Να τονίσω ομως, πως εγώ εχω αυτή τη κατανάλωση με ένα σχεδόν idle σύστημα έτσι. Δηληαδή ο επεξ. είναι σχεδόν πάντα στα 1600 (αυτόματα), η κάρτα γραφικών στα 300/1200, κτλ κτλ κτλ. Ναι θα μπορούσες να την πείς κανονική, διότι σερφάρω, βλέπω ταινίες και δουλεύω autocad. Ούτε καν παιχνίδια πλέον.

Το ίδιο συστημα ομως με φουλ O/C μπορεί να καταναλώνει 2 φορές επάνω. Λέω τώρα...

Δημοσ.

Με πολύ "μπακαλίστικο' τρόπο:
Με το mining μπορείς να κερδίσεις ψηφιακά νομίσματα (bitcoins) τα οποία ανταλάσσονται με πραγματικά χρήματα.

Για να γίνει αυτό, ο υπολογιστής χρησιμοποιεί στο φουλ την κάρτα γραφικών.

http://www.insomnia.gr/topic/514010-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-scrypt-mining-litecoin-%CE%BA%CE%BB%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/

Δημοσ.

Kαλά έχω μείνει πολύ πίσω.

Βέβαια όπως σωστά λεει ο συντάκτης του πόστ, σίγουρα η κατανάλωση ανεβαίνει διότι χρησιμοποιεί τη κάρτα γραφικών στο έπακρο. Οπότε δεν έχει σχέση με τη "καθημερινή" μέτρηση κατανάλωσης που πήρα εγώ.

Διότι αλλο τα ρολόγια 2Δ και άλλο τα φουλ με φορτίο κιολα 100%.

Στη τελική, άσε τη ΔΕΗ απ'εξω, για ποιό λόγο να ρημάζω τόσο τον εξοπλισμό μου; θα'ναι σα να παίξεις πχ΄ενα θεόβαρο παιχνίδι 24/7/365 με ότι συνεπάγεται για τη διάρκεια ζωής του hardware.

Μερικές σκέψεις απλά...δε ξέρω και πόσα θα έβγαζε κανείς απο δαύτο το Mining.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οπότε ότι έστω θέλει να ασχοληθεί κανείς με bitcoin, mining κτλ, γιατί λένε ότι μπορεί να πέσουμε έξω και να έρθει ο λογαριασμός στα ύψη?

πχ ο ένας υπολογιστής σου φίλε kanesaxo έχει 750W τροφοδοτικό που με κανονική - έντονη χρήση καίει περίπου 10€ το μήνα.

Άντε να ζοριστεί με το mining και να φτάσει τα 15€/μήνα.

Το νούμερο αυτό απέχει πολύ από τις 300ρες επιπλέον που λένε μερικοί ότι θα μας έρθει αν δεν κάνουμε αποδοτικό mining

Καμία σχέση φίλε. Δυστυχώς είναι πολύ μεγαλύτερο το νούμερο....

750Watt= 0,75Kwatt.

0,75X24= 18 (18Kwatt την ημέρα).  18Χ30= 540 (540Kwatt τον μήνα.)

Αν πούμε ότι 1 Kwatt κοστίζει 0,10ευρώ(τουλάχιστον)... τότε 540Χ0,10= 54 ευρώ τον μήνα. 

Αν βάλεις σε αυτά και τα διάφορα τέλη, προσαυξήσεις της ΔΕΗ τότε μιλάμε για κανένα 70ευρω τον μήνα ο υπολογιστής ΜΟΝΟ.

Δημοσ.

Πω, χαμός...
Όμως στο παράδειγμά σου είναι να δουλεύει στο φουλ και να ζητάει και τα 750W ο υπολογιστής, πράγμα δύσκολο αφού οι κάρτες πάνω από 400w δύσκολα ζητάνε.

Αλλά και αντί 70, να έιναι 50, πάλι πολλά είναι..

Όπως και να έχει, πρέπει να το προσέχουμε!

To mining πόσα αποφέρει περίπου με μια μέτρια κάρτα (πχ 270x)?

Κάτι τέτοια είναι αξιόπιστα?

http://www.skroutz.gr/c/1597/Organa-Metrisis.html?keyphrase=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

Δημοσ.

Ναι, είναι αξιόπιστοι οι μετρητές αυτοί.

Δεν είναι μόνο η κάρτα φίλε μου. Βάλε και κανένα 150'αρι watt το σύστημα μαζί με την κάρτα. Υπολόγισε και τις "διαφορές" που θα έχει το τροφοδοτικό με αυτά που καίει και αυτά που αποδίδει. (Π.Χ ένα καλό τροφοδοτικό με 90% efficiency, θα σου αποδίδει 90 και θα καίει 100 watt. Οπότε αν τα βάλεις κάτω όλα αυτά... είναι αρκετά ψηλά το ρεύμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σε ολους

Αν το σκεπτικο μου ειναι σωστο, δεν ξερω, τοτε:

Στο UPS που εχω, ειναι συνδεδεμενα τα εξης:3 οθονες, το κουτι του η/υ, 1 usb hub, modem. Στην οθονη του ups τα watt output ειναι 180W. αν προσθεσω ηχεια  και εκτυπωτη αντε να πουμε οτι καiει 200w την ωρα.

200w * 24ωρες = 4800W δηλ. 4800/1000 = 4.8KW/μερα

4.8KW * 365 ημερες = 1752 KW/h το χρονο

Η κιλοβατωρα εχει(απο λογ. της ΔΕΗ χωρις εκπτωση) 0.05625€

1752 KWh* 0.05625€ = 98,55 € το χρονο( 12 μηνες)

98,55€ / 12 μηνες = 8,2125€ το μηνα

8,125 * 13%(Φαπα) = 9,18€

Αν κανω λαθος διορθωστε με.Με ενδιαφερει και εμενα το θεμα της καταναλωσης του η/υ.

Επεξ/σία από cris67

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...