Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η διαφορα με το προηγουμενο μηχανημα στην καταναλωση ειναι ελαχιστη,περιπου 20 ευρω τον μηνα.

θα αστειευεσαι βεβαια. 20€ διαφορα στο λογαριασμο της ΔΕΗ μονο ελαχιστη δεν τη λες. Δε μιλαω για το ποσο ως ποσο δλδ 20€ αλλα για τη συνολικη εικονα. Αυτο δεν ειναι ελαχιστο αλλα γιγαντιαιο

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλαδη πριν πληρωνα 120 ευρω, τωρα 140 την διμηνια[οχι τον μηνα,εκανα λαθος πιο πανω].

σε τελικη αναλυση εαν θελει καποιος να εχει βαρυ μηχανημα και να το δουλευει και ολη μερα,πως να το κανουμε θα δωσει κατι παραπανω ειδαλως παιρνει ενα λαπτοπ και τελειωσε η δουλεια.

Δημοσ.
Δεν καινε υπερβολικα αλλα αν ειναι 24ωρες ανοιχτα ειναι αλλιως...

Και να τα laptop καινε λιγοτερο. Δεν ξερω τι μετατροπεις δινουν τωρα αλλα το δικο μου εχει 90Watt

Εχω ένα hp dv5 1299ev και με μέτρηση σε idle καίει περίπου 28 watt (με σβηστή οθόνη γιατί χρησιμοποιώ monitor) οπότε καταλαβαίνεις ότι από τα 130 idle(μέτρηση desktop χωρίς την οθόνη) μεγάλη διαφορά.

Το βράδυ αν το αφλησω να κατεβάσει το βάζω και σε powersave οπότε πέφτει και άλλο η κατανάλωση και γενικά είναι πολύ οικονομική η κατάσταση

Δημοσ.
δηλαδη πριν πληρωνα 120 ευρω, τωρα 140.

σε τελικη αναλυση εαν θελει καποιος να εχει βαρυ μηχανημα και να το δουλευει και ολη μερα,πως να το κανουμε θα δωσει κατι παραπανω ειδαλως παιρνει ενα λαπτοπ και τελειωσε η δουλεια.

βγαλε δημοτικα τελη, ΕΡΤ κλπ και ξαναδεστο καλυτερα. 17% αυξηση στο λογαριασμο (χωρις καν να βγαλουμε ερτ και τελη) ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.

Δημοσ.
δηλαδη πριν πληρωνα 120 ευρω, τωρα 140 την διμηνια[οχι τον μηνα,εκανα λαθος πιο πανω].

εδώ τα λές πολύ σωστά, πάντως βαριά χρήση μπορείς να κάνεις και με λαπτοπ πχ εγώ φορτώνω cubase 5 με πολλά vst plugins και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα

Δημοσ.

-Όπως είπαν και παραπάνω, εάν μια συσκευή 1Kwatt θα δουλέψει μια ώρα θα κάψει 1KWh (στο λογαριασμό τις ΔΕΗ αναγράφεται το κωστής μιας KWh, στη δικια μου περίπτωση είναι 0.007€).

-Το laptop μου (HP DV5 1160ev) έχω τροφοδοτικό 90W, άρα max κατανάλωση που μπορεί να φτάσει θα είναι 90W.

-Το desktop καταναλώνει αρκετά. Δείτε τι αναγράφεται με κόκκινα γράμματα σε αυτή τι κάρτα γραφικών (βεβαια οι τιμές αναφέρονται για όλο το σύστημα που έχουν υπολογίσει χονδρικά η κατασκευαστές, όχι για τι κάρτα γραφικών σκέτη)

-Όπως είπαν και παραπάνω, σε idle κατάσταση δεν κει πολλά το desktop, max 300W, αλλα σε full load CPU και GPU τότε δώστε σημασία στα παραπάνω κόκκινα γράμματα :P

Δημοσ.
-Όπως είπαν και παραπάνω, εάν μια συσκευή 1Kwatt θα δουλέψει μια ώρα θα κάψει 1KWh (στο λογαριασμό τις ΔΕΗ αναγράφεται το κωστής μιας KWh, στη δικια μου περίπτωση είναι 0.007€).

-Το laptop μου (HP DV5 1160ev) έχω τροφοδοτικό 90W, άρα max κατανάλωση που μπορεί να φτάσει θα είναι 90W.

