maik42 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας, Σε λιγο καιρο μαλλον θα κανω ενα καινουργιο υπολογιστη απο την αρχη. Κουτι κτλ. Να εμπιστευτω να το συναρμολογησουν απο το e-shop/plaisio ή να το κανω μονος μου; Καμια εμπειρια έχετε; ευχαριστω Σε οποιον και να πας θα μετανιωσεις γιατι δεν πηγες στον αλλον..........
kostasR1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Να σας πω και εγώ δύο πραγματάκια που έχω δει σχετικά με τους μεγάλους συναρμολογητές (eshop,πλαισιο). Φίλος αγόρασε από e-shop PC με Thermaltake Αrmor + και P5Q/E8500 κτλ... βάζει το PC μπροστά και επιτόπου μου το φέρνει σπίτι και μου λέει αν ο θόρυβος που κάνει είναι φυσιολογικός τότε θα το πετάξω... Το ανοίγω και βλέπω ότι κανένας ανεμιστήρας δεν είναι συνδεδεμένος πάνω στην P5Q με 3pin(αλλά στο τροφοδοτικό) και το Q-Fan Disabled. Ρίχνω τους ανεμιστήρες στη μητρική και ενεργοποιώ το Q-Fan και το PC ήρθε στα ίσια. αυτό είναι ένα περιστατικό και έχω και άλλα αμέτρητα να σας πω... να μην αναφέρω όταν έχουμε hardware ειδικό πχ μνήμες με ''σφιχτά'' timings και τέτοια, μην περιμένει κανένας να πάρει μηχάνημα σεταρισμένο. Όλα στο Auto! και αντί να δουλεύουν οι μνήμες 1066 καλά είναι και στα 800!
d3m0n Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 =να μην αναφέρω όταν έχουμε hardware ειδικό πχ μνήμες με ''σφιχτά'' timings και τέτοια, μην περιμένει κανένας να πάρει μηχάνημα σεταρισμένο. Όλα στο Auto! και αντί να δουλεύουν οι μνήμες 1066 καλά είναι και στα 800! Αν δεν τους το ζητήσεις δεν είναι υποχρεωμένoi να σου σετάρουν και το bios σε τέτοιες περιπτώσεις .Στην περίπτωση με τα ανεμιστήρια έχεις δίκιο βέβαια.
simplemind79 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Αν έχεις μεράκι και χρόνο να διαθέσεις για συναρμολόγηση και εγώ μαζί σου αλλά υπάρχουν αλυσίδες που τα συναρμολογούν μέσα στη τιμή και σου δίνουν και 3 χρόνια τότε Αν επιλέξεις εσύ τα κομμάτια και είναι και ποιοτικά σίγουρα θα έχεις μικρότερες πιθανότητες να σου παρουσιάσει πρόβλημα!πάντως αν είσαι δύσπιστος ρώτησε αν μπορούν να σου παραδώσουν και τις συσκευασίες μαζί!
VKostas Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Ποτέ πια δεν θα ξανακάνω τη μλκία να τους αφήσω να το συναρμολογήσουν! Βγάζω το tower από την κούτα και ακούω κουδουνίσματα (!). Το ανοίγω και τι βλέπω; Η ψύκτρα (~750γρ) είναι ξεκουμπωμένη και σουλατσάρει μέσα στο κουτί. Παντού θερμική πάστα και χαρακιές πάνω στο αλουμίνιο του ATCS... Και μ' αρέσει που έχουν υπογράψει και χαρτί έλεγχου 2 τεχνικοί (και καλά) του Πλαισίου...
giokspy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Αν δεν τους το ζητήσεις δεν είναι υποχρεωμένoi να σου σετάρουν και το bios σε τέτοιες περιπτώσεις .Στην περίπτωση με τα ανεμιστήρια έχεις δίκιο βέβαια. εμενα παντως απο την αρχη μου πεταγε μπλε οθονες(ολο συνσρμολογημενο στο eshop το καλοκαιρι), αφου δεν δουλευε η P5Q-E στο auto και αφου μου βγαλαν τη πιστη εναμιση μηνα στο service και αφου μου αλλαξαν με χιλια ζορια 2 ζευγαρια μνημες, το σεταρισμα στη bios αναγκαστικα με overclock το εκανα μονος μου. τη μητρικη επ ουδενι να την αλλαξουν. τελικα βαρεθηκα να μου το επιστρεφουν πισω και να μου λενε οτι ειναι ενταξει και να πεταει μπλε οθονες. ακομα εχω τετοια προβληματα αλλα βαριεμαι να στελνω παλι πισω στο service και να το παρω μετα απο 1μηνα και χωρις επισκευη(εβαλα και το τελευταιο FW στη μητρικη).Γενικως δεν εμπιστευομαι καθολου ουτε τους τεχνικους(να μη πω για την αναποδη συνδεση ανεμιστηρων) αλλα ουτε οτι τα προιοντα δεν ειναι απο RMA μεταχειρισμενα(2 στις 3 μνημες ηταν ελατωματικες)
bluesattack Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Να ρωτησω κατι πανω σε αυτο .. Αν εχει προβλημα ο υπολογιστης (εννοω να θελει service καπoio part) μετα πρεπει να τον πας ολοκληρο πισω η μονο το προβληματικο part ?
giokspy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 αν θελεις πας μονο το part αλλα μην περιμενεις παντα,οτι θα παραδεχθουν με τη μια οτι ειναι προβληματικο αν δεν τους ζαλισεις πρωτα με τηλεφωνα. και εφοσον εχεις διαπιστωσει ποιο ειναι το προβληματικο κοματι.για παραδειγμα εγω με memtest διαπιστωσα οτι οι μνημες (οι δευτερες) ειχαν προβλημα και μου τις επεστρεφαν δηθεν χωρις προβλημα. μετα βεβαια απο επιμονη μου αλλαχθηκαν. τωρα με τη μητρικη μου δεν ξερω τι να κανω γιατι εχει ελεχθει ηδη μια φορα και τη βρηκαν οκ(αν και δεν εχω εμπιστοσυνη). αλλα ακομα και τωρα εχω μπλε οθονες, και φυσικα δεν δουλευει default.
benign Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Πω πω κοσμος που υποφερει ακομη απο τους μπακαληδες! Παιδια νομιζα οτι βελτιωθηκαν αλλα απο οτι βλεπω εδω απο τις εξωφρενικες περιπτωσεις που αναφερονται παλι χαλια ειναι.Ελλαδισταν το μεγαλειο σου,σκετη καταθλιψη.Στο εξωτερικο υπαρχει αλλη αντιμετωπιση στους πελατες,Ευρωπη και Αμερικη.Εχω φιλους και Ελληνες και ξενους και μου εχουν πει περιπτωσεις.Απολυτος σεβασμος στον πελατη.
giokspy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 και το eshop υποτιθεται βελτιωσε την after sale εξυπηρετηση.
SpY Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δεν αφήνω σε κανέναν να μου κλέψει την μαγεία από το άπλωμα της ArticSilver πάνω στην CPU και το κούμπωμα της ψύκτρας
coolaris2002 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2010 Μόνος φυσικά, ούτε συζήτηση για την προχειροδουλειά που κάνουν!
lion2486 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Περιστατικό που έστηνα/τελειοποιούσα pc φίλου, παραγγελία από πλαίσιο χωρίς μνήμη και κάρτα γραφικών γιατί δεν τα είχαν, έρχεται έτοιμο με το χαρτί ελέγχου ότι είναι μια χαρά, με τα πολλά πολλά τα είχαν δοκιμάσει όλα και δούλευαν, όπως έλεγε το χαρτί, χωρίς να τα έχει όλα πάνω, να τραβιόμαστε μετά 2 μέρες να δουλέψει και έτρωγε κολλήματα, τελικά; Καμένη μητρική είπαν... ΕΛΕΟΣ!!! Επίσης VelociRaptor σε ένα μήνα μου έβγαλε bad sector, εκεί μου βγήκε σε καλό βέβαια γιατί έδωσα λίγα λεφτά ακόμα και πήρα SSD.
mdr21 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Είναι απλά, αλλά και σύνθετα τα πράγματα. - Αν μπορείς να το στήσεις μόνος σου και ξέρεις, φυσικά και το κάνεις. - Αν δεν ξέρεις, σίγουρα το eshop ή το Πλαίσιο θα το κάνει καλύτερο από σένα. - Αν κάτι είναι μεταχειρισμένο και δουλεύει δεν σε νοιάζει, γιατί και να χαλάσει είναι στην εγγύηση. - Ναι, αλλά γιατί να πληρώσω καινούριο και να είναι μεταχειρισμένο? Ok, υπάρχει και η ψυχολογία του καινούριου, φτιάξε το μόνος σου, αλλά αν δεν είσαι σίγουρος γι΄αυτό που κάνεις θα έχεις πάλι κακή ψυχολογία και δεν θα είσαι σίγουρος γι' αυτό που έχεις κάνει ακόμα και αν δουλεύει. Σε γενικές γραμμές και επί της ουσίας, ναι το Πλαίσιο (Με το eshop δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν ψωνίζω και τόσο συχνά) δίνει μεταχειρισμένα πράγματα και ναι έχω πάρει μητρική με θερμοαγώγιμες κολλημένες πάνω της. Όταν έχεις τόσο καλό RMA έχεις και τα αρνητικά του. Όπως καίγονται δια μαγίας η κάρτες γραφικών, μητρικές (μου κόπηκε το ρεύμα στο Bios Update) και σου κάνουν πιστωτικό και παίρνεις άλλη (όποια θες), συμπληρώνοντας κάποια λεφτά παραπάνω, έτσι και αυτοί δίνουν κάποιες φορές μεταχειρισμένα, τα οποία πάντα τα αλλάζουν αν το καταλάβεις ή δεν δουλεύουν σωστά. Τέλος από eshop τα κουτιά που έχω δει, είναι σχεδόν άριστα στημένα με πολύ καλό Cable Managment. Τώρα μην περιμένετε να κόψουν το πίσω μέρος του κουτιού με ντρέμελ για να σας περάσουν τα καλώδια από πίσω!!! Η γνώμη μου είναι αν ο δημιουργός του Topic δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει να αφήσει του δουλειά στο μαγαζί που θα το πάρει. +10000000000 Τα λεει ολα ο φιλος , ιδιως στο θεμα "ψυχολογιας". Το προηγουμενο pc μου το συναρμολογησα μονος μου. Περα απο την σιγουρια οτι παιρνεις οτι πληρωνεις και την ικανοποιηση οτι το φτιαχνεις μονος σου , μετα οτι προβληματακι αντιμετωπιζα ειχα την απορια μηπως εφταιγα εγω. Το τελευταιο μου pc επειδη βαριομουνα και δεν ηθελα παλι να εχω το αγχος το αφησα να το συναρμολογησουν στο πλαισιο που εγινε και η αγορα. Συναρμολογηση σε 24ωρες , συνοδευεται με check list οτι εγιναν οι απαραιτητοι ελεγχοι και οσο καιρο το εχω λειτουργει αψογα. Να μου εβαλαν κατι μεταχειρισμενο ή επισκευασμενο το θεωρω δυσκολο γιατι τα κομματια ηταν σχετικα φρεσκα οταν εγινε η αγορα , αλλα και παλι υπαρχει η πραγματικη 2ετης εγγυηση του πλαισιου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.