-Το desktop καταναλώνει αρκετά. Δείτε τι αναγράφεται με κόκκινα γράμματα σε αυτή τι κάρτα γραφικών (βεβαια οι τιμές αναφέρονται για όλο το σύστημα που έχουν υπολογίσει χονδρικά η κατασκευαστές, όχι για τι κάρτα γραφικών σκέτη)

-Όπως είπαν και παραπάνω, σε idle κατάσταση δεν κει πολλά το desktop, max 300W, αλλα σε full load CPU και GPU τότε δώστε σημασία στα παραπάνω κόκκινα γράμματα :P

300 watt για idle είναι τρελά μεγάλο νούμερο.

Δημοσ.

Nα σας ρωτήσω, ένα λάπτοπ με "βασική" ασχολία το browsing στο ίντερνετ, πόσο ποσοστό λέτε να πιάνει εν σχέσει με το μάξιμουμ του; Πχ εμένα πιάνει μέγιστο 120 watt...και δεν δουλεύω και πολλά προγράμματα...Λέτε κάτω από 60watt ή ακόμα ακόμα πιο λίγο;

Δημοσ.

Εμένα πάντως σε idle (surfing και 2-3 explorers και 5-6 pdf ανοικτά), ένας i7 με 4870, 1 δίσκο, Enermax 625W, τρώει ~200 Watt παρά λίγο, μετρημένο με διαόλι της Zalman. Όταν έπαιζα ας πούμε Mass Effect (1), άντε να πήγαινε 240 W. Μόνο το tower αυτά. Βάλτε και 2 οθόνες, αναμμένα 14 ώρες... Κάηκα! Μόνο netbook από εδώ και πέρα!

Εν κατακλείδι, σε απόλυτη ισχύ δεν είναι μικρό το ποσό του υπολογιστή, αν βάλεις και οθόνες ειδικά. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν είναι της τάξης των θερμικών συσκευών.

Εν τούτοις, αν τον έχεις ανοιχτό όλη μέρα... Γίνεται εύκολα η μεγαλύτερη κατανάλωση της ημέρας.

Δημοσ.
Nα σας ρωτήσω, ένα λάπτοπ με "βασική" ασχολία το browsing στο ίντερνετ, πόσο ποσοστό λέτε να πιάνει εν σχέσει με το μάξιμουμ του; Πχ εμένα πιάνει μέγιστο 120 watt...και δεν δουλεύω και πολλά προγράμματα...Λέτε κάτω από 60watt ή ακόμα ακόμα πιο λίγο;

Πιστεύω ναι κάτω από 60 αλλά πάντα έχει να κάνει με το τί επεξεργαστή έχει το laptop τί vga και πάει λέγοντας.

Πάντως απο προσωπική πείρα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως δε συμφέρει να έχει gaming pc αλλά ένα λαπτοπ και μια κονσολα.Η κατανάλωση είναι σημαντικά μικρότερη(μιλάω για κατανάλωση εδώ και δε το πάω αλλου το θέμα, ξέρετες κονσόλες vs pc)

Δημοσ.
[...]

Πάντως απο προσωπική πείρα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως δε συμφέρει να έχει gaming pc αλλά ένα λαπτοπ και μια κονσολα.Η κατανάλωση είναι σημαντικά μικρότερη(μιλάω για κατανάλωση εδώ και δε το πάω αλλου το θέμα, ξέρετες κονσόλες vs pc)

Το συμπέρασμα μπορεί να ναι σωστό βασιζόμενος μόνο στην κατανάλωση ρεύματος αλλά φαντάζομαι υπάρχουν πιο σημαντικοί παράγοντες βάσει των οποίων αποφασίζει κανείς που θα παίζει τα παιχνίδια του.

Επίσης υπολόγισες ότι η plasma tv μου καίει 350W και το monitor του pc μου 50W;

Ρίξε μια ματιά κι εδώ.

Δημοσ.

εγω παλι θα ελεγα να εχω ενα καλο πισι που να παιζει και να κανει τα παντα, αλλα οχι για 24/7. κι ενα μικρο λαπτοπ - οχι netbook, στραβωνεσαι- με οικονομικο επεξεργαστη κλπ, για ιντερνετ και downloads!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
εγω παλι θα ελεγα να εχω ενα καλο πισι που να παιζει και να κανει τα παντα, αλλα οχι για 24/7. κι ενα μικρο λαπτοπ - οχι netbook, στραβωνεσαι- με οικονομικο επεξεργαστη κλπ, για ιντερνετ και downloads!!

οτι ρευμα θα γλυτωσεις θα το εχεις δωσει για να αγορασεις το laptop :P εκτος και αν μιλαμε για οικολογικη συνειδηση και οχι οικονομικη

Επεξ/σία από disqualified

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